Selammmmmss 🎈
Günün tavsiyesi olsun;
Ağırlayamayacağın misafiri yüreğine davet etme.
Baby, don't you know I'm good? Yeah, I'm feelin' alright ✌️
Selammmmmss 🎈
Günün tavsiyesi olsun;
Ağırlayamayacağın misafiri yüreğine davet etme.
Baby, don't you know I'm good? Yeah, I'm feelin' alright ✌️
Bir kere giden yine gider mantığı ile bakar kendimi düşünerek affetmem.
Çünkü gidebiliyor olması bencil olduğunun kanıtıdır.
Bitirmek için gidene lafım yok duyguları bitmiştir gitmeye sebebi vardır saygı duyarım, bir duruştur bu bana göre.
Fakat her sorunda giden, canı isteyince gelen kişiden hayır gelmez mutlu olunmaz!
İlişki dediğimiz şey tek kişilik değil iki kişiliktir.
O yüzden sadece kendini düşünerek kararlar alan biri ile yollarımı kesin ve net ayırırım çünkü dengesiz sevmiyorum: ))
EiG ✌️
Teşekkürler 😀🌸
Ricalar 🪷
Teşekkürler kız 😀🌸
Rica ederim ne demek 😅🌸
Giden gittiği yerde kalsın. Affetmem genellikle ben gidiyorum ama olsun😂
shsjsh “bu sefer niye sen gittin? Affetmem seni” anlıyorum tabii
giden gitmiş. ama neden gitmiş gitmesine neden olan sebep nedir benden ötürü mü gitmiş kendisi istediği için mi gitmiş
Aslında bunların hiçbir önemi yok senden gittiyse eğer geri döndüğünde affetmek ikinci bir gidişin yolunu açar çünkü giden tam gider ve bir daha asla tam olarak dönmez sadece boşlukta bir duraksındır onun için hepsi bu..
kimsenin durağı tesellisi boş zamanlarının uğraşı da olmak istemem affetmem
Cevap
79Cevap
Bir kere hata yapan yine aynı hatayı yapar diyorsanız ki ben bir kere daha aynı yerden aynı şekilde aynı derecede kırılmak istiyorum affedilebilir tabii ki ama ben artık akıllandım artık bir daha bu acıyı çekmek istemiyorum dersen affetmezsin biter
Kalp bu aşk bu bilmeyiz ama dönmesini çok isterdim
Rüzgar savurmadıysa affedilir tabii
Giden gittiği yerde kalsın.
Bir kere affedince bunu alışkanlık haline getiriyorlar. Giden gittiğiyle kalmalı. Zaten hayatında kalmayı hak eden biri olsa "giden" olmazdı. Ben bu konularda çok da duygusal bakmıyorum. Sürekli üzülmektense acıyı tek seferde yaşayıp sindirmek daha mantıklı.
Sen öyle diyorsan, öyledir. Net. 😅
Her insan değişir pişmanlık duyar. Herkes kötü diye bu onun da gel git yapacağını göstermiyor. Ben insanları dinlerim ve her şeyden önce kalbimi. Sonradan yapmadıklarından pişmanlık duyacağınıza şimdi şansı verip deneme taraftarıyım. Kaybedeceğim bir şey olmaz. Değişim varsa da mutlu olurum zaten. Yoksa da karşı tarafın karakteri derim beni bağlamaz. Ben o şansı kendime de veririm tek taraflı şans vermem çünkü.
Kesinlikle affedilmez diye bir durum yok ama affetmeden önce biraz süründürmeli. Kim ne derse desin eğer şak diye affedersek "benim kapım sana hep açık gitsen de geri döndüğünde beni daima burada bulacaksın" izlenimi veririz.
O yüzden birini ne kadar seversek sevelim, gelmesini ne kadardır bekliyor olursak olalım bize bir yanlış yapıp üstüne bir de gittiyse hemen affedilmemeli.
Kendini affettirmesi gereken bir konu varken. Gönül almak yerine gitmeyi tercih etmişse bir kişi. Kendi, kendi eliyle şansını yitirmiş demektir.
