19 yaşındayım eşim 28 yaşında. Benim hep arkamda beni destekliyor yardim ediyor. Aynı şekilde evlendiğimizde de bana her konuda yardımcı olacağini söylüyor. Evin işlerini ben hallederim çogu şeyi ben yaparim yeter ki sen dersinden kalma diyor bana Okulum bitene kadar çocuk yapmayacağız. Mantıklı mı sizce de üniversite okurken evlenmek? Zorluklar var mıdır? Kolaylıkları var mıdır?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHerkesin doğrusu kendine diyerek konuya açıklık getireceğim. Fakat şuanda içinde bulunduğun durum eğer gerçekten ona olan sadakat den kaynaklı eşim diye hitaba dayalı bir birliktelik ise bence okuluna ağırlık ver yok evlendiysen gerçekten evliliğine devam et çünkü iki karpuz bi koltukda gitmez. dahada önemlisi okul zaten ileriye dönük bir gelecek yatirimidir. yatirim diyince insanlar hep şöyle zannediyor 5-6 milyon para bulup fabrika kurmak zannediyor oysa en iyi yatırım iyi bir eğitim alıp bir branş üzerinde uzmanlaşarak mesleki anlamda kendini geliştirmek ve branşınla ilgili en üst düzey de kariyer sahibi olmayı başarmaktir velakin bunları yapmanın yolu eğitim den gecmektedir dolayısıyla kimse yanlis anlamasın 20 li ve 25 yas alti jenerasyon okulu sadece flört ortamı olarak görmeye devam ettiği sürece bu yukarda sözünü ettiğimiz hedeflere ulasması %20 lerin altinda bir olasılıktır.
Yani okul meslek iş para son olarak flört olmasi gerekirken simdiki jenerasyon daha 14 15 ve 16 kadar cinsellik ile ilgili bilmedikleri hic bir sey kalmamis durumdadirlar ama hayata dair sorumluluk alamaycaklarinin farkinda degiller yani okulun duvar arkasinda etegi kaldirip o ihtirasli seks ile evlilik sorumluluğunu birbirinden ayirmadilar hep böyle devam edecek saniyorlar evlilik cok ciddiyet ve sorumluluk gerektiren bir birliktelik kavramidir öyle okulun en yakışıklı erkeği diye birini bulup yürütülecek bisey degil.
Okul okul okul is aş ve aşk hepsinin temeli maddiyatdır kimse bana hikaye anlatmasin gerçekler acidir nokta00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle, evlilik öncesi vaatlere bel bağlamamanızı öneririm. Sonuçta bunları söyleyen kişiyle daha önce aynı evi paylaşmadınız ve o da sizinle paylaşmadı. Böyle bir deneyiminiz yok, haliyle nasıl olacağıyla ilgili ne söyleseniz yalan olur, en iyi ihtimalle hayal olur. Hayallerin gerçekleşmesi de mümkün elbette ama hayallere bel bağlayıp, gözü kapalı bir yola çıkmanın bir mantığı yok.
Hayallerin gerçekleşmesi de mümkün, hayal kırıklıklarına boğulmak da…
Üniversite okurken evlenmenin mantığını sormak yerine, okul ve evliliğin sorumluluğunu aynı anda taşıyıp taşıyamayacağınızı kendinize sormanız gerek öncelikle.
Sonrasında da, okurken bir evin ekonomik yükünü paylaşıp paylaşamayacağınızı sormanız gerek kendinize.
Çoğu öğrenci gibi, ekonomik gücünüz, yeterli bir geliriniz yoksa eğer, eğitim hayatınız boyunca maddi anlamda eşiniz eline bakmayı kabul edip edemeyeceğinizi sormanız gerek.
Bu konuda da bir problem yoksa eğer, bir adım geri gelip, eşinizin eline bakarak yaşamanın olası sonuçlarını düşünüp, değerlendirmek gerek bence.
Dilerim, her şey yolunda gider sizin için, ancak her şeyin yoldan çıkabileceği ihtimalini de unutmamak ve yok saymamak gerek.
Bir B planınız olmalı.
