Selamlar,
Henüz yolun başında bu şekilde şart koşması kesinlikle hoş değil. Ne amaçla dediğini bilmiyorum ama bunun devamı daha sonra aynı şu şekilde olacaktır.
- Dışarı çıkmana izin vermiyorum
- Annene gitmene izin vermiyorum
- Arkadaşların ile görüşmene izin vermiyorum
- Kapının önüne tek başına çıkmana izin vermiyorum
İzin verme, izin alma olayı bana çok doğru gelmiyor. Mantık çerçevesinde bazı açıklamalar yapma ne ala ama daha yolun başın bu üslup hoşuma gitmedi.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba.
Şunu söyleyeyim : Yol arkadaşlığı çok önemlidir bu yolun güzelliğini de belirler bakın her birimiz insanız severek güzelleşir sevilerek, güç buluruz ancak bu demek değildir ki yanımızda ki insanı kendi malımız gibi görerek o şekilde ona muamele edelim hayır bu doğru değil yaklaşım da son derece yanlıştır elbette insan düşüncesini dile getirir kendini ifade eder ama bunun da bir ölçüsü vardır, insan çalışarak kendi ayakları üzerinde durmalıdır var sayalım rüzgar tersine esti o zaman için bir b planı daima olmalı kenarda nihayetin de yarınların ne getireceğini bilmiyoruz.
- Kadınlar sizler kendi kanadınız, ile uçmayı öğrenmelisiniz.
00 Yorumla
+1 yılBunun çok sebebi var aslında başlıca nedeni çalıştığınız iş yerinden bir erkeğin size asılması veya aklınızı çelmesinden korktuğu içindir. Diğer seçenek ise kadınların ev işlerini yapması gerektiğini ve kadının işinin iş yeri değil ev olduğu düşüncesi içinde olduğu içindir genel olarak bu böyledir. Yapmanız gereken şey tavrınızı net olarak ortaya koymak tabi ki onu kırbadan ve tartışma yaratmadan..
02 Yorumla- +1 yıl
Burada bir ilişkinin bakış açısı nasıldır alâkalı demedim onu dostum zaten kadının çalışmasına karşı olan biri böyle düşünüyordur demek istedim ki zaten düşünce yanlış ama var böyle çok erkek sende biliyorsun bende :)
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışman izin vermemek gibi bir hakkı yok, haddini bilsin. Evlensen de yok bu hakkı. Çalışmak isteyen kadının kocası tarafından çalıştırılmaması boşanma nedenidir. Evli kadının bile çalışması kocanın iznine bağlı değildir. Çalışma hayatına katılma kadının kendi iradesindedir. Ne çok seviyorsunuz şöyle her şeyinize karışan erkekleri. Önce siz kadınlar olarak haklarınıza sahip çıkın.
04 Yorumla- +1 yıl
Benim bir mesleğim yok sigortasız işlerde çalışıyorum o yüzden istemiyor Kıyamıyor Bütün ihtiyaçlarını ben karsilicam diyor ve beni çok kıskanıyor başka bir erkeğin sana bakmasına tahammül edemiyorum diyor
- +1 yıl
Mesleğin, işin olmadan evlendiğinde, olur da boşanırsan ortada kalırsın. Geçinmek için erkeğin eline bakmak kadın için esarettir. Erkekler de "bana muhtaç" diye bunu çok iyi kullanır, hiç bir şeye sesini çıkaramazsın.
- +1 yıl
Boşanmak gibi bir niyetim yok çünkü beni çok seviyor babamdan görmediğim sevgiyi verdi bana Ve aşırı derecede cömert cebindeki son kuruşa kadar bana verir
- +1 yıl
Eliaçık olabilir, sana çok düşkün olabilir. 10 yıl sonrasını, 15 yıl sonrasını bugünden bilemezsin. Kimse boşanma ihtimalini düşünerek evlenmez zaten.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
77Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence hiçbir erkeğin daha doğrusu hiçbir insandan hiçbir insana karşı böyle bir istekte bulunmaya hakkı yok. Karşındaki kişi canı ister çalışır, canı istemez çalışmaz ama tabii ki önerileri dikkate alabilir ama son kararı yine kişinin kendisinin vermesi taraftarıyım. Sebebi ne olursa olsun, size bu şekilde baskı, manipülasyon yapan bir zihniyetten uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Evleneceğim insanın çalışmasını bende istemem açıkcası.
