Konuştuğun kız kendinde gördüğü eksiklikleri ve kompleksleri sana aynalamış gibi görünüyor. Ama bu her hangi bi yanlış algı veya basit bi hata değil. Cinsiyet üzerinden rencide edip yetersiz hissettirmek. Bunun üzerine nasıl bi karşılık verdin bilemiyorum ama bazen kurulan bazı cümleler bize karşıdakiyle ilgili onun hakkında genel değerlendirme yapıcak kadar önem arz eder bilgi verir. Ona göre “erkek olmak” eli silah tutmaksa veya cesaretini askerlik tercihinle ölçüyorsa düşünce sisteminde seni ilerde kesinlikle zorlıycak gariplikler var demektir. Başka bi açıdan örnek vermem gerekirse gerçek bir kadın olmayı da anne olma koşuluna bağlamış olabilir. Çocuksuz kadın eksik kadındır algısı ve kaygısı yani tıpkı sana dediği gibi askere gitmeden erkek olunmaz, ilerde ben anne olamazsam tam anlamıyla kadın olamam gibi. Bunlar genelde toplum beklentisi ve baskısıyla oluşmuş, zamanla kalıplaşmış cinsiyetçi yargılar. Çoğu kendi mantık süzgecinden geçirmeden çevresinden neye aşinaysa onu benimser, destekler hale geliyor. Halbuki bu tarz yanlış yargı ve tutumlar iki cinsiyet için de sadece hayatlarını zorlaştırmak amacıyla dayatılmaya çalışılıyor ve bunu kabul eden kesim belki de kendisi karşı çıkamadığı için onun gibi düşünmeyenlere saldırıyor.
32 Yorumla- +1 yıl
Şuna da değinmek istiyorum kişisel olarak. Babam okul hayatına hiç ara vermek istemediği için fırsat bulamıyor mezuniyet sonrası hızlı bi iş hayatı sonra evlilik ve ardından ben doğmuşum. Bırakıp gidememiş. Yıllarca bedelli askerliğin çıkmasını bekledik çıktığı zaman yaş tutmuyor bir şeyler oluyor derken en sonunda tüm koşullar uydu ve kabul edildi. Şimdi babam eğitim hayatına daha önem verdiği, kaybedicek zamanı olmadığı, eşini, çocuğunu yalnız bırakmak istemediği için mi kötü yapmış oluyor? Şöyle bi düşününce insanların kavramlar üzerinden ne kadar saçma tanımları olduğunu hepimiz görebiliriz.
- +1 yıl
Amaç vatani görevi yerine getirmek ve sen ister bunu o üniformanın içinde dağda yaparsın ister kazandığın bütçenden ayırıp ülkene destek olursun. Ücretleri on sene önce de çok fazlaydı şimdi de çok fazla. Kimse bunu azımsayamaz. Gitmiyor ama “bedel”ini her türlü ödüyor. Sistem de buna izin veriyor. Kimin ne haddine. Cidden sinirlendim ya senin yerine geçtim bi an. Anlamadığım şeylerden biri de ben erkek arkadaşımın hayatta gitmesini istemem beni bırakıp. Tehlike, koşullar, orada yaşanılan travmalar, uyku olayı, yemeklerin kötülüğü.. bunları bilmek için gitmem gerekmiyor. E insan bile bile de göndermez imkanı varsa kendine de bana da jest yapmış olur. Değer veren, aklı başında bi kız böyle düşünür ve buna sevinir ama yaptığına bak. Şaşırmayı acilen bırakmalıyım git gide ürüyorlar çünkü.
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kendileri gitmedikleri için çok rahatlar. Rahat oldukları için de böyle terbiyesizce konuşabiliyorlar. Erkeklerse askere gidecekleri güne kadar sırtlarında bir yük varmış gibi çok aşırı yoğun bir psikolojik baskı yaşıyorlar. Askerlikse zaten işkence. Sonra da diyorlar ki erkekler neden katil oluyo falan filan. Psikoloji bırakmamışsın ki. Tüm duygularını almışsın. Ruhunu neşesini öldürmüşsün. Onları bir robota dönüştürmüşsün. Ne bekliyordun acaba? Ayrıca feministlerin 1 kez bile "askerlik kaldırılsın" dediklerini ya da "kadınlara zorunlu askerlik getirilsin" dedikleri hiç göremedik.
