Sınırlarınız, vazgeçemeyeceğiniz veya duruşunuzdan ödün verir miydiniz?

Sınırlarınız, vazgeçemeyeceğiniz veya duruşunuzdan ödün verir miydiniz?
Çok verdim artık vermeyecem hayatımda bir kez aşık oldum zaten öncekileri saymıyorum aşk ne demekmiş öğrendim açıkçası hani pek de hoş bir şey değilmiş benim anladığıma göre o kadar çok kendimden taviz verdim ki o kadar çok verdim ki yani gereksiz miydi değilde durumu çok kurtardım ama belli bir yerden sonra insan kendine olan saygısını kaybediyor ezile ezile.
Bundan sonra ilginizi ve saygınızı hak edecek birini bulmanız dileğiyle... 🌼
Soruya göre cevabım hayır. Kendimden ödün vermem, artık değil. Zaten bunun için çok savaş verdim neden bir adam için yine kendimden vazgeçeyim? Zaten kişiyi olduğu gibi sevmeyen ve değiştirmeye çalışan biriyle ilişki yürütülmüyor. Ama sevdiğim adam için fedakarlık yapabilirim ki bu normal bir şeydir karşılıklı yapılır bu zaten.
Zamanında verdim ve sonuç ortada yani o yüzden beni ben olduğum için sevmeli. Elbette ödün vereceğim şeyler olur ama böyle büyük şeyler için kendimi öne atmam. Biri beni sevecekse olduğum gibi sevmeli ve bir ilişki için karşılıklı çaba göstermek gerek.
Duruşumdan, karakterimden beni ben yapan özelliklerim hariç diğer konularda elbette esneklik gösterebilirim. Sevdiğim hatunun hoşuna gitmeyen şeylerden uzak dururum onu huzursuz etmemek üzmemek adına.
Cevap
14Cevap
Vermem hayır
çok net çizgilerimin aşılmasına ya da onlardan feragat etmem beklenmedi ancak insan sevince birazcık sınırları gevşetiyor..
çünkü ilişkilerde yüzde yüz ben böyleyim diyemiyorsun
ödün vereceğim konular vardır elbette. sevgi varsa karşılıklı ödün vererek bazen toparlarsın her şeyi. bu güçdüzlük değildir.
Duruştan kasıt sevdiğinin peşinden koşmaksa, evet bunu yapıyorum ve kredim düşüyor mu gözünde bilmiyorum.
Biraz zor ama aşık olunca başka biri oluyorum istemsizce
Gerçekten aşkımsam evet çünkü aşk fedakarlık gerektirir.
Vermem arkadaşım zorunda miyim ya bu saygısızlığı kendime niye yapayim
Bu biraz sert bir giriş oldu 😅 ödün vermek kendimizden vazgeçmek değil sonuçta. Kişiye göre değişir
Orası öyle.
Aşk ilk defa yaşayan bı insan için çok büyük bişey aşkı yaşamış bı insan içinse hiçbir şey
Nokta..
Veririm zaten sarhoş gibi oluyosun gözün ondan başka bir seyi görmüyorki o zaman
Ödün verdim bana karşı aynısı yapılmadı ve kaçınılmaz son ayrilik...
Hak eden bir aşksa veririm elbette
Aşk için ödün vermem kendimden yok.
O anki pikolojome bağlı
Aşkımdan gebersemde veremem ben
Emek olmadan yemek olmaz ki.
Emek vermek kendimden ödün verip kendime olan öz saygımı kaybetmezsek yok almıyım ben
Kendinden ödün vermeyi, öz saygıyı kaybetmeye kadar nasıl getirdin bilmiyorum ama her şeyin bir dozu var sonuçta. Saygı göstereceksin ki saygı göresin. Mesela sen sessizliği ve kitap okumayı seversin ama o kalabalık, sosyal biridir. Çok değil ama birazda olsa onun girdiği ortama girersin sonrada o seninle oturup kitap okumayı dener. Bunun gibi...
Benim anlatmak istediğimi hiç anlamadın sen kendine olan saygısını insan nasıl kaybeder biliyor musun? Karşındaki git dediğinde gidersen gel dediğinde gelirsen olur ve bunu aşık insanlar yapar ilişkide elbetre bazı fedakarlıkta bulunulur ama her şeyin fazlası zarar fazla ödün vermekte kişinin kendine olan saygısını kaybetmesine ve gururunu ayaklar altına alınmasına sebebiyet verir. Karşındaki en ufak bir ödün vermeyi bile haketmeyecek biriyse ki böyle insanlar var o zaman ne emeğinin karşılığını alırsın ne de afiyetle yersin zehir zıkkım olur
Git dediğinde gitmesi, gel dediğinde gelmesi zaten işin dozunu kaçırmaktır. Her şey "kararında" güzeldir. Yine söylüyorum emek olmadan yemek de olmaz.
Ben de yine söylüyorum emeği haketmeyen birine ödün verirse yemek yiyemezsin
Her şey karşılıklı olmalı. Sevginin de saygının da. Aldığın kadar vermelisin. Gördüğün kadar yaşatmalısın karşındakine
Öyle olmalı da öyle olmuyor işte her zaman
Doğrusunu o olduğunu ben de bilmiyorum ama her şey polyanna masalındaki toz pembe düşünceler gibi değil
Doğru kişiyi bulamamanız ve bu kesin yargıyı vermeniz biraz üzücü. Umarım o kişiyi bulur ve karşılıklı güven ve saygıyı yakalarsın. O zaman demek istediğimi anlarsınız. Bunu doğru kişiyi bulan biri olarak söylüyorum
Demek istediğini en başından beri anladım ama şu an hayatımda yok umarım bulur sen şanslısın inşallah böyle gider
😊❤️
Aklımla hareket ettiğim sürece vermem..
Asla demiyorum ama, ödün vermek istemem
Verdim
Veririm verdim de
Ne verirse onu alır
Verdim
Çok verdim ağzıma sicildi
😔
Ödün vermem
Öyleyse aşka kapalısınız
Üzmüşler?