Öğrenciyken evlenmek ne kadar mantıklı?

Merhaba 20 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim. Geçen yıl bu zamanlarda hayatıma biri girdi. Gerçekten sevdiğini hissettiren, böyle bir erkek mi varmış denecek türden. Şuanda kendisi askerde ama döndüğünde nişanlanmak istiyor. Bu yaşıma kadar ailemin ve çevremdeki insanların evliliklerinden dolayı evliliğe karşı bir ön yargım oluşmuştu. Hatta korkutucu bir eylem olarak kodlanmıştı beynimde. Ama bu kişiyle tanıştıktan sonra tüm endişelerim ve önyargılarım yıkıldı. Şahsen ben gelenekçi ve güvenceye bağlı eylemler yapacak bir insan değilimdir. Ben bu kişiyle evlenmek istiyorum. Ama sorun burada başlıyor ailemde.

Varlıklı bir ailede büyüdüm ve her zaman herşeyin iyisine sahip olma imkanım oldu. Ama sevdiğim adam bunun tam tersi bir maddi durumda. Benim için maddiyatın bir önemi yok fakat aile konusu burada devreye giriyor. Evi yok mu arabası yok mu iyi bir işi yok mu tarzı saçmalıklarla kafamı kurcalıyorlar. Ben bu kişiyle evlenmek istiyorum. Biliyorum öğrenciyim, daha 20 yaşındayım ama bu şartlarda evlenmemiz 22 yaşını bulur gibi. Ve evlenmekten kastım sade bir nikah ya da Yıldırım nikahı. Ben bu kişiyle beraber büyümek, birlikte olgunlaşmak istiyorum. Ama yine de kafamı karıştıran ve nedenini bilmediğim endişelerim var. Sorum 24 altı gençlerin hepsine, yaşı büyük birinden evliliği kötülemesi ya da boş yere övmesi için sormuyorum soruyu. Gençler siz gerçekten aşık olduğunuz biriyle yaşınız daha olgunlaşmamış olsa bile evlenir miydiniz, neden? Şimdiden cevap verecek herkese çok teşekkür ederim.

Öğrenciyken evlenmek ne kadar mantıklı?