Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim hiç sevgilim olmadı yaşıtlarım evlenirken bende hala bir şey yok. Sol kulağım küçükken havale geçirdiğim için duyma kaybı oldu. Diğer kulağıma işiyme cihazı takıyorum. bu sebeplerden dolayı arkadaslık yapmak istesem kimse istemiyor çocukmusum canım gibi anlamazmısım gibi davranıyor. Gelmişim 32 yaşıma biri çıkmadı sanki hakkım yokmuş gibi davranıyor arkadaşlarım akrabalarım. Arkadaşlar birbirine aracı olurken bana hiç olmadılar. akrabam teyze yenge elin yabancısına kız/erkek aday bulurken bana birini önermediler. yasım 32 gibi görünmez küçük görünürüm. Okudum akdeniz ünv 4 yılımı bitirdim. Sosyoloji master mezunu olduğum halde yok. Bir sevgilim olsa birini sevseydim keşke hep içim buruk. Sonra bana diyorlarki neden sevgilin yok ne zaman evleneceksin yaşın geçiyor bak sonra zor evlenirsin bekar birini bulamazsın boşanmış dul ya da çocuklu birileriyle evlenmek istemiyorsan bul evlendiyor saygıdeğer akrabalar. Herkesi evlendirdiler beni şimdi hatırladılar. Arkadaslarım hepsi evlendi sevgileriyle. Üzülüyorum yalnız kaldım. Neden benim hakkım yok mu mutlu olmaya neden bu ayrımcılık. Kendime bakarım giyinmesini makyaj yapmasını bilirim ama yok
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvliliğin sabit bir düşünce yapısına uyacak bir konu olduğunu düşünmüyorum.
Hayatında birisi varsa ve her şey iyi gidiyorsa düşünülür, kimse yoksa ya da bir gelecek görülemiyorsa iki ay sonra ayrılır kesin gözüyle bakılıyorsa düşünülmez.
Sırf ben evlilik düşünmüyorum yiaa sözünü havalı bulduğu için evlenmeyen insanları gördü bu gözler ahshs o yüzden evlenmek utanılacak bir şey değil keyfiniz istiyorsa, hayatınızda da sizi mutlu eden birisi varsa durmayın evlenin hatta iki de çocuk yapın demek istiyorum10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılBelli bir yaşa gelinceye kadar bekarlık keyif verir ama belli bir zaman insan yalnızlıktan da sıkılır çünkü eski enerjin kalmaz evde bir ses olsun hasta oluca bir çorba yapanın olsun vss istersin yalınızlik Allah'a mahsustur derler insan yaşlılığını da düşünmesi gerekiyor
00 Yorumla
Zannetmiyorum.
Evlilik düşünülmemesini anlıyorum, hele ki bu dönemde, bu ülkede vs. yani böyle düşünenlerin haklılık payı var.
Hele kötü ilişki geçmişleri falan da varsa bu gayet anlaşılabilir.
Fakat maalesef iki cinsiyetten birisine sahip canlılarız. Yani bir nevi yarım durumdayız.
Kişi kendi başına çok keyfili, mutlu, sağlıklı olabilir, iyi bir hayatı da olabilir vs. fakat kendiyle başbaşa kalınca fark edecektir ki bir şey eksik. Bir boşluk var.
İsmi evlilik olur veya olmaz bilmem ama o boşluk olduğu sürece en güzelini yapmış olamazlar, olamayız 🙂
32 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır bence ilk önce evet rahatlık güzel geliyor ama insan belli bir yere gelince sabit bir şey arıyor hani diyorsun ki insan olsaydı ama yanımda olsaydı ilk önce belli bir yere kadar rahatlık çok böyle güzel çok cezbedici geliyor ama insan sonradan sabit birini arıyor
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. https://youtu.be/hOnF7i6mMjo
İlber hoca güzel demiş
Bu dönemde hatadır evlilik31 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, evlilik sevdiğin insanla olursa çok güzeldir. Belli bir yerden sonra insan hayat arkadaşı olsun, bana destekçi olsun, iyi kötü her anımız beraber geçsin istiyor.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,7b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlilik düşünmüyorum, çünkü aşka inanmıyorum. ve evlenebileceğim karakterde bir kişi de yok
10 Yorumla
Kime göre, neye göre? Doğru insan ile, doğru zamanda, istemekle neden kötü olsun evlilik? Bu devri düşünürsek biraz daha farklı düşüncelere yöneliyorlar insanlar çünkü herkese güven olmadığı bariz ortada. Dolayısıyla bir tık daha derin düşünülüyor.