Döndüğü anda ki pişmanlığı ve gerekçeleri önemli olur. Zira özür dilemek için geç kalınmaması gerek. Geç kalınmış her şey eski kıymetini yitiriyor..
Eger aşıksan bal gibi kabul edersin. İsterse zilyon kere gitsin. Ama ikinci gidişi ilki kadar koymaz. Ve alışmışsan bu gitmelere geldiğinde de pek hevesin kalmaz.
Aşk gelgiti sevmez. Ayaklarının altından kumu çeker alır. Ve geriye hayalkırıklığı kalır.
Giden geri gelmişse bil ki sevdiğinden değil kimseyi bulamadığından gelmiştir bencilliğinden gelmiştir kendini düşündüğünden gelmiştir yani seni sevdiğinden değil.
Hem vefalıyım diyeceksin hem de veda ederek gideceksin. Sonra da yine sana döndüm diyeceksin. Sence her adaktan kurban olur mu. Olmaz elbet. O vakit her kişiden de samimi kalp olmaz...
Ben affetmiyorum çünkü yaşayacaklarını ona bir bir söylüyorum bunu kabul edip tekrar giderse yolun açık olsun.
En acı olan aslında ne biliyor musun.
Ben demiştim ama demek.
İnsanoğluyuz işte kendi başımıza gelmeden önce yaşayacaklarınızın farkına varılmamasi.
Ve bunanla inatlasmak sonunda ne olacaksa.
Şu an dönse açsa kollarını bana ben geldim dese bile şansı yok o geçti artık kaçmayla hesap kapatmayla olmuyor bu işler heleki arkadaş kalmak istemesiylede olmuyor.
Bir şeyler hissettiğin biriyle arkadaş kalamazsın.
Zaten arkadaş kalmak isteyen kişide birşeyler hissetmediği için arkadaş kalmak istiyor bana uymaz
Öyle.
Sanmıyorum ama pişman olduğunu görmek coooooooook mutlu eder beni 😍😍 düşünmek bile Mutlu ediyor 😃😃 çünkü söz verdi güven verdi yarı yolda bıraktı yarabandı olarak kullandı kalbimi paramparça etti 💔
Aşk tuhaf bir şey affedilmeyecek konular yoksa aşık insan affetmeye meyillidir genelde.
Ama bu kendimizi kandırmaktan başka da bir yere varmıyor genelde.
Bu durum tekrara düşüyorsa aşktan ziyade saplantıdır.
Asla affedilmemeli denendi ve onaylanmadi sakın denemeyiniz bu bir kamu spotudur 😂😂😊😊❣
Dikkate alacağız :D
❣😊
Neden olmasin.
Hepimiz insaniz. Yanlis kararlar verebiliriz.
Affedilmeyecek hatalar oldugu gibi affedilebilecek hatalar da yapabiliriz.
Mezarliklar" Brnundan kil aldirmayan hayatini tek basina yasamis insanlarla dolu.
Gidenin ne için gittiğine göre değişir bu durum. Ağır sözler söyleyip, başka biri için gitmişse ben o kişiyi affetmem. Onun dışında bana kırılmışsa, benim yüzümden üzülüp gitmişse eğer o zaman geri döndüğünde affedebilirim
Herkes kalbinin senini dinlesin yapmadim etmedim diye pisman olmaktansa ben elimden geleni yaptim ama karsimdaki hak etmedi demek en iyisi. O yuzden kalbi ne diyorsa onu yapmali insan keske kelimesini kullanmamak icin.
Ben farklı düşünüyorum. Gittiyse bensizliği yüreğine sığdırmıştır ve benimde onsuz bir hayatım başladı demektir. Kapanan kapıları tekrardan açmaya ne gerek var ki. Herkesin yolu farklıdır artık.
Bir kez giden kişi her şeyden vazgeçmiş demektir. Bensiz bir hayat yaşamayı bir kez seçen biri geri gelse bile güven vermez.
Güven olmayıncada ilişki olmaz zaten.
