Yani 1 kere değil de birden fazla kez dayak yiyen ve bu kişiyle şu anda beraber olan kızlar yazabilir mi?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Şiddet hiçbi şekilde çözüm değil aksine özgüven düşüren kötü etkileyen bir şey.
evet ama soru o değil ki? herkes şiddete karşı, kimse tahammül etmiyor peki bunca şiddet var kadınlar dayak yiyor sözüne sebep olan mağdurlar nerede?
Dayak yiyenler nasıl sesini çıkartabilirlerki korkuyorlar. (Bazıları hariç) . Korkmalarıda yaşadığı şeylerden dolayı çok normal kimseleri yok yanında çünkü
evet ama polise de gidememiş olmak eziklik sayılmaz mı? özellikle de polise gitmenin bu olayı bitireceğini bile bile gitmeyen bir kadın saygıyı hak eder mi?
Sadece polisle çözülmüyo o işler
bizde de durum böyle oldu bir bakıma ama erkek kardeşimin sorunu sopa ile çözüldü ve ben tamamen çaresiz kaldım... babam 2 sene önce öldüğünde pek çokları için sorunlu sayılabilecek özgür bir yaşantım vardı, babam son yıllarında hasta idi pek bir otoritesi yoktu üzerimde... günde 2 peket sigara içerdim, okulu asardım derleri takmazdım, bir arkadaş grubum vardı tüm bu şeyleri beraber yapıyor bilikte takılıyorduk... o dönem ben 21 erkek kardeşim 18 yaşındaydı... önce arkadaşça uyardı filan ciddie almadım, işime karıştıracak halim yoktu babam karışamamış onu mu karıştıracaktım... ama işte sonra sopayla tüm istemediği şeyleri hayatımdan çıkardı çok zor bir süreçti,,. karşı koamadım bir keresinde İnanır mısınız inanmaz mısınız bilmiyoruma ama özgür kız olması için teşvik ettiğim 15 yaşında bir teyzemin kızının önünde bildiğin falakaya yatırdı, zaten sopa derken kast ettiğim de buydu... aylardır kız gücü, özgürlük filan gibi kavramları zihnine yerleştirdiğim kızın önünde bir de bana yaşamımda 3 yaş küçük kardeşi olarak yasak ettiği şeyleri tek tek saydırdı, düştüğüm durumu hayal edebiliyor muusnuz? ve hayatımda onun istemediği hiçbir şeyden en ufak bir kırıntıyı bile muhafaza edemedim. işin en kötüsü de şu ki söz dinleyince hiç bir kötü şey olmuyor, bu belki de çok daha aşağılyıcı bir durum... 18 yaşında velet ama öfkeden bunarı yaptığı aklını yütürdiğini düşünerek kendimi teselli etmeme bile imkan vermiyordu
Kardeşin böyle yaparak kendini üstün göstermeye çalışıyodur. Çok hastalıklı bi düşünce bu. Davranışlarıda öyle ayrıca sende 20 küsür yaşında kadınsın bence uzaklaştırma al kardeşin babanın yerine geçmeye çalışmış belliki. Senin ortamın vs değilmiş olabilir ama eminim çok kötü şeyler geçirmissindşr bu anlattıklarında haklısın çok rencide edici bir şey kardeşine nerden bakarsam bakayım haklı bulmuyorum. Benim abimde bana küçükken öyle yapardı aksine ben inadına giderdim küçüklük aklı işte inattım. Şimdi olsa bende sesimi çıkartamazdım çünkü zaman elimizden gücü alıyo. Kardeşin böyle yaparak kendini güçlü zannediyo. Halbuki dünyadaki en cahil ve ezik insanı. Senin ortamın kardeşini vs başkasını ilgilendirmiyo bu senin hayatın. Zaten hayatın boyunca böyle devam etmezdn eminim. Zaman insanın aklını başına getirir çünkü. Ama dayak değil. Kardeşin sadist sanırım böyle yaparak kendini üstün görüyo
Bu sana tramva bırakır eminim. Kendini koru. İleride karşına çıkar bunlar
sadist mi bilmem ama aslında sevecen biriydi... sokak hayvanlarına bile bakar. sokakta bir salyangoz görse biri basnmasın diye üşenmez kenara koyar. Yani işin bir kötü tarafı da şu ki ondan korkmuyorum, onun sözünü dinlediğimde kötü şeyler olsaydı veya benim bu itaatimi kullanarak benden hizmet filan bekleseydi onu böyle şeytanlaştırabilmek daha kolay olurdu veyas ne bileyim öflelenip tekme tokat girişseydi yahut ne bileyim ayaklarımda yara filan açsaydı... ama hayr işte bunların hiçbirinin olmaması o kadar sinir bozucu ki kontrol hep onda mesela bu ilk falaka başladığında ayaklarım iskandinav kanapeye bağlı da olsa sabit tutmadım olabildiğince ve ayaklarımı büzüştürdüm parmaklarımı kıvırdım... ama buna da sakin bir şekilde çözüm buldu en sonunda onun istediği şekilde sopayı havaya kaldırınce kuzu kuzu yan yana getirmekten başka çarem kalmadı :( dayaktan sonra da elime telefonumu verip tüm o arkadaş grubumu arattırıp "erkek kardeşim sizinle görüşmeme izin vermiyor" dedirtti :( tamam ben keseyim ilişkimi diye yakardım bunu diyemem dedim ama "öyle olmaz ablacım öyle yaparsak seni arayıp dururlar ama bunlar serseri takımı erkek kardeşlerinden izinsiz kendileriyle görüşemeyen bir kızı aralarında istemezler" dedi ve tam da onun dediği gibi oldu
Kardeşinin yaptıkları iyi bir şey değil seni falakaya yatırmak ne? Nefret etme zaten bunu yaparak kendine zarar verirsin. Hayatın böyle devam edemez kardeşin sana hem fiziksel hem ruhsal zarar veriyo sen böyle alıştırısan kendini ileride kovandan dayak yersin sonrada bi lafıyla kanarsın ama seviyorum dersin. Sadece kardeşin değik seninde psikolojik yardım almanı öneriyorum yanlış anlama lütfen bu lafımı senin için diyorum yaşadığın şey çok kötü bi durum ve sen tepkisiz kalabiliyosun. İçinde bastordığın ne varsa artık bilemiyorum bunu bi arkadaşıma veya yakınlarıma anlatsam onlarında tepkisi aynı olur eminim kim bunu duysa dehşete düşer. şu an 23 yaşında kadın olmalısın gelecekteki kayatını etkiler bu
Şiddet bi çözüm değildir anlatabiliyomuyum sen şimdi farkına varmayabilirsşn ama ileride bunun sorunlarını yaşarsın eminim kendimden biliyorum
tepkisiz kalmak derken tepkisiz değil çaresiz kaldım. ailemden annemden hiç destek görmedim herkes beni hizaya getirdiği için herkes ona destek oldu. sigara içmeden yapamayacağımı düşünürdüm ama o kadar acıtıyor ki inanır mısın 3. falaka sonrası içemez oldum... aöa işin daha kötü tarafı sigarayı bıraktırdığını anlayınca "ablacığım hazır ayakların sopa tadını almışken senin şu derslerini de düzeltelim bence alttan getirdiğin tüm dersleri kurtarabilirsin, ama maalesef bunun çin çok değil çok çok çok çalışman gerek eğer yanılıp da çok çalışırsan yani dersten kafanı kaldırırsan benim de ayaklarını havaya kaldıracağımı bileceksin ki bunu yapabilelim" dedi... ben olmaz başlatma dersinden filan zaman içinde mezun olurum ben dediğimde "ablacığım beni yanlış anladın bu bir öneri değil ki ben bu kararı çoktan aldım senin buna tiraz edeceğini bildiğim için senin bu itirazı yapacağını bilerek düşünüp taşındım ve bu kararı aldım sana bir seçenek sunuyor değilim... sigara konusunda ben çok daha fazla direneceğini çok daha fazla zorlayıp beni çok daha fazla dayağa mecbur bırakacağını düşünmüştüm ama bu kadar etkili olduğunu gördükten sonra sene kaybetmene engel olmak adına aynı yöntemle ilerlemeya karar vermekten başka bir şey düşünemedim" dedi... son dayakları da okulla ilgili oldu önceki sene vizelerde bir sınavdan 47 aldım diye falakaya yatırdı... 50 değil 47 aldım diye... bu son dayaktı 2 sene önce ama çok hayıflandım. bir kere gözümü kararttım dedim sen çok vicdansızsın insan ablasını 3 puan yüzünden falakaya yatırır mı zülmettin bana dedim... verdiği cevap içime öyle bir oturdu ki? ... abla dedi... bu seni son falakaya yatırışımdı değil mi? evet dedim sonuncuydu ama en acımasızca olanı dedim... peki abla dedi neden sonrasında hi. dayak yemedin 2 yıldır? neden çünkü o dayak snrası 47 değil 57 bile almadın dedi... bunun gerçekten böyle olması ne kadar ezik biri olduğumu gösteriyor değil mi
Ezik biri değilsin. Dediğim gibi şikayetçi olmalısın
Nasıl olayım? 2 senedir fiske bile vurmuyor? Ama mesela akşam çıkacağım dimi... izin almadan gidersem sabah eve döndüğümde falakaya yatıracağını biliyorum. Ama arkadaş çevremi de zaten öyle steril insanlardan oluşacak şekilde ayarladı ki velet onun izin vermeyeceği bir program da çıkmıyor. En son 2020 Kasım ayında beni falakaya yatırdı o olay için kime nasıl şikayet edebilirim ki?
