Sadece tip demiyorum. Kıyafet, ayakkabı, boy, omuz genişliği, toto, göğüs, boy pos hepsi dahilinde düşünün. Dış görünüş olarak size çekici gelmeyen, hitap etmeyen birisi ile de tanışır mısınız?

Sadece tip demiyorum. Kıyafet, ayakkabı, boy, omuz genişliği, toto, göğüs, boy pos hepsi dahilinde düşünün. Dış görünüş olarak size çekici gelmeyen, hitap etmeyen birisi ile de tanışır mısınız?
Fiziksel görünüş, sosyal psikoloji'de cok önemli bir yer kaplar.
zira, bir insanin bir diger insana olan yakınlığı, ilk olarak bir ilk göz teması ile gerçekleşir. eğer fiziksel olarak beğenmiş ise karşı tarafi, bu ilişkinin devamının gelmesi, dış görünüşü kötü olan birine oranla daha iyidir.
şimdi şöyle açıklayalım.
burada halo effect dediğimiz bir olay vardır. bir nevi insan kendini kandırır, ama fundamental attribution error değildir bu.
fiziksel görünüşü iyi olan insanlar, diğer konularda da basarili kabul edilirler ki, buna halo effect denir işte. o yüzden fiziksel görünüş çok önemlidir bir ilişkide.
tabii kişilik ve davranis benzerlikleri de çok önemlidir.
ancak bir diğer nokta, benzerliktir. eğer bir insanin dış görünüşü, daha önceden hayatiniza öyle ya da böyle girmiş ve sizde iyi anilar bırakmış (arkadas olsun, sevgili olsun) bir insana benziyorsa, o zaman bu insanı sevmeniz çok daha olasıdır. bir de matching hypothesis diye bir şey vardır. bu der ki, insanlar dış görünüşleri den haberdardırlar ve genellikle, dış görünüşleri, belli bir skala üzerinde eşdeğer olan insanlar bir cift oluştururlar. brad pitt ve jennifer aniston gibi... ancak herkes, daha iyisini aramaya meyillidir.😬✌️
Sanal dünyada beni konuşmaların ile etkilemiş değer verdiğini hissettirmişse evet. Normalde de çok yüksek istekleri olan değilim dış görünüş olarak zaten. Kıyafet açısından çok itici bir şekli varsa iter ama. Benden kısa falan olduğunu düşündüm mesela yok bu gibi durumlar olmaz. ( Soruya yanıt verdim trip atma lütfen @Ayhan67 😅)
Görüş
10Görüş
bence önemi yok diyenlere katılmıyorum evet fikirler duygular önemli
lakin birisini gördüğümüzde ondan alacağımız elektrikte önemli yani birisiyle birlikte olduğunda ya da onunla zaman geçirmek istediğin de ona baktığında ne hissedeceksin duygularını tamamlayacak mı fikirlerin ona bakınca oturacak mı yoksa tam tersi mi olacak
ilk görüş için önemli
Tanışırım. Fırsat veririm ki beni fikriyle, duruşuyla, edebi ve ahlâkıyla etkileyebilir belki..
Eğer bu konuda beni etkilemeyi başarırsa, görünüşü de etkileyici olacaktır..
Karizma ya da aura diye bir şey var ki; tarifi ya da formülü yok.. İnsanı kendine çeker.. Gizli bir mıknatıs gibi..
İyi ki böyle bir şey var bence.. Yoksa bizim gibi görünüşüyle kaybedenler, sevilmeyi tadamazlardı..
Bir sahafçı dükkanına girsen, kapağıyla sizi kendine çeken kitaplar kendini sattırır.. Ancak içeriği yeterince kaliteli değilse, tavsiye edilerek kulaktan kulağa yayılma denen kaliteye ulaşamaz, rağbet edilmez..
Hakiki okurlar bilir ki, kaliteli kitaplar kapağından ziyade içeriğidir kitaba rağbet ettiren.. Kulaktan kulağa yayılır.. Bunun için reklama ihtiyacı olmaz o kitabın.. Kapağı bilinmez ama isminden herkes tanır..
Evet önemli değil desem yalan olur ama aşırı önemli de diyemem tabi bakımlı olması güzel giyinmesi temiz olması önemli. Ama zeka, sohbet vs. dengeliyorsa o kadar bakmam aman aşırı derecede önemli demem. Senin için önemli mi peki?😀
Nasip bu işler ya bakmam dersin bir bakmışsın o adamdan çocukların var sjajsjsjsj
Şöyle söylim. Çok ciddiyim mesela tipini beğenmedim biri çıktı, ama adam gibi adam karakterli ise onu tanıdıktan gözüme her şeyi kusursuz gelir hoşuma gider, ama önüme dünyanın en yakışıklısını en zenginini verin karakter yoksa büyük konusmuyorum tek kalsa dünya da yüzüne bakan ne olsun :)
Dış görünüş de önemli elbette değil diyenleri samimi bulmuyorum. Ama o kişi hakkında kafamda fikrim dış görünüşüyle değil kişilik ve karakteri ile şekillenir.
Tip kapıyı açar, gerisini para ve karakterin getirebilir. Kapıyı açamazsan hiç bişey olmaz. Hiç tanımadığım kıza içimin güzelliğini nasıl anlatabilirim ki? Kız tipe bakıp geri postalayacak.
Tanışmam. 1.60 boyunda kel göbekli biriyle tanışmak istemem. Uzun boylu yakışıklı ama apaçi gibi giyinen serseri biriyse yine tanışmak istemem.
Tipi saçı kıyafeti ayakkabası kokusu üstünde başında ne giymişse önemli
Bir insanın bir çok özelliğini bu şekilde anlayabilirsin ben anlarım çok şükür yanılmadım hiç
Anlatamam yaşarım sadece
😂 🤫
Hala var 😁
Dış görünüş ilk tanışma da tabi ki önemli ama sonraki aşamaya geçilebilmesi için anlaşabilmek, aynı dili konuşabilmek önemli.
Hiç önemi yoktur bence ne kıyafetler var içlerinde insan yok ne insanlar var üzerilerinde kıyafet yok
Tanışırım. Sadece sevgili olarak algılanan bir soru olmuş ama arkadaş olarak bana bir zararı olmaz. Hijyenik olsun yeterli.
Yazdığın açıklamaya dayanarak söylüyorum %100 etkili. Bu tip değil, kıyafetlerin pahalı görünmesi de değil tamamen tercih.
Evet tanisirim çünkü dış görünüş değil kalp insanı insan yapar kalbe bakmak şart
Temiz ve bakımlı olması sonrası enerjiye kalıyor benim için
Dış görünüş çok önemli. Çok farklı izlenimler bırakabilirsiniz <3
Eli yüzü düzgün olsun diye bir tabir var ya heh işte böyle olmalı
Dış görünüş önemli, dış görünüşe göre hissetmezsen birlikte olamazsın
Yes sir
Yani çoğu insanın içi dışına yansır...
Bide, insanı güzel veya çirkin yapan karakteri, iç dünyası...
Çok ama çok önemli benim için olmayabilir erkekler içinde ama kadınlar için önemli vallaha kütükte tıp olsun ona bile aşık olurlar 😁😁😁😁
En İyi Görüş