Hiç düşündünüz mü bunu? O insanda ne var da siz onu sevmeye başlıyorsunuz? Ne oluyorda kalbiniz ona meylediyor?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Bebek Bakımı
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Hiç düşündünüz mü bunu? O insanda ne var da siz onu sevmeye başlıyorsunuz? Ne oluyorda kalbiniz ona meylediyor?
Bazen bir mimik bazen ise bir gülüş.
Bazende zamanı durduran bir göz teması
Sevgi güzel şey ama korkutucu olmaya başladı bilmem ben mi şanssızım ama gerçekten iki tarafında birbirine çok değer verdiği uzun bir ilişkim tam anlamıyla olmadı her ilişkinin sonu olduğuna inanmaya başlamak çok kötü.
İki kalbin birbirine ısınması mucizesindeki hikmet bir tek O'nda gizlidir, zira bunca örnek ve bunca durumla izah edemediğimiz birliktelikleri nasıl anlamdırabiliriz ki?
Ben hep örnekler üzerinden dikkat ettim, bir türlü izahı olmayan evlilikler, birliktelikler var. Bir türlü anlam veremiyorsunuz, ama iki kalp birbirine ısınmış, bu da '' O'nun kalpleri sırıyla ısındırması '' demektir ancak...
İşin öte yanında, benim için itire edici durumlar vardır. Sinir, öfke, delicesine ısrar, muhatabını seçemeyip samimiyet sınırını koruyamama yahut buna benzer durumlardır. Ama ötesinde, nahiflik, usturubunu ve sınırlarını bilebilmesi, benzeri dünya, aile terbiyesi ve düzeni, inanç ve yaşam görüşü olarak ortak noktaların olması, ilgiye hayran olup bunun dozunu bilebilmesi ama en önemlisi, ağır başlılık ve esnek olabilmeye merhameti ekleyebilme gözümde karşımdakini bambaşka bir hale getirebilir.
Görünüm mü?
Allah'ın iki kalbi birbirine ısındırması da o :)))) Görünüm kriterim de yok o yüzden...
Peki ya sizin?
İşte tam olarak bu..
İlk etapta bir insana yönelmemizin, onu merak etmemizin sebebi bu.
Allah iki insanın kalplerini birbirine ısındırıyor. Saydığınız kriterler konusunda da hemfikirim. Kalbimizin ısındığı insanda arıyoruz işte bu kriterleri..
Böyle insanlar çıkar hayatımız boyunca karşımıza ama bir şey hissetmediğimizde o insan bizim için önem kazanmaz merak etmeyiz bile..
Sorumun altına bunu düşündünüz mü hiç diye sormam bundandı..
O kadar insanın görüşü arasında bunu böyle gören sadece sizsiniz. Maşaallah:)
Diğerleri maalesef farkında değiller hiç. :)
Kalp ve onun ısınmasını, karşıdakini farklı görmemizi daima irdeledim ben.
Bir insan bir diğer insanı neden ve nasıl sever ki?
Düşündükçe de aslında izah edilemeyen bir nokta olduğunu, bunun da '' Allah'ın hiç anlamdıramadığımız şekilde kalpleri ısındırması '' olduğu düşündüm, inandım.
Çok doğru dediniz, '' merak bile etmeyiz '' değil mi bazı insanları? Hiç merak etmiyorsak, oranın bir oluru var mıdır? Yahut zamanla bakarsınız ki, kalbiniz farklı bakıyordur, ama sonrasında kriterler, hayata bakış ve '' yanında, karşısında, varlığını hissedince bile iyi hissedebilme '' durumu vardır. Bu baki ise, o zaman zaten bambaşka bir boyuta geçer durum.
Bana çok yakın bir pencereden benzer bakmanızdan ötürü böyle bir soru sormuşsunuz zaten, size de maşaAllah :))
Mahçup ettiniz.
Bir de son olarak, genelde sevmeyiz kendimize bakmayı.
'' Daima isteriz '' ama neyi istiyoruz? İstediğimizi elde edebilecek vasıflara sahip miyiz?
Bunu sorsak keşke kendimize, o zaman absürd isteklerle kimse de kendisini yormazdı...
Güzel sorunuzdan ötürü ben teşekkür ederim ^^
Aynen öyle izah edilemez bir nokta ve bunun böyle olması asıl bu durumu böyle büyülü kılan..
Haklısınız kimse kendine bakmaz.
Kendisinin asla veremeyeceği ve sağlayamayacağı şeyleri karşısından bekleyebilen insanları oldum olası hiç anlamadım zaten garibime gider hep :))
Hayırlısı olsun. :))
Sorumda güzel görüşünüzle yer aldığınız için ben teşekkür ederim asıl. :)
Kökeninde nasıl hisler, düşünceler var bilemiyorum, benim de garibime gidiyor.
Talep edebilmek için evvela bizde olması gerekir değil mi bu vasıfların?
Ama insanlar farklı işte, pek öyle bakmıyorlar.
Ne diyelim, Allah hayırlısını versin ^^
Amin duanıza da...
Eig için de teşekkür ederim, tekrar onore ettiniz ^^
Soru güzeldi, iştirak da, sizin yorumuma bakışınız da, bilmukabil 🥀
Hayırlı günler olsun.
Ben gece gördüm, tebessüm ettim valla :)))
'' Vay be, hesap açtıracak kadar rahatsız etmiş buradaki samimiyet ve duruş '' dedim :))
Hayırlı günler dilerim ^^
Evet maşaAllah, çok utanmıştım okurken gerçekten :)))
5 duyuya hitap etmeye başlıyor. Önce görsel uyarılma, daha sonra sesini duymak, sonra kokusunu almak ve dokunmak. En sonunda tensel yakınlaşma ve onu mahremine ortak etmek. Karşı cinsle ilişki için konuştum he yanlış anlaşılma olmasın 😂
Herkes birsey yazmış kimse başlangıç yapmadan 2. Sayfaya geçmiş görsellik olmadan ya da maddiyat olmadan kimse kimseyi tanımak dahi istemiyor. maalesef ki hayatın gerçeği
Cevap
63Cevap
Enerji diyelim. Aradığın özellikleri taşıyan yüzlerce insan varken sen tutar sadece ona çekilirsin.. Kriterlerimize uyan herkese çekim hissedemediğimize göre enerjiyle alakalı olmalı.
İnsanları tanıdıkça seviyorum. Benimle muhatap olduğunda ki şeffaflığı, kendi oluşu, içini açabilmesi, anlattıkları, hangi olaya nasıl baktığı büyük rol oynuyor..
Bazen dış görünüşü bazen kalbi bazen niyeti bazen sesi yani sevmenin sebebi yok bence
Karakteri
En son sevdiğim kız beni tanımak sevmek istiyordu
Hayalleri vardı hayallerine ulaşmak için cabaliyordu azmi beni etkiledi
Eli ayağı düzgün aldaticak bir kıza benzemiyordu edepliydi
Utangaçti buda bana güven vermisti ilk ilişkim demisti
Bana saf haliyle yaklaştı bende bana saf haliyle yargiladan yaklaştığı için bende kalbimle sahip çıkmak istedim
Ona bazen küçük kızım diyordum öyle sahipleniyordum oda çok mutlu oluyordu
Kısaca samimiyet yargılanmama karşılıklı ilgi oldu. Instagram'dan tanıştık, belki beni ufak şeye yargilasa ne ben onu sevebilirdim ya da o bana guvenebilirdi.
Günümüz sosyal medyasında tanışmak isteyen her erkek aynı gözle bakildigi için hislerimizi kimseye acamaz söyleyemeyez olduk
Hemcinslerimde cana yakınlığı.. Dürüst, saygılı, karakterli oluşu.. Bana ve fikirlerime değer vermesi..
Karşı cinste, kesinlikle anaç tavır zaafım.. Aidiyet hissettirmesi..
Nişanlanmak üzere olduğum bir hanımefendi vardı.. Bir çok konuda denk olmamamıza rağmen beni etkilemişti.. Düşündüm bunu nasıl başardı diye, sebebi buydu.. Anaç olmasıydı..
Mesela çoğu kişiye komik ve saçma gelebilir ama bir aile ortamında sofraydık.. Tabağımda sucuk mu tavuk mu bir şey kalmıştı bir tane..
Normalde insan başkasının tabağından yemez. Ama o gelip kendi çatalıyla uzanıp benim tabağımdaki o son kalanı almıştı.. Herkesin içinde.. Tuhaf ama beni etkilemişti..
Edebsizce gelebilir çoğu kişiye ama onun edebsizce olmadığını, samimiyetten olduğunu herkes anlamıştı.. Hatta kimse o anı ya görmedi ya da dikkat etmediler..
Doğal olması ve bana karşı olan narin yaklaşımı olabilir. Bu konuda herkesin görüşü farklı olur muhtemelen beni etkileyen şeyler bunlar. Samimi olması da önemli bir faktördür. Şu an bir ilişki düşünmüyorum. Daha önceki yaşadığım ilişkiden iyi ders aldım. Şu an yalnız olduğum için oldukça mutluyum. Umarım bir gün istediğim gibi birisi karşıma çıkar diyelim. :)
Bir insani sevmenin tek nedeni seni nasil hissettirdigidir.
Sana baksa sevinirsin
Gulse dunya senin olur
Karakteri hosuna gider
Uzulurse caresiz hissedersin
Aglarsa, dunyayi yakmak istersin
Yuzu guzelse bakmata doyamazsin
Yani bir Isani sevdiren sey o insanin seni nasil hissettirdigidir
kan kanı çeker hissler asla yanılmaz bir şey hissediyorsanız boşuna değildir ama tabi ki şartlarında el vermesi lazım bir kadınla konuştum ses tonu ten rengi hal ve hareketleri beni ona çok bağladı çektikçe çekti bunu kendi de biliyordu açıkladım söyledim ona herşeyi
Yapmacık tavrı menfaati yani çıkarı olmadığını hissettiğin demiyeceğim de anladığın zaman gerçekten bunu gördüğün zaman daha çok güvenebileceğini gördüğünde seviyorsun sevmeye başlıyorsun. Bir de sıcak biriyse doğal olarak tam tersi soğuk yapan birine neden ısınasın da sevesin dimi?
Ben birini sevmiştim. Düşünceleri hayran bırakmıştı beni ona. Kadınlara karşı olan mesafesini koruyan, şeffaf, bir o kadar ilgi çekici hayatı olan biriydi. Aslında cinsiyet ayrımı yapmak istemiyorum çünkü her yabancı insana sergilediği duruşu benim ona yangın bakışlı olmamı sağladı.
Hayvanları çok severdi mesela. Ben sokaktaki hayvanları kucağıma aldığımda, çatık kaşlarla bakardı. Sevginin, uzaktan da olabileceğini anlatırdı.
Çocukluğumu gayet güzel geçiren bir insan olmama rağmen, onunlayken sanki içimde kocaman bir boşluk varmış da o boşluğu; birbirimize kaldığımız zamanlarda çocukluk yaparak doldururduk.
... ve bir gün uyandım. Sanırım görmek istediklerimi görmüşüm. Belki de bize bir insanı sevdiren, bizim karşımızdaki insanı Mecnun sanıp, hayallere aldanmamızdır.
Vicdan benim için en büyük özelliği merhametidir bir insan da ne olursa olsun acıma duygusu olmalıdır, istisnasız ne olursa olsun eğer ki bir insan da acıma duygusu merhameti vicdanı yoksa o kişiden korkulur, sevemezsin saygı sevgi sadakat önemli ama merhametli oluşu hepsinden de öte bir özellik benim için
Elektrik alma bunlar sevgi değil muhataba başta ısınmadır. Sevme zamanla meydana gelir. Başta Güzel ruhu sevdirir hayatta ne yapabileceğini bildiğini hissetmem sevdirir. Saygılı anlayışlı merhametli, özellikle ama özellikle haya sahibi olması, hakiki efendilik sevdirir. Allaha olan sıkı bağlantısı ise hem bağlar hem hayran bırakır hemde sevdirir..
İlk an bi elektriklenme olursa, kriterlerime de uygunsa eğer o kişiyi severim
Kriterlerim》》》fazla yakışıklı olmasın, zengin olmasın, sessiz sakin kendi halinde takılan biri olsun, yalnız olsun yalnız takılsın, çapkın olmasın, cinselliğe önem vermesin, efendi olsun, soğuk olsun, gevşek ve yav... şak olmasın
asgari ücretle çalışması beni daha da çok mutlu eder
Yani fakirlik derecesinde olsun
Bir erkek için konuşmak gerekirse, ihtiyaçlarını karşıladığın ve boş zamanının olduğu bir hayatta uğraşılası bir eylemdir. Bolca seçeneğin arasından neden "o" sorusuna yanıt kişiden kişiye değişir. Genelde, aşk, ortak kültür zıt karakter durumlarında vuku bulur.
Benim ona yaklaştığım gibi yaklaşan, ona hissettiklerimi hisseden, fedakarlığıma karşılık veren insan sevilmeye değer benim için..
Kendi gibi olsun, doğal davransın yeter.. zaten hak ediyorsa fazla fazla sevilir.
Şefkati, sırtlan olmayışı 😀 , anlayisli oluşu, seni dusunuyor, yuceltiyor her aninda yaninda oluyor olmasi filan.. Tabii bunlar hayali bir kiside olan ozellikler 😀
Ben söyleyeyim. Kızların hemen hemen hepsi yalancı. Neye aşık olduklarını söyleyeyim. 1) Yakışıklılık 2) Fizik 3) Para 4) Giyim 5) Mizah, kültür, sohbet vs. Sıralama bu şekilde. Yok efendim bakışlarıymış, yol gamzesiymiş, yok beni sevmesiymiş alayı palavra. İnanan aklını peynir ekmekle yemiştir. :))))
Ilgime, sevgime, hissettiklerime karşılık bulabiliyorsam bağlanıyorum
Ben nerde yapayanlız, çaresiz biri varsa ona yöneliyorum nedense ama verdiğim değeri fazlasıyla alıyorum.
Sonra onu yüceltiyorum özgüvenini yerine getiriyorum, sonra bi bakıyorum ya aldatılmışım ya da terk edilmişim.
bana karşı olan şeffaflığı samimiyeti ilgisi karekteri ve zekadir.. bana Özel hissettirmesi sevgini cekinmeden anlatabilmesi.
Karakteri ama önce ilk izlenimi geçmeli desem de sevememe özürlüyum, bu konuda benden tecrübe çıkmaz size...
Güzel huylu olmasi ve anlayışlı olması. yakışıklı olması da ilk başta etkiliyor. Ama ben genelde gidip tipsizleri buluyorum 😁🤔
Kendimi geliştirmek istediğim bir konuda bana destek çıkan gerçekten ben mutlu olunca benle beraber mutlu olan insanlara bir sempatim var ya
Burcun ne
Keşfetmek sanırım. Neyi neden yaptığını görebilip anlayabildiğimde ancak o insanla bağ kurabiliyorum.
Karakterini, oturmasını kalkmasını çok beğenmişimdir.. Kalbinin temizliğini fark ediyorumdur..
Tabi ondan önce yanıma yakışması falan önemli.
Zeki olması , insan gibi bir duruşu olması mesela kendine sonradan özellik katmaması, bir de gözlerindeki derinlik sevdirir
Baska birinin yasatamadigi hissettiremedigi duygu ve düşünceleri yasatirsa kendini sevdirir genel olarak...
Benimle saçma sapan şeyleri konuşabilen, espri anlayışımın benzediği, beni yargılamayan, yanımda kendisi olabilen insanlar beni cezbediyor.
Sabrı , iyi niyeti , önyargısız yaklaşmayı bilmesi , empati yeteneği gibi gibi
Merhameti, saygısı ve düşünceli biri olması..!
Davranışı olur genelde. Ama bir neden bulamam aslında. Öyle içim sevmek istemiştir sevmiştir.
Anlayışlı, eğlenceli, karşısındakini düzgünce dinleyen, açık sözlü
Arkadaşlik olarak bana samimi geliyorsa severim eğerki kafa dengimden biriyse
Güzelliği tatlılığı iyi bir insan olması sevdirir ayrıca düşünüyoruz tabi düşünmezmiyiz
sıcaklık samimiyet güler ve tatlı yüz kişiyi sevdirir
Sıcaklık, samimiyet, şefkat ve merhamet ve elbette anlaşılabilmek ve yanında kendin olabilmek.
Bilmiyorum böyle bir tür saflık, masumluk hissettiğim zaman ısınıyorum hemen o kişiye
Sadık eğlenceli ve medeni olması empati kurmayı bilmesi vs.
Mertliği, samimiyeti, dürüstlüğü, akıllılığı, inceliği vs
Bazen bir gülüş bazen iyi niyet bazen de yetenek. Çok geniş bir skala
güler yüz
samimiyet
akıl neşeli ruh hali merhamet vb.
Enerjisi gülüşü ruhsal anlamda iyi hissetmek
Akıllı oluşu ve güzel konuşması beni çekiyor
Elvet ya bakısı ten rengi gözleri sacı hele sesi insanda sevgi cogaltıyır
Anlamlı bakışları.
Dinlenmesini bilmesi.
Samimiyeti.
Tabi bunları kaç kişide bulabiliyoruz bu da ayrı bir tartışma konusu.
Hayırlı Pazarlar.
Çok hoş bir kadın gördüm bu akşam benden 5 yaş büyük ama böylesi cazibeli ve bilgili kadın görmedim hayatımda
Beni yargılamamasi beni iyi anlaması bana destek çıkması beni bağlıyor
Zekası ve vicdanı
samimiyet, merhamet ve doğal olup bencil olmaması ve dahası 😀
ama en çok güvenilir olması..
Kıymet bilmesi küs olsak bile arkamda durması olağan durumlarda
Ben genelde gözlerde acı görüyorum galiba, tutukluk sebebim gözler bilmiyorum bir şey var ve beni o gözler çekiyor şuana kadar genelde hep birbirine yakın koyu acı kahve gözlere tutuldum.
Eceli gelen köpek camii duvarına işermiş ya işe buda öyle bir şey olsa gerek.
İnsan, kendisinden bir parça şeyler barındıran insanları sever, kendi yapbozundaki parçayı tamamlayanla ise evlenir.
~ Abraham Lincoln
Karakter, davranışlar ve zeka. Karakteri düzgün, nerede nasıl davranacağını bilen ve yeteri kadar zeki olan insan her insanı etkileyebilir.
Sevgisi İlgisi şefkati
bence geriye kalan her şey teferruat
Muhahbbeti iyi güler yüzlü sana kendini özel hissettiren olmali
Karakteri. Yani dürüst iyi niyetli temiz ahlaklı olması. Çevresine saygılı iyi yardımcı olması.
Biraz düşündüm bunun üstüne... Aklıma bir tek kelime geldi: Parıltı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?