Zeki kişinin kapasitesi ile birlikte egosu da yüksekse karşıdaki kişinin gerçekten aptal olmak zorunda yoksa yürümez.
Zeki kişinin kapasitesi ile birlikte ego değil de sorun çözme ve kolektif yaşam gerçekliği ve gerekliliği yüksekse, karşıdaki kişinin de aynı özellikte ve zeki olması ilişkiyi nirvanaya çıkarır.
Aslında zekanın ilişkiye kattığı değeri kişilik üzerinden değerlendirmek daha önemli.
Kendi adıma konuşayım.
Karşımdaki kadın zekiyse ben üstün olduğumu göstermek adına daha marjinal akıl kullanırım. Bu çoğunlukla zeki kadınlarda aşırı etkileyici ve manipüle edici olarak kadını hızlı bir şekilde bana çeker.
Yok kadın aptalın önde gideniyse ben zaten kaçarım. Bu kadınlar ömür törpüsü.
evet bunu bende gördüm de zeka ile alakalı degil bu. zekayı nasıl kullandıgıyla alakalı.
ikiside zeki olduğunda hep kendilerinini haklı oldugunu ve baskın oldugundan bahsetmiş sanırım. Hayır. bu zekayı birbirlerini anlama ve empati kurmaya ayırırsalar çok güzel bir ilişki olur.
İkisi de zeki ise mutlaka sıkıntı çıkar. Takdir etmek konusunda iki tarafta biraz cimri davranabilir ve ego savaşı başlayabilir. İki taraf s*laksa hiç problem olmaz körler sağırlar birbirini ağırlar geçinip giderler 😂😂 doğruluk payı var bence.
Bir anlamda evet ama zekayı da insan partneri küçük düşürmeki aşağılamak ya da ilişkide benim sözüm geçer noktasına geçirmek için kullanıyorsa onun da bir anlamı yok gözümde.
Bu genel geçer bir durum değil bence. Ben kendimi zeki olarak tanımlıyorum ve karşımda da zekasını kullanabilen birini görmek istiyorum en azından. İki taraf da zekiyse ve bunu ilişkide üstünlük sağlamak için ego savaşı hâline getirirse işte o zaman yürümez, aksi takdirde taraflar birbirlerinin zekasına saygı duyduğu zaman bence hiçbir sorun olmaz..