Kişinin sevdiği insan ile aile kurmak istemesi kadar normal bir şey yok. Ama bu değildir ki evlenmek istemeyen kişiler anormal, hayır tabi ki. Evlilikte bir tercih meselesidir. Genel yorum yapmak doğru olmaz, her şekilde düşünülmesi gereken bir konu bence.12 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao
Açıkçası uzun ilişki insanıyım ve evlenmek kağıt üzeri bir şey benim için.
Sevgilimle beraber aynı evde yaşamaktan yanayım.
Bir insanı en iyi yaşam alanında tanırsın.
Ve şeyde var her iki cinstede cįnsellik normal yaşanabilir ancak sırtlan dediğimiz doyumsuz tipler var.
Birini geçmişiyle yargılamam ancak benim düşünce yapımda az insan var. Yobaz olmak veya açık ilişki yapmaktan bahsetmiyorum.
Sadece zihnen temiz diyebileceğimiz insan az. İnsanların güveni yok.
Ancak şuda var ki bu düşünce yapısı ve yapıda insanda az görünümlü ama çok.
Bence insan doğası gereği partnerle yasamaya uygun yapıda. En yalnızlığı seveni bile. Partner sadece seks yapmak veya sevgi açlığından değil yeri geldiğinde yaşam koçu, yeri geldiğinde en yakın dostun. Seni tamamlayan bir parçan oluyor.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılHaram-helal peşinde olmayanlar evliliği istemezler..
Dünyanın en keyifli, en lezzetli halleri evliliğe derc edilmiş.. Hem de en helalinden.. Çocuk bile bunun meyvesi..
Ancak, kim ki evlilik dışı harama girer, en büyük felaketler onlardan beklenir..
Haramı takmayan, hiçbir kuralı takmaz..
Evlilik, insanoğlunun seviye atlaması demektir..
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinin zirvesinde kendini gerçekleştirmenin en bariz örneği evliliktir.. Kendini gerçekleştirdiğinin ispatıdır hatta..
Kendini gerçekleştiren kişi, artık kendi benliğini tamamlamış, etrafına faydalı olmaya başlamıştır demektir..
Evliliğin faydalarını yazsak kitap olur..
Evliliğin reddedenlerin zararlarını yazsak, ceza kanunu çıkartılır bekarlara.. 18 yaşına basan her bireyi bir an önce iş güç sahibi edip, evlendirmek için teşvikler oluşturulur..
Sağlıklı bir toplumun temeli zinayı kaldırmakla mümkündür..
10 Yorumla
+1 yılÖmür boyu yanlız yaşamak mantıklı gelmiyor bana.
İnsan her konuda kendini tam hazır hissettiğinde evlenmelidir.
Evlilik hiç düşünmeyenleri anlamıyorum. En güzeli evlenmemek değildir.
Evlenip güzel bir eşe, aileye sahip olmayı kim istemez ki.
20 Yorumla
+1 yılEn çelişkili olduğum konu.
Bir yanım soluklanabileceğim birini istiyor. Yorgunluğum beni buna itiyor.
Bir yanım devam et kızım böyle iyisin sen herşeyi halledersin diyor. Dik başlılığıma hayran oluyorum yine.
Karmakarışık.
45 Yorumla- +1 yıl
Tamam evlenmiyorum 😅 bu iyiliğini unutmucam 🤗
- +1 yıl
Hayran kaldım bu yoruma🙏🏻💐
- +1 yıl
@Amortentiaa

Tavrım net
43 Yorumla
+1 yılHerkesin fikrine saygım sonsuz. Bu hayata bir kere geliyoruz ve kararlarımız bize ait. Ama ben evlilik düşünmeyen taraf değilim. Yapım gereği de anaç ve aile bağına önem veren biri olduğumdan dolayı, seversem birini bir gün basarım imzayı😄
24 Yorumla- +1 yıl
Tam da aklımdan geçen şeyleri şu an yazdın. Kesinlikle katılıyorum 😄
- +1 yıl
😊😊
+1 yılŞimdilerde çok yanıltıcı.. geçici bir heves uğruna...40 düşünüp bir adım atmalı kişi... her şey sahte.. doğallığını ve güzelliğini yitirmiş durumda.. vazifesi yıkılmış durumda...
Saygı, Uyum, sinerji, empati, anlayış, karakter, zeka, bakım, görgü biraz da maddiyat.. bunlar tamda evlilik için seçilmiş kavramlar nihayetinde. Ve en önemlisi yurdumuzda aileler hususu.
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek biraz da kısmet işi fakat sorumluluktan kaçmak isteyenler evliliği kötülemesin her şeyin bir zamanı var ham degil olgunlaşmış meyve tat verir. Zamanı gelince o kişiyle karşılaştığın vakit evlenip yuva kurmak tatlı gelecektir ben buna inanıyorum.