Affetmek kendimize zarar vermekten başka bir şeye yaramaz
Giden ya akillanip. doner ya da delirip bu hep böyle olmustur geldiğinde iyi olup birkaç haftaya daha da kötü oluyorsa sen ondan önce davranıp yol. vermelisn bence. cnmu giden yine gider alismistir ozleminden dönse bile kafasına koyduğu için defalarca gidicektir
insanların giden gittiği yer kalsın bilmemnelerini anlamıyorum. insan sonradan özleyemez mi ayrı kaldığı dönemde onu düşünmeden edemiyordur, nasıl ayrıldıklarına bağlı. ya da belki değişmiştir daha iyi biri olmuştur gelişip büyümüştür eğer karşınızdaki modern insanlarsa şans verin ha değilse yol verin ona okay
bir şarkıyla cevap vermek istiyorum.
https://www.youtube.com/embed/gdIH5KmxLoYGeleni affetmeyelim çünkü değişmiyor üstüne daha da kabul edilmeyecek özelliklerle geliyorlar. Geri dönülen ilişkiden hayır gelmiyor. Yalnızlık mod güzel :)
Giden kişi her ne kadar bahane sunarsa sunsun affedilmemelidir. Kimse karakterinden ödün vermez, giden bir daha gider. Sonuçta bir kitabı ne kadar okursan oku finali aynıdır.
Yani aldatma dissinda affedilir de gerçi aldatan da affedilir affedilmeyen sadece sevendir.
Yani isin kısası kalp severse ne yaparsa yapsın affedersin ama seni yöneten kalp değil de beyinse hiçbir zaman yaptıklarını affetmezsin bu yüzden dönse de bir şey değiştirmez.
Yerine göre ve karakterine göre. Değmeyecek insanların peşinden koşmaya gerek yok ve zamanda yok. Zaten büyük konuşanlar tokadını yemeden iflah olmuyor.
Selam,
ÇOK defa terk edilmiş, yarı yolda bırakılmış birisi olarak giden kişi ardında bende hep bir travma ve hüzün bırakmıştır. Elbette güzel vakitler geçirmişizdir ama en sonunda bende bıraktığı yıkıntıyı düşünürsek geri dönerse şahsen affedemem. Biraz da akrep burcu olmamdan da kaynaklı bir durum olabilir bu :D
ben hiç geri döneni kabul etmemişim.
https://www.youtube.com/embed/LoWc4UOTaAEBazen bir çıkmaz sokak bazen gözünün alamayacağı kadar arazi. Kısacası karşındaki insana bağlı... Düzelmeyecekse hayat bu be çıkmaza girmeye gerek yok.
Giden gittiği gün bitmiştir. Eskiden yeni olmaz. Güven bir kere kayboldu mu bida geri gelmiyor. Eskisi gibi olmaz hiç.
Hayir affedersen istedigi zaman gelir gider giden benim için gittigi gun bitmistir yoksa acı ceken sen olursun
Gideni uğurla ki gelen ayakta kalmasın, bir defa gideni gittiği gün tüm kapıları ona karşı kilitlerim ki geri gelemesin bir daha.
Giden gittiği yolu unutmalı, gittiği yerde kalmalı bence:) her gidişte affedilmesi kadını şahsiyetsizleştirir, ilişkiyi de laçkalastirir...
Gittiği yerde senden iyisini bulamamıştır o yüzden dönmüştür. Bulsa idi dönmezdi. Kabul edersen eğer senden iyisini bulursa yine gider
Gitmek, kolay bir eylem değil. Arkadaki nedenler çok önemli bir faktör bu noktada. Nedene göre affedilebilir diyeyim.
Sonuçta bir kere gönlünde ağırlamış
Bomerang gibi döner işte
Giden gelse bile kapıyı bulamaz, gidenin dönüşü olmaz bende.
Affetmem gidene izin verdiysem o bitmiştir benim için.
affedilecek hata yaptiysa ikinci bir sans verilmeli aksi takdirde affedilmemeli
Affetme çünkü her hata yapan ikinci sansta daha büyük hatalar yapıp kalbini daha cok kırar üzer
İlk önce gidiş nedeni önemli, eğer sizi üzecek bir durumda hiçbir şekilde affetmeyin
Tabii ki affetmeliyiz aynısını yaşatmak için :)
neden gittiği neden döndüğü önemli herkes ikinci bir sansi hakeder
Bırkere vazgecer bırdaha vazgecer kalana zor olur gıdenın yerı hazırdır
Neden gittiğine bağlı bir durum. Havadan sudan sebeplerse, affetmeye gerek yok.
Birkere vaz geçen tekrar vaz geçer hiç dönüp ugrasmasın... 🥂
kapıyı aralık bırakıp gitti ise olabilir yok kapıyı kırıp çıkıp gittiyse asla...
Giden gitmiştir. Bizsiz yasayabilecegini gösterdi. Bu durumda ben güvenemem giden yine gider
Neden gittiği de önemli çok büyük bir şey değilse seven insan affeder..
sebebi ne olursa olsun seven insan gitmezdi bu yüzden affedilmez
Belki nedene göre değişebilir ancak hiç bir şey eskisi gibi olmuyor.
kalana tutunacak bir dal bırakmadıysa eğer, neden olmasın
Gitmiş bir kere, bir daha gider. Affetmeye gerek yok
Affetmeyin agalar bence. Psikolojik sorunlari olan insanları iyi ayırt etmek lazım. Kendinden bile sıkılan insana şans verirseniz bomboş bir zaman kaybıyla baş başa kalırsınız. Aman dikkat, ne istediğini bilen insanları tercih edin. Sağlıcakla kalın.
Evet etmeliyiz sonra kendimize baglamali ve en sonunda biz terketmeliyiz
sjsksh taktiğe bak 😃
Ben yapamam :D yapabilenlerin önünde şapkamı çıkarıyorum
Bende şu an aynı durumdayım ve senin gibi kararsızım
Bence giden dönerse affedilmemeli. Çok değer verip, seviyor olsaydı gidemezdi. Ben kararsız değilim ki, giden gittiği yeri mutlu etsin, dönüşler kapalı
Birini sevmek için onun varlığına ihtiyacın yok, hele ki değmiyorsa sevgine, sen sevgine ve kendine saygından usul usul sevmeye devam edebilirsin ama bunu karşı tarafa belli etmezsin
Katiyen katiyen katiyen 3 kez aff edildi sonu hiçlik yapmayın yapmayın kendinizi hakikaten eziyorsunuz bir iki hede amma sonrası hüsran hiç bir zaman çok affedici kabullenici olmayın istifade ederler ediyorlar
Gidene dur diyemem giden gider zaten sevene sevme demem seven sever zaten uzun lafın kısası giden gitsin mümkünse geri gelmesin lütfen !
Elbette hayır. En pişman olduğum şey şudur; bana saygısızlık yapıp, beni bir kere bırakan insan, bir kere daha bırakır. Şartlar ne olursa olsun seven bırakmaz abicim. Bu böyledir
Bu soru bir çok soruyu doğuruyor aslında ancak o cevapların sonucunda tercih yapılabilir. Örneğin neden gittiğini açıkladığında karşı taraf için aldığı cevap tatmin edici ise affedilebilir. Ancak bir kez giden tekrar gitmez mi? Bu soru da akla gelecektir. Yani bu dönüşün kesin olacağına nasıl inanılabilir. Bir kez terk edilmenin acısını yani vazgeçilmiş olmanın psikoloji, ayrılık sürecinde yaşanılan acı ve özgüvendeki azalmayı nasıl telafi edebilir. Böyle bir dönem unutturması güvenin tekrar sağlanması için ekstra çaba gösterilmesi gerekecektir. İki tarafın da emek harcamaya niyeti olacak mı? Bir gün yine giderse korkusunu aşabilecek mi terkedilen? Gitmeyi tercih etmiş biri neden tekrar dönmek ister bu soru da hep kafa kurcalayacaktır. Yani o ilişki devam etse de hep bir güvensizlik ve korku barındıracaktır. Affetmeden önce kişi kendine şunu sormalı vazgeçemediğim için mi affediyorum?
☺️🙏