Ben kariyer yapan bir kadınım ve 28 yaşındayım bana sürekli bunu söylüyorlar bu gerçek mi
Doğru
Yanlış
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kader ne gösterir bilinmez ama imkanımız olursa 30 dan önce evlenmek isterim.
GÜZELLİK
Bu soru güzellik için deniliyorsa kısmen doğru sayılabilir. Çünkü güzel/ yakışıklı insanlar haliyle çok talep görür. Bu sebeple çok yüksek bir ihtimalle 30 dan önce evlenir.30 unu aşmış insanlar arasında daha az güzel/yakışıklı insan olacaktır doğal/matematiksel olarak
Mesele KARAKTER ise:
Olumsuzlar:
30 unu aşmış insanlar bir çok ilişki yaşadığı yaşadığı için 20'li yaşlarındaki bir insana göre oldukça seçicidir. Bazı duygulara ve hislere doymuş olma ihtimali mevcuttur. Bu bakımdan küçük şeylerle mutlu olmayabilir. Daha çizgi sahibidir. Kendinden daha az ödün verir. Gözü açılmıştır. Pek çok insan tanımıştır. Siz de ona uymayan ya da kafasına yatmayan bir şey olduğunda oldurmak için uğraşmayıp kestirip atabilir. 20'li yaşlarında genç bir aşık gibi peşinizden koşup ilişkiyi oldurmak için büyük cesaretler gòstermekten ve büyük savaşlar (ailesini karşısına almak, farklı bir şehire ya da ülkeye taşınmak) içine girmekten geri duracaktır.
Olumlu yönler
30 unu aşmış bir insan ne istediğini bilir. Hayatı konusunda daha nettir. 18 'lik bir fidan gibi kentsel dönüşümler geçirmez. Karakteri oturmuş. Sevilecek olan tam sevilecek taddadır manevi olarak. Yaşanmışlıklar yani bir hayat tecrübesi ve bilgi birikimi olduğu için sohbeti muhabbeti daha güzeldir. İnsana daha çok lezzet verecektir.
20'li yaşlarında bir insan gibi tuhaf ve abartılı tripler atmayacak sizi boş şeyler için üzüp kırmayacaktır. 30 unu aşmış bir insanın kötüsü dip gibi , iyisi tam bir nirvanadır. Kadının ve erkeğin dilinden daha iyi anlayacak ve gönül fethetme ve gönül alma da 20 yaşındaki birine göre daha usta olacaktır.
Şimdi benim tanıdığım abilerimizden ablalarımızdan öğrendiklerimiz bunlar.
Gelelim şahsi görüşümüze
Bulamazsın değil zorlanırsın. Zira sende seçici olursun. Yalnızlığa alışırsın ve bu durum daha çok cezbeder. Mesela ben öyleyim. Ama evlilik her zaman ağır basıyor. Sadece uygun şartlar oluşmadı. Makus talihimize boyun eğdik :D Yani insanların istekleri artıyor. Birbirlerine fırsat vermiyorlar. Belirli korkuları oluyor. Belli bir yaştan sonra sıkıntılar olmasın istiyoruz. Ne bileyim konuşulsa aslında çok güzel şeyler ortaya çıkacak ama çok kısa kestiriyor genelde insanlar. Sadece insan içindeki heyecanı bitirmemeli.
Hoş ben bulamam demesem de gidişat ortada :) Bence görüştüğünüz insanlara karşı ilk intibanız ile karar verme yoluna gitmeyin. Elbette ilk intiba çok önemli ama bilmediğiniz çok cevheri olabilir. Ben güzel yemek yaparım. Çeşitlide yemek yaparım ama çalışan bayanlar mesela bunu sormuyor. Yani bu küçük bir örnek. Buda bir noktada sanırım dediğinize geliyor.
Aman işte hayırlısı olsun ama kesinlikle böyle düşünmeyin zira siz umudunuzu kesersiniz bir yerden çıkar gelir.
Bu laf, bunu söyleyen kişilerin dar ve kısıtlı hayat görüşlerinin bir yansıması olup; bir şehir efsanesidir. Herkesin kendi kariyerini geliştirmesi, en doğal birey olma özgürlüklerindendir. Ayrıca ekonomik özgürlüğünü eline almadan evlenen kadınların da evlilikte erkeğe tâbi olmaktan dolayı çektiği sıkıntıları toplumca yaşıyor ve her gün başka bir senaryo eşliğinde görüyoruz. Ayrıca, diyelim ki otuzdan sonra düzgün ve aradığımız gibi birini bulamadık. Ne çıkar? Benim sevdiğim bir söz vardır: Yanlış bir kalpte olmaktansa yalnızlık her zaman daha iyidir. Varsın yalnız olalım ama mutlu olalım. Hayat yalnızken de güzeldir...
Her şey her zaman doğru çıkacaktır diye bir kural yok. Ne olacağını kimse bilemez. Bende 28 yaşındayım ve umudumu kaybetmedim. Siz herkesin her dediğini dikkate alırsanız karamsarlığa düşersiniz. Bence bildiğiniz yoldan şaşmayın. Herkes profesör kesilmiş zaten. Bilmedikleri bir halt yok maşallah.
Cevap
168Cevap
sadece daha seçici olacağın için bulman zaman alır o kadar..
Aksine karakteriniz oturduktan sonra ve mesleğiniz, hayat düzenimiz, sınırlarınız olduktan sonra daha güzel olduğu düşüncesindeyim. Genç yaşta yapılan evlilikler genelde tamamen ilişki bitmesin diye yürüyor. Yaş sadece yaşlandırmıyor, büyütüyor. Siz de bu sırada neyi sevdiğinizi, neyi sevmediğinizi, istek ve beklentilerinizi öğreniyorsunuz. Hayali bile olmayan insanların sözüyle hayatınıza yön vermeyin. Toplum dediğiniz şey hayatınız boyunca yakanızdan inmez siz indirmezseniz. Başarılar dilerim kariyer yolculuğunuzda.
Merhaba.
Doğru/Düzgün insanı bulmanın herhangi bir yaşının olacağını düşünmüyorum.
Doğru insan karşına 18 yaşında da çıkabilir, 28 yaşında da, 38 yaşında da... Yani bunun için herhangi bir zaman diliminin önemli olacağını sanmıyorum.
Bir örnek vermem gerekirse, kendimden örnek verebilirim. Ben 20'li yaşlarda evlenmek üzereydim ama talihsizlik bir olaydan dolayı nasip olmadı. Sonra kendimi işime verdim ve yaş 30' u aştı, 33 oldum. Hala doğru insan kavramı ile ilgili şüphelerim var ve hala o kişiyi aramıyorum. Nasipte varsa zaten o gelir bulur beni, ya da bir yerlerde birbirimizi buluruz elbet.
Düzgünden kasıt ne?
Yirmili yaşlara göre seçeneğin azalır haliyle. Çünkü kandırılması kolay olanlar evlilik meraklısı kızlar tarafından kapılmış olur.
Geriye de ya geçmiş ilişkilerinde büyük kazıklar yiyip artık ilişki defterini kapatmış, tahammülü olmayan, kısıtlanmaya gelemeyen, kimseye hesap vermeyen adamlar veya otuzunu geçip hayatında hiç kadın olmamış, anasından başka bir kadınla muhattap olmamış, özgüvensiz sünepe bir abazan bulursun. İlişki yürütmeyi senin üzerinde öğrenir, ilk hatalarını seninle yapar ve hayatından bezdirir seni.
Kandırılmaya müsait olanlar 😂
@Butterflysz hahah 🤣
Geç uyandım buna ama gerçekten öyle mi
@Butterflysz nasıl yani?
Bir kız erkeği kandırabilir mi
@Butterflysz bir abazanı kandırabilir cinsellik vaad ederek.
Yukarıda bahsettiğim ikinci türü kandırabilir her türlü zaten.
Güldüm baya
@Butterflysz komik ama gerçekler bu.
Şöyle söyliyim verimli olan bir cok türk erkeği 30 ila 35 yaşında evleniyor sebebi mesleklerini eline aldıkları yani kariyerlerinde bir yere gelmeye başladıkları icin aynısı kadınlar icinde gecerli aksine cevren daha düzgün bir hale geliyor kariyerin oluştuğu icin daha kaliteli insanlar oluyor ve ne istediklerini bilen her halükarda sevdiğin birisini bulabilirsin icin rahat olsun :D
En yakın kız arkadaşım 30 yaşında evlendi gayet mutlu abimin hanımı yengem 32 yaşında evlendi gayet mutlular dolayısı ile hayır diyorum.. bulursun da mutlu da olursun rahat ol
Kariyer mi yaptılar
binlerce aklı başında kariyer yapmış ya da evlenmeye kendini hazır hissetmeyen 30 yaş üstü insan var şimdi
kime göre neye göre düzgün
bu genellemeler çok saçma
İşin zor hatun
Kariyerim var benim deyip
Kendini yukarı çekeceksin sürekli
Karşına çıkanları eleyip duracaksin
Kibirine yenilip...
Umarim mütevazı ve kanaatkar kalmayi becerebilen nadirlerden olursun
Zira akademik camiada bundan neredeyse hiç yok böylesi
Biliyorsun...
Herkesin alın yazısına göre değişir bu durum açıkçası he 30 a gelen biraz gecikmiş mıdır teoride yaş ilerlemesinde döngü de? Evet. Açıkçası 30 a kalmak istemem 30 da evlensem e 2-3 yıl çocuk istemiycem 35 de zor bela anne ol. Çocuk 20 ye gelsin yaş oldu 55 ne derler ona her gül vaktinde güzel
Şimdi şöyle ben 2 sene önce nişanlandim tanıdığımız biri ve iki tarafta anlayarak isteyerek oldu 1 2 ay sonra beni terk etti başka kıza aşık oldum diyerek. O zamandan bu zaman 2 sene de biri çıkmadı yani geçmiş geçmiş te kaldı onunla alakası yok ama yaş ilerledimi bu tarz işler deki alan daralıyor onu anladım onun gibi yani
Bence ümit var her zaman...
O zaman şöyle düşün kadın tarihi geçmiş süt değil.
Düzgün insandan ziyade bekâr insan pek bulunmaz çünkü erken yaşta evleniyor çoğu kişi. Bu devirde evlenmek zor eskiden kolaydı şimdi yavaş yavaş tersine dönüyor 30 üstü bekâr kalmaya başladı. şu an olmasa da ileriki dönemlerde rahat bulabilirsin çünkü evlenmek ve düğün yapmak o kadar kolay değil. Ben şahsen bulamasam da evlenmem o kadar mühim bir konu değil bekâr kalırım daha iyi.
Bu "eskinden " dediğimiz eski için geçerli kısmen doğru bir söz genelde evde kalmış kızlara söylemesinin sebebi 30 yaşına kadar gelmiş ve bekar kalmış erkeklerin o yaşa kadar iş sahibi olamadıkları için bekar kalmış olması hasebiyle o yaştan sonrada iş sahibi olsa bile pek bir kazancı ve birikmiş geliri olmayacağından düzgün erkek sınıfına girememesi falan filan açacak olursan biraz daha uzar da neyse gerek yok.
Kesin doğru denemez ama ihtimal daha ağır zaman ilerledikçe alternatif azalır seçicilik artar her bulunana bir kulp takılır vs vs
Doğal olarak düzgün kişi bulunsa da süzgeçten geçmeyebilir
Bu nedenle biraz haklılık payı var ama kesin böyle değil
Türkiye'de ki çoğu insanın yapacağı bir şey yok ki. Üniversite bitirliyor çoğu kazandığı bölüme bile gidemiyor. Hayatı sorgularken karşısına birinin çıkmasını bekliyor daha 20'nin başındayken. Çok acı. Ben inanıyorum ki Türkiye'deki çoğu kadın tek başına ev alabilse araba alabilse %50'si evlenmez ki haklılar. Ama işte Ülkenin vaziyeti boktan.
Doğru olma ihtimali kendiniz gibi biriyle karşılaşmazsanız çok muhtemel, o nedenle 30’unuzdan sonra kendiniz klasmanında birini bulmanızı tavsiye ederim. Ben bunu sizin gibi es geçtim, sonradan görüyorsunuz bazı şeyleri, evlenmesemde olur diyorsunuz, evlenmeden ilişki de yaşayabiliyorsanız zaten istemiyorsunuz, bir yaştan sonra çocuk zor geliyor, özellikle şimdiki dönemde çocuk büyütmek daha da zor. Bunları ise 32 yaşından sonra gördüm ve bu konunun peşini bıraktım.
Ben 34 yaşındayım ve bekarım. Evet tecrübelerden dolayı kriterler biraz artıyor bu yüzden doğru kişi kategorisine giren insan sayısında az olduğu için zorlaşıyor. Ama "Her topalın bir kör alıcısı bulunur." Sözünden yola çıkarak umudu kesmemek lazım zamanı geldiğinde bulunacaktır. 😇
Banada öyle geliyor çünkü gençliğin verdiği kanın kaynaması olayı gitgide bünyeyi terk ediyor ve evlilikler aşktan çok mantık evliliğine dönüyor beraber büyümediğim bur insanı 30 yaşından sonra bulup ne yapacağımki hayattan zaten istediğimi almışım bir de üstüne 2 hayatı birbirine bağlayıp kendime pranga vurmayı çok mantıksız bulurum
Neden otuzundan sonra herkes kötüleşiyor mu ne alaka en cahil yaş ergenlik zamanlarıdır insan o zamanlar mantıklı düşünemiyor 30 yaş olgunluk yaşı durulma yaşı daha mantıklı düşünebiliyorsun hata lüksün azalıyor başkaları çok biliyor ağızdan dolma şeylerle laf kalabalığı yapmaktan başka bi işe yaramazlar
Düzgünlükten kast edilen toplumsal normlara uygun hareket etmek denilebilir. İnsan 30 yaşından sonra hayatı kaçırdığının farkına varmaya başlar. Bu farkındalık kişinin toplumsal normların dışına çıkmasını sağlar. Topluma göre de o kişi artık düzgün değildir, bozulmuştur. Oysa o insan sadece hayatın ucundan tutmaya çalışıyordur. Bu yüzden 30'dan sonra sözüm ona düzgün birini bulmak oldukça zordur.
Deneyerek öğrenmek her zaman daha iyidir iki sene bekle derim :b Ama tahminim şunlar, hem yaşıtlar daha erken evlenmiş oluyor ve gerçekten evlenmek için doğru erkek ve kadınları hızlıca kapıyorlar :b Sonrasında seçicilik artıyor çünkü daha mantıksal düşünmeye başlıyorsun ve çok hormonların etkisinde de değilsin.
Evlilik yaşı arttı ancak şu var yaş arttıkça biraz daha seçici oluyorsun bu doğru, şunu söylemek gerek 30 dan sonra insan bulmak biraz zor :) ama gerçi ülkemiz evlilik yaşı arttı insanlar zaten 25-26 yaşında üniversiteden mezun oluyor iş bul kredi öde filan derken 30 lara dayanıyor eskidendi bunlar.
Merhaba,
Tamamen boş bir söz, saçmalık ama doğru düzgün insan yok ki, çok da umut etmemek lazım...
Yani şöyle eğer geçmişin de hiç kimsenin olmadığı bir erkeği bulmak zor çünkü 30 a yakın illaki bir şeyler yaşamıştır özellikle bu devirde (yaşamayan da az da olsa vardır )
Asıl 30dan sonra karakteri oturmuş insanlar çıkar karşına
30 sonra evlilik risklidir. Evlilik bir ortaklık-şirket kurmak demek ve şirketi ne kadar geç açarsan o kadar şirketin batma riski vardır.30 yaşını geçmiş çiftlerin Ortağının yamuk yapma riski var %50 barajı 30 yaşından sonra geçilir ve %50 iki taraftan biri ihanet etme ihtimali var olur. Yani 40 yaşına kadar illa bir taraftan biri ihanet edicek ve diğer taraf buna ya boyun eğicek ya da boşanma davası açıp nafaka öüyücek diğer tarafa 😂🤞
Bunu söylemlerinin sebebi şu;
Herkes o yaşına kadar evlenmiş yuvasına kurmuş oluyor evlenmek isteyen yaşıtın birini bulamazsın çünkü o yaştaki adamlar evli olmuş oluyor ve karşına çıkan adamlar genelde evlenip ayrılmış olacak sebeb bu
Ben her insanın kendi gibi bir insan bulacağı düşüncesindeyim. Bununda yaşla alakası yoktur.
Aksine insanın karakteri, hayattan ve kendinden bekledikleri yine hayatı ve insanları tanıyıp anlama çabaları maalesef 30 yaştan sonrasına oturduğu ve netleştiği için daha sağlıklı ve doğru adımlar atacağını düşünüyorum.
Otuzunu geçince insan daha da seçici oluyor. Bu da insanlarda aradığını bulamayacak izlenimi oluşturuyor haliyle. Ama otuzunu geçen insanların seçimleri daha da doğru olduğundan o yaştan sonra başlanan ilişkilerin ayağı daha bir yere basıyor sanki. Sonra aradığını geç bulan insan bulduğunun kıymetini bildiğinden partnerini mutlu etmek için daha da uğraşıyor.
Ergenler mi düzgünmüş? Türk insanı yemez içmez kıskançlığından, fesatlığından milletin başına fitne örer. İbretlik bir ülkeyiz...
Aynı yaştayız. Bana da söylüyorlar ama daha çok şu şekilde söylüyorlar.30 a geldi mi daha seçiçi olacaksın onun şuyu var bunun şuyu var gibisinden. O yüzden işin biraz daha zorlaşacak.
Kendine güvenen biri için 40 üstü bile sorun değil. Bunu sana diyen insanlar, özgüveni zayıf kişiliklerdir. Bu tipleri hayatından çıkarmalısın. Eğer gerçekten kariyer hedefleyen ve başarı basamaklarını çıkmak isteyen biri isen bu insanlar senin enerjini emmekten başka ile yaramazlar.
Neden?
30 undan sonra zıvanadan mı çıkıyor bu insanlar..
Ya da 15-25 inde çok mu efendi ya da hanımefendiler..
Kimin neye göre kalıp çizme bu 😒
Doğru mu Doğru, yanlış mı yanlış.
Hani bunu genelleme, acele de etme.
buladabilirsin bulamayada bilirain şans isi. Genelde insanlar genc yasta tanisip evlendigi icin yas buyudukce zorlasiyor ve sende seçici oluyorsun haliyle, ama belli olmaz bu isler bir bakmissin hayatinin erkegi karşında 🙂
Bilemiyorum. Bu cümlede başka manalar da saklı olabilir. Mesela, pek çok kişinin evlenmiş olması gibi. Bu yüzden de bulamayacağınızı söylüyor olabilirler. Örnek ben. Kafa dengi dediğim kim ile karşılaştırarak evli çıkıyor. Olmuyor.
Ben 27 yaşındayım şu an bile düzgün insanı bulamıyorum 😂 30dan sonra ne olur bilmiyorum 😂
Bizim toplumumuzda bunu duymayan kadın yoktur. Hep bu aynı lafları sıralar dururlar. O kadar saçma ki düşünsene bu hayat senin 28 yaşında evlenip mutsuz olacaksın belki ama 30 undan sonra evlenip mutlu olacaksın. Bunu hiç bir zaman bilemezsin. Doğru zaman senin için ne zamanda o zaman olacak senin için. Her şeyden önce bu senin hayatın ve senin tercihlerin. Herkes tercihini yaşar. İstediğin gibi yaşamak seninde hakkın. Umarım senin için doğru zamanda hem sevilir hem seversin. Sevgiyle 🎈
"Düzgün insan bulman zorlaşır" deseler gerçeklik payı olur. Çünkü yaş ilerledikçe, sağlıklı bağlanabilen bireylerin çoğu zaten bir eş bulmuş, yalnız kalanlar ise bağlanma problemi yaşayanlar oluyor genelde.
Ama bulursun yani. Eğer özel bir bağlanma problemin yoksa ve biraz da çabalarsan.
Çok güzel bir bakış açısı. Tebrik ettim vallahi :)
Doğru insanın yaşı mı olur yahu, pazardan meyve mi alıyorlar da 30'a kadar kapışılsın bunlar😂 nasıl ki siz 30'a kadar beklemek zorunda kaldıysanız sizinle benzer yaşta beklemiş ikramlar da olur.
Kafayı evlenmekle bozmuş insanlar normal olarak onu söylerler. Sen hayatını kendi isteklerine göre yaşamaya bak, milleti takma. Onlar ben yandım sen de yan mantığında.
En olgun çağlardasın. Aslunda şimdi ne istediğini bilen insan bulabilirsin
Ne alaka, ben 35 yaşındayım iyi bir işim, arabam iki katlı evim var ama hiç sevgilim olmadı. Bana ve etrafıma göre aileme göre çok düzgün bir insanım.
Otuzdan sonra herkes kendi kurallarıyla oynar
Yani her şey güllük gülistanlık aşk aşk modunda olmaz sanirim
Doğru değil tabikide ama kişinin daha seçici olacağı hayatına girmeye çalışan erkekleri armudun sapı üzümün çöpü diye bir tabir var duymuşsundur o şekilde seçeceği ve ilişkiye başlama konusunda zorlanacağı anlamında söylemek istemişlerdir diye düşünüyorum
Bence bu sözü söylemlerinin sebebi eskiden genelde evde oturan ve o zamana kadar evlenmeyen kişileri evde kalmış gözüyle bakiyorlardi ve genelde artık istemeye de gelen olmadığı için. Ama artık o durum kalmadi ve ayrı yeten sen işinin başında kendi isteğiyle bu zmana kadar evlenmemişsin. Allah ne zman karşına birini çıkarir bilinmez. Ama sen bu söze inanıp kendini şartlarsan hep tereddüt edersin düzgün bir kişiyle tanissanda inanmazsin. O yüzden bence dert etmemelisin
Bu özlü sözleri hastayım ya :D Zaten ülke şartlarında otuz yaşına kadar anca bir şeylere sahip oluyorsun otuza kadar hala bir şey yapamayan bir çok insan varken bu söz çok saçma ve gereksiz :D
Doğruluk payı var.
Düzgün ve karakteri oturmuş birine denk gelebilirsin ama genel olarak seçme şansı azalıyor diyebilirim.
Ama bence kariyer yapıyorum diye hayatini erteleme.
Freud'un bir sözü var:
"Olgunlaştıkça kimseyle uğraşasın gelmiyor. Kendini yetiştiremeyen insanlardan uzaklaşıyorsun. Seni hasta edecek insanlarla birlikte olmaktan vazgeçiyorsun."
Kötü insan olmazlar belki ama kabuğuna çekilen insanlar olabilir.
Hem doğru heö yanlış. Dğzgün insan yaşla ilgili değildir. Yaşın ilerlediği için sana talip olanların yaşıda biyük olur. Senin gğzelliğin azaldıkça sen seçemezsin erkek seçer seni
Mesai arkadaşlarımın çoğu "Bulamazsın" diyor. Ben de inatla başka şehre gitmek için gün sayıyorum. Aşkı yaşadığım ilde bulamadım, bulamıyorum. Doğru olup olmadığını bilmiyorum.
30 lu yaşlarda artık ne istediğini bilen ve karşındaki kişiyi gerçek anlamda tanımaya çalışan bir birey oluyorsunuz. Yani 20 li yaşlardaki gibi körü körüne bağlanmıyorsunuz. Bu da sizin daha seçici olmanıza sebep oluyor ve özgürlüğe de alışınca evlilik kararı daha zor alınıyor
Ben kariyerimi en zirvede bıraktım evlenecem diye, sakın öyle bir hata yapma. 70 yaşında insanlar evleniyor da sen niye bulamıyormuşsun 30 dan sonra?
Etrafımdaki herkes yaşın geldi geçiyor diyor.
Gerçekten umrumda değil yapacak çok şeyim var ve evlenmek için vaktim yok.
şu an tanisirsak bulacaksın yani öylemi :) insanlar anca boş konuşuyor takma sen onları 40 50 yaşında aradığını bulan var.
Yani yaş geçtikçe daha seçiçi olursun , doğru düzgüne denk gelemeyebilirsin, sende biten bişey aslında hakkında hayırlısı olsun.
Ancak 30 dan sonra tehlike çanı, 35 den sonra imdat çanı ve 40 dan sonrada yandım Allah çanı çalar. Seçim şansın azalır sadece.
Hayır Ne aradığını daha iyi bildiğin için biraz zamanını alıcak sadece
Selam,
18 inde de 40 ında da olsan insanın hayatına s. refsiz girerse hayat mahvoluyor...
O yüzden de 30 öncesi - sonrası diye ayırmamak lazım... Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah... Hakkımızda hayırlısını versin...
Valla yaş 40 hala bulamadım:) bunlar genelleme ile değil kaderle alakalı Net
Düzgün birisini bulsan 28e de kalmazdin ne yaşta düzgün birine rastlanir bilinmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?