Neyse, bence eşcinsel olduğunu söyle hiç gitme.
51 Yorumla
Soran+1 yılMükemmelsiniz
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbi gerçekten bu kızlar çok saçma sapan davranıyor bazen. Adam gidip orada çamaşır yıkayıp tuvaleti orayı burayı temizleyip nöbet tutup yatıcak sadece. Askere gidip vatan kurtarmıyorlar. Üstleri bi yandan bi afralar tafralar s*lak saçma hareketler ya cidden parası olan yapmasın askerlik. Zorunlu askerlik de ayrı saçma zaten
34 Yorumla
Soran+1 yılSüper yorum teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılAslan kaplan diye atıp tutanlar çok komik aghahsjısksbduıd
Cevap sahibi+1 yılRica ederim :d
Soran+1 yıl🙏🙏
Gizli Üye(30-35)+1 yıl6 ay yaptım askerliğimi. Benim zamanım da 12 aydı, üniversite mezunları kısa dönem 6 ay gidiyordu. Neyse gittiğim dönem terör olayları bombalar vs çok vardı. Annem bedelli yapmamı istedi ama benim aklımda hiç bu bedelli işi yoktu. Neyse gittim askere bitti şükür geldik filan ama cidden 6 ayda çok çektim. Şimdi olsa gider miyim çok düşünürüm ama yine giderim sanırım. Ben şuna karşıyım parası olan bedelli yapabilecek ama parası olmayan zorunlu gidecek. Bu adaletsizlik haksızlık. Belki parası olmayan şehit düşecek ama sırf parası olan tatil gibi yapıp gelecek ben buna karşıyım. Ya da dediğin gibi fakire de zorunlu olmayacak. Ülkemiz için bu ihtimal çok zor olduğu için çok çok ekstrem nedenler olmadıkça bedelli askerlikte olmasın o zaman. 6 ay dediğin gibi dile kolay geliyor ama öyle olmuyor. Gittiğin yer birde sıkıntılıysa hep zorlanıyorsun ama yine de bedelli işine çok ekstrem durum olmadıkca sırf parası olan keyfe keder gitmemesine karşıyım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Askerliği bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Sanırım kız arkadaşın ataerkil bir düşünceye sahip. Bedelli yapan iki arkadaşımın ikisi de evlendi.
01 Yorumla- +1 yıl
Ya onlar şey sanıyor.. Asker=savaşçı
- Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yılErkekliği askerliğe gitmek sanan biri anlaşılan. kısaca saçma bir düşünceye sahip
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 870 cevap paylaştı.
+1 yılNe saçma ben oğluma asla düşünmüyorum yaptırmayı şahsen keşke elimde olsa da o gencecik evlatların hepsine bedelli yaptırsam hepsi hiç uğruna ülkelerin saçma sapan stratejik savaşları uğruna genç yaşta hayatlarından oluyor.. O kafada birini çevrende yörende koyma derim erkeklik ne belin altında ne de eğlemsel aktivitelerdir erkeklik yürektedir ben bu ülke savaşa girse veya zor bir duruma düşse vatanını korumucak bir tek vatan evladı olmadığını düşünüyorum tamam belki geri ülkeyiz zihnimiz belki tembelliğe vs eriyor ama türk insanı gibi vatansever de yok nokta.
315 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim🙏
- +1 yıl
Yooo ben askerliğimi yaptım. Zktirsin gitsin ayakkabı kutularında gemicikler cukkalayanlar ve onlara biyad edenler yapsın. Mustafa Kemal hazretlerine hakaret ve ihanet edenler için ölecek kadar ahmak değilim. Hele bir seneye değişmesin seçimde Türkiye'yi uluslararası insan hakları mahkemesine vereceğim bana zorla askerlik yaptırıp ölüme gönderdiği ve haklarimdan feragat ettirmek için zorla başıma bağır çağır subaylar dikip kağıtlar imzalattırdıklarına dair. Ayrıca Mustafa Kemal'in önderliğinde seküler Türkiye Cumhuriyeti için şehit düşen Çanakkale ve yemen şehitleri dedelerimin kan bedelleri için de manevi tazminat davası açacağım.
- +1 yıl
Hayatta bu vatan zora düşse kılımı kıpırdatmam hepsi gebersin. 15% Kemalist kalmış her 10 kişiden 8.5i vatan haini olan bir toprak parçası İNŞALLAH yanar yok olur. Mustafa Kemal'in askerlerine yar olmayacaksa elimden geleni yaparım yanıp yok olması için. Ermeni soykırımını bile kabul ederim. Dilerim o 15% de kendilerini bir an önce kurtarırlar.
