Sizce günah mıdır?

arkadaşlar benim iki sene önce sevgilim vardı biz bi olayla arıldık zaten benim ailem sevgilimin olmasına karşıydı öğrenince telefonumu aldılar ve o şehri terkettik sonra aradan biraz zaman geçti annem taşındığımız şehire alışamadı tekrar geri döndük
babam 1 ay sonra telefonumu geri verdi ve yazmış ben bi daha cesaret edip yazamadım o gündür iki yıl geçti o sevgili yapmış onlarda iki yıldır beraber
ben ayrıldılar diye düşündüm çünkü o profili kız arkadaşını koymuştu biyografisine de çıkma tarihlerini koymuştu kaç senedir duruyodu sonra geçenlerde baktım profilini kendisi koymuş biyografini kaldırmış ayrıldılar diye düşündüm sonra aldırış etmedim bi kaç gün sonra rüyamda gördüm bana yazdığını ve sevgili olduğumuzu sonra o beni bırakıp eski kız arkadaşına geri dönüyordu sonrasını hatırlamıyorum uyandım
ailem erkek arkadaşımı olmasını istemediği için sevgililik işlerinden uzak durdum
şimdi yaş aldım büyüdüm geliştim
ve hayırlısını istedim Allahtan dua etmeye başladım zikir çekmeye başladım dedim Allah ım kavuştur bizi, bizi hayırlı kullarından eyle diye zikir çekerken tweetlerine bakayım dedim oradan kız arkadaşının geçen sene paylaştığı fotoğraflarına denk geldim kızın hesabına girince kızın biosunda çıkma tarihi ve profilinde ikisinin fotoğrafını gördüm dua ettim zikri çekmeye devam ettim ama onunla olmak için değil hayırlısı olması için
arkadaşlar bazı kişiler sevdiği birisi varsa onun hakkına girersiniz diyor zikir çekmeyin diyor sevdiği var diyorlar sizce ne yapayım onun için dua etmem hayırlısıyla kavuşalım diye dua etmem günah mı ne yapmalıyım?
istihare namazı kılsam sizce rüyamda hayırlı mı değil mi öğrenirim diye düşünüyorum
Sizce günah mıdır?