Kaybetme korkusu yaşayan bireyler daha mı çok çabalar ilişkilerinde?

Kaybetme korkusu yaşayan bireyler daha mı çok çabalar ilişkilerinde?

Tarafların her hangi birinde bu korku hakim olursa ilişki çıkmaza girer.
Garibim aşkın başına ne işler açıyoruz. Tek düze yaşayıp gitmek varken işleri içinden çıkılmaz hale getirip, nihayetinde de oturup ağlayıp kader deyip teselli olmaya çalışıyoruz.
Kayıp ancak ölümle olmalı aşk çıkmazında.
Kişiler kalplerine aşık oldukları kişiyi her hangi bir sebeple kaybetme korkusunu yerleştirirse kendi olmaktan çıkıp, karakterinden tavizler verip hiç fak etmese de mutsuzluğa adım adım yaklaştırır kendilerini.
Oysa benim çirkin gülüşüme değmeliydi yarin gözleri.
Erkek kadın fark etmez bu durum tarafların birinde zafiyet yaratır. Kişi kendisini kullanıma açık hale getirir ki;
En zor perdesine gelir oyun. Sevdiceği tarafından yaralanan nice sitemkar naralar okuyoruz gün içinde burada.
Sonuç olarak kimse kimseyi kaybetmekten korkmamalı. Hayatındaki rolünün bittiğini düşünen insanlar sessiz ve sedasız gidebilirler.
Bende evliliğim için her türlü çabayı gösterdim ama maalesef kaybeden ben oldum
Gösterir, fakat herkes gösterir diye genelleme de yapamayız.
Kaybetme korkusu yaşayan kişiler sadece "kaybetmeyecek kadar" çaba gösterirler aslında. Karşı taraf bu sebeple beni kaybedebileceğini hrp hissettireyim diye düşünebilir haklı olarak ama bu istediği sonucu veremez.
Asıl önemlisi, asıl gerçekten çabalayan, sorudaki gibi kaybetme korkusu yaşamamasına, yaşamayacak olmasına rağmen ilişkisi daha iyi olsun, olabildiğince iyi olsun diye çabalayan kişilerdir.
Gerçek çaba bu olur, diğeri başka bir şey.
Hiç alakası yok çaba göstermek tamamen ilişkine verdiğin değer, harcadığın emek ve sevgiyle alakalı kaybetmekten korkanlar genelde fazla fedakarlık yapar gibi algı var ama o yapılan fedakarlığın bende hiç bir anlamı yok yapılan her şey insanın içinden gelmeli. Diğer türlüsü çaba ya da fedakarlık olmuyor zorunluluk haline geliyor
Fedakarlık içten gelmiyorsa zorla da olmaz tabi ya seve seve ya hiç, işte boşa kürek çekmek olmuyor mu bu
Boşa kürek çekmekten kastın ne tam olarak?
Cümlen biraz düşük olmuş sanki
Kendi fedakarlıklarına karşı bir çaba görememek gibi
Fedakarlık yaparken karşılık bekleyeceksen hiç yapmayacaksın yani ilişkiyi borçlu- alacaklı ilişkisine döndürmemek lazım. Borcu olan bizle karşılaşmak istemez değil mi görünce hep aklına gelir rahatsızlık duyar o duyguları bilirsin bir taraf hep verir diğeri de alırsa olay tıpkı buna döner. Anladın de mi ☺️
Hmmm yani diyorsun ki beklentisiz ol 😄 bunu yapabilen var mı acaba
İnsan başkasına nasıl davranıyorsa kendine de öyle davranılmasını ister değil mi?
Sadece anın tadını çıkar bunlara saplanma diyorum duyguları serbest bırak esir olma esir al 😉
😃✌🏼 teşekkürler
Kıyma kendine rica ;))
Ancak yumurtalı artık 😂😂
Seve seve yaparsın bence 😂😂
😄 kesinlikle
Ruhun sıkışmış sanki, nefes almak ister gibi içindeki sıkıntılar enerji kanallarını kapıyor sorun ne bilmiyorum ama sende bir şey var çözemediğim.
Bende bilmiyorum sorun da bu zaten 🤣
Ben biliyorum sanki ama neyse çok şeapmayacağım. Bazen bazı şeyler gizemini korumalı ki gözümde ki cazibesi kaybolmasın isterim ☺️
Benim bilmediğim şeyi sen nasıl biliyorsun Enteresan doğrusu 😄
Senin bilmen imkansız zaten sen kendinden uzaklaşmışsın son dönemde kötü bir olay yaşanmış da sanki kendine küs gibisin istersen aranızı yaparım 😂😂
😳 sen benimi gözetliyorsun 😂😂😂
Asla kimseyi gözetlemem daha seni bugün gördüm desem ☺️bir insanın hakkında yorum yapmam için onu tanımam gerekmez benim hissetmek yeter bazen sadece enerjini aç yeter kapatma kendini fazla kıymalı yumurtayı da soğutma artık getir 😂😂
Ruh halim biraz sıkıntılı bu aralar galiba o enerjiyi almış olabilirsin.
🍳yedim bile desem 😂😂😂
Titreşim testi var aynı frekanslar birbirini çeker sadece bu hayatta bu isimler içinde geçerlidir isimler içinde ☺️ evet, ruhun oyuncağını kaybetmiş küçük bir kız çocuğu gibi gözümün içine masum masum bakıyordu. sıkıntının sebebi neyse Hallet bir an önce üzme çocuğu ☺️
Cisimler içinde..
Bu arada hepsini yemiş olamazsın değil mi benim de hakkım var orada 😬😬😬
Ermişlere yumurta yok onlara kahve verilir ancak 😂
Yay mısın sen akrep mi akrebim deme sakın 😬
Yay 😂😂😂
Yayın enerjisi var zaten ama akrebinde karanlığı var sanki.
Yok yükselenim terazi ay burcum Başak 😅 doğum haritamıda çıkar tam olsun 😂
Eminim birden fazla yerde akrep çıkar ☺️ başak terazi yay oha diyorum neyse yorum yapmayacam daha fazla senle ilgili
O ha derken niye yaaaa on numara insanım 😂😂😂 benimle geçinemeyen de ne bilim 🤷🏻♀️ Akrepleri hiç sevmiyorum 😅
Mesele de tam bu zaten en iyi anlaştığım 3 burcu bünyene almışsın
😄 o zaman sen ya yaysın ya ikiz ya da kova 😅 hiç bilmemişte olabilirim 😂😂😂
Bence sen tahmin yürütme ikizlersin demen bana küfür etmenle eş değer
Yay olmak istemezdim fazla gerginlik yaşıyorsunuz iç dünyanıza kovalar desem zaten bu dünyadan değil gibiler :))
Tamam kes 😂😂😂😂 geriye 9 burç kaldı zaten akrep balık Aslan oğlak degildir kesin
Geriye terazi başak boğa Koç yengeç kalıyor bu burçların arasında gerçek anlaştığım terazidir sadece 😃
Sıralı şekilde 12 burcu da yazdı kadın ne yani şimdi ooo nasıl bildin diye seni mi övmem gerekiyor 😂😂😂
Ya terazi ya başak diyorum 😂 bunu da bilemediysem sağlık olsun 😄
Başak söyleyim de bari daha fazla senin kötü tahminlerine maruz kalmayım 😂
Hele hele laflara gel 😂😂😂 bilmiş seni
6. Hissi güçlüyü tercih ederim bilmiş biraz şey oluyor 😬
6. His güçlü olabilir bende bu konuda iyimdir aslında ama şey gibi olabiliyor bazen 😂
Hala iyiyimdir diyor 😂 ney gibi mal gibi mi hahsh
Mütevazilik herkese yakışmıyor ✌🏼
Mütevazilik bana çok yakışıyor öyle deme ☺️
Dedim bile 😂
Yine bana borçlanmak ister gibisin 😂
Habire borç çıkaran insanlara da cömertlik yakışmıyor mesela 😂😂😂
Hahah 🍫☕ bak kahvenin yanına çikolata nasıl yakıştı işte bana da ısmarlamak öyle yakışıyor 😬
😂😂😂 teşekkür ederim bak şimdi oldu ✌🏼
Kahve alana kadar teşekkür etmeyen insanlara da kibarlık yakışmıyor mesela 😂😂
Kibarlığı hak etmemişler demekki 😂
Bak bak hey şeye de bir cevabı var diline de papuç alayım mı :))
Alan var zaten 😂 gerek yok yani 😄✌🏼
Zaten alacak değilim. Neyse çok uzadı başka şeyler anlamaya başladın herhalde tipik kadın tepkisi ve hiç sevmem. Eyvallah 🖐️
Başka bir şey anlamadım anlamaya da gerek yok 😂 kendi pabucumu kendim alırım olarak söyledim de neyse uzadı evet! Keyifli haftasonu dilerim eyvallah ✌🏼
Alan var diyerek hemen bir sahibim varın altını çizme gereği duymalar falan sırf bu yüzden bu sitedeki kadınlarla iletişim kurmuyorum işte eğlenmeyi bilmiyorsunuz ve her erkeği sizinle tanışmak istiyor sizle iletişim kurmak istiyor gibi mantıksızca bir düşünceye kapılıyorsunuz. Neyse sabah sabah sinirimi bozmuycam sizin bu gereksiz rol büyütmenizle teşekkür ederim kısa yorumlaşma için👍
Çok ciddiye aldın yahu sen goygoy yaptık burda😅 önyargılarını kendine sakla!
Rica ederim çok kısa oldu 😂
Tamam uzatma işine bak hadi
Teşekkürler keyfiniz bol olsun efenim 😄
Bunun dengede olması lazım.. Yoksa iki türlüsü de sıkıntı.. O korku paranoyak da yapar insanı mesela..
Hiç olmaması da umursamazlık zaten..
Cevap
9Cevap
Kaybetme korkusu olmayan birinin karşısındaki kişi olsada olur olmasada olur kafasında olduğu için bir çabasıda olmaz...
Evet çaba gösterebilir.
Kaybetme korkusuyla yaşanılan ilişkiden hayır gelmez. Tavizler vererek ilişkisi için fedakarlık yaptığını düşünür ve kendi kişiliğinden ödün vermeye başlar. Kaybetme korkusu olmadan özgürce yaşanmalı ilişkiler. Kendimiz olduğumuz sürece samimi ve güzel. Karşı tarafın istediği kalıplara girmeye çalışırsak ilişkiye ilk darbeyi kendimiz vurmuş oluruz.
Alkış... 👏👏👏 İlişkiyi özgürce, kalıplara girmeden, kendimiz olarak yaşamaktan bahsedebilen bir kadın gördüm sonunda bu sitede
@Banker_Bilo bu düşüncemi onaylayan biri varmış sitede hayret 😂😂😂
Bu arada herkes birini kaybetmekten korkmanın ilşkiyi ayakta, canlı tutacak şey olduğunu sanıyor ama o iş öyle değil. Kaybetme korkusu sömürülmeye, istismar edilmeye çok elverişli bir duygu. İnsanın kötüsü, kaybetme korkusu olan bir sevgiliyi parmağında oynatır.
@Banker_Bilo çoğunluk bu korkunun olması gerektiği kanısında hayret. Ben hiç bir ilişkimde kaybetme korkusu yaşamadım. Kaybeden neden ben oluyorum ayrıca orası da ayrı tartışılır... Daha mutlu olacağımızı düşünerek verdiğim tavizler çok oldu ama toydum o zamanlar. Aklı başına gelmiş insan bunların faydadan çok zarar verdiğini bilir. Tecrübe ile sabittir.
Sevgili veya eş için hissedilen kaybetme korkusu, aslında yalnız kalma korkusudur. Yoksa, bir ilişki bittiğinde ölmüyoruz, hayat devam ediyor. Zayıf ve bağımlı insanlar yalnız kalmaktan korkuyor, bu yüzden de ilişkinin sürmesi için kendilerinden fazlaca ödün verirken farkında olmadan partnerin egosunu besleyerek kendisini vazgeçilmez zannetmesini neden oluyorlar.
@Banker_Bilo ego değil de karşı tarafın bu zayıflığı itebiliyor. Karşınızda güçlü duran ayakları yere sağlam basan biri olduğunda ona olan saygınız artar. Ama böyle sürekli kaybetme korkusu yaşayıp saçma sapan şeyler yapan sevgili olunca saygı duyamıyorsunuz. Ego olarak bakmıyorum ben açıkçası.
*zannetmesine
Kaybetme korkusu yaşadığı için çaba sarfeden ya da çaba sarfediyor gibi göstermeye çalışan taraf aslında sevgisi veya ilişkisine verdiği değerden değil sadece o korkuyu yenmek için çaba sarf ediyor demektir. Ki sağlıklı bir davranış şekli değildir. Bu durumda daha fazla çaba yerine olması gerektiği gibi davranan, ilişkisine değer veren kişi daha daha anlamlı ve olması gerektiği gibi davranıyor demektir.
Kaybetme korkusunun yoğun olması demek ilişkideki güven olmadığı ve birilerinin sadakatsizlik yapma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir yani sadakatsizlik yapılma ihtimali olan ilişkiden hayır gelir mi tabiki gelmez.
İlişkide heyecanı korumak başkadır, başkalarından medet umaram 3. kişilerin olma olasılığı yani sadakatsizlik ihtimalinin olması bambaşkadır bence ikisi arasındaki ayrımı yapamayanlar kaybetme korkusunu iyi bir şey zannediyorlar.
Aynen öyle, kaybetmeyeceğini anladığı anda salıyor ilişkiyi sürekli tetikte olmak gerekiyor bu zamanda sanırım, o güveni verdinmi karşındaki hemen sömürüyor
kaybetme korkusu ilişkiyi öldürür. karşındakine o güveni vermen lazım. Birisine güvenmiyorsan ilişki kurma. ilişki kurduysan da o korkuyu verme.
Çaba karşılıklı gösterilirse anlamlı zaten.. Tek taraflı olursa sıkıntı var demektir.. Keyifli günler..
Kişi kaybetme korkusu yaşamıyorsa, onu ben tattıracak biriyim.
İlişkide karşılıklı kaybetme korkusu olmalı.
Kaybetme korkusu ilişkiyi ve duyguları ayakta tutan en önemli unsurdur.. Eğer bu kaybolursa ilişki bitmiş demektir ve üzerine çaba sarf etmenin manası yoktur..
bence kaybetme korkusu başka bir şey buna inanmak başka bir şey
Kaybetme korkusu yasamiyorsa capada göstermesine gerek yok ki zaten
Kaybetme korkusu yaşayacak... Yaşamazsa olmazzzz
Anlamam bu işlerden diyesim geldi😄
Korkuyla ne kadar sürer ki ilişki , aşırı yorucu.
Göstermez gördük
Bence hayır
Çok değil birazcık
Göstermez
hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?