- +1 yıl
Birilerinin stratejik savaşları ölmüyorlar ülkemizi tehdit eden hainlerle savaşıyorlar pkk ypg ülkemizi tehdit eden bunca hain varken bir insan nasıl evinde oturabilir nasıl askerliıi gereksiz görür anlamıyorum askerimiz polisimiz bu ülkenin güvenliği için çalışıyorlar hani özgürlüğünüze çok düşkünsünüz ya onlar olmasaydı siz burada elinizi kolunuzu sallayarak dolaşamazdınız ama sizin gibi keyfine düşkün vatan millet duygusundan bi haber insanlar anlamaz bunu
- +1 yıl
Kimse kimseyi yaftalamasın bir sakin @_Cemile_ herkesin görüşüne saygımız olmalı ben askerliği tabi ki gereksiz görmüyorum ama sen 6 aylık askeriye de talim yapan hayatında silah nedir görmemiş bir evladı tutupta gerillaların paralı prof askerlerin içine atacaksın kendi evladın itibariyle de bedelliyi çıkaracaksın kendi bakanın bakanınon oğlu vs vs askere gitmeyecek ama benim durumu olmayan evladım sırf durumu yok diye bile bile ölüme gidecek kim için senin oğlun gemiciklerine vakıflarına peşkeş çeksin diye mi ya da damadın eskortlarla daha free takılsın diye mi asker olmasa bu ülke olmazdı ama onlar en önde savaşan çarpışanlardı korkup halının altına saklanıp garibanı yem eden değil nokta.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Hanicancan Benim görevim elime silahı alıp cepheye koşmak değil kalbinde vatan millet sevgisi olan dürüst ve ahlaklı askerler yetiştirmektir ben öyle düşünüyorum. Keşke senin gibi ruhsuz duygusuz odunları da bir yetiştiren olsaydı yazdıklarını okudum da bu ülkeye de bu ülkenin insanına da kin kusuyorsun ben resmen eğer memnun değilsen sen gidebilirsin bu ülkeden kimse sana hasret değil burada.
- +1 yıl
@_Cemile_ Allah Allah İsrail'deki kadınların eli odun mu topluyor? Kuvayi milliye kadınlarının eli odun mu topluyordu? Sahtekar karı seni zora gelince "benim görevim o değil bu değil" kim belirliyor kimin görevi ne? Seni yetiştiren vatan haini olmasaydı neye ait olduğunu bilirdin ümmet ürünü kepaze.
- +1 yıl
"ben resmen eğer" bu nasıl cümle arap git de Türkçe öğren önce.
- +1 yıl
Fikrine tabii ki saygım var ama ben katılmıyorum askerlerimiz öyle bir hiç uğruna savaşıp ölmüyorlar sonuçta onlar olmasaydı bu ülkede olmazdı biz de olmazdık haberlerde görüyoruz hergün şurada canlı bomba yakalandı burada patlayıcı imha edildi şu kadar terörist yakalandı diye bunları yapanlar bir hiç uğruna mı ölüyor şimdi bir de savaş çıkarsa seve seve giderim diyorsun yani iş işten geçtikten sonra eline silah alıp cepheye gitmenin bir anlamı yok onu önceden yapacaksın ne zaman gideceksin birileri gelip senin ananı babanı öldürdükten sonra senin namusuna şerefine kastettikten sonra mı gideceksin
- +1 yıl
İsrail'in eline koluna yüreğine sağlık her geberttigi senin soyundan arap için Ooooooooooh
- +1 yıl
@morpathy beyinsiz zaten Filistin'in liderinin dudaktan dudağa Ermenistan ve Yunanistan liderlerinin, Makarios'un en yakın piskoposlarini çatır çutur dudaktan ibi. ne gibi öptüğünü bile bilmez. Beyninin direğine soktuğumun ümmet fışkırtması
- Aşk İlişkileri konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalık. Sanki askerde düşmanla çatışmaya mı gidiyoruz? Silah kullanmayı zaten özel firmalardan öğrendim. Savaş çıkarsa kendimi ailemi ve ülkemi savunurum. Askere gitmeyenler ülkesini savunmaz, askere gidenler de ülkesini savunur diye bir şey yok.
10 Yorumla
+1 yılSanırım askerlik yapmayanları adam yerine koymayan tipte biri. Kararına ben saygı duyarım ama sırf bunun için sevgili olmaktan, evlenmekten vazgeçen birinin duygu ve düşüncelerinin samimi olduğuna pek inanmam. Demek ki sizi çok fazla sevmiyor veya istemiyormuş bence yolunuza bakın...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılDostum senin ideolojinde askerlik yok, sen o yüzden askerlik yapmıyorsun. Şu koyuduğun fotoğraf hiç hoş değil. Kızları değil, vatanı memnun etmek için yapılır o fotodaki. Kendin gibi düşünen kominist kızları bul. Bizim gibilerle sen yapamazsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılİyi de yasalara göre zorunlu askerlik yapıyorum. İdeolojimin hiçbir etkisi yok.
- Aşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı.
+1 yılAskerlik zorunlu olmamali. Ya da bedelli diye bişi olmamalı bence çünkü zsngin olan daha çabuk bitirebiliyor. Yapmak isteyen yapsın
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
Askerliğin zorunlu olmadığı cinsiyetin askerliğe dair eleştiri verme hakkı yoktur delikanlı, ciddiye alma
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın yine
- Aşk İlişkileri konusunda 44,6b cevap paylaştı.
+1 yılSaçmasapan bir şey. Askerlikte ne yapıyorsun ki çöp temizlemekten başka zaten. Zanneden de profesyonel bir eğitim var orada.
11 Yorumla
Soran+1 yılHer zamanki gibi yine akılcı ve mantıklı yorumlar yapıyorsunuz
O canım ayrıl direkt. Önce dünya nereye gidiyor, bilim ne alemde onu öğrensin. Askerlik eskiden gerekli idi Siper sipere savaş ihtimali için önemli idi. Artık sadece Doğudaki belli başlı dağlarda, gerilla savaşları denilen savaşlarda işe yarar. Nükleer bomba nedir? Atom bombası nedir? Gibi tanımları gitsin araştırsın. Ben de bedelli yaptım Yaşım tutuyordu ilk bedelliyi 15 bin tl ya yaptım. Yine olsa yine 15 bin veririm.
00 YorumlaLenin, Rus çarlığında askerlik hizmeti üzerine "her işçi askere gitmeli, silah tutmayı öğrenmeli, gün geldiğinde o namlular gerici Rus aristokrasisine ve burjuvazisine doğrulacaktır" gibisinden bir şeyler yazmış.
Gerçrkten herkes silah tutmayı bilmelli. Ben de gitmedim askere, muafım. Ama bu bedelli muhabbeti olsa, bedelli yapmazdım. Hem çok para, hem de askerlikten anlamak lazım biraz.03 Yorumla- +1 yıl
Sovyet aga, o işler öyle değil işte evet silah kullanmayo kadın erkek ayırt etmeksizin savaşmayı bilmeli halk ama askere gidenlere sor kaçı birer "savaşçı"
- +1 yıl
İşte o zorunlu askerin hiç biri bunu bilmiyor silah tutmayı bileni de üzerine atılan füzelere ne yapacağını bilmiyor
Aşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. Sen en azından bazıları gibi çürük almıyorsun askere gitmek için. Devlet böyle bir imkan sağlamış yasal hakkını kullanıp gidiyorsun. Askerde yok mıntıka yok tuvalet temizliği yok bulasik temizliği yok komutana kahve yapmayı askerlik olarak mi görüyorlar. Böyle boş konuşan insanlar gitse görse. Mantığın bittiği yerdir
00 Yorumla
+1 yılAsenasuymuş sen sal onu. Sevseydi eğer hemen gelmeni istediği için buna sevinirdi
17 Yorumla
Soran+1 yılSüper yorum
- +1 yıl
Ciddiyim ben de sevgilimin bedelli yapmasını hatta mümkünse hiç yapmamasını isterdim. Ama artık yok.
Soran+1 yılYeni mi ayrıldınız
- +1 yıl
Evet geçen gün
Soran+1 yılSenin için iyi olan neyse o olur umarım
- +1 yıl
Sağ ol senin için de umarım
Soran+1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbim, babam, nişanlım asker. Çocukluktan beri lojmanda askerlerin içinde büyüdüm. Profesyonel olarak yapılırsa çok güzel bir meslek. Fakat zorunlu askerliğin erkeklikle bi bağlantısı olmadığını düşünüyorum. Çoğu arkadaşım da bedelli yaptı. Sivil hayattaki varlığın, ordudaki varlığından daha önemliyse zaten bedelli yapmak en mantıklısı
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılZorunluda pekte önemli olmayan şeyler yaptıracaklarsa bence mantıksız. Okulda gereksiz bilgilerle zaman israf olduğu gibi zorunlu askerlikte de niteliksiz işleri zorunlu kılıyorlar.
20 YorumlaBu zihniyetteki kızlardan hemen uzaklaş. Böyle aptal bir zihniyet olamaz. Herkesin vatana hizmet etme şekli bir olmaz. Kendinden de asla şüphe etme.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir erkek 6 ay gidip yeri geldiğinde vatanı korumayı bilmeyecekse erkek olmasın. Bunu diyen zaten ömrü boyunca hiç sıkıya gelmemiş ve bir ömürde evin sorumluğun aile babalığı yapamayacak, zaten kadın da çalışacagindan hayatı güllük gülistanik geçecek erkektir
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDoğrular bunlar beyler siz bunları yaparken sorun olmuyorda ben dillendirince neden eksiliyorsunuz
- +1 yıl
Vatanını zorunlu askerin koruduğunu sanacak kadar uzaksın olaya askerlik yapmış kişilere sor kaç mermi yakmışlar... Ateş açmakta yeterli eğitim değildir ya neyse
Cevap sahibi+1 yıl@Emir_Timur mesele mermi sıkmak değil. Kural disiplin var orada. Her erkeğin olması gereken
- +1 yıl
Ee ne alakası var? Bir çok ülkede zorunlu askerlik yok.. Zaten zorunlu asker devlete yüktür daha çok bakımı karşılığını veremez... Profesyonel olanlar savaşçıdır Ha dersen ki biz savaşçı toplumuz haklısın ben bir çok silahı kullanmayı biliyorum ama bizim kadınlarımızda savaşçı idi...
- +1 yıl
Bu arada kendi adıma, yapmaktan asla çekinmiyorum sadece verimsiz bir sistemi olduğınu söylüyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Emir_Timur zaten bir şeye de kadınları sokmasaniz... Yani kadınlar erkekler kadar savaşın içinde değildi eskiden. Kadınlar dünyada ki her işe koşturacak değil askere gidip en azından silah tutmayı öğreniyorsunuz, nesi zor geliyor. Silah tutan, askere giden erkek maskulendir güçlüdür
- +1 yıl
Ben sana değil diyorum.. Kadını da katarım tabiki hun hordaları içinde kaç kadın savaşçı varmış iskit kumandanı Tomris kaç kadın savaşçı ile kiros u mıhlamış bak bakalım... Askerde dediğin gibi savaşçı olmak öğretilse tamam dediğin doğru dicem.. Ha zorunluluk dersen ben eğitim alırken okulda kadın erkek fark etmeksizin tatillerde silah eğitimi kamp ve savaş eğitimi almasından yanayım olayı silah tutmaya çevirirsen tüfek ten yay a kadar kullanmayı biliyorum zaten hemde gayet iyiyimdir... Sana dediğim farklı bir şey sen ne anlıyorsun doğru erkekte değil sadece kadın da bilmeli savaşmayı ama askerde bu öğretilmiyor saçma sapan işler ile o kişiler hem oyalanıyot hemde devlet e masraf çıkıyor
- +1 yıl
Amazon dediğin birlikler Türk.. Dediğine bak 😁😁
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen de ona de ki kanka sende yeteri kadar kadın değilsin o zaman de madem ben böyleyim sende kadınlıkta yetersizsin de gücüne gidecektir anlamışsındır demek istediğimi de geç qyrılırsa da ayrılsın böylesinden bir sey olmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılNe alakası var erkeklikle konuştuğun kız fazla geri kafalı bence
Benim oğlum olsa göndermem gerekirse borca girer bedelli yaptırırdım
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen hangi şekil gitmek istiyorsan bu senin en doğal hakkın. Başkalarının ne dediğine kulak asma. Sadece kendini dinle. Bedelliye kız vermek istemeyen ebeveynden kız almamak zaten en hayırlısı olur.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Banane kızların ne dediğinden? Parası olan gitmesin abi giden bir şey kazanmıyor patates soğan doğramaya gidiyorsun iyi bir işi olan geliri olan 6 ay niye ömründen yesin
00 Yorumla
+1 yılSeni sevmemiş. Askere gitmeyen Arapların, gâvurların ve hastalık yuvası zencilerin kucağında hoplamayı tercih etmiş. Ananın evine böyle kızı helal diye götürmezsin herhalde.
00 YorumlaKonustgun kızın psikolojisi pek yerinde değilmiş işte bir de kendine dert mi edindin bu saçmasapan düşünceyi😂
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet, yorumlara bak.
Soran+1 yılHaklısın
+1 yılKız kesinlikle haklı. diğer aslanlar niye sonsuz yapıyorlar sen niye bedelli yapıyorsun? cesur erkekler her zaman sevilir.
016 Yorumla
Soran+1 yılAskerlik zorunlu olmaktan çıkmalıdır.
Soran+1 yılSen istiyorsan çocuğunu 7 yaşında askere ver 97 yaşına kadar savaşabilir böylece hepimizden daha erkek olur
- +1 yıl
Bedelli kalkmalı tekrar 12 ay olmalı.
size kalsa 5 gün yapar gelirsiniz.
Soran+1 yılBana kalsa ben gitmem. Çok milliyetçiyim çok erkeğim diyen kendini kanıtlama ihtiyacı duyanlar çok bu ülkede onlar gitsin.
- +1 yıl
Bulaşık yıkayacaksın alt tarafı korkma bu kadar
Soran+1 yılTamam işte dişi aslanım, sorun orada. Tuvalet yıkayınca vatan kurtarılmıyor bak sen itiraf ediyorsun
- +1 yıl
Ülkede savaş çıkarsa kaçma ha aman diyim
Soran+1 yılNasıl bir savaş olduğuna bağlı kaçarım veya savaşırım
- +1 yıl
Srlslzkfkslsmfns
Tamam
Soran+1 yılNasıl bir savaş açıklar mısın
- +1 yıl
Yani bir savaş nasıl olabilir Allah aşkına?
Soran+1 yıl2023 te iç savaş olabilir umarım inandığın Allah da korur bu ülkeyi
Soran+1 yılAtatürk için savaşırım sadece
Soran+1 yılErdoğanın egosu için Yunanistan ile savaşmam ben
- +1 yıl
Sen boş ver fazla yorma kendini
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılSaçma bir düşünce sevgilindeki, ona kalsa sende bir örnek at ortaya öyle kalsın cevapta veremesin. Geri kafalı insanlardan yıldım ya.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılParalı asker olsan mesleğin olsa anlıcamda normal zorunlu askerlikte tuvalet yıkıyosun bazı kadınlar sürekli savaşıyoruz sanıyor sanırım
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef
Bende bedelli askerlik yapılmasından hoşlanmıyorum kız haklı yani
123 Yorumla
Soran+1 yıl😔😔😔
Soran+1 yılBedelli askerler de askerlik yapıyorum 1 ay gidiyoruz
Soran+1 yılAma şöyle düşün eskiden 18 ay yapılıyordu. O zaman 6 ay yapanlar da bedelliden farklı değil en gerçek erkekler 18 ay yapanlar oluyor bu durumda
Soran+1 yılHatta ondan da önce 2 yıl yapılıyor muş
Soran+1 yılEvet duyuyorum
Soran+1 yılBana göre askerlik zorunlu olmaktan çıkmalı zaten
Soran+1 yılAskerlik yapmak isteyen yapsın yapmak istemeyen yapmasın
Soran+1 yılO kızı alıp 6 ay zorunlu askere sokmalıyız, seve seve gider yaparsa saygı duyarız yok ben kızım ben gidemem erkekler gitsin derse saygı falan duymam ona çünkü dişi çomardır
Soran+1 yılTamam en vatansever sensin aferim alkış egonu doyur böyle çocuğum
Soran+1 yılHayır sen dişi Atatürksün kurtar bu ülkeyi Ordu emrinde Asenam
Soran+1 yılBütün erkekleri cebinden çıkarırsın sen
Soran+1 yılBaşbuğiçe
Soran+1 yılSenmi egoistsin kgkgkg
+1 yılEskiden ben de önyargiliydim ama artik bedelliye hak veriyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılÖnemseme bu kadar
Yapragimi yiyince anlarsın erkekliği de gec01 Yorumla
Soran+1 yılHahahaha
+1 yılKız haklı
Kadın her zaman cesaretli erkek ister01 Yorumla
Soran+1 yıl6 ay özgürlüğümden mahrum kalmak istemiyorum bu beni korkak veya cesur yapmaz.
