Eşimin pasif olması?

Selamlaar. 2 yıllık evliyim eşim çok pasif bende baskın karakterdeyim. Sürekli bu dengesizlikten kaynaklı sorunlar yaşıyoruz. Aile kurmuş etmiş bir adam havası yok. Ben istiyorum ki benim arkamda olacak, zor bı an olunca dünyayı durdurabilecek güce sahip olsun, sesi çıksın istiyorum. Tartışmada ben konuşup yukselebilirken sürekli o susuyor başını öne eğip duruyor. Onu güçlü görmek istediğimi söylüyorum ama öyle olmuyor. İkimiz de bastırılmış ailelerin çocuklarıyız. Ben hakkımı ne olursa olsun söke söke almaya çalışan yılmayan birisiyim eşimse tam tersi susarak, hatalar yaparak hayatını devam ettiren birisi. Onunla beraberken güvende hissetmiyorum bişey olsa çıkarıp birine yumruk bile atamaz başımıza da geldi susup sindiriyor sadece. Onu nasıl cesaretlendirip güçlü yönlerini ortaya cikarabilirim? Cinsel anlamda da ben heyecanlı birisiyim o değil. Ben susayım yapmayayım zamanla öğrenir falan dedim bir çok şey için öyle de olmadı. Ben istiyorum ki sırtımı ona dayayayim güven duyayım, bana bir şey olmaz eşim var diyebileyim. Hayatım boyunca hep kendimi düşünmek zorunda kaldım şimdi de ailemizi sürekli düşünmek ve başkalarına karşı savunmaktan yoruldum. Ne yapılabilir? Vücudu bile aşırı hassas koluna sert dokunsam aciyor diyor ben onun aksine öyle değilim. Gerçekten bunlar değişir mi bu ailenin sorumluluğunu alabilir mi?
Eşimin pasif olması?