Üniversite okurken evlenmekte bir problem yok bana kalırsa. Eğer ki evliliğin sorumluluğunu alabileceğinizi düşünüyorsanız hiçbir problem yok. Ancak şunu da eklemek gerek ki, evliliğin getirdiği ekonomik sorumluluklar da gözardı edilemez. Bana kalırsa hiçbir kadın ekonomik özgürlüğünü eline almadan evlenmemeli.
Elbette bu benim görüşüm, benim doğrularım ve benim tavsiyelerim… Hayat sizin… Karar sizin…
Dilerim her şey dilediğiniz gibi olur.42 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru bir yorum.
- +1 yıl
En süper yorum daha 18 yasinda bir kizdan gelmis seni tebrik ediyorum başarıların daimi olsun
+1 yılBence okulun bitmeden evlenmek pek mantıklı değil. Her ne kadar şu anda her anlamda sana destek olurum dese de yarın öbür gün bir şey olur, büyk kavga edersiniz ayrılma noktasına gelirsiniz o zaman napıcaksın? Onun eline baktığın için ve de aktif olarak çalışmadığın için elinde paran da olmayacak, zor durumda kalırsın yani. Ha tabi bu olumsuzlukların hiçbirinin olmama ihtimali de var tamamen mutlu da olabilirsiniz üniversite hayatın boyunca bu da şans işi biraz ve de karşındaki insana bağlı.
Artı olarak senin kendini evliliğe hazır hissedip hissetmemen ve de ailelerin görüşleri de önemli bence bu noktada hatta en önemli faktör bunlar bence.00 Yorumla
+1 yılAraba sürmek gibidir evlilik. Büyük sorumluluk ister dikkat ister. Dışardan izleyenler sadece araçların ne kadar güzel olduğunu görür. Ama o sürücü koltuğuna ilk kez oturduğunda ne yapman gerektiğini bilmiyorsan çakılı kalırsın. Sevgiliniz size yardımcı olurum vs diyormuş peki bundan emin misiniz? Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeciğinden emin misiniz? İyice düşünün sonradan eyvahlar olsun demek işe yaramaz. Bence okulunuzu bitirin. Önce kendinizi sağlama alın. Hayırlısı artık.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
100
Cevap
72Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Evlenmiş zaten. İnsanlar evlenme diye tavsiyede bulunuyor. Sen zaten yaşıyorsun bu süreci. Zorlukları varsa yazsan daha iyi olur bence. Herkesin kendi tercihi
22 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmedik henuz.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl3 aylık evliyim bu süreçte öğrendim ki inan hiç biri böyle toz pembe olmuyormuş. Benim eşim bekarken öyle nazik öyle sorumluluk sahibi biriydi ki, şimdi karşımda resmen bir ayı var. Evlenince senden bekliyorlar herşeyi. Sen yapmak zorundaymışsın gibi davranıyorlar ve kendini baskı altında hissedip yapıyorsun bi zamandan sonra. Tüm bunları da geçtim eşin yardım etse bile evlilik yine de sorumluluk istiyor. Tüm sorumlulukları bir anda sırtına yük edersen altında ezilirsin. Önceliğin olanları yerine getir. Evlilik her zaman var.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaalesef her şey lafta kalır. Bu karşıdaki insanın doğru ya da yalan söylemesinden dolayı değil. Bu sürecin zorluğundan dolayı. Bir iki gün evde kalınca bakacaksın rahat eve ekmek getiren biri var evimin hanımı olayım diyeceksin. Bu süreçten ve yaşamın getirdiği sorumluluktan kaçma fırsatı gibi gelecek gözüne sonra pişman olacaksın. İkisi olmuyor. Ya evlen ya oku. Ha olan var yne bir yerlerde ama aradaki yaş farkını unutma. 19-28. Senin okulda olacak genceck erkekler vs. O yüzden o da kavga eder sende belki başka insanlara gider gönlün. Bu sen kötü olduğun için değil. Ama hayato görmeden bir hayata başlarsan duyguların sana yanlış yapar. Hayatı gör önce. Okula git. Gerçekten farklı oluyor her şey
10 Yorumla
+1 yılAnnemi de aynı şekilde almış babam. İlk sene ben ardından gelen çift senelerde kardeşlerim çıkınca süper lise öğrencisi süper zeka annem, ön lisansı AÖF den bitirebildi. Sakın aldanma, köprüyü geçene kadar her ayı dayıdır. Okulun bittikten sonra istersen her sene evlen boşan ama okulun bitmeden sakın. Sizleri koca eline bakın diye yetiştirmiyor analar, babalar. Evlilikte vaziyet kötü hal aldığında sarılabileceğin bir ailen bir de mesleğin var. Oku, oku, oku...🌺
50 Yorumla
+1 yılDaha evlenmemişsin eşim demişsin anlamadım imam nikâhlı mısınız? Yaşın daha çok ufak. Her erkek evlenmeden önce şöyle yardım ederim böyle destek olurum diyor sonra işler değişiyor. Daha çocuk sayılacak yaştasın ve yaş farkının çok olduğu birini seçmişsin bence iyi düşün acele etme.
