Erkekler
Kadınlar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kadınlar tabiki bazı erkeklerden kıskanç olur ama kadın sevdiğine çok sadıktır erkek ise değişkendir
Kıskanç erkek yokmudur
Vardır tabiki olmaz mı
Ama aşırısı da doğru değil değerse kıskanılır bence
Ne tür durumlarda
Kıskanmaya değecek kişiyle
Herşeyin dengesi iyidir
Yani öncelikle sunu söylemeliyim ki bir erkek veya kadın sevdiğini kıskandırmak için başka insanları övmesi başkasıyla olurum daha iyisi var demesi o insanin karaktersiz olduğunu gösterir kıskandırmanın lüzumu yoktur keşke sevginin ne olduğunu anlasalar da böyle şeylere gerek kalmasa dese ki gerçekten seviyor kıymetini bileyim
Hakedene
Her şeyin bir dengesi olmalı ama bu cümle den midem bulanıyor her şeyi yaşadıktan sonra hele ki kişi sevdiğinden duysa bu lafı daha da serfsiz oluyor
Benim gerçekten hissettiğim düşündüğüm aslında o kadar doğru ki ama karşımdakine ne anlatsam boş en doğrusu kıymet değer bilmeyenden uzak duracaksın hayatta kişiden değerli yoktur insan hasta olsa umurumda olmaz
👏👏👏 kesinlikle
Ağır oldu bu
Boşuna demiyor hz. Mevlana ya kendini mahvedersin ya da onu kaybedersin
Her şeyin fazlası zarar hayatta hatta kişinin kendine zarar
O onenli değil ama kişi kendini de kaybediyor kendini de üzüyor yıpratıyor
Neyse işte her şerde hayır vardır insan yaşayarak öğreniyor sabretmeli
Sevelim sevilelim
Bos iş
Sevginin bir önemi yok mu
Bence sevmek çok güzel duygu hem de candan kalpten sevmek ama aşırısı insanı yoruyor yani böyle zannediyorsun ki karşı taraf ta seni böyle seviyor senin yiprandigin kadar karşı taraf yiptanmiyor çünkü eğer seviyorsan senin kalbin seviyor kendine engel olamıyorsun yaptığı hataları görmüyorsun düzelir diye çabalıyorsun bi bakmışsın tiksinmissin çünkü insan eliyle yaptıklarının cezasını çekiyor
Bi erkegi sevmek ve ya kızı bu önemli bir şey değil güvenmek saygı her şeyden önemlidir sevdiğine saygı duymak onu da aynı şekilde sevmektir her insana güvenilmez ona guvenmissen onun daha da güvenmesi gerekir 2 yüzlü olmaması gerekir
Ne söylesen boştur Allah gerçekten hayırlı insanlarla karşılaştırsın seversinde kendini yipratirsin göz yaşları akıtmaya değmiyor:)
Bu hayatta her şey kul hakkıdır ben düşünüyorum da niye olmasın ki yani ben değer veriyorsam karşımdaki niye 2 yüzlü oluyo çok mu zor güzel geçinmek çok mu zor değer vermek sevmek yani niye olumsuz düşüneyim ki bakarım ki beni gerçekten seviyor niye şans vermiyim
Madem bu kadar konuştun ben kendimi üzmek uzdurmek ağlatmak için mi kendimi sana emanet ettim
Bırak yaaa Allah öyle bir sorsun ki hesabını
Değmez eğer seveceksen benden tavsiye çok değer verme o sana 1 adım geliyorsa sen ona 10 adım atma
Tepene çıkmasın
Sizi hakeden kişilerle karşılaşırsiniz umarım 😊
Kendilerini bulunmaz hint kumaşı zannediyorlar sonra
Saolun sizi de aynı şekilde umarım
Cevap
1Cevap
Aslında duruma göre değişir. Hiç belli olmuyor ki
Kişiden kişiye göre değişir yani
Kesinlikle
Erkekler çok kıskanç 😒
Hepsi mi
Yani bana öyle denk geldi diyeyim.
Karşılıklı iletişim ile orta yolu bulunabilir
İletişim ile orta yol bulunana kadar ömrüm gitti 😂😂😂😂
Demekki sağlıklı bir iletişim yoktur
Sağlıklı iletişim kurulsa da uzun soluklu işe yaramıyor. Kıskançlık anında kontrol kayboluyor.
İlişkinizde ciddi sorun yarattığıni düşünüyorsaniz çift terapisini alabilirsiniz
Durum stabil.. Ciddi sorun yarattığı dönemler oldu ama şu an sorun yok.
Ne mutlu size
Sizce kıskançlığın asıl sebebi nedir?
- Sevilen birisinin bir başkasını daha fazla sevebileceğini düşünme
– Birisinin sahip olduğu bir şeye sahip olma isteği
– Başkasının maddi ya da manevi olarak daha üstün konumda olduğuna katlanamama
– Başkalarından maddi ve manevi olarak daha üstün durumda olma isteği
– Anne ve/veya babasının kendisini diğer kardeşlerden daha çok ya da daha farklı sevmesi isteği
Bazen kıskançlık bir ruhsal sorun haline gelebilmektedir. Kıskançlık kişinin günlük yaşamını etkileyecek şekilde sıkıntı oluşturuyorsa, yersiz şüphe ve alınganlıklara yol açıyorsa, kıskandığı kişiyi kontrol etmek için aşırı çaba harcanmasına neden oluyorsa ve diğer insanların yaşam alanlarını kısıtlamaya vardırıyorsa yaşanan durum ruhsal bir sorun olabileceği mutlaka dikkate alınmalıdır. Kıskançlığın en çok görüldüğü ruhsal sorunlar arasında paranoid kişilik ve paranoid bozukluk bulunmaktadır.
Evet çok doğru özetlediniz teşekkür ederim. Paranoid bozukluk teşhisi konulduğunda bunun tedavi yöntemi nedir peki?
Terapilerle tedavisi mümkündür
🌸🌸
kadınlar tabi ki
Her zaman mı
hayır her zaman değil ama erkekler çok değişken kadınlar tam tersi
Herkes için geçerli mi
Kadınlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar