Erkek berberse ne kadar öder ve kadın başkasıyla evlense bile mı öder?
Ya da erkek evlense bile ödemek zorunda mi
Ya da erkek evlense bile ödemek zorunda mi
Erkek sömürü sistemi olan nafaka kanunu kaldırılmazsa işte böyle boşandıktan sonra ne şekilde ve nasıl sömürüm adlı sorular açılıyor.
Yeni bir kanun getirilse ve baba nafaka ödemek yerine devletin oluşturacağı bir eğitim hesabına eğitim harcamaları için ödeme yapsa boşanılan eş doğrudan bu parayı alamasa çok daha doğru olabilecekken erkeği yıllarca nedensiz yere nafakaya mahkum edip sömürme tercih ediliyor.
Ben evli değilim ablamın evliliği için sordum bu soruyu kocası aldattığı halde birakmiyo mesele onun için alacağı nafakaysa çalışıp ben vericem zaten çok alamiyormus sevdiğini düşünmüyorum hırsından yapıyor gibi geliyo onunla konuşup boşandıktan sonra birlikte yaşamayı teklif edicem o çocuklara bakar ben çalışır eve bakarim yeter ki biraksin
Ben genel manada bir eleştiri yaptım zaten yani bu duruma özgü değil ve aldatılma varsa zaten ablan haklıdır sonuna kadar.
Genel anlamda nafaka sistemi yanlış bir sistem bunun yerine arada çocuk varsa resmi yollardan çocuğun bakımıyla ilgili şeyleri karşılaması daha doğru olacaktır.
@Konuşmaaw Erko değil erkek.
Kadın sigortalı işte çalışmadığı ve evlenmediği sürece 2 çocuk 18 yaşa kadar okursa 25 yaşa kadar ve kendine nafaka adamın gelir beyanının % 25 e kadar süresiz alınır.
Sigortalı işe girince direkt kesiliyo nafaka öyle mi
Eş için evet. Nafakanın amacı azda olsa kadının bir süre geçimine katkı olmasıdır. Yoksa 9 yıl evli kalıp ömür boyu nafaka almak insanın memur olup 40 yıl çalışmasına ne gerek var değil mi?
Cevap
15Cevap
9 yılı bırak 9 dk bile olsa öder. Öyle bir erkek sömürü sistemi varki bu ülkede. Bildiğin sağmal gibiyiz mk. Sagiyorlar biz erkekleri
Öyle çok bir şey almazsın. Benim arkadaş çok az alıyor örneğin. Yani çerez parası alırsın ancak. Baskasiyla evlenince niye versin sana nafaka 😂
Ablamın evliliğinden bahsediyorum kocası 5 yıldır başka bir kadınla
Aldatıyor mu yani açık açık
3.5 yıl boyunca kız gizlemedi ablam da aynı şekilde can yakmaya çalıştı karşılıklı atışıp durdular ama sonra kız durdu öğrendik ki sevgilisi varmış sonra bir gün aynı mekanda konum attılar ablam gene başa sardı bana kalırsa hırsından bosanmiyo ben sevdiğini düşünmüyorum ama gururu kalmadı hiç üstelik bu civardaki herkes biliyo benim bile tanıdığım insanlar neden birakmiyo diyo
Ablan aldatıldığını belgeleyip mahkemeye versin işte. Kendine acı çektirmesin onları Allah'a havale etsin.
Zamanında yapmadı sonra avukat arkadaşıma sordum aldatildigini öğrendikten sonraki 6 ay içinde boşanma davası açması gerekiyormuş onun elindeki en yeni şey bir buçuk sene öncesine ait ve kız delil verirken her zaman onu sinir edecek ama mahkemede kolay ispatlayamayacagi şeyler yapıyordu yan yana fotoğraf atıp kendini komple karalamak gibi
Yormasın kendini ablan versin mahkemeye. Kendime yeni bir sayfa açsın, pisliklerle uğraşmasın.
Öz ablam ama ne yalan söyleyeyim hak etti o yüzden daha çok kızıyorum çünkü aldatildigi kız 18 yaşındaydı ablamı gizli numaradan arayıp ben evli olduğunu bilmiyordum hakkını helal et seni benimle de benden önce de çok aldatmış dikkat et ona dedi dün gibi aklımda ve ablam ona koca benim dert benim arama dedi kapattı hepimiz enistemi karşımıza aldık eniştem korkusundan mi yoksa gerçekten pismanligindan mi bilmiyorum ablamdan şans istedi ve ablam direkt affetti boşanmak bir tarafa o kızın üstüne gitti ailesine söylemekle tehdit etti yaşadığımız yerde adını çıkardı tek canı yanan ablam değildi o kız da gunahsizdi benim yanımda bile kız kendi halinde yürürken o*ospu diye bağırıyordu kıza sokak ortasında kızla bir gün kavga ettiler o günden sonra kız da durmadı diceksin o senin ablan neden böyle konuşuyorsun ama yukarıda Allah var haksizi savunamam
Ablanın da psikolojisi kötü etkilenmiş demek ki
Omur boyu oder erkek. Kadin evlense de oder. Sonucta erkek hayata mk. kahbe kilikli karisi icin gelmis.
benim bildiğim tekrar evlenirse kadına nafaka kesiliyor çünkü yeni kocası bakacak artık
yeni kanuna göre sınırsız olmuyor
boşanmaknız kesin mi
Kadın çalıştığü veya evlendiği an ya da sevgilisi yapar ve bu kanıtlanırsa nafaka kesilir.
Süresiz nafaka evlenmezsen veya sigortalı bir işe girmezsen öyle olur
9 yıl evli kalmışsın bence boşanma derim çözün sorunlarınızı
Ablamın evliliğinden bahsediyorum eşi 5 yıldır başka bir kadınla ablamdan boşanmak istiyor ama ablam diretiyo çok kızıyoruz ailece ama birakmiyo
Sen başkasına vereceksin. Adam gece gündüz çalışıp sana s2ş parası yollayacak. İnsan ilk önce çocuklarını düşünür alacağı parayı nasıl kaybedeceğini değil.
Ben evli değilim ki
Șuan hala aynı evde mi yaşıyolar peki ablanla enişten
Eniştem evi terk etti gelmiyo sadece çocuklara para yolluyo annesine veriyo annesi de ablama
Hadi ya, Aynı durum kuzenimin başına da geldi, Daha doğrusu o haltı yiyen kuzenim, Kendisi savcı, 50 yaşında bide, Karısını götürdüğü kuaför kadınla evlendi, 3 tane kızı vardı, Sağlam bi nafaka ödüyodur ama, Karısı da öğretmendi di, İşin kötü tarafı o da akrabamız ve çok iyi bi kadındı
Ne kadar evli kaldığının önemi yok boşandığın an evlenene kadar ödemesi lazım.
bıraksın, neyi bekliyor..
Kadın evlendiği anda nafaka biter hanımefendi
Yeni yasaya göre 6 sene olması lazım
Düzenli maaşı var mı erkeğin?
Kadın evlenirse nasıl devam etsin. Abartma 😂
Yapmayın
Ablamın evliliğinden bahsediyorum eşi 5 yıldır başka bir kadınla ablamdan boşanmak istiyor ama ablam diretiyo çok kızıyoruz ailece ama birakmiyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?