Sevdiğin için bunu yapar mısın, sırf o rahatsız oluyor diye? O istedi diye arkadaşların ile iletişimini tamamen kopara bilir misin? Sizce böyle bir hakkı var mı?

Sevdiğin için bunu yapar mısın, sırf o rahatsız oluyor diye? O istedi diye arkadaşların ile iletişimini tamamen kopara bilir misin? Sizce böyle bir hakkı var mı?

Hayır.. benim arkadaşlarım (gerçekten sevdiğim, değer verdiğim arkadaşlarım) sevgilimden daha önemli. Şahsen ben ortada geçerli bir sebep yoksa arkadaşlarımı birden silmem. Hele ki sevgilim istiyor diye arkadaşlarımı silmem. Silmem için öncelikle mantıklı bir sebebin olması lazım
Belirli bir kişiden rahatsızlık duymasını anlayabilirim ve dinlerim gerekçelerini. Kendisine de hak verebileceğim bir durum var ise, arkadaşlığımı sevgilimin hayatına dahil olmayacak şekilde sürdürürüm. Benden sebep o insanı hayatına dahil etmek, varlığına katlanmak zorunda değil sonuçta.
Lakin tüm arkadaşlarımla bir sorunu olduğunu belirtiyor ve ilişkimi kesmemi istiyorsa burada sorunlu olan bu istekle gelen kişidir. Böyle bir taleple gelmek yerine ilişkiyi bitirmeyi düşünmesi daha doğru olacaktır. Hakkı yok ve yapmam.
Haklısın bütün veya birden fazla kişi için bunu yapıyorsa sıkıntı sevgilinin düşünce yapısında olur, ama gerçekten ciddi bir durum var ise mantıklı bir nedeni düşünebilirim
hayır, onun isteğiyle olmaz o işler tamam hoşlanmayabilir ama saygılı olması lazım. nasıl ben onun arkadaşlarına saygılıysam aynı şeyi ondan da beklerim.. ne sevgilim dedi diye arkadaşlarımı, ne de arkadaşlarım dedi diye sevgilimi bir kalem de silmem. " evet atarım" diyenleri de anlamış değilim, sonuçta sevgili de biyere kadar, ayrılınca da arkadaşlarına yalvarırlar artık ne diyim
Evet bende böyle düşünüyorum ama mesela gerçekten kötü bir arkadaşı var ise? Örnek veriyorum erkek arkadaşın alkol kullanmıyor ama alkol kullanan kişiler ile arkadaş ve sürekli bu ortamda izin verir misin? Erkek içinse kız arkadaşının arkadaşı sürekli erkeklerle buluşup senin kız arkadaşınıda oraya çağırıyorsa her iki tarafında bu durumu istememeleri doğal değil mi sence? Sen ne düşünüyorsun bu örnekler hakkında, ne yapılmalı?
ya kafamı karıştırdın biraz ama şöyle diyim; o kişinin alkol kullanmasının boyutuna bağlı biraz da, mesela sadece özel günler de içiyorsa veya nadiren kullanıyorsa erkek arkadaşımı çağırmasın da veya aynı ortam da bulunmaların da pek bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. veyahut bu durum aşırıya kaçıyosa bu durumdan rahatsız olurum. çünkü alkol zaten başta günah ve haram bişey, bunun yanın da günah olmasıyla kalmayıp erkek arkadaşımın da ruh sağlığını ve psikolojisini etkileyen madde, hatta bu durum erkek arkadaşımı intihara bile sürükleyebilir. bana bile o kafayla zarar verebilir ona arkadaşlarını bir kalem de sil diyemem, ama uyarı yaparım.
üstte yazdıklarım eğer alıştırırsa ki alıştıracak çünkü, arkadaşları bi yudum al bişey olmaz bidaha içmezsin diye bahane ederek ona bulaştırabilir.. bide sürekli aynı ortamdayda onların demesine bile gerek kalmaz kendisi bile tadına bakabilir.. sadece alkolle değil aslında onun da benim arkadaşlarımdan ona karşı veya bana karşı bir hatasını görürse, bana söyleyebilir. silip silmemek bana kalır ona değil. o sadece üstüne düşen görevi yapar gerisi bana kalır.
Detaylı görüşün için teşekkür ederim öncelikle, ayrıca geç cevap veriyorum kusura bakma. 😊 Evet sana katılıyorum ama işte bu tür ortamları olan kadın ve erkeklerin sevgilisini biraz sıkıntıya sokuyor düşünmeden gece gündüz kendini alamıyor. Bence insanlar hayatlarına birini aldıkları zaman en azından yapacakları şeylere dikkat etmeli. Duyarlı olmalı diye düşünüyorum.
Evet öyle, bir yola adım atarken aynı zamanda çevresine de bakmak, araştırmak gerekiyor 🙂
Kişi odaklı değil durum odaklı düşünürüm. Arkadaşlarımı neden istemiyor, ne yaşandı bunları bilmek lazım. Ayrıca arkadaşlarımla görüştürmem mecbur kalmadıkça, ne yapacaklar benim karımla konuşup?
Mantıklı görüşün için teşekkür ederim :)
Cevap
18Cevap
Eğer geçerli bi sebebi varsa, silebilirim.
Sevgilim olmasa da silerim kimse vazgeçilmezim değil, ailem, kardeşim vs. değil ama durduk yere herkesi sil, bütün zamanını bana ayır ve tek benimle ilgilen diyorsa sıkıntı... Ancak o da aynısını yaparsa kabul ederim.
Evet katılıyorum size bende böyle düşünüyorum. Kötü ortamları, kötü yola düşürecek arkadaşları var ise rahatsız olduğumu ona iletirim. 🙂
Öncelikle sevgilimden böyle bir şey istemem çünkü onun hayatına bu kadar karışma hakkım yok. Eğer rahatsız olduğum bir arkadaşı varsa niye rahatsız olduğumu söylerim. Ne yapması gerektiğini bilir kendi karar verir
Evet öyle kimse durduk yere onunla iletişimini kes demez. İlla ki bir sorun vardır, sorun ciddi bir şeyse gerçekten gerekiği konuşulup yapılması gerekir. :)
Günaydın arkadaşlar var arkadaş var bunada eşim karar vermeli olması gereken bire bir tanışmak daha makbul sonuçta bu hayatta güvendiğiniz insanlar tarafından bile sirtiniza hançer yiyebiliyor insan ,,,
Tabi ki öyle ama bazen gerçekten eşler saçma sapan bir kıskançlık içine girip dürüst insanları hayatımızdan çıkarmamızı istiyor :) Bu durumda oldukça abartılmış oluyor.
Benim seçimlerime, benim hayatıma bu derece müdahale etme hakkını ona asla vermem.
Hayır o istiyor diye yapmam bunu. Sevgilisi olunca arkadaşlarını silenleri sevmiyorum bana da yaptılar bunu..🙄
Peki sana neden yaptırdı eski sevgilin mesela? Gerçekten değer bir sebep ortada varsa duruma bakarım anlayışla karşılıyabilirim. Erkekler açısından mesela şöyle örnek vereyim sevgilim var diyelim ve bir kız arkadaşı var sürekli farklı erkekler ile çıkıyor onu ortamlarına davet ediyor diyelim, ben bu durumdan açıkçası hoşlanmam yani arasına mesafe koymasını ve ondan o kişiyle arkadaşlığını sonlandırmasını istemem gayet doğal diye düşünüyorum. :)
Anladım, teşekkür ederim yorumun için 😊
silmem tabiki. ama benim görmediğim bir sorunu bana göstermiş ve gerçekten böyle bir sorun var ise silebilirim.
Elbette o zaman mantıklı 🙂
Hayır, böyle bir şeyi yapmam.
Rahatsız olacağı durumlara engel olurum. Kişisine göre mesafe koyarım ama hayatımdan çıkarmak pek mantıklı gelmiyor.
Banada pek mantıklı bir durum gelmiyor, rahatsız eden şey nedir o durumu öncelikle çözmeye çalışırım, neden bunu benden istiyor diye. :)
Ben istemediğim sürece kimseyi silmem. Silmemi isteyenin yolu da bahtı da açık olsun.
Bu da bir seçenek tabi ama en önemlisi neden bunu bizden istiyor? Sebebi mantıklı bir şey ise o zaman düşünülebilir. :)
Hayatta en sinir olduğum insan tipidir. Oldu olacak fanusa koy arada bı yemle...
ahahhaa haklısın :D
Asla ne haddine iki günlük adam için yıllık baglarimi mı koparacağım
Dimi :) ama koparan var gerçekten bence yüz binlerce insan var bunu yapan, milyon bile diyebiliriz dünya genelinde, aşırı saçma geliyor bu durum o yüzden :)
Eşim nişanlım yahut uzun süredir devam eden ciddi bir ilişkiyse belki evet olabilir. Onun dışında hani silmem ama kriz çıkmaması için arkadaşlarımla münasebetimi azaltırım.
hayır o istiyor diye elbette silip atmam.. bunu için bana elle tutulur nedenler söylemesi gerekir
Böyle bir şey yapmam asla sevgili gelip geçici şeyler , arkadaşlık her zaman kalıcıdır
zamanında yaptım, şimdiki aklım olsa asla yapmazdım
Bu çok büyük karaktersizlik. Yapacak olsam bile sevgilim dedi diye yapmam.
Hayır. Bunu asla yapmam. Bi insan sevgilim bile olsa sınırını bilmeli.
oyle birsey isteyince kendine hic sans tanimiyorsun derim o anlar
Karşı cins arkadaşlarımı kast ediyorsa olabilir
Bugün arkadaşını silen yarın gururunu saygısını siler sevgilisinin istemesi böyle bir şeyi başka olay zaten
Bence de öyle :D ama bazı arkadaşlarda gerçekten kötü olabiliyor :)
Nihayetinde ne fayda varsa yine sevgiliden gelir insana düşünülür
Yapmam zaten birşeyi dikte ediyorsa ondan hayır gelmez
Sevgilisi istiyor diye kocasından boşanan bile var
Çok saçma bir durum gerçekten :D
Ezij erkek olmayın kızların istediğini yapmayın arkadaşlar
Kanka inat edip bir ay seks orucu başlatırsa ne olacak skdkdkdkdm
Abi belli de olmaz bazı kızlar da fena
Abi güzel bir haz aldıktan sonra ne isterse yapılır sevgili tadında 😊
🤣🤣🤣 güldüm doğrusu asla yapmam
Yapan var ama :D
Sevgilim boş biri der ayrılırım
Sorun neyse konuşuruz