Polise
2 sene önce olan bir olay için şikayet edebilir miyim yani? Nasıl ispat edebilirim
Bunu bende bilmiyorum araştırabilirsin. Ama bı sonuca çıkar bu merak etme
bu arada ondan nefret etmeye bir anlamda mecburum ya... neden dersen dediğn gibi bağımsız olabilmem için bu gerekiyor zira onun bana attığı dayaklar tekme tokat girişmek gibi kontrolsüz şiddet olayları şeklinde değil falakaya yatırıp ayaklarımın altına belirli sayıda sopa atması şeklinde olduğu için, dahası aileden ve çevreden ful destek aldığı ve her seferinde bir şekilde üstün gelip beni en nihayetinde onun sözğnden çıkamaz hale getirdiği için, zaman içinde onun bu gücü karşıısnda çaresiz olmayı o kadar sık hissettim ki zaman içinde onun sözünü dinlemek oun izne bağladığı şeyler için izin istemek refleksleri oluştu, belki bu kelimmeyi kullandığım için kınayacaksın ama bir nevi "saygı" oluştu onun gücüne ve iradesine karşı... zaten 2 senedir bu sayede sopa yemiyorum. Bağımsız olabilmem için önce benim bu refleksi ve deyim yerindeyse bu saygıyı kırmam lazım, yoksa ona itaat etmeye devam ederim ister istemez. Onun en nihayetinde benim için olumlu sonuçları olan bu tavrına karşı koyabilmem için bu olumlu sonuçları da göz ardı edebilmem lazım. O varken kendim dahil bana kimsenin bir kötülük edemeyeceği duygusundan da uzaklaşmam lazım mesela... Yani tüm bunları ona karşı en olumsuz duygular besleyerek yapabilirim. nefret etmem lazım ama bunu bile başaramıyorum.
Nefret etme zaten bu kendi zararına olur. Sana hala tavsiyem şikayet et onu. Kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenmelisin. Ve bunlar sende travma bırakmış sanırım seni kınamadım ama ona saygı duyman iyi değil. Psikolojin bozulmuş. bak hepimizin akli dengesi var madem sende kötü yola düşmek istemiyosun iradene sahip çıkmayı öğrenmen gerek bunu sopa yiyerek öğrenemezsin.
ya ben de kendi ayaklarımın üstünde durarak evden ayrılmayı düşünüyorum... velet döve döve okulu da bu sene bitirtti ne acelesi vardıysa artık... iş bulmak üzereyim. İş bulunca bir ev arkadaşı bulup çıkabilecek ekonomik özgürlüğüm olabilir. Şimdi polise gitmek seçeneği bence gecikilmiş ve gecikmesek bile zor bir karar. Dedim ya herkes ondan yana oldu inanır mısın bir kere dayak sırasında ben ister istemez çok bağırdım feryat ettim komşu teyze geldi bir olay mı var diye; bizimki yok önemli bir şey yok ablam söz dinlemedi malum durumu ben de biraz canını yakıyorum dedi, koca karı ne dese beğenirsin? aaa öyle mi ben de bir olay var sandım, sen dövüyorsan merak edecek bir şey yok ama dikkat et bir yerine bir zarar gelmesin sakatlık çıkmasın deyince "yok teyze falakaya yatırdım bir şey olmaz" deyince kadın şaşırdı içeri geldi ben o vaziyetteyken yanımda bir süre de sohbet ettiler resmen... hatta kardşim çıkardığım gürültü yüzünden özür diledi "çok rahasızlık verdiysek bağırmasına da yasak getirelim" bile dedi... teyze de "yok oğlum ben başka bir olay vardır ciddi bir şey vardır diye geldim yoksa canı yanıyor tabi yani bağıracak önemli değil" dedi :( ... kocakarı gittikten sonra "ablacım biz işimze bakalım o zaman... mmm ama biz 7'li bir sayıda kalmıştık 17 miydi 27 miydi kaçta kalmıştık" diye sordu... inanır mısın bu fırsatı bile değerlendirip 27 diyemedim doğrusunu söyledim 17 dedim... ama velet meğerse 17 olduğunu biliyormuş beni denemiş ve doğru söyledim diye 27'den devam etti... yani aklınca mükafat verdi dünkü çocuk
