Otuzdan sonra düzgün insan bulamazsın sözü doğru mu?

- 50 yaşından sonra bile bulan buluyor, pek katılmıyorum şahsen bu algıya. 👀😀
Otuzdan sonra düzgün insan bulamazsın sözü doğru mu?

- 50 yaşından sonra bile bulan buluyor, pek katılmıyorum şahsen bu algıya. 👀😀
30 değil 25 felan... fakat erkeklerde haklı. 25 yaşından sonra da zaten ihtiyaçlar değişiyor. Erkek ekonomisini yoluna koymaya başlıyor felan... yani zaten parası olan kendini geliştirmiş birini herkes sev diği için ve aradığı için çiçekten çiçeğe atlamaya başlıyor arıcıklar. O yüzden eski insanlar kadın ve erkeği küçük yaşlarda evlendirirlerdi. Bir de küçük yaşta evlenildiğinde evliliğin sarsılma olasılığı %10. 25+ yaş %50 30+ yaş %80 50+ yaş %90 boşanmayla sonlanıyor.
30+ yaş birisi zaten ömrünü yanlız geçirmiş oluyor. yani ömrünün yarısını karşı bir taraf olmadan geçirdiğinden bireysellik çok yüksek ve evlilik bireysellikten feragat etme düzenidir. yani 30+ yaş insanların işi epey zoralıyor evlilik hayatı. Eskisi gibi vur-kır kaç yok. uzun süre yapılmış alışkanlıklar bırakılamıyor ve çift boşanıyor.
NOT: 8 YAŞINDAN BERİ KUYUMCULUK YAPAN BİRİYİM VE ALMAN, DANİMARKALI, İSVEÇLİ, TÜRK, İNGİLİZ, KÜRT VE BİR ÇOK MİLLETEN ÇİFTLERLE KONUŞUP İLİŞKİ DURUMLARINI İŞİM GEREĞİ ÖĞRENDİĞİMDEN BU SONUÇ ÇIKIYOR NET BİR ŞEKİLDE.
Bana göre hem doğru, hem yanlış ama insanlar aslında geç olgunlaştıkları için 30'undan sonra olgun insan ve evliliğe sıcak bakan birini bulmak sanki daha kolay gibi geliyor bana çünkü yaş ileriye gittikçe evde kalma telaşı oluyor hem erkeklerde, hem kadınlarda o yüzden 30'undan sonra bulmak aslında daha kolay diyebiliriz...
Bence bu yaşla alakalı değil.
Yaşadığınız çevre ve bulunduğunuz yıllar.
90 ile 2000 li yıllar arasında bir 30 yaş üstü hayli hayli birini hayatinın merkezine sokar.
Ama 2000den sonra bu imkansıza yakın oldu.
Önyargı korku ile ayrılmaz ikili olduğundan beri değişen hiç bir şey yok.
Bizim sülale bu söze inanmakta ve ben de bu zamana kadar birini bulamadığım için, 35'ime kadar birini bulacağımı sanmıyorum. Bütün bunlar hep arkadaş ortamım yüzünden oldu! Yakında başka şehre gideceğim; ama öncelikle arabamı değiştireceğim.
Öncelikle bu bakış acından çık. insanlar konuşuyor buna inanıyor diye. Böyle olacak diye kural yok. Toplum gerikafa ve cahil. 1 sene sonra hayat döngün zaten değişecek. 33 yaştan sonra asıl kişilik karakteri ortaya çıkıyor. Senin 45 sine kadar yolun var genç adam. Bu yüzden umutsuzluğa kapılma. Aklını pozitif olma yolunda geliştir. Kaderinde ki eşini mutlaka bulacaksın. Bir de sen ne istersen o olur bu hayatta. Hayatının müdahale kontrolü sensin bunu unutma.
Cevap
106Cevap
Yaşla alakası yok, cidden zamanı gelince bulunuyor.
35 e kadar derim. 35'ten sonra biri çıksa karşıma ne yapayım yaş almış başını zaten
Selam gadası 🙃
Kişinin kalbi temiz olduktan sonra her yaşta aradığı aşkı bulur.
Hayır yanlış ama 30 dan sonra aşk beklentim kalmaz. şu an bile yok
30'a kadar ilişki istiyor muydun, bir sürü ilişki yaşadın hepsi hüsranla mi bitti yoksa aşk önceliğin değildi ve başka şeylere mi odaklandın sorularının yanıtına göre cevap değişir. 38 yaşında sürekli ilişki değiştirip doğru insanı bulamamaktan yakınan kişi sensen sen yanlış insansındır. Yok belirli bir yaşa kadar çabalamadım veya artık tavrım değişti sorunlarımın farkındayım diyorsan doğru insanı bir şekilde bulursun. Pek çok halk arasındaki tabirle evde kalmış insan onca flörtün ardından geçmişteki insanları kötüleme eğilimindedir ve doğru insanın kalmadığından yakınır fakat arkasından hakaret ettiği insanlar bir yuva kurmuş oluyorlar. Bu da bazı fark etmedikleri hatalar yapmaktan kaynaklı.
Düzgün bulursun da daha seçici olursun. Kendimden biliyorum. Edindiğin tecrübeler, bakış açının derinleşmesi, çok fazla insan tanıyıp kıyaslama seçeneğinin çoğalması, eriştiğin olgunluk vs tüm bunlar seni seçici yapıyor. Kimseyi beğenemiyorum kolay kolay.
Bence yanlış.
Hepimizin hataları vardır; bu hataları fark edip, sürdürmeyi kesmek doğru olma yoluna sürükler. Ama "battı balık yan gider" hesabı hata üstüne hata yaparsa bu insan'dan doğruluğu beklemek hata olur.
Herkes geçmişine bir göz atsın bakalım, çok mu doğru bir hayat yaşadılar? Bazı doğru yönler, yanlışlardan sonra gelir.
Bence asıl 30'dan sonra doğru insanı bulabilirsin. Aklın tam da başa geldiği yaşlar olduğu için hevese aldanmazsin kendin için en doğru olanı seçer kalbin ve "aklın". 30'dan önce sadece kalple seçiyorsun bodoslama yani 😄
Bu yorumu okuduktan sonra diğerlerini okumasam da olur dedim saygılar :)
@Bendenedim teşekkür ederim 🙂
Tren kaçıyor, seçim şansı azalıyor. Görünmek veya görülmek farklı şeyler. Genç değilsin, olgun birisin. Çocuk, Aile, Yuva, Eş için zaman ayırma vakti. Yoksa kimse seni dairesine almaz. Bir kişinin seni yedekte mi tuttuğuna inandın, direkt engeli bas. Baktın bir cacık olmuyor mu, yol ver. Sürekli problem mi üretiyor, boş ver et.
Hiç katılmıyorum bu söze asıl 30 dan sonra karakteri yerine oturmuş insan bulursun çünkü olgunlaşmış tecrübelidir. Malum erkek milleti 33 yaşından sonra olgunlaşmaya başlıyor, öncesinde çocuk kafasında tripliler. O zamandan sonra insanlar 2. yaşına girer dönüşmüş olurlar.
Düzgün insan bulmanın yaşı mı varmış bu söze hiç katılmıyorum yaşa takılmak bana göre gereksiz bir düşünce tarzı
Kendi hayat görüşüne göre birini 20 yaşında da bulabilirsin 40 yaşında da bu gibi durumları yaşa bağlamak cehaletten başka bir şey değil
Genellemeleri sevmiyorum ama mantığı şu muhtemelen iyiler çoktan kapılmış olasılık azalıyor anlamında söyleniyor… hiç belli olmaz bu işler nasip kısmet ya da adına ne demek istiyorsanız… isteyen herkesi güzel insanlarla… doğru zamanda doğru ve bize denk insanlarla karşılaştırsın…
Doğru. Kaliteli erkekler 30dan önce kapılıyor bile. Geriyede pazar alanı toplandıkdan sonra yere düşen çürük meyveler sebzeler misali kişiler kalıyor. Yani kötü olduklarından değil ama güvensiz/ belki evlenmiş boşanmış belki çoluk çocuğu olan veya gençken çok hovarda olup anca aklı başına gelmiş ama boş olan insanlarla dolu oluyor. O yüzden bulmuşken basın nikahı aşk acısı meşk acısı derken ömrünüzü heba etmeyin.
30 dan önce ne istediğini bilmeyen yanlış evlilik yapmış boşanmış çok insan var.
@Siyahkadife Aynen o yüzden zaten kaliteli insan kaliteliye denk gelir, erken yaşta bunun farkına varamayan zaten kaliteli bir birey asla olamaz. Doğanın kanunu böyle işler. Sadece sağlamlar ayakda kalır.
Kesinlikle katılıyorum ☝️
Bulamazsın deyilde çok düşünürsün hayatını eline almışsındır olgunlaşmıssındır daha çok kafaların uyumu hayatı göğüsleyebilirmi seninle beraber, aynı yolda yürüyebilirmisin, çocuk saçmalıklarına ayıracak zamanın olmaz, kendini ve hayatını mutluluğunu daha çok düşünürsün diye düşünüyorum.
bulunur bence. zaten 30 a kadar kişisel gelişim, eğitim, düzenli bir iş vs gibi konularla meşgul olunduğu düşünülürse , düzgün insan ancak 28 yaşından sonra bulunur diye düşünüyorum.
Yaşla alakası yok bence karakter ile alakası var adama ben kimseyle birlikte olmadım olmam diyorsun yine de seni yokluyor belki diye millet tuhaf ama inanıyorum sonra da pişman oluyor normal davranıyor aptl ben seni birdaha ister miyim kalbini görmüşüm yani güvenir miyim sana ama benim karşıma düzgün biri çıkacak çünkü bende düzgün davranıyorum
Doğru değildir. Doğru insan ile yaşın alakası yoktur.
Aksine 30 dan sonra daha iyi bulursun
Çünkü bu yasa kadar insanlar evde kalcam korkusuyla yangından mal kaçırır gibi evleniyor
Ama 30da bu kaygilardan uzak, görerek , tartarak, gözlemleyerek, olgun kafa yapisi ile seviyorsun.
Yanlış bence ben 25 yaşımda doğru insanı bulduğumu sanmıştım 2 yıl nişanlı kaldık sonra bambaşka biri olduğunu öğrendim ve ayrıldım yaşım 27 belkide bundan sonra insanlara çok daha dikkatli yaklaşacağım sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali insan tecrübe etmeden çok yanlışa düşüyor bence tam tersi yaş aldıkça hayatına daha kaliteli insan almak daha olabilir bişey
Bende katılmıyorum kesinlikle, sadece 30 dan sonra daha seçici oluyorlar diye duydum
herkesin zamanı farklıdır. bazıları erken yaşlarda bazıları daha geç yaşlarda para kazanır. Bazıları erken mutluluğu yakalar bazılar geç yakalar. Her yaşta mutluluk mümkündür, sıkmayın canınızı.
Dogru değil tencere yuvarlanir kapağını bulur dogru insan dogru insani bulur
30'a gelene kadar her haltı yemiş, bütün pisliklerden geçmiş, hayattan tadını almış... Sonra durulma zamanı gelince de "Eh bi evleneyim de düzenim olsun" havasında birini ancak bulursun. (her iki cinsiyet için de durum aynı bence)
Kişi kenden bilirmiş deneyimin bu olsa gerek.
Bence değil. 30 dan önce deneme yanılma kendini keşfetme dönemi 30 farkındalığın arttığı ve seçici olunan dönem. Tanışabilecek ortam fırsat bulmak önemli bu yoksa birisini bulamaz ki insanlar.
25 yaşındayım hala bulamadim aramiyorum da artık. Karsima çıkanların hepsi gözü yüksekte, özenti, armut pis ağzıma düş tarzı büyütülmüş şımarık tipler.
Bence bunun yaşla alakası yok bulunduğumuz devirle alakası var ve bu yaşta kaç yaşında olursanız olun düzgün insana denk gelmek altın bulmak kadar değerli
Aşk her yaşta farklı yaşanır kısa ya da uzun süre olması olmadığı anlamına gelmez, bazen kendimiz ile ilgili soru işaretlerini görmezden gelip hep karşımıza da yıkmamak gerek.
İyi insanları her yaşta bulabilirsin. Bunun yaşla alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum. İnsanın nasibi fizan da da olsa yaşı ne olursa olsun gelir onu bulur. Ben buna inananlardanım
Kesinlikle yanlış, Yaş önemli değil 60 tan sonra bile bulunuyor. Yaşa bakmam, insan olduktan sonra bulunur ya da kendiliğinden oluşur.
Sevgi önemli, kısa zaman bile mutlu olsunlar yeterli.
40 yaş üstü hayatı adeta yalayıp yutmuş her konuda profosyonellesmis kişilerdir. bu yaştan sonra herşeye daha sağlıklı karar verilir herşeyi anlayabilirler
Yanlış aksine aklın başına asıl o yaşlarda geldiği için daha seçici olursun ve düzgün insan bulma ihtimalin daha yüksek bence
Düzgün insan demeyelimde istediğimiz gibi birini bulamıyoruz hoş bulsak 30dan öncede bulurduk orası da ayrı mesele ya..
Bana göre esas 30 lu yaşlarda buluyorsun düzgün insanı, kendi karakterinde oturmus oluyor, ne aradığını biliyorsun.
Düzgün insan bulmanın yaşı olmaz her yaşta bulunabilir, bir yakınım 55 yaşından sonra çok efendi biriyle çok mutlu evlilik yaptı
Erken yaşta evlenip, pişman olan tiplerin evlenmeyip kafası rahat olan insanları kendi aralarına çekmek için uydurdukları bir yalan.
Sanırım insanlar bir an önce evlensin diye bizim toplum tarafından uydurulmuş bir efsane olabilir.
-Kaynak toplumun g*tü.
İnsanlar 30undan sonra olgunluğa ermeye başlarlar. Daha doğru, daha dingin olurlar ve ne istediklerini bilirler
ben 30 u gectim ama 30 asagisi es bakiyorum cunku. 30 dan sonra hayat yogunlasiyo bebek yapmalari zorlasiyor. ee erkek te bebek ister.
Mal sen üreme pislik
Ay nasıl kudurmuş ya paçoz 😂😂😂😂
Var desem sanki kızlar gelecek de... Nerede bir ruh hastası dall*ama var onların peşinde zilliler
Bunun yaş ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Herkesin yaş düzeyi farklıdır kimisi 20'sinde bulur kimi 30'unda kimi ise 40'ında kader bu diyelim. :)
İnsan gibi insan kldujtan ve kişilikli, kültürlü ise kimlik yaşının hiç önemi yok.. İnsan 8 sinde ne işe 70 de de o oluyor..
Doğru insanın ne zaman hangi yaşta çıkacağı belli olmaz.
Asla olmaz dediğimiz yerden bile bir şeyler çıkabiliyor.
aşkın ve sevginin hangi yaşdan sonra geliceği pek belli olmaz. onun için hiç doğru değil bence
Yok öyle bir şey. Hatta aksine… insan kendini o yaşlarda daha iyi tanıyor daha düzgün işişki kurabiliyor..
İnsanlar yaş ilerledikçe kriterleri de farklılaşıyor. Karşına çıkan her insanı mesleği, maaşı vs. konularında ister istemez kıyaslıyor ve bana göre biri değil düşüncesine kapılıyor ve bu yüzden daha seçici oluyor diye düşünüyorum 🙄
İnsan doğru insanı her yaşta bulur bence fakat kendisi doğru mudur belli değil
Onu ben, 30 yaşından sonra travmasiz insan bulamazsın olarak degistiriyorum.
Aslında 30dan sonra daha düzgün insan bulunur çünkü hem siz hem 30 yaş üstü insanlar hayatta belli tecrübeler edinmiş ders almış kişilerdir.
yokya ne alakasıu var 50 den sonra bile evlenip çok mutlu olan çocuk yapan var.
bulunur neden bulunmasın. aşkın yaşı olmaz karamsar düşünmemek gerek
Dogru insan ile yasin ne alakasi var? 🤦🏻♀️
Hayir cunki 30 oncede duzgun insan bulman bir sans !
30 dan önce de bulamıyoruz ki , en iyisi beşik kertmesi yoksa yok baksana
Benim amcam 35 yaşında evlendi ve yaşı büyük olduğu için bilinçliydi bu yuzden doğru kişiyi bulabildigini düşünüyorum. Ve bu söze katılmıyorum..
hayatın bize kaç yaşımızda aşkı karşımıza çıkaracağı bence hiç belli olmaz
30 olduk diye ölelim mi aksine insan düşünceleri beklentileri vs oturuyor.
Evet dogru, 10 yili askindir bu sitede bunu savunuyorum... Bulan varsa soylesin
Yaş gectikce insanlari daha fazla tanidigin icin birinde uzun sure duygusal olarak kalamiyorsun
18 yaşında bulamıyor insan artık kaldı ki 30 yaşına kadar kalsın
Beni arayan bulur da ben aradığımı bulabilir miyim idk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?