Ahınızı alan kişi helallik istese hakkınızı helal eder miydiniz?

Evlilik vaadiyle kandırıldım, aylar sonra evli olduğunu öğrendim ve daha nice yalanları kalp kırıcı sözleri hâlâ aklımda kalbimde çivi gibi duruyor.. onunla ilgili öğrendiğim her gerçek canımı çok yaktı çok üzüldüm ağladım, hatta hayattan koptum ölü gibi gezindim ortalıkta. belki yanlıştı ama çok beddua ettim çok ağır hakaretler ettim.. iki ay sonra bana pişman olarak geri döndü onunla eskisi gibi devam etmemi istedi, evliliğin baştan beri bir hata olduğunu, boşanacağini söyleyerek beni ikna etti. ben onca yalana rağmen akillanmadim yanına gittim sarıldık, öpüştük.. eve gidince ne zaman boşanacağini sordum, bana bende bilmiyorum nasıl bosanıcam dedi.. meğer boşanmakta evli olduğu kadar yalanmış.. ben Allah'a tövbe ettim hataya düştüğüm için çok af diledim.. ama onada hiçbir zaman hakkımı helal etmyecegimi soyledim.. bu durumda tekrar helallik istedi sana yalan söylediğimden beri çocuklarımdan hayır görmedim maddi manevî batırdim ne olur Allah için beni affet dedi.. ben ona bana yaptıkları yaşatıklari herşeyi için seni Allah'a bıraktım ama affetmiyorum affetmiyecem dedim.. sizce yaptığı yanlışların farkına birine hakkımızı helal etmelimiyiz?
Ahınızı alan kişi helallik istese hakkınızı helal eder miydiniz?