Ha üniversite mezunudur. Veya eğitimini aldığı vs. iyi bir mesleği vardır. Yıllarca o meslek için çabalamıştır o zaman isterse evlendikten sonrada çocuk olana kadar çalışabilir tabiki zorlamam. Ama haricinde öylesine bir yerde çalışmasını istemem.
Böyle düşünmemin sebebi Bir çocuğu bence en iyi büyütecek kişi annesidir. Bu nedenle hamile olduğu andan itibaren hem çocuğa dikkat etmesi hemde çocuk olduğunda büyütmesinden kaynaklı çalışmaması en güzeli olacaktır.
Çocuğumuzu başkasına emanet etmek istemem. Ben çalışırım evime bakarım. Eşimin çocuğumuzu en güzel şekilde yetiştirmesi fazlasıyla büyük sorumluluk zaten bence çalışmasına gerek yok bu nedenle10 Yorumla
+1 yılYorumlara goz attim ve sonra gorusumu yaziyorum.
Cogunluk ayaklarinin uzerinde dur, ondan ayril demis ancak calismaniza gonlum razi degil ancak engel de olmam diyen adamlar bana sanimi geliyor.
Karakteri curumua bir adamla evliyseniz her turlu hayati size zindan eder. Uzman hekim olup her gun esinden dayak yiyen maas karti elinden alinan kadin biliyorum.
Evlilige bu sekilde gardini alarak baslamak saglikli bir dusunce degil. Merhametli ve fabrika ayarlariyla oynanmamis adamlar eslerini evde neseli, stressiz, guleryuzlu gormek istiyorlar. Nisanlinizi en iyi siz taniyorsunuz eger art niyet seziyorsaniz zaten oyle biriyle yola girilmez. Erkegin karakteri burada onemli.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılSen gideme diye de istemiyor olabilir, seni kendine her anlamda bağımlı kılmak istiyor olabilir ya da kıskanıyor ki bence her ikisi de özgüvensizliktir. Nişanlanmadan evvel konuşmadınız mı? Bir erkekten evliliğin ilk zamanları para istemek kolay olmasa gerek, kendi paranı harcamak daha güzel, kendi paranı harcamak gibisi yok, evlenince senin paran, benim param konusu olmaz ama Mehmet Aslantuğ'un da dediği gibi "hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı"
11 Yorumla- +1 yıl
Nişanlılık evlilik demek değil, çok iyi düşün. Hatta bence hemen Serhat Yabancı'nın Boşanmadan Önce İyi Düşün kitabını oku.
Boşanmak, nişandan dönmekten daha zordur
Gizli Üye(25-29)+1 yılYiyici erkekler çalışmanı ister. Yağlı kapı ister. Sen sanıyor musun ki çalışmaya izin veren her erkek kadına destek veriyor diye. Elinde mesleği olup işini yapan, kocasından dayak yiyip parası alınan kaç kadın biliyorum. Hani evine her gece ayyaş gelip karısını kızını çalıştıranlar var ya. Siz de burada ki erkeklerin güçlü kadın seviyorum ayaklarına yatiyorsunuz. Ya siz kadınlar ayaklarının üzerinde dur saçmalığı? Hayatınız da olan vahşi çalışmanızı isteyen erkek her seferinde ayaklarınızın üstünde durmanıza izin verir ama dikenler batırır bacaklarınıza. @ptal olmayın. Bırakın calışsınlar sizin için.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBunlar tanışma aşamasında konuşulması gereken konular. Erkek çalışmaya mecbur edemez bu kesin. Ama çalışmama konusunda bence geçerli sebebi olmalı. Hani mesela mesleğin yoktur, orada burada geçici kötü koşullu işler yaparsın vs. gibi. Ama yinede bu evlenmeden hatta nişan sevgililik falan olmadan konuşulmalı ki düşünce yapıları uyumlu mu bilesiniz. Sen çalışmak istiyorsan, bu insan sana uygun biri değil. İleride hep bu sorun olacaktır. Ama yok çalışmasamda olur diyorsan ve "ileride ikna ederim" gibi hayali umudun yoksa o zaman aynen devam.
00 Yorumla
+1 yılMuhafazakar olmasından dolayı ; olabilir. Zira şeriatta, kadını sosyal hayattan uzaklaştırmak esastır. Tüm şeriat devletinde bu var ve Osmanlıda da bu vardı. İslamiyeti kabul ettiğimiz tarihten, Atatürke kadar ; kadınlar, erkeksiz dışarı çıkamadı ve hor görüldü.. şu an İran 'da dev kadın direnişi var ve hepsi "yıkılsın şeriat, yaşasın laiklik" diye bağırıyorlar. Umarım laik devrim, başarılı olur.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmemelisin.
Çalışmak istemezsen çalışmazsın. Ama bu ancak senin kararınla olabilir. Henüz evlenmeden bu denli bir müdahale bence oturup kiminle evlendiğini düşünmeni gerektirir.
Etrafımda eşini aşırı kıskandığı için nerdeyse markete bile gitmesine izin vermeyecek tipler var. Bu kadarını hastalıklı buluyorum, beni korkutuyor böyle insanlar. Bir hayatı başkasının iznine göre mi yaşayacaksınız?
10 Yorumla Çalışmana izin vermiyor çünkü çalışırsan evde kendi borusunu öttüremeyecek. Seni istediği gibi yönetemeyecek. Şu gerçeği anlayın artık kızlar. Çalışmanızı istemeyen erkek, bir hayat arkadaşından ziyade kendisine bir köle arıyordur..
31 Yorumla- +1 yıl
Benim bir mesleğim yok sigortasız işlerde çalışıyorum o yüzden istemiyor bütün ihtiyacını ben karşilicam diyor ve beni çok kıskanıyor başka bir erkeğin sana bakmasına tahammül edemiyorum diyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılNişanlın ben gibi eski tip bir erkekse , ikimize ben yeter im bakarım gibi düşünür çalışman ı istemez diğer yandan tabi ki diğer erkeklerin yanında olmadığın sürede senin için tehlike yaratacak olduğu gibi bir düşünce vardır.
Korumacı erkek iyidir.
02 Yorumla- +1 yıl
Benim bir mesleğim yok sigortasız işlerde çalışıyorum o yüzden istemiyor bütün ihtiyacını ben karşilicam diyor ve beni çok kıskanıyor başka bir erkeğin sana bakmasına tahammül edemiyorum diyor
Cevap sahibi+1 yılNe güzel ki sana sahip çıkan bir ilişki fakat aşırı kıskançlık varsa bence biraz psikolojik rahatsızlık ayrıca senin onu aldatabileceği ni düşünüyor ya da sana tam güveni olmayabilir senin güvenini geçtim başkasının sana olan güveni sömürme ihtimali de olabilir , seven insan kıskanır fakat bu ölçüyle eğer kapalı tesettürlü değilsen , açık giyinen biriyse n örneğin etek giydin fakat bunun ölçüsü göreceli yanı vardır , bacak diz kapağından bir karış gözükür fazlası senin kocan gibi bir adamı deli eder eminim bir de adam sana yetme ye çalışıyor sevmese senin içinde çalışması güzel bence onu sen çalışarak bence düşürme ya da onun böyle yete mediği ni düşünmesine izin verme çalışırsan uygun bir dille anlat veya ortak nokta da buluş yani adamın içine ferahlık getir. Emin ol işe yarar
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyrıl o çomardan. Birilerinin erkeklik gururu incinmesin diye kendinizden ödün vermeyin. Geleceğiniz bir erkeğin aklının karışmasına bağlı olmamalı. Hadi şimdi nişanlısınız, ileride evlenince boşanmak isterse ne olacak? Ben söyleyeyim, kendi ayaklarınızın üzerinde durmak yerine baba evine sığıntı olursunuz.
10 Yorumla
+1 yılBir arkadaşım sırf eşi istiyor diye evlenince teaettüre girmişti. Allah ın her günü hakkını helal etmediğinden dert yanardı. O yüzden istediğin ya da iatemediğin şeyler varsa buna gmre bir eş seç. Dünyadaki tek adam nişanlın değil
20 YorumlaYıl olmuş 2022 anandan babandan izin almıyorsun elin adamından mı izin alıyorsun? Yemin ediyorum şu biatçı tayfayı anlamak mümkün değil. Kendinizi bu kadar değersizleştirmeyin Allah aşkına ya.
40 Yorumla
+1 yılAyrılmalısin ekonomik özgürlük herşeydir kimse senin özgürlüğünü kısıtlayamaz. Yarın öbür gün evlendin anlasamadin, ayrıldın, yaşın geçti ozaman ne olacak? İssiz güçsüz yine ona muhtaç olacaksın mutlaka çalışmalısın
15 Yorumla- +1 yıl
Ayrılmalısın diyor cahile bak git seni köle gibi çalıştıracak birini bul herkes senin gibi değil demeki senin hayatına önem vericek biri girmedi icin hissetmemişin
- +1 yıl
@ali_sarısoy ne demek köle gibi çalışsın mi ne demek cahil? Ziraat doktorası öğrencisiyim. Ve ayrıca insanlar ve özelikle kadınlar ürettikce var olup ürettikce hayat bulurlar bu onların doğasında var. Kimsenin bana önem vermesine ihtiyacım yok ben kendime çok önem veriyorum bu yüzden birini bulmaya da ihtiyacım yok. Ne yapsın kadın çalışmasın da kocasının eline bakıp ekonomik özgürlüğü olmadığı için herşeye tamam mı desin bu mu sevgi bu mu değer?
- +1 yıl
Sen istedin kadar doktora öğrencisi ol ekonomik özgürlük diyorsun eline mi baksın diyorsun ama unutun bişey var çevre eskisi gibi değil biri kalktı bişey yaptı? Ozaman empati kurar düşünürsün onca kadın cinayeti var nedeni bile bilinmeden öldürülen kadınlar siz ekonomik özgürlük diyorsunuz sacma her şey para değildir sevgi olan bi yerde paranın o kadar önemi olmaz
- +1 yıl
@ali_sarısoy maalesef çok cahilsin
- +1 yıl
Size sizin gibi cahiller lazım kanka sen boş ver hayatına bak böyle olayları idrak etme kabiliyetin gelişmemiş boş ver
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler değil, geri düşünceli be vizyonsuz erkekler kadının çalışmasını hakim olmasını istemez. Sadece bununla da kalmazlar. Cehaletleri evliliğin her alanına olumsuz olarak yansır bu insanların.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Türlü sebepleri olabilir ama hayatındaki bazı kararlar senin olsun onun karışmasına yönlendirmesine fırsat verme sonra ardı arkası kesilmez sürekli senin adına karar verir köle gibi olursun
11 Yorumla- +1 yıl
Sizene ya
+1 yılortamı kötüyse ve çok yıpratıcı ise ben de istemezdim erkek olsam ha bir de fıtri olarak erkek verici olmayı sever bizim kadınlar bu kısmı hep atlıyor eziklik olarak düşünüyor diğer görüşleri...
01 Yorumla- +1 yıl
ama nişanlımın böyle bir izin alıp verme lüksü yok...
Aşk İlişkileri konusunda 591 cevap paylaştı. Yaşınız kaç? Madem çalışmana izin vermiyo o zaman de. Düğünde ben bunları yapmak zorundayım masrafı bu kadar tutuyo bi zahmet ver de
02 Yorumla- +1 yıl
Vercek zaten
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Nişanlanmadan önce bu konuların konuşulması gerekir, olası tüm durumlar değerlendirilmeli, karşılıklı samimi görüş alışverişinde bulunulmalı.
10 Yorumla
+1 yılKendi ayakları üzerinde duran kadın özgüveni düşük erkeklerde aşağılık kompleksi yaratır da ondan
00 Yorumla
+1 yılNişanlın senin sahibin mi? Ya da eşin olduğunda sahibin mi olacak? Hayrına daha onunla evleniyosun kalkmış seni yönlendiriyor. Evlilik bu değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO zaman aydan aya sana çalışıcağın parayi sen istemeden versin
Ama bence yinede kendin çalışmaya bak çünkü bu birsüre sonra bu kadar kolay olmaz sen kendi ayaklarınıın üstünde dur
Hayat herzaman umduğun gibi ilerlemeye bilir00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. İzin istersen vermez tabi fikrini sormayacaksın çünkü.
10 Yorumla
+1 yılNişanlın daha senin üzerinde bir hak iddia edemez çünkü daha ortak bir hayatınız yok.
00 Yorumlamaddiyti iyi ise hiç gerek yok çalışsın baksin sana
00 Yorumla
+1 yılÇünkü ekonomik özgürlüğün olmasın, sadece ona bağımlı yaşa istiyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kocasını iş arkadaşı ile aldatan çok kadın var ondan
00 Yorumla
+1 yılKıskanıyor demekki ama sen çalışmak istiyorsan da saygı duymalı
00 Yorumlaparası çok varsa senin çalışmana gerek yoksa olabilir
00 Yorumla
+1 yılSen çalışmak istiyor musun?
şu an ne iş yapiyorsun?
Kaç saat çalışıyorsun?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılboş ver çalışıp ne yapacaksın kadın çabuk yıpranıyo erkek gibi değil evinde otur ihtiyacını istersin alır beraber alışverişe çıkarsınız yani gereksiz bir şey bence çalışmak açlıktan gbermez kimse
00 Yorumlaben bakarım sana hayatım sen evimizin işlerini yap yeter evimin kadını ol diyor
00 YorumlaYanlış bir düşünce şimdiden seni kendinden soğutmaya başlamış bile
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. Hem cinsinin sana olası zararlarından korkuyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAdamın ağzına mı bakıyorsun az kendine gel ayaklarının üstünde dur mesleğin olsun
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11,8b cevap paylaştı.
+1 yılYapacağın en mantıklı şey ayrılmak. O cahille ömür geçmez
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 908 cevap paylaştı. Çalısma sende dha ne istiyon yorulmanı istemiyordur
00 Yorumla
+1 yılGelip burada yazıcana sevdiğin insanın kararlarına saygı duy demeki çevreye güvenmiyor ya da senin yorulmanı istemiyor buraya gelip 3.5 capulcunun fikrini alıyorsun bu cok büyük bi yanlıştır
00 Yorumla
+1 yılDünya görüşü böyle olabilir saygı duyuyorum ama nişanlılık durumunuza zarar vermeyecek şekilde orta yolu bulmaya çalışın. Durumu çok iyi değilse günümüz ekonomik şartlarının sizi zorlayacağını söyleyerek ikna etmeye çalışın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTüm hemcinsimi bilmem ama onu tanıyan sizsiniz. Eğer bu düşüncesini ona sorarsanız daha iyi olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKölesi ol diye söz hakkın olmasın diye ona muhtaç ol diye
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇalıştigin ortama güveniyordur kendilerinden biliyorlar ya
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHem yorulması hemde erkeklerin amacını biliyorlar içimiz rahat etmiyor bir türlü
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO erkekle ömür geçmez aile kurulmaz bence yok yakınken ilişkini gözden geçir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek sonuçta dinlemelisin. Bildiği vardır. ya da çekindiği bişey
00 Yorumla
+1 yılKıskanc insan seni yanlızlastırmak istiyor hemen terket uzaklas
00 Yorumla
+1 yılkiskaniyodur ama bir gun sen bu inadini kirarsin istedigi kadar kiskansin
00 Yorumlaİzin vermiyor sa calisma sende söyle oda çalışmasın taş yiyin bu kadar basit
00 Yorumla
+1 yılO zaman maaş bağlaması veya her istediğini alması lazım maddi olarak.
00 Yorumla
+1 yılkendisi hayatı boyunca huzur görmediği için başkasına huzur yaşatmak istiyor olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim nisanlimda seninki gibiydi yüzüğü kafasına fırlattim gayet rahatım iyi ki de ayrılmışım
00 Yorumla
+1 yılBunun kararını sen vereceksin..
10 YorumlaO kişiden olmaz, sürekli seni kısıtlayacak..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalık etmiş
00 Yorumla
+1 yılO zaman direk birak. Hayir gelmez..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 620 cevap paylaştı. Sen ne istiyorsaan onu
00 Yorumla
+1 yılAyrılık sebebi benim için
00 Yorumla
+1 yılÖzgüvensiz olduğu için 😋
00 Yorumla
+1 yılE sende çalışma tabi o yetiyorsa ikinize
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,5b cevap paylaştı.
+1 yılYüzüğünü eline ver devam etsin
00 Yorumla - Devamını Gör (82)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne