Çocuk olmadığı halde anlaşmalı biten bir evlilikte nafaka ödenmesi doğru mu?

Çocuk olmadığı halde anlaşmalı biten bir evlilikte nafaka ödenmesi doğru mu?

Ne kadar süredir evliliğin devam ettiğine bağlı. Mesela evlilik 2 sene devam etmiştir hep tartışma huzursuzluk vardır kimse kimseye bir şey katmamıştır. Ama 10 sene olmuştur Bir çocuk vermeden daha çok şey yapmıştır eş o kadar emek vermiştir bence gerekir
Tamam ama sen sadece kadın gözüyle bakıyorsun olaya, erkekte emek vermiyor mu bu süreçte bu ilişki için? :)
Zaten kadının ekonomik özgürlüğü yoksa diyoruz bunu
Nafaka kadını düşkün görmekten başka bir şey değil. Erkekte enayi değil. Evlilik öncesi nasıl ise sonrasında da herkes kendi hayatına baksın. Zaten onuru olan kadın almaz. Çocuk varsa harcamalar ortak olarak çocuğa yapılır.
Elbette, cümlenize ek olarak aldatma, şiddet varsa bu durumlarda da önemli bnece
Cevap
4Cevap
kadın eğer gerçekten zor durumdaysa birkaç ay falan öder durumu düzelince ödemek zorunda değil zaten
ki zor durumda değilse hiç ödemez yani
Evet duruma göre değişiklik gösterebilir.
Kadın mağdur olacaksa evet bir süre ödenmeli. Keşke hiç kimse boşanmasa ve huzurlu evlilikler inşa edilebilse.
Elbette kadın mağdursa ödenmeli. Bence de keşke öyle olsa kimse bu tür şeyler yaşamasa
işte adı üstünde anlaşma..
anlaşmada nafaka ödenecek deniyorsa ödenecek. ödenmeyecek deniyorsa ödenmeyecek. anlaşmaya bağlı...
Katılıyorum ama bir araştırma yaptım ve bunun sonucunda, anlaşmalı ayrılan kadınlar nafaka için başvuru yapma hakkı varmış.
Bence zaten erkek hiçbir şekilde nafaka ödememeli o kadar kendi ayaklarımızın üstünde durarız diyorsunuz ama nafaka ödettiriyorsunuz
bizden biri hayret
Haklısınız ama çocuk varsa ve çocuk kimde kalacaksa bu durum ona göre hareket edilir. Çocuğu olmadığı halde şiddet, aldatma vs yoksa nafaka ödemek bence de çok saçma bir durum.
evde kadını hizmetçi gibi çalıştırırlarken iyi ama
@xPsychopath Kadını kimse hizmetçi olarak çalıştırmıyor. Bu mantıkla olaya yaklaşırsak erkekler de çalışıp eve para getiriyor. :)
çoğu erkeğin kadına ne yaptırdığı neden evlendiği çok açık ortada kendi hizmetini yaptırmak
çalışıp kazanmak fedakarlık değil görev ve onu kadında yapıyor
ayriyeten araştırmalara göre ev işlerine ve çocuk bakımına yardım eden erkek sayısı oldukça düşük
@xPsychopath Tamam da zaten çocuk varsa nafaka ödenemeli ben buna karşı değilim. Sorunun detayını da ona göre sordum zaten :)
valla bende ne aileler gördüm
çocuk varsa ödenir zatende daha kötü kişiler var ne biliyim ailesine hizmet ettirten psikolojik şiddet uygulayan bütün gün yatıp kadını çalıştıran
yıpranma payı varsa ödemeli erkeklerin evde nasıl olduğunu çoğumuz biliyoruz
Tabi ki, bende öyle diyorum düşünüyorum. Aldatma, şiddet vs varsa bu gibi durumlarda tartışmasız erkek nafaka ödemelidir. :)
Nafaka başlı başına sıkıntılı bir durum. Bazen wrkek öder bazen de kadın. Ama aldığı parayı sevgilimle yiyorum ohh diyenler var.
odememeli diyorum linclenmem umarim
Linçlenecek bir durum yok :)
Çocuk yoksa ne gerek var
Elbette değil mi
istese kadın ödetir tanıdığım var ötdetti
hayirrrrr
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?