10 Yorumla
+1 yılAslında bu kişisel bir mesele değil genelde. Çünkü evlenmek demek sorumluluk almak demek en kısa tabiriyle. Dünyanın, ülkenin ne olacağı belli değil ülkenin çevresinde karışık olmayan tek ülke Yunanistan kaldı, Ukrayna -rusya gerilimi büyüyecek... Kim bilir daha neler olacak..
10 Yorumla
+1 yılÇevresinde mutlu evliliği gözlemleyemeyen hakiki sevgiye şahit olamayanlar evliliği kötü algılıyorlar. Oysaki herkesten uzak kimseyle yarışmadan başkalarının gözüne sokmadan doyasiya huzuru yaşayanlar var.
Kötüden örnek olmaz iyilere bakılırsa evlilerin sayısı da artar. Çevrenizde mutlu evlilik yoksa çok ciddiyim sosyal çevrenizi değiştirin.
10 YorumlaO bir yere kadar öyle işte.. yaşlılık olunca keşke aile kursaydım, çocuklarım olsaydı demişti Ajda pekkan bile.. yazlnız ölmek kötüdür herkes için
10 Yorumla
+1 yılsütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diyerek asla sütlü hiç bir besine yaklaşmamak istemiyor olabilirler 😂
18 Yorumla- +1 yıl
Buraya sayfalarca neden yazabilirim emin ol 😂
- +1 yıl
Emin misin 😂
- +1 yıl
boşanmıştır.
evliliği de biliyor bekarlığı da ve doğal olarak tercih hakkını kullanıyor olabilir
mitoz bölüne biliyordur
düğün hengamesinden korkuyordur
kendi kendimi dolandırdım da başkası kaldı" diyen insan olabilir
yatakta tek yatmayı seviyordur
kendisi ile gayet mutlu olmasından kaynaklanabilir
kendisine ve huysuzluklarına dayanabilecek bir insanın var olmadığını -varsa bile o kadar şanslı olmadığını- biliyordur
kendilerini çekecek birini bulamamaları da olabilir
kimse de onunla evlenmeyi dusunmuyor oldugu icin olabilir
yeter şimdilik 😂😂😂 - +1 yıl
Bende teşekkür ederim 😂😂😂
+1 yılBir yere kadar evet diyebilirim ama bir yerden sonra yalnız olmakta iyi değildir be
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha önce ben de benzer düşüncedeydim ve yaş ilerledikçe mi değişiyor yoksa ben kendimce mi düşüncemi değiştiriyorum bilemedim ama evlenmemenin güzel bir şey olduğu düşüncesinden uzaklaşıyor gibiyim geliyor yani evlilik, yaş ilerledikçe daha kabullenesi bir duruma dönüşebiliyor.
Tek cümlede anlatmışım. 😄
10 YorumlaBencede yani ne gerek var. Bi kere özgürlüğün kısıtlanacak, hele de ruhsuz bir şey çıkarsa şansına yandın. Ben kendi dünyamı yönetmeye karar verdim, kimse olmadan. evlenmek isteyenlere de iyi şanslar.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. 41 yaşındayım ben de hiç düşünmedim. Nerdesin? Kiminlesin? Eltim onu dedi, kaynım bunu dedi gibi saçma sapan sıkıntılar yok. İstediğin kişiyle birlikte ol, istesiğin mekanda takıl. Sıfır sorumluluk, sonsuz mutluluk
10 YorumlaHiç düşünmeyip beyinlerini yormayanlar en güzelini yapıyor valla
11 Yorumla
+1 yılAile ortamını seven insanlar ev ortamı sıcaklığını seven insanlar elbet evlilik düşünür bence. Fakat bazı insanlar özgürlüğüne çok düşkün ya da yalnız kalmayı sevenler sadece kendi adına hayal kuran insanlar evlenmek istemeyebilir tam tersleri de olabilir ama herkesin kendine göre belli sebepleri oluyor evlenmemek adına herkes için hayırlısı olsun
31 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik rahatsızlıklardan dolayı evlilik istemeyen insanlarda var
+1 yılSevdiğiniz varsa evlenin çok güzel ve bambaşka bir duygu; evlenmeyi düşünmüyorsanız da gerçek anlamda olgunlaşmak için bir insanın deneyimlemesi gereken bir dönem olduğuna inanıyorum.
10 Yorumla
+1 yılkardesim simdi evlilik dusunmuyorum neden? 1 para kazanmak zor ev gecindirmek zor 2 kiz yok durust guvenilir namuslu vs 3 yasimiz daha genc buyuk sorumluluk 5 garibaniz aga bizi kim sever
10 YorumlaEvlilik bir başarı değil ki iki cins insanın birbirlerini tamamlaması açısından resmi makamca onaylanan birliktelik olayı. Ha gereklimi; Dünya görüşü olanlar için gerekli, olmayanlar için gereksiz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. https://fb.watch/gDKUVsjR6-/
Evlenemeyen bir evlenen bin pişman diye boşuna dememişler.20 Yorumla
+1 yılBir yanım evet en güzelini yapıyor diyorum diğer yanım ise yaşlı evi kedi dolu yalnız biri olmak ürkütüyor.
20 YorumlaBuna net bir söyleyemem. En kötüsü de olabilir en güzeli de. Evlilik, insanların güzelleştirdiği veya çirkinleştirdiği bir eylem sonuçta.
20 YorumlaKendilerince öyleler, ben de gencecik yaşıma rağmen çocukluğumdan beri evlilik hayali kuruyorum ama doğru insana denk gelmek büyük şans
10 YorumlaEvlilik düşünmeyenlerin ya parası yoktur, ya da sevdiği. Yoksa herkes gözünü kırpmadan basar nihakı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılKişiye göre değişir bilemiyorum 4 yıldır sevgilim var bir 4 yıl daha evlenemem gibi geliyor her şey çok zor ve anlamsız
10 Yorumla
+1 yılBir yere kadar yalnızlık güzeldir fakat ömür boyu olması korkutucu geliyor bana. İnsan o sevgi eksikliğinin yerini dolduramıyor.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlış kişiyle evlilik yapmaktansa hiç evlenmemek veya beklemek daha iyidir doğru kişiyi bulduğunuzda evlilik kolay güzel ömür uzatır ama yanlış insanlar yıpratıyor erken evlenmektense doğru insanı bekleyin huzurlu yuvanız olsun
10 YorumlaBöyle söylerler ama sevince işler değişiyor ki bana ait olsun onunla gözümü açayım hergün istiyorsun.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılHer insan zamanı gelince aynı yastığa baş koyacağı her uyanışında yüz çizgilerini, ezberinde taşıyan bir eş ister.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Evlilik düşünmeyen biri olarak evet en iyisini yapıyorum bence😅
20 YorumlaBir şarkı geldi aklıma neyssee😜
Kesinlikle katılıyorum sana.
10 Yorumla30 lu yaşlarımda çocuk sahibi olmak istersem o zaman evlenirim.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. En güzeli mi bilmem ama işin içinde bir sultanlık illaki var..
10 Yorumla
+1 yılherkesten cabucak sebepsiz yere soğuyan ben birine bu kötülüğü yapmam sanirim
10 Yorumladoğanın kanununda var bence evlilik ama nasip meselesi
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 905 cevap paylaştı. Gerçekten seven biri olursa onunla hayatını paylaşmak daha güzel.
10 Yorumla
+1 yılPsikolojik olarak yemin ederim rahatım evlilik düşünmeyerek
10 Yorumla
+1 yılSevdiğin gerçekten karşılıklı güveni sadakati anlayışı bulduğun birisi olduğunda evlenmek en güzeli
10 Yorumla
+1 yılBir yere kadar güzel gelir, bir yerden sonra bunaltı gelir illaki diye düşünüyorum.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Doğru insanla evlenmek daha iyi bekarlık dan ama doğru insanı bulmak çok zor
10 YorumlaGüzel yapıyoruz da tehlikeli yaşlardayız Allah korusun 😀
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı.
+1 yılAynen öyle.. Ne gerek var.. Keyifli geceler..
10 Yorumla Bu devirde aklı olan evlenmez, o kadar söylüyorum..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bir yuvasının olmasını herkes ister ama yalan yok bu çağ beni evlilikten de soğuttu.
10 Yorumla
+1 yılKişilikle alakalı. Kendini hazır hissetmeyen yapmasın iyi olur yani.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik herkesin ihtiyacı fakat empati, saygı güven, şeref bu dönemde kimse de yok.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kendi adıma cevap vereyim benim için en güzeli, kimisi içinde tam tersi olabiliyor 21 19 yaşında evlenmek için can atanlar çoook
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılİyi bir şey değil onu biliyorum ama beni hak eden birinin çıkmasını bekliyorum. Hayırlısı diyip eğlenmeye devam 😏
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAşkımdan ölecek kıvama gelirsem evlenirim ancak
10 Yorumlaİmkanlar daha iyi olsa eminim kimse yalnızlığı tercih etmez. 🙏
00 Yorumla
+1 yılAsla sıcak değilim. Ve ısınacağımı da, birilerine masallardaki kadar aşık olmadığım sürece düşüneceğimi sanmıyorum
10 Yorumlaiki tane 24 48 yapar caner
14 YorumlaGenelde böyle diyenler 1 sene demeden evleniyorlar 😊
10 Yorumla- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler