Üstüne düşmemeyi nasıl başarabilirim?

Evliyim, çocuklarimiz var, erken yaşta evlendik, 15 yılı aşkın birlikteyiz ve birbirimizi çok seviyoruz - heralde, sanırsam, galiba... Bazen bende emin olamıyorum çünkü beni kızdırdığında hayatımdan tamamen çıkarmaya çalışıyorum ama canımda acıyor. Kaç yaşına geldim halen liseli aşıklar gibi davranıyorum ve bu davranışlarımdan kurtulmak istiyorum ama yapamıyorum. Bana yardımcı olur musunuz? Bana canı istediği zaman sıcak davranan, aramıza mesafe girer girmez soğuk davranan birinden ilgi beklemek çok zor geliyor. Üstüne düştükce oda darlanıyor ama soğuk davrandığını kabullenmiyor. Daha önce aldatıldığım için ufak bir soğuklukta içime şüphe düşüyor ve bu duygudan çıkabilmek için elimden geleni yapıyorum ve herzaman başarılı olamıyorum. şu an sağlık nedeniyle tedavi amacıyla ayrıyız bir haftadır, ama gittiği yere yalnız gitmedi, yanında arkadaşlarıda var. Hastahaneye gittiği günler dışında geziyor veya iş görüşmeleri yapıyor. Bende dolayısıyla ondan sürekli yazıp sormasını beklemiyorum. Ama görüşmelerimiz okadar azaldıki, ben az arayp soruyorsun dediğimdi kızıyor herşeyi yanlış yorumluyorsun diye beni suçluyor. Ama beni aldattığı dönemdede yine beni ve çocukları bırakıp gitmişti iş bahanesiyle ve o günlerdede yine böyle soğukluk girmişti. O günlerde aldatılmış olduğumu 2 sene sonra öğrendim. Mesajlari halen telefonda kayıtlı olduğundan her şey ortaya çıktı, ama o yalanladı. Aldattığı kişiyle görüşüp yaşananları öğrendiğimde ayrılmak istedim. Ama tabikide hatasını kabul etmedi, o durumda bile beni suçladı, gereksiz şüpheleniyormuşum, beni seviyormuş asla aldatmazmış kadının anlattıkları yalanmış, eşim güya sadece yardımcı olmaya çalışmış o dönemde... ben inanmıyorum söylediklerine ama herşeyi inkar ettiği için üstelik bana sen kıskanç bir hastasısın tedavi ol diyerek narsistce beni suçladı, ben yine yalnız başıma bu ilişkiyi bitiremedim. Aksine, Çocuklarımızda birlikte olmamızdan çok mutlu. Hepimiz birlikte olduğumuz zamanlarda mutluyuz her şey iyi gidiyor ama ben belli ettirmemeye çalışsamda yaşananların üstesinden gelemiyorum, aklıma geldikce canım sıkılıyor bu yüzden sinirli bir insana dönüştüm. Fakat kendimede bir söz verdim, bütün bildiklerim yalanmış bence, o ise bana ben rüya görüyormuşum gibi davranıyor. bu yine beni aynı duruma sokarsa busefer ilk hatasında bitircem, onada bildiklerimi ispatlamaya bile çalışmicam kesinlikle affetmiyeceğimi söyledim bana açıklama yapmasını dahi istemiyorum artık. Ama şu an içimdeki şüpheyi yok etmeye çalışıyorum çünkü elde tutulur bir şey yok. Ve ilk yapmak istediğim onun üzerine düşmekden kurtulmak. Olurda yine beni aldatmış olduğunu öğrenirsem belki busefer gerçekten ne yapmam gerektiğine daha kolay karar verebilirim. Bana bu durumda tavsiyeleriniz var mı?

Güncellemeler
+1 yıl
Mahrem konulara girilmeden yorum yapılırsa sevinirim. Zaten yeteri kadar özel bir paylaşım, dahada özele girmeye niyetim yok
Üstüne düşmemeyi nasıl başarabilirim?