20 YorumlaSenin açından sorun yoksa sakıncası da yok ama var ki onaylanmak istiyorsun hayat seçimlerimizden ibarettir eğer yaptığın şey için içinde ufacık bir huzursuzluk varsa bırak gitsin yapma o şeyi hisler yanıltmaz her şey mantık değil mantık da yanılabiliyor var onunda yanılma payı bende 19 yaşındayım okumaktan vazgeçtim ve evlenicem birçok insan evladına göre bu çok saçma mantıksız hayatımı mahvedeceğimi falan söylüyorlar ama benim hislerim bunun aksini söylüyor çok mutlu olacağım bunu biliyorum çünkü doğru insanlayım ve bu hayatı ben yaşayacağım diğerlerinin dedikleride umurumda değil eğer mutluysan eşinle onunla bir ömür aynı yastığa başkoyabileceksen ve senin arkanda olduğuna inanıyorsan ne güzel evlenerek doğru veya yanlış yapmışsın diyemez kimse herkesin doğrusu kendine ve evlilik hiçbirşeyi öldürmez hayat da mahvetmez evlilik çok güzel bir şey bence hayat mahveden ya da öldüren bir şey varsa o da evleneceğin insanı sorgulamadan evlenmektir kendini sorgulamadan evlenmektir
10 Yorumla
+1 yılMantıklı değil. O sözlerin hepsi evlenene kadar evlendikten sonra öyle olmuyor maalesef. Hep üniversite hayatı hem karı/koca dırdırı çekilmez. Bence işini eline alana kadar kimseyle evlenme. İnan bana birine ekonomik olarak bağımlı olmak kadar çok az kötü şey var şu dünyada.
10 Yorumla
+1 yılNeden acele ediyorsunuz ki zaten birbirinizden emin iseniz elbet bir gün evleneceksiniz. Bende üniversitede tanıştım ama mutlu bir evlilik için öncelikle iki kişinin de hayatını düzene sokması gerek mesleğini alması gerek. Bence birkaç yıl beklerseniz bir şey kaybetmezsiniz :)
10 Yorumla
+1 yılAranızda kuşak farkı var. Senin çocukluklarına bir süre sonra tahammül edemez. Ailen nasıl izin veriyor bu birlikteliğe şaştım kaldım. Ev işlerini elbette senden bekler. Kaynana dırdırı da cabası. Ergenlikten yeni çıkmış saf bir kızı hemen kapmış uyanık.
10 Yorumla
+1 yılSırf okuyorsun diye sana uygun olan ve sevdiğin kişiyle evlenmemek mantıksız ama bu kişiden kişiye değişir. Kimi üniversitede ders dışında arkadaşlarına vakit ayıramazken evlenip evine zaman bulmasını bekleyemezsin ama kimisi de normal hayatına evli biri olarak devam edebiliyor
10 Yorumla
+1 yılÜniverste otururken kucaktan kucağa gezmek, eskortluk yapmak feminizme göre mantıklı ise evlenmek neden mantıklı olmasın? 1000 erkeğe karılık yapacağına 1 erkeğe karılık yap. Ancak o 1000 erkek seni korumaz, derdini dinlemez, saplar geçer ama kocan korur, derdini dinler, destek olur.
00 Yorumla
+1 yılMantiksiz.. Okulun bitmeden evlilik yapma. Oyle , ben yaparim yardim ederim , sen okursun vs bunlara aldanma. Cok cok istiyorsan sozlenirsin ama diplomani almadan evlilik yapma. Geri donusun olmaz..
28 yasindaki her erkek 19 yasinda bir kizla evlenmek ister ama 19 yasindaki bir kiz hele ki okuyorsa 28 yasinda biri ile evlenmemeli. Ne sen onun baktigi gibi bakar, dusunursun ne de o senin gibi..01 Yorumla- +1 yıl
Doğru 25 de aynı kafada 😅fakat bekliyor sa okulun u? Beklerim derse... derslerin önem li. 🤣 Gerçi herkesin kendi kararı
Akraba diyorsun amca hala dayı Teyze oğluysa evlenme
kadeş gözüyle bakın sevginiz kalmaz
Enest oluyor aklım almıyor insan nasıl kardeş çocuklarını alır
Çok iyi gibi durum
Türk milleti ne hale geldi01 Yorumla
Soran+1 yılSoruyu doğru okuduguna emin misin? orada akraba evliligi diye bi sey yazmiyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır hiçbir mantığı yok, insan okulunu bitirmeden hayatını düzene sokamaz ki. Ailenden harçlık alırken evli olmak da tuhaf bence. Tabi bakış açınızı anlıyorum evli olmadan aynı eve giremiyosunuz ondan hemen evlenmek istiyosunuz ama evlenme istemenizin sebebi evliliğe hazır olmak değil sadece beraber evli hayatı yaşayabilmek. Çok açık.
00 Yorumla
+1 yılYa hepsini geçtim de madem 19 yaşındasın gizlediğin üyelik bilginde neden 30-35 gösteriyor?
Soruna gelince hele bir evlende görürsün o çok anlayışlı prensinin nasıl kurbağaya dönüştüğünü..30 Yorumla25 yaşına gelinceye kadar evlenmek bana mantıklı gelmiyor hele de 19 çok erken bir yaş bana göre ama zinaya bulaşmamak için evlenirseniz mutluluklar evlilik başlı başına zor zaten iki zorluk bir arada nasıl olur sen düşün
10 Yorumla
+1 yılEvlilik vaatlerine inanma. Her şey imzayı atana kadar evlendikten sonra tüm işleri sana yığacak ben çalışıyorum sen yap diyecek kesinlikle inanma. Önce meslek sahibi ol sonra evlen
21 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorummm
Yaşta problem yok burdaki yorumlara bakma karşındaki insanı tanıyan kişiliğini bilen yok burada olmaz diyenler neye göre olmaz diyosunuz. olmaz dersiniz kendiniz bir kaç yila olmayacak biriyle ilişki kurarsınız
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBunu yapıp çok başarılı olan insanlar tanıyorum evliyken hem okuyup hem çalışan hem de çok ciddi başarılar kazanan insanlar var çalışabilmek ile alakalı Yani insan kendisini kısıtlı görmez yorulmaktan mücadele etmekten çekilmezse başarabilir
00 Yorumla Böyle bir adam bile böylesine sorgulanıyor ve böylesine kendini bilmez şekilde hala eksik bir taraf var mı birde siz bakın diye soruluyorsa.. diyecek birşeyim yok!
10 Yorumla
+1 yılNe kadar samimi bilemezsin. Ayrıca yaşın daha genç belki karşına başka biri çıkacak belki mezun olduğunda iş hayatında daha farklı düşüneceksin. İyi düşün.
10 YorumlaTamamen zorluk ben evlenme derim çünkü üniversite hayatı çok başka yaşamak lazım insanları tanıyorsun kendi başının çaresine bakmayi öğreniyorsun ilişkileri daha iyi kavrama şansın olacak belki başka bir insan çıkacak karşına seni daha mutlu edecegine inandığın olmaz deme her şey insanlar için olabilir. Belki pişman olacaksın keşke evlenmeseydim diyecektin. Keşke demek yerine bence beklemek daha mantıklı. şu an hayatındaki insan doğru kişi ise zaten hep seninle olur
10 Yorumla
+1 yılBence değil kendi ayaklarının üzerinde durup mantıklı düşünüp iyice karar verilmeli öbür türlü onun eline bakicaksin ister istemez katlanma durumu gibi bir şey söz konusu oluyor
10 YorumlaAşırı mantıksız hatta dünyanın en saçma şeylerinden biri. Sizde hiç akıl yok mu ya bunu kendiniz düşünemiyor musunuz? Önce OKUL, önce MESLEK. Yıllardır söylüyoruz kafanıza girmiyor ısrarla
00 Yorumla
+1 yılBen şu an evliyim ve açıktan okuyorum o bile sıkıntı. Eşim evlenmeden önce aynen böyle bana ev islerindr her konuda destek olacağını söylüyordu. Ama erkekler ne kadar zorlarlarsa zorlasinlar asla bir kadının görevini tamamem yapamaz. Ev işi, yemek derken derslere istediğin gibi çalışamazsın. Ha bide misafirliğe git , misafir gelse vs o da ayrı mesele. Sakin sakin yapma bu yanlışı. Seni seviyorsa zaten sonuna kadar bekler.
00 Yorumla
+1 yılYaşın çok genç ve sevgilinin yaşı yeterince olgun. Evlenince yaş farkınıza bağlı beklentilerde eşitsizlik olacak. Evlilik sırtına çok fazla yük bindirecektir. Bence okulu bitirince evlenmelisin.
00 YorumlaPek mantikli bulmuyorum. Simdi esin oyle diyor ama onunda isleri olucak surekli ev isleriyle ilgilenemicek. Ilk okulunu bitir sonra evlen derim
10 YorumlaHayır değil bence eline mesleğini al ondan sonra evlenirmisin bekar mi kalırsın yani açıkçası istediğini yap
10 Yorumla
+1 yılYani güveniyorsan eh işte. Evlendikten sonra 180 derece değişenlerden olmasın da. Bence acele etme, seviyorsa okulunun bitmesini de bekleyebilir.
00 YorumlaBence tamamen kisilere bagli, eger iki tarafta bunu tasiya bilecek olgunluktaysa gayette güzel olur hic sorun olmaz diye düsünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılEğer 5 yıl önce iş imkanım olsaydı hem okuyup hem evlenmiş olacaktım ve 5 yıl içinde hayatımın en berbat yıllarını yasamayacaktim sevgilimi de ailesi zorla başkasına verneyecekti
02 Yorumla- +1 yıl
,😥
- +1 yıl
Hayat ve insanlar...
+1 yılEvlendikten sonra her sey değişebilir. Acelen ne? Okulu bitir oyle evlenebilirsin bana mantıklı gelmiyor
01 Yorumla- +1 yıl
Erkek 28 yaşında 32 yaşında mı evlensen
+1 yılZorluklar hep var ;) sen onun iyi birine olduğunu inanıyorsan ve kendine güveniyor san hazırsanız ;) Allah mutluluk versin...
00 Yorumla
+1 yılKendi evliliğini garantiye almak icin öyle demiş seni okutsa okutsa açıktan okutur onun zorluğunu da iliklerine kadar yaşarsın iyi düşün bence
00 Yorumla
+1 yılYa yalan ya bakma sen onun öyle dediğine. Evlendikten sonra ne destek verir ne ev işini felan yapar. Erkeğim ordan biliyorum..
00 YorumlaHiç saglıklı bir karar degıl canım iyi dusun basta herkes bu şeylere sığınıyor
10 Yorumla
+1 yılZor bi durum evlenme desek ve evlenmeden herseyi yaşayacaksınız evlen deriz evlenirsin budefa mutsuz olursun daha 18 yaşındasın bilemedim zor bi karar ama sevgilin dediği herseyi yaparmi gerçekten destek olur mu bunları anlaman gerek önce
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılBulmuş kaymak gibi kızı kaçırmak istemiyor. Herşeye okk diyor.
00 Yorumla
+1 yılMadem eşin çok anlayışlı bi problem olmaz diye düşünüyorum. Var çünkü üniversitede evlenenler.
00 Yorumlayani bir defa zor olacak... ama bu zorluğu göze alabiliyorsan mümkün tabiki...
00 Yorumla
+1 yılKocan zengin mi? Eğer zenginse evlen fakirse evlenme okumana bak.
03 Yorumla- +1 yıl
Allah uzun ömür versin
- +1 yıl
Teşekkür ederim sanada😊
- +1 yıl
Allah uzun ömür versin ne omuru pardon
+1 yılÇok mantıksız hayatını karartma şimdiden veya zenginse boş ver okulu kitap oku bolca yeter.
00 Yorumla
+1 yılNe fark eder ozaman beklesin Çoçuk Yapmıyacaksanız diplomanı alana kadar
00 YorumlaEvli misin değil misin🤔
Okumak kesinlikle mantıklı mantıksız bir tarafı yok00 Yorumla19 yaş evlenmek için erken bence Okulunun bitmesini beklemelisin
00 Yorumla
+1 yılailenden biktiysan evlen diger turlu zor olur bence
00 Yorumla
+1 yılEşim diyorsun sonra da evleneceğimiz zaman diyorsun kafalar karışık cümlelere yansımış
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılBu yaşta ne evliliği ki eşim diyorsun demekki atı alan Üsküdarı geçmiş artık konuşmak boşuna...
00 Yorumla Bence mantıksız eğer olurda bir gün ayrilirsaniz ki bu suanki günümüzde çok oluyo ayrildiginiz zaman keşke bu adamla evlenmek yerine okusaymisim kendi ayağımın üzerinde dururdum ne güzel diyebilirisn ayrılıktan sonra
10 Yorumla
+1 yılHer erkekle mantıklı değil. Ama kimi erkek gerçekten sevdiği için karısının iyiliğini ister. Ev işlerinde yardım eder, derslerine çalışması için zorlar hatta. Böylesini bulduğun zaman kaçırmamak lazım.
06 Yorumla- +1 yıl
Kesin öyledir 😂
- +1 yıl
tamam inandım:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen isteseydin çoktan okurdun belliki işine gelmiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılAblacim ne alaka? İstedigim bolume puanim yetmiyordu
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin yerinde olsam evlenmem yapabilir ama yapmayabilirde o yüzden hem evliliğin hemde okulun sorumluluğunu aynı anda almazdım
00 Yorumla
+1 yılDedikleri hiç birşeyi yapmıcak herleyi sen yapıcaksın ve iş işden geçmiş olucak boşuna yakma kendini
30 Yorumla
+1 yılbence mantıklı değil..
söylemler ile yapılanlar genelde birbirini tutmaz..10 YorumlaHenüz daha gençsin, ve karşındaki kişi senden yaşca büyük. Hislerine yenik düşüp de böyle saçma kararlar alma kesinlikle.
Ailen ne diyor hem bu duruma?01 Yorumla
Soran+1 yılAilem muhafazakar ve zinaya bulaşmamdan korkuyorlar. Zaten hazir degilsin diyor babam. Ama biz birbirimizi çok seviyoruz ve evlenmek istiyoruz.
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe bu acele anlamıyorum okulun varken ne diye evleneceksin? bitsin öyle evlenin beklesin azcık
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl25 den sonra düşüncen değişir ve pişmanlık sarar dört yanını
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİsterseniz sadece nişanlanın 2 3 yıl sonra evlenin seviyorsanız kimse bir şey demez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşin anlayışlı biriyse iyi bende isterdim ama çirkinim libido denen bir şey var ve bu gençken yaşanmalı 30 yaşının üstünde yaşasan tadı olmaz
17 Yorumla- +1 yıl
nasıl yani
- +1 yıl
Kendini öyle görmemelisin. Bu sana zarar vermekten başka bir şey yapmaz. Sen kendini öyle görürsen herkes seni öyle görür o yüzden enerjik ol ve kendine aptalca ben çirkinim demeyi bırak.
Cevap sahibi+1 yıl@Balamirkağan gerçekler diye bir şey var gayet bakımlı sporunu vs yapan biriyim ama insanlar bana kötü davranıyor benim yaptıklarım onlara batıyor
Cevap sahibi+1 yılSürekli kullanmak için arkadaş vs oluyorlar
- +1 yıl
Ya kızım deme öyle seni gerçekten sen olduğun için seven insanlarla takıl. Hem çoğu insani etkilemenin de tek yolu güzellik çirkinlik ya da seks de değil yani.
Cevap sahibi+1 yıl@Balamirkağan tek başıma mutlu olmayı öğrendim bu hayatta daha ne olsun
- +1 yıl
En güzeli , eğer konuşmak istersen mesaj atabilirsin. Bak bende yakışıklı değilim ama bunun için de kederlenmiyorum
Aile & Toplum konusunda 612 cevap paylaştı. Kafam karıştı evlendiniz mi yoksa evlenmeden nasıl eşiniz oluyor.
00 Yorumla- Devamını Gör (112)
Devamını Gör(157)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem