Reddedildikten sonra ne yapmalıyım?

Merhaba, benim 1 senedir tanıdığım ve çok hoşlandığım biri var. Kendisi benim için de çok önemli biri. Şu 1 yıldır hayata tutunmamı sağlayan insandı. Onu görmek onla konuşmak kadar beni mutlu eden bir şey yoktu. Son dönem hayatım pek iyi gitmiyordu. Her şey çok üst üste binmişti ve hayatımda bir ton belirsizlik vardı ve çok birikmiştim. En son bir hamle aldım ve hayatımda ilk kez birine açıldım. Kendisine bir şey söylemem gerektiği ile alaklaı mesajlar attım ve sonraki gün bir yere davet ettim. Son dönem yaşadıklarımdan onun benim için öneminden ve hislerim olduğundan bahsettim. Kalbimi kırmadı ama aynı şekilde hissetmediğini söyledi. İlk başta kendimi bir tazelenmiş hissettim çünkü ilk kez birine hislerimi anlatmıştım ve bu gerçekten hoşlandığım biriyle yaşanmıştı. Fakat bu noktadan sonra ne yapabilirim bilmiyorum. Şu an arkadaş olarak devam ediyoruz. Fakat bir süre sonra bu durumun etkileri geçti ve üzücü olmaya başladı. Arkadaşıma anlattığımda unut, asla senle olmayacak, geçti gitti atlatman lazım falan diyor ama hislerim hala çok kabarık. Geçen hafta bir konsere çağırmak istedim ama yine arkadaşım engelledi. Ne yapmalıyım bilmiyorum. İçimde de hala bir umut var. Belki doğru hamleler yaparsam durumu değiştirebilirim belki diye hissediyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Kimisi soğuk davran onu umursama zamanla değerini anlar falan diyor. Bu gerçekten doğru bir taktik veya davranış mı? Zaten ona mesaj atarken zorlanıyordum artık daha da zor. Çünkü terslenme ve onu kaybetme korkusu hala var içimde. Fazla sıcak davranırsam da çok ahbap havasına girme ihtimalimiz var. Ben tavrımı hiçbir zaman yakın arkadaşlık tarzı bir şekilde takınmadım. Beni bir erkek olarak görmesi için ne yapabilirim bilmiyorum. Spor yapıyorum. Stilimi değiştirmeye çalışıyorum. Fakat bunun dışında şeylere ihtiyacım var. Tavsiyelerinize ve yardımınıza ihtiyacım var. Çünkü bir ilişki deneyimim yok. Nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyım? Lütfen moral bozmak veya kalp kırmak gibi bir amacınız varsa yorum atmayın. Gerçekten zor bir dönemdeyim. Adam akıllı hissedebildiğim tek his onla konuşmanın verdiği heyecan. Gerçekten yardımcı olabilecek tavsiyelere ihtiyacım var.

Reddedildikten sonra ne yapmalıyım?