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Her Turk asker olmalı aslında ama erkeklikle alakası yok
01 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sen bence o kizin sana böyle dusundurmesine izin verme. Hayatina sana saygili olan bi insan al
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
+1 yılAskere giden her erkeği özel timden falan gibi hayal ediyorlar herhalde. 😀
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet galiba
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçma ya asker olmayı çok istiyorum ama sevdiğim kişiyi tercihine göre yargılamam
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞöyle bir şey var. Haksızlık var gibi geliyor bana. Sanki parası olmayan parasi olani koruyor gibi.
01 Yorumla
Soran+1 yılGibi değil öyle zaten.
Benimde oğlum var oda askerliğini yapmasını isterim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 920 cevap paylaştı. 6 ay senden uzak kalıp gününü gün etmek istediği anlamına geliyor 😂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Konuştuğun kız sığ kafalı yobaz biri konuşmayı kesmelisin
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Gizli Üye(18-24)+1 yılOnun fikri onun düşüncesi, kendince haklı sebepleri olabilir, kızlar diye genelleme yapman da hiç doğru değil bu arada
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTroll olmayı bile becerememiş ucube olmuşsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılBoş yapma yorum yap aslan
Cevap sahibi+1 yılİşsiz ve zavallısın madem o kadar yiğitsin niye gizlendin çevrimiçi olduğun soruda.
Çok saçma düşünüyor. Ayrıca bu senin hayatın senin kararlarına saygı duymayan seni yargılayacak biriyle vaktini boşa harcama.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Erkekliğe bakışı farklı olan bir bireymiş
10 Yorumlaboş ver ne takiyosun ki
10 YorumlaBoş ver takma... başın ağrır.
10 YorumlaAklı var fikri yok. Fikri olsa da zikri yok.
Onane.
00 YorumlaSeçtiğin görsel gerçek bir olaya aitse hiç doğru bulmadım
00 YorumlaTutucu biri mi?
12 Yorumla
Soran+1 yılMilliyetçi
böyle bir kıstas olmalı dhdhdhd
01 Yorumla
Soran+1 yılYapma lütfen 😔😔
+1 yılNe alaka askere giden erkekli oluyirmus
02 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar uzun süre askerlik yaparsan ve ne kadar zor şartlarda askerlik yaparsan o kadar erkek olunuyormuş
- +1 yıl
O zaman sen git yap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma bir düşünce olmuş
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler bence de
- +1 yıl
Rica ederim arkadaş düşüncesini değiştirmeli yani boşa en az 6 ay hayatıdan gidince mi erkek olunuyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen yap o zaman de
10 Yorumla
+1 yılDenize niye atladı öldümü
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kızlar askerlik yapmıyor ondan
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası bende öyle düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılİlginç bir kızmış😅😅
00 Yorumla
+1 yılBedelli doğdu erkeklik bozuldu ya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl6 aylık askerlik ya Allah aşkına. Bedelli ne?
06 Yorumla
Soran+1 yıl6 ay dile kolay. Gidenlerin çoğu pişman.
Soran+1 yılSeni 6 ay bir yere kapatalım yemeğini suyunu verelim. Kabul etmezsen darılırım sana
Cevap sahibi+1 yılBen 4 yıl şehir dışında yatılı kaldım. O yüzden ötme boşuna.
Soran+1 yılYok canım. Daha neler. Ben de yurtta kaldım üniversite hayatım boyunca. Bunu mu askerlikle kıyaslıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılKıyaslıyorum, askerlikte nasılsa kaldığım yurtta aynıydı.
Soran+1 yılYapma ya üzüldüm o zaman iyi günler dişi aslan
ne alaka ya paran varsa bedelli yap
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe yapsan bos
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
Yani yaranmak icin ne yapsan bos diyorum.
Bazilari agzinla kus tutsan gene yaranamazsin
Soran+1 yılDoğru
- +1 yıl
Ondan dolayi dogal ol kimse icin fedakarlik yapma ve degisme
+1 yılSaka mi
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğil 😔
- Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri