Arkadaşlar erkek arkadaşımla ciddi bir ilişkimiz var ve benimle aynı evde yaşamak istiyor ama henüz evlenmeyi düşünmüyoruz.

Arkadaşlar erkek arkadaşımla ciddi bir ilişkimiz var ve benimle aynı evde yaşamak istiyor ama henüz evlenmeyi düşünmüyoruz.

Evlenmeden aynı evde yaşamayı istemesi mantıksız ve riskli. Kendisi'nin kız kardeşi olsa, aynı şekil kız kardeşinin sevgilisi olan erkekten evlenmeden aynı evde yaşama isteğini duysa acaba evet dermi? Ne yazık'ki kadın cinayetlerinin bazılarında ; Evlenme'den baş başa erkeğin evinde geçici saatler yalnız vakit geçirirken veya beraber aynı evde nikahsız yaşarken cinayete , taciz ile tecavüz girişimleri gibi ''genellemesiz'' acı olayları yaşayan bayanların olduğuda unutulmamalı.. İslam dinine mensup olan içinde , nikahsız olarak ve mecburiyet dışı bir oda'da nikah düşen 2 karşı cinsin yalnız kalması günahtır. Allah'ın tüm emir ve yasaklarına uyulması insanların faydasına olup, bu emir ve yasaklara uyulması veya uyulmaması'nın Allah'a bir faydası ya da zararı yoktur...
Birlikte yaşamak fikri insanlara neden bu kadar tabu olarak geliyor anlamıyorum! Burada ve toplumda o kadar çöm iki yüzlü insan var ki ben yazık! Birlikte yaşamak değer verdiğin anlam yüklediğin biri ile aynı evi değil HAYATI paylaşmak demek. Sadece aradaki fark kanunen değil aile fertleri hısım akrabalar işin içine girmeden önce (Gayr-ı resmî) evlenmek. Ben uzun süre bekar yaşadım ve bir iki sevgilimle aynı evi paylaştık, evlilikten bir farkı yok toplum baskısı var fakat yıpratıcı değil yani aile baskısından daha sert değil. Evleneceklere aslında şart koşmalı “ Evlenmeden 3 ay birlikte yaşanacak” diye. İşte o zaman boşanmalar azalır ve evlilik müessesesi gerçek sevgi ve güzel bir ilişki üzerine kurulur…
bunun anlamı şu seninle cinselliği yaşamak istiyor , evliliğin her şeyini yaşamak istiyor ama canı sıkıldığında gitmek istiyor. yani sorumluluk almadan evlilik yaşamak istiyor kendince, madem ciddi düsünüyorsunuz, aynı evde yasamak istiyorsa niye evlenmiyorsunuz ne farkı kalıyor bu durumdan? durum su evlilikte nafaka sorunları var , maddi yuk var, bir anda bırakamazsın ama bunda cinselliği yasarsın, arkanı toplayan bir kadın olur, sorumluluk almazsın canın istedin mi gidersin. ama bu kadın için bence mantıklı değil
Cevap
129Cevap
Merhaba, evlenmeden böyle bir şey yapmayın derim pişman olursunuz yani mantıklı bir tarafı yok bunun. Günümüzde çok modernleştirilmeye çalışılıyor ama toplumu falan boşverin, kendinize birazcık saygınız bile varsa bundan ötürü bu teklifi kabul etmeyin. Nikah kıymak size duyulan saygının göstergesi aslında. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Sizin kararını önemli bence
Evlilik öncesi aynı evde yaşamak , çok doğru bir tercih. Neden mi?
Öncelikle ev yaşamının dışında ilerleyen ilişkinin gerçek durumunu görmek için.
Bunu biraz daha açalım. İki farklı insan arada aşk var ve birlikte olmak istiyorlar. Ancak aşk tutkulu ve çoğunlukla yoğunluğu geçecek olan bir duygudur. Aşkın ateşi ile görmezden geldiğimiz ya da en önemlisi pek hoşlanmasak dahi “ tahammül” ettiğiniz her şey, aşk ateşi küllendikçe gözümüze batmaya başlar. Eğer aşk çok kıymetli ancak ilişkiyi uzun ve istikrarlı hale getirecek olan karşılıklı ve istikrarlı sevgi , saygı ile devam eden bir ilişkidir.
Ayrı evlerde yaşarken, buluştuğumuz zamanlar (ki bunlara özenle hazırlanırız) dışında ev alışkanlıklarını , sorumluluk bilincini , ortak paylaşıma bakış açısını bilmemiz pek mümkün değil. Çünkü genellikle ilk aşkın ya da evlenmeye giden yolda başarılı olmanın ümidi ile kimse kendi karakterini bire bir yansıtmaz. Ancak ev yaşamında İster istemez her şey devreye girer. Ve bu zamanla olur. Birlikte uyumak uyanmak , faturaların gelmesi ile maddi hayat ve zorluklara birlikte katlanmak , iş sorunlarını eve taşımak, taşımamak , temizlik, yemek, alışveriş vb. Gibi bir çok şey ortak hale gelir ve eninde sonunda herkes gerçek kendisini gösterir.
Arkadaşlar ve aile ile ilişkiler yine yoğunlukla birlikte katıldığınız aktiviteler olacağı İçin şekil değiştirir. Evin içinde kendinize ait alan ve zaman yaratma becerisini gösterebilecek misiniz? Birinin üstüne daha fazla iş mi yüklenecek? Aynı evde yaşıyorsunuz diye yalnız yapmaktan hoşlandığınız aktivitelerden vazgeçmeniz mi istenecek?
Kısaca aynı evde yaşamadan evlenmeyin. Hayat bir kez , huzur, uyum, sevgi ve saygı olmayan hiçbir şey için değmez.
arabayı süreyim ama kira ücretini yatirmasam olur mu gibi olmuş
şimdi bi rent ten araç kiralasaniz adama ben arabayı 1 ay süreyim parayıda bu sürenin bitiminde verim olur mu deseniz? oldu paşam istersen noter de üzerine yapim arabayı mı der? yoksa baş gut yoksa elimde kalicak sin mi der? bence ikinci şık
Evlenmeyi düşünen iki kişi önce tanışır arkadaş olur birbirini tanımaya çalışır bi süreç zaman geçer (bu kişilere göre değişir zamanı şu kadar diyemeyiz)
insanlar bu sürecin sonunda yollarını ya birleştirir ya da ayrılır İşte bu kadar basit
Amaaaa ben test sürüsüne çıkayım arabayı her çukura sokayım her tarafını bi güzel sağa sola sürteyim geri teslim ederken aldigimdada böyle derim ohhh ne rahat
yok kardeşim öyle beleş test sürüşü falan
şimdi hangi insana sorsanız kardeşinizle biri aynı evde yasiyacak? çoğu insan ortalığı birbirine katar
asıl özgürlük insanların aynı evde yaşayarak birbirini tanımaları değil aynı evde yaşamadan birbirini anlayarak tanıyarak evlenebilmeleridir
Ha bu benim düşüncem kimin hangi semtte yaşayıp büyüğüdünü kültürünü karakterini bilemem
ama naçizane düşüncem insanlar aynı evde yaşamadan birbirini tanıyıp ta evlenseler daha gusel olur cunki aynı evde yaşayarak tanıdığınız o güzel insan kırmızı deftere imza attıktan sonra öyle bi değişir ki akliniz durur
Bana insanların değişmeyeceğini hanginiz garanti edebilir?
lütfen mesajımı iyi okuyun, en büyük dileğim mutlu olmanızdır
Hiç Bir şekilde mantıklı değil, üstelik Dini ve resmi nikah olmadan aynı evde yaşamak dinen günah olduğu gibi iki kişi yalnız kalınca üçüncüsü şeytan olur. Yakınlaşma olur hatalar olur bunun en büyük cezasını da sen çekersin.
Sonuç olarak uzak durmanız sizin faydanıza olacaktır.
5 kişi beğenmiş 6 kişi katılmamış hayır 6 kişi yine rahatsız etti onu merak ediyorum doğruyu söylemek olsa gerek
Kuduruk dinsiz Allah'a saygısı olmayan domuzzz gibi yaşamayı özgürlük ve medeniyet sanan cahiller bu 6 kişi kardeşim şunları adam yerine bile koyma 😂👌
Yani ne diyeyim ☺️
Bu şey gibi ya, evli gibi yaşamak ama evli olmadığı için yeterli sorumluluk almamak gibi bir şey. Ciddiyseniz evlenin yani ne diye evliliği şu an düşünmüyorsunuz ki? Yani bu ilişki durumu Avrupada böyle. Avrupaya özenip taklit ederek onlar gibi olamazsınız. İstediğiniz kadar modern olun istediğiniz kadar cinsellik yaşayın Avrupa insanı gibi Avrupa kültürü gibi olmaz. Yani onlar birlikte yaşayınca çevresi öyle laf yapmıyo bizdeki gibi. Çevreyi takmasan bile çevreden gizlersiniz bunu. Yani aynı evde evli gibi yaşıcak ama kafası atınca terk edip gitcek gibi geldi bana. Dikkat et yani her şey ilk baş göründüğü gibi olmaz.
Bence birbirinizi iyi tanımak için mantıklı ama süresi önemli 1 yıl falan bunu deneyin dini nikah kıyın çok dert ediyorsanız yok olmaz falan diyenleri de takmayın. karşındaki tanımadığın birisi rastgele biri değil sevdiğiniz adam ve yıllardır birliktesiniz. Ayrıca kanunlar kadından tarafa olduğu için çoğu erkek evlenmekten korkar , bunlar çok normal şeyler anormalleştirmenin lüzumu yok
Açık bir dil ile sevdiğiniz adama bunu sorun adı üstünde sevdiğiniz adam sorduğunuz için yiyecek hâli yok korktuğu bir şey var mı varsa sebebi nedir endişe ettiği bir şey var mı düzgün bir üslup ile bunun cevabını alırsınız.
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Film olarak beni izlemek isteyen beyefendi resmi ve dini biletini temin etmeden salonuma giremez⭐😃✌️
#tubasueda 🍀🍀
Hollywood bile kıymetini biliyor hocam 😃😃
🌷🙏🌷🙏
Burası Türkiye dinimize ve örf adetlerimize uygun deyil gelecekte yetiştireceğimiz çocuklarımıza uygun bir örnek deyil, böyle yaşamayı tercih eden erkekler için avantaj fakat böyle yaşayan bayanlara iyi gözle bakılmıyor, resmen Avrupa ülkelerine özenti
Merhaba bence kesinlikle ciddi ilişkide olduğunuz sevgilinizi ve eş adayınızı aynı ev içinde tanımalısınız çevremde bir çok kişi maalesef bırakın aynı evi dışarıda bile çok zaman geçiremeden evlendiler ve çok mutsuzlar kişiyi evliyken tanımak yerine öncesinden bir çok şeyi aşmak ilişki için daha iyi temel oluşturuyor eşimle sevgiliyken onun evinde çok kalıyordum şu an çok işimize yaradı neredeyse herşeyimi çok uyumlu birbirimize daha bağlıyız evlilikte birbirine alışma aürecini çok hızlı atlattık şükür tavsiyemdir bırakın alem ne der yok kız kısmı adamın evinde kalmaz muhabbetlerini cinsellikte yaşayın adamı dibine kadar tanıyında , evlenip boşanmak daha kötü
Sonunda beni anlayan biri çıktı kime sorsam kesinlikle kalma basit kız derler falan diyor
Aranızdaki ilişki nasıl bu duruma göre değişir. Karşılıklı olarak istek varsa elbette eve çıkabilirsiniz ama ayrı evin masrafını karşılayacak gücünüz var mı yani hele böyle bir dönemde bunları iyi düşünün ve öyle adım atın derim bu konuya..
Günümüz şartlarında modern çağ ayağına örf ve adetlerimiz yok olma durumunda aile kavramı bitme yolunda bu tarz durumlara destek olma çabasındaysan modern çağ ayak uyduranlardansan kabul edebilirsin bence hoş olmayan bir durum karar senin saygı duyar gecerim
Erkek arkadaşın keyfine düşkünse senden faydalanmak istiyor olabilir. Eğer sadece sana güvendiği için ev arkadaşı olmak istiyorsa ortaklaşa bi şekilde yaşarsınız, normal insanlar gibi. Çevreden dedikodu gelirsede s*ktir çekersiniz. Evli olup arkadaş gibi yiyen, içen, sohbet eden insan sayısı çok memlekette zaten.
Ama şunu unutma, erkeklerin içindeki asıl niyeti asla bilemezsin.
Evlenmeden önce aynı evde yaşamak mantıklı. Ben aynı evde yaşamadan evlenmeyi asla düşünmüyorum. Hiç kimsenin huyunu suyunu başka bir şekilde anlayamiyorsun. Sadece anladığını sanıyorsun. Tabi bu şekilde yapılabilir ama hiç bir engeliniz olmaması lazım. Ailenden saklı yapıyorsan ve birtakım sınırların varsa yapamazsın aynı evde.
@Beneklı1910 beni etiketlemissin ama yorum yapamiyoru. Beyefendi önce evde ne olmasını istediğine bağlı.
Ben asıl yorumuna doneyim. Hayat sizin Birine zarar vermediğiniz müddetçe ne yapmak istersiniz onu yapmakta özgürsünüz yani ne yaşayacağınızı sizi ilgilendiriyor yani sadece dengeyi tutturun ve denginin cinsellik tarafına kaymamasına Özen gösterin
Bence bu ilişkinizin evliliğe gitmesinin önüne geçer. İleride evlenmek istiyorsan böyle bir şeyi kabul etme. Biz de yazları birlikte tatil yapıyoruz üç hafta bir ay vs aynı evde kalıyoruz güzel oluyor ama evlenmeden birlikte yaşamaya başlamak ilişkinin evlilik boyutunun heyecanını kaçırır diye düşünüyorum. Kaç tane böyle çift tanıdıysam ayrıldılar. :)
Evlenmek partnerinle aynı evi paylaşmaktır. Yani evli olarak yaşayacaksınız sadece imzasız yani birbirinizin ailesi olmayacaksınız. Olası kaza vs. anında siz aileden sayılmıyor, dümdüz arkadaş olarak bilgilenme hakkına sahip olmayacaksınız.
Yani aile olamadıktan sonra aynı evi yatağı paylaşsan ne olur. Sadece ayrılmak istediğiniz saniye gidebileceksiniz. Tek "avantaj" bu ki bunu avantaj olarak düşünürseniz eğer ilişkinize güvenmiyorsunuzdur.
Böyle yaşayanlar var ancak bu sizin kararınız. İstemiyorsanız bence zorlamayın. Zira niyetiniz ciddi olmayacak ise sonra üzülebilirsiniz. Düzeninizi bozarsınız, Sonra kurduğunuz iki kişilik düzeni bir daha bozmak zorunda kalırsınız.
Çok saçma bence. Madem senle aynı evi paylaşabileceğine inanıyo o halde aynı ortamları ve aynı duygularıda paylaşabilir demektir bunlar varsa da evlenmenize mani yoktur neden nikah kıymıyo sana... Buyur burdan yak
Adamın tek derdi seni istedigi zaman becermek. Seni sevse deger verse evlenir.
Bir kaçyıl aynnı evde yaşa senden sıkılınca bırakıcak seni. Ondan sonra vay efendim beni kullandı vay efendim ben ne yaparım olan sana olur
Yani bişey deyemiyorum bunu aslında kimseye sormanada gerek yok aklın sana zaten yanlış olduğunu söylüyo normal değil çiddi olsa işi resmiyete döker gel beraber yaşayalım demez hanımlar yemeyin böyle numaraları ciddiymiş çok güldüm ya
Deneme. Bir erkeğe evlenmeden bir evde yaşayıp istediklerini verirsen kaybedersin. Erkekler kadınlara göre biraz nankör alacağını aldıktan sonra eskisi gbi olmyor. Yani ben öyle düşünüyorum ben oyleydim
Bence kabul etme ahlaki değer yüzünden demiyorum ama eğer evlenmeyi düşünüyorsan kabul etme bu erkek için belkide bir zarf da olabilir erkek mileti uyanıktır hani teklif ediyorum bakalım kalacak mı ki kalsanız sürekli cinsel ilişkiniz onu da soğuta bilir ama hiç evlenmeyi düşünmüyorsan anı yaşa içinde kalmasın içinden geleni yap
En azından dini nikah yaparsa ve yakınlar tanıyorsa bu geçerli bi neden olabilir ya da evlilik için gün almak ws geleceğe yatırım yapmak bunları düşünürsek mantıklı ama diğer türlü güzelim mantıksız amacı sadece cinsel yoldan seninle zaman geçirmek kısaca kadınlığından yararlanmak eğer bunları düşünmüyorsa kabul etme derim :’)
Aptallık adam her istediğinde seni elinin altında bulacak işini görecek dinende haram erkekler işte seviyorsa evlensin dini nikahta şart
Esas doğruyu söyleyen ve saygıyı hak edensin, Saygılarımla..
Dogru bir tercih olmayabilir duygularından dolayı bedenini kulanmamayı öneririm,
Neden diyiceksin şimdi çünkü biriyle aynı evde kalmak bunları gerektirir,
Bu insan sadece işin oynaş kısmında olduğu için boyle bir teklifte bulunmuş,
Seven insan evlenmek ister kıyıda köşede zevk için kullanmaz,
Neyse sadece dost tavsiyesi evlenmediğin biriyle aynı evde yaşama eğer evlenmeye niyetin varsa bu o insan değil,
Bu dogru kişi değil🖤
Neden evlenmek istemiyorsunuz? Evliliğe bakış açınıza da bağlı biraz. Onun dışında istediğin kişiyle aynı evde yaşayabilirsin illaki evlenmene gerek yok.
Knk ayni evde yasarsaniz evlenmeyi hic dusunmez zaten ha ayni evde yasamissin ha evlenmissin remiyeti var sadece evliligin bir onemi yok cidden birbirinize saygili ve sevgili anlayisli oldugunuz bir iliskiniz varsa ve sorunlari konusarak halledebiliyorsaniz yasayabilirsiniz neden olmasin
Bence gayet mantıklı, çünkü iki çeşit aşk vardır, birincisi görür aşık olursun, ikincisi dokunur aşık olursun, makbul olan dokunarak aşık olmak, ten uyuşması denilen birşeyvardır insan oğlunda, işte enbüyük aşk ten uyulmasıdır. gülü koklamadan kokusunu anlayamazsın.
Valla millet din falan demiş ama onları geçiyorum da sen ne istiyorsun o önemli. Ha bu arada din diyenlerin de hepsi sanki sütten çıkma ak kaşık mk bunu da ekleyeyim. Erkek olarak diyorum ev için erkeklerin ilk aklına gelen sextir. Ama sen gerçekten seviyorsan ve onun da ciddi olduğunu düşünüyorsan bence denenir. Bunun kötü bir tarafı yok. Şimdi birisi de çıkar şey der. Ya senin kızın olsaydı böyle mi derdin diye sizin mk
Vallaha dinde seni umursamıyor sen nerenin itisinnnki dini lekelemeyin mna koyduklarim size batıyor ama alisacaksiniz bu ülke İslam Devleti olacak sktr olur gidersiniz bu kadar basit
@_AsenaKayiBoyluTürk_ dini kötülemek değil bu din üzerinden sizin gibiler prim kasıyor demek. Sanki ben günah işlediğimde sen mi çekiyorsun cezasını. Herkes kendi yaptığından sorumlu o yüzden insanları dinle vurmaya kalkmayın
Elbette bu çok doğru bunu ben anlamamıştım sorry dostum
Sürekli yaşamak sıkıntı olabilir hadi kavga ettin nere gidecen ya da ayrıldın birde her şeyi sen yapacan evli gibi bence. Arada neyse ama sürekli hiç bulaşma tecrübe konuşuyor
Birini sadece dışardaki haliyle tanıyamazsın evlenince çoğu kadın eşim değişti diyor Belki adam ev hayatında pis dağınık biri sana numara yapıyor bilemezsin
Evlenmeden ateşle barut Yanyana olmaz derler bi erkekle bi kadın başbaşaysa arada ki üçüncü kişi şeytandır o yüzden çok iyi düşünülerek karar verilmesi gerekiyor umarım yobaz vs demezsin
Çoğu aynı evde yaşamaya sıcak bakıyor.
merak ediyorum, evlenenecegi zaman bakire kız seçenler kim ozaman bu ülkede
Resmi nikah olmadan , bayan istesede aynı evde yaşamam ve de cinsell uygulamalarda'da bulunmam. Bayan mağduriyet riskine girmemeli ve tedbirli olmalı. Bakire olmak sadece bayan için değil, erkek içinde geçerli. Evlen sonrası huzur içinde evliliğin gereksinimlerinden olan cinsellik uygulamasını huzur içinde yaşa. Erkek veya bayan bakir olmasada gayri meşru ilişkisinden pişmansa ve hata tekrarı yapmıyacaksa elbette o bay veya bayanla evlenilebilinir.
Erkek arkadaşın kız kardeşi başka bir erkekle yaşama fikrine ne düşünüyor da şimdi gelip öyle diyor. Bence kabul etme
Değil sorumluluk almadan 1 sene yaşadı sonra eften püften kavga edicek ayrılacak sen ne yapacaksın o zaman
Şahsen ben ilerde başka bir kadınla aynı evde yaşamış biryle evlenmek istemem. Aynı şekilde bir erkek için de bu böyledir eminim. Aynı evde yaşamak evlenmiş boşanmış olmaktan hiç bir farkı yoke fakat yeni nesil zihniyet nikah olmadan her türlü şeyi yapınca kendini baksalarina hiç evlenmemis bekar olarak tanıtıyor.
Ciddi düşünüyoruz desende aynı evde yaşadıktan bir müddet sonra evlenmeden ayrılirsiniz muhtemelen. Evlilik düşüncesinde de değilsiniz.
Bekarken avrupalı gibi önünüze gelene karılık yapın bedavaya. Sonra evleneceğiniz erkekten düğün, altın, nafaka talep edin ortadoğulu gibi.
Evde yaşamdanda birbirini tanıyabilir insanlar önemli olan psikolojiler değilmi sonuçta ama yok dersen kullanılan sen olursun
İyice avrupalastik bizim yapımız geleneklerimiz ve kültürümüz buna uygun değil kardeşim en azından mantıklı bi düşüncede olun ya
evet neden olmasın maddıyatına guvenıyorsa olabılır ya da alman usulu yaparsanız olabilir hatta bence super olur xd
Mantıklı tabiki de , evlenmeden önce iyice birbirinizi tanımış olursunuz, dışarda gezmek aynı evde yaşamaya benzemez
Bakireysen, kabul etme derim. Çünkü bu zamanda evlenecek erkeklerin, bakirelik takıntısı var. Ama gelin adayı, diğer tüm öncülerime uygunsa ( bakire olması şartını aramam). Lakin herkes, benim gibi değil.
Ülke Türkiye, müslüman bir toplumuz bunları normallestirmeyin normal değil madem öyle evlenin bir nikah mi zor
Sizin için sorun olmuyorsa evlilik öncesi bir nevi staj olabilir yani karşı tarafı daha iyi tanıma fırsatınız olur.
Korunun ve tadını çıkartın 👍
Bundan daha iyi nasıl olur😊
Birde bu arada aileler ve çevre de var. Düşünüp karar verin❗️
Onunla evlenmeyi düşünmüyorsan ve onunlayken rahat ediyorsan KISACA iyi hissettiriyorsa neden olmasın ki... Dilediğini yapmakta özgürsün ;)
Bu konuda engeliniz yok ise yaşanabilir belki sen bu adamla evlenilir mi hiç dersin ev ortamın da.
evlilik düşünmeyen biri olarak söylüyorum. sürekli yanında olmak istiyor işte
Yani bu güzel birsey mi?
onun için evet
son yazdıklarınız cok boş. yani evlilik düşünmüyor diye sevmiyor mu? türk kadınlarının zihniyetini bu yüzden hep ayıplıyorum. yazık
@SucukluPatates Benim görüşum sana göre dogru gelmeyebilir ama bu demek olmuyor ki yargılayabilrsin. Sana göre çok boş olabilir ama her insanın düşünce yapısı farklıdır. Normal şartlarda bir türk erkegi sevdigi kadını ailesiyle tanıştırır , onunla evlilik hayali kurar cocuk hayalı kurar. Nikahsız ayrı eve çıkmayı kimse iyi gözle bakmaz , dogru bulmaz.
yav mantıgınıza iyi bakın. ekonomiye iyi bakın. ülkedeki adaletsizliğe iyi bakın. nafaka saçmalığına iyi bakın. çoğu kadın nafaka saçmalığının geldiğine çok mutlu aslında üzgün olmaları gerekiyor kadınlar hiçbirşeyin farkında değil. artık çoğu erkek evliliği kafasında bitiriyor. sonra baskı yapıp kendinizden zorla uzaklaştırdığınızda erkeklere laf atıyorsunuz. eskiden varmıydı böyle bir şey? erken yaşta evlenirde erkekler hatta. buna ekonomi ve ülkedeki adaletsizlikler sebebiyet verdi. ve çoğu erkek güvenemiyor artık. hayatına alsa bile toksik ilişki oluyor. güvenmiyor kimse. bende mesela artık kadının ekonomik gücüde olsa güvenmem bir kadına. bu ülkede erkeğin aldatılmasına rağmen nafakaya mahkum edilmiş bir hükümet var. gelipte yani bunu sevgiyle kıyaslamayın. ben birini sevsem aşık olsamda evlenemem artık hem güvenden hem ülkenin adaletsizliğinden çoğu şeyden. artık gözünüzüde açın. bizi yargılamayıda bırakın. mutlu değilsen ayrılacaksın kardeşim. evlenmiyorsa evlenmiyordur yapacak birsey yok.
Ben olsam istemezdim şimdilik ne olacağı belli olmaz hayatta
Bence mantıksız asla böyle bir şeye girme pişman olursun
@Bullent33344 gördüm yorumunu
Yo hani
Bence mantıksız falan demişsin neyse
Oyle
Peki
Sende aynı evde benle yaşamak mı istiyorsun
Anladım ki
Olabilir neden olmasın gayet bu devirde çok normaldir bana göre...
Onun açısından çok mantıklı sjsjs, sana gelince rahatsız olabilirsin
Birbirinizin ev hallerini tanımak için deneyebilirsiniz.
Tanımak istiyorsan evet çünkü insanlar rol yapıyor.
Ciddi olsaydı evlenmeyi düşünürdü, aynı evde yaşamayı değil evlenmeden
Bence yasa bu zamana kadar yasamadigin karı koca hayatını yaşarsınız her geceniz daha güzel geçer
Tabi canım günah olmadığı müddetçe serbest ve eğlenceli de olur ama her konuda günah da olur
Valla evlilikte hiç düşünmeyin bosverin erkek arkadaşının fikrini %100 destekliyorum en iyi seçim 👌
Ne kadar zamandır çıkıyorsunuz? Arada ki sevgiye bağlı birazda anlaşmak çok önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En azından birbirinizi daha iyi tanımak adına deneyebilirsiniz ancak bu ne kadar sürecek çok önemli. Yani bir kaç ay gibi kısa süreli birlikte yaşadığınızda gerçek anlamda evdeki doğal halini görme şansın olmayacaktır. Bir insanın uzun süre rol yapabilmesi mümkün değildir.
Minimum altı ay kadar görüp değerlendirmelisin. Ayrıca hoşuna gitmeyen tavırlarını da kesinlikle gözardı etme. Ben bunun şu huyunu değiştiririm gibi bir yanılgıya kapılma çünkü kimse değişmez. Rahatsızlık duyduğun şeyi açıkça söyle dikkate almıyorsa otur bir düşün ben ömrüm boyunca bu huyuyla onu kabul edebilir miyim diye. İnsan başta aşkın duygunun etkisiyle rahatsız olmasa da ilerleyen zamanda sorgulamaya başlıyor.
Bu ufak sandığın şeyler birikiyor ve zamanla ondan uzaklaşmana neden oluyor. Bu o kadar sinsi bir şekilde gerçekleşiyor ki ne sen ondan soğuduğunun farkına varabiliyorsun ne de o yaptığını fark ediyor. İşler o noktaya varmadan odaklan ve değerlendirmeni ona göre yap. Vereceğin karar tüm hayatını etkileyecek sadece duygularınla böyle bir karar almadığından emin ol.
Kısaca deneme sürüşü yapın olmazsa ayrılırsın diyorsunuz ne güzel iş
Belki bir yıl giyeceğin jean için deneme kabinine gitmek zoruna gitmiyorsa neden ömrünü geçireceğin kişiyle deneme yapmak seni neden rahatsız etti anlayamadım.
o kabinde her hafta kaç pantolon deniyoruz. her kızla böyle deneyelim bize hava hoş. kızlarda pantolon gibi denenmeyi beklesinler birileri gelsin denesin gitsin
Sadece bir metafordu tabi anlayabilene.
goncacım bunca trollerin arasında metafor açıklamasını bile yapman çok tatlı :D asla anlamıyorlar boş ver
Teşekkür ederim bir kişi bile beni anlamışsa ne mutlu bana 🙃
oda siteyi sadece sosyoloji tezi için kullanıyordur aahhahhh gözlem önemli ama seninle tanısmayı cok isterim :)
İşine yarıyorsa kullansın tabi 😇herkese açık bir platform sonuçta