dahası normal hayat devam ederken de benim baş kaldırmamı engellemek üzere sadece başkaldırmayı cezalandırmakla kalmıyor üzerine söz dinlemeyi boyun eğmeyi de ödüllendirmeyi de kesinlikle ihmal etmiyor, böylelikle başkaldırı halinde kaybedilecek çok şey olduğunu hissettirior... örnewğin bazı yasakları gevşetiyor veya kaldırıyor yahut harçlığımı arttırıyordu. Bir de mesela ilk zamanlar bana özellikle sigarayı bıraktırma ve derslerden kafamı kalrdırtmama adına sopa kullandığı dönemde bana koyduğu kural ve yasaklar veya işte izin vermediği şeylerle ilgili hiçbir gerekçe sunmuyordu ama sigara ver derler konusunda sözlerine tamamen uyduğumu görünce "abla budan sonra kural veya yasak koyacağım zaman bunarın gerekçelerini de sana söyleyeceğim ama şu aşamada sana gerekçe sunmam değil bu konuyu tartışmaya açtığım, senin itirazlarını öğrenmek istedğim anlamına gelmiyor, sadece gerekçeleri artık bilmen, , st, yorum o kadar; bu konuda yanlış anlaşılma olur da itiraz hakkın olduğunu düşünüp tartışma açmaya kalkarsan gerekçe söylemeyi de bırakırım" dedi
ben tam da onun dediği gibi sadece gerekçeyi öğrenip itirazlarımı kendime saklayıp kurallarına tartışmasız ve koşulsuz şekilde uymaya devam ettiğimde bir kaç ay sonra bu kez de bu şekilde davrandığım ve otoritesine sayısızlık etmediğim için bundan sonra benle ilgili kararalrında veya yasaklarında kararı aldıktan sonra ve kesinleştirdikten sonra fikrimi sormaya başlayacağını, ama bunun kararı tartışmaya açmak anlamına gelmediğini sadece kesinleşmiş kararıyla ilgili fikirlerimi öğrenmek istediğini söyledi. Yani kararı benm fikrimi sorarak almayacak ama sonrasnda fikrimi öğrenecek şeklinde... tabi yanlış anlayıp konuları tartışmaya açtığını düşünürsem bu durumu da devam ettirmeyecekti
Sevgilim veya eşim yok, olsa ve şiddet görsem o kişi hayatımda olamaz.
diyelim mutlu bir beraberliğin var... ve öğreniyorsun ki sevgilin babası öldükten sonra o sıralar fazlaca serbest ve sakıncalı şeyler yapan ablasını önce güzellikle uyardıktan sonra yavaş yavaş serrtleşmiş ve kontrollü şekilde canını yakacak cezalandırmalarla hizaya sokmuş... yani deyim yerindeyse ablasını yola getirmişkötü alışkanlık ve sakıncalı arkadaş çevresinden koparmış... mum etmiş resmen. kızın okul hayatı da sağlığı da düzelmiş.
ayrılır mıydınız?
Kardeşini düşündüğü için yapmış olabilir, lâkin bunu şiddetle düzelttiyse psikolojik sorunları olduğunu düşünürüm ve ayrılırım bi dk durmam.
olay yavaş yavaş şiddete varmış... psikolojik sorunu olmayan bir erkeğin bir noktada "ablamın başına her ne gelecekse kendi kararıdır benim görevim sadece uyarmaktan ibarettir ne hali varsa görsün benden günah gitti" deemsi gerekirdi diyorsunuz... bunu demeyip fiziksel müdahaleyle yanlış gördüğü şeyleri engellemiş olduğu için ruh hastasıdır diyorsunuz... doğru mu anladım?
Niye hala berabersin Ayrıl devamı gelir
kendimden bahsettiğimi söyledim mi ki?
Kendinden bahsetmesen niye sorasın?
bu durumdaki hmcinslerim neden ayrılmaz veya ne bileyim hak ettiklerini filan mı düşünmüşler merak ettim... kendimle ilgili olsa açık açık söylerdim
Anladım pardon
diyelim mutlu bir beraberliğin var... ve öğreniyorsun ki sevgilin babası öldükten sonra o sıralar fazlaca serbest ve sakıncalı şeyler yapan ablasını önce güzellikle uyardıktan sonra yavaş yavaş serrtleşmiş ve kontrollü şekilde canını yakacak cezalandırmalarla hizaya sokmuş... yani deyim yerindeyse ablasını yola getirmişkötü alışkanlık ve sakıncalı arkadaş çevresinden koparmış... mum etmiş resmen. kızın okul hayatı da sağlığı da düzelmiş.
ayrılır mıydınız?
Evet
Aslına bakarsan ben ablasıyım :(
Sacmalik yaa manyak misiniz kızım siz
soruda ne gibi bir manyaklık var anlamadım... böyle bir durum olmasa şiddet diye bir şey de olmazdı ama var işte...
Ayrıl direkt nefret ediyorum siddet uygulayan erkekten. Yatakta cok hafif vurma olabilir ama normal hayatta asla tolere edilemez
ama ediliyor belli ki... yoksa şiddet diye bir şey kalmazdı
Öyle biriyle bir dakika durmam
sizi tenzih ederim ama herkes böyle diyor... o zaman dayak yiyen kadın yok mu bu memlekette? dayak yiyip de devam eden... öyle olsa zaten dayak atan erkekler dövecek kadın bulamazdı kadına şiddet de biterdi... haksız mıyım?
ayrılır mıydınız?
Bunun şiddetle ne alakası var son dediğinin anlamadım?
Ablasının canını yakmış işte söz dinkemedşğş zaman... canını yakarak cezalandırmış ve hizaya sokmuş... bir nevi şiddet ama ablası boyun eğdiktwn sonra dayak yememiş
O kişinin psikolojisi bozulmuş. Eğer senin sevgilinse acilen uzak dur
olay yavaş yavaş şiddete varmış... psikolojik sorunu olmayan bir erkeğin bir noktada "ablamın başına her ne gelecekse kendi kararıdır benim görevim sadece uyarmaktan ibarettir ne hali varsa görsün benden günah gitti" deemsi gerekirdi diyorsunuz... bunu demeyip fiziksel müdahaleyle yanlış gördüğü şeyleri engellemiş olduğu için ruh hastasıdır diyorsunuz... doğru mu anladım?
Evet.
peki ablasını rahatsız eden taciz eden bir adamı önce uyarsa ama sonuç alamadığı noktada polise gitmek yerine adamı dövüp bu duruma son vermiş olsa o zaman da ruh hastası mıdır?
Adam şiddete meyilli kısaca ilerde hayatında olan kadına kesinlikle uygular
ablasını dövdüğünü unutalım, ablasını taciz eden adamı dövmüş diyelim... önce uyarmış ama işe yaramayınca dövmüş bu adama rug hastası diyebilir miyiz
Yine dersin. Neden unutuyosun? Yapmış mı yapmış?
seni taciz eden adamı döven erkeği terk eder miydin? yani sana zarar veren veya verrecek olan birinin bu zararını şiddetle engelleyen erkeği bırakır mıydın?
Birincisi kimse beni taciz edemez ederse zaten polisi çağırırım direkt. Hakkını arayan hukuki yollarla halleden erkek erkektir. Bu adam tamamen şiddet yanlısı. Her işini şiddetle halleden , beyni olmayan , konuşmak nedir bilmeyen birisi. Psikolojik sorunları var işte.
kendi içinizde çok tutarlısınız tebrik ederim... ama çoğu kız erkeklerinin kendilerini koruyup kollamak gibi bir sorumluluğu olduğunu düşünüyor hatta gerektiğinde kaba kuvvet kullanarak dahi olsa onları korumanın erkeğin sorumluluğu olduğunda hemfikirler... hepsi değil ama pek çoğu böyle... ama iş o erkeğn kendileri üzerinde kontrol kurmasına ve şiddeti de içeren yöntemlerle bunu sağlamlaştırmalarına gelince "olmaz" diyorlar... bu bence çelişki. Siz o çelişkiye düşmemişsiniz erkeği hiçbir şekilde sizi korumak ve savunmakla yüküölü görmüorsunuz. Ama bir erkek eğer kadınını korumakla yükümlü ise ve gerektiğide başka erkeklere karşı kaba kuvvet de kullanması gerekiyorsa o zaman o erkeğin üzerinde otorite kurmasına ve baş kaldırdığında da baş eğdirmesine gayrimeşru bir şey gibi bakamazsın... bilmem yanılıyor muyum?
Sonuç peki? soru ne tam olarak
Soru sormadım sadece bazı kızların çelikisşnsen bahsettim ve dedim ki erkeği kendi güvenliğinden sorumlu görüyorsan gerekli gördüğünde seni de senin kararından korumak için aynı şekilde baskı yapabilir... o zaman da haklı olur
Anladım canım
Anladın da hak da verdin mi?
Aynen
O benden gördü
bu yorumu seven arkadaş tersi bir cevabı sever miydi merak ettim
Sor kendisine