"Seni arkadaş olarak seviyorum" diyor. Hiç mi oluru yok?

Kendisiyle yüz yüze dahi görüşmedik henüz. Eli yüzü düzgün biri olduğumu düşünüyorum, en azından onunla konuşmaya başladığımdan beri beni böyle itham edip öz güvenime destek oluyor. Yıllarca görmediğim nezaketi ve güzel kalbi kendisinde buldum. Ona hoşlandığımı söyledim, beni yargılamasın diye, ama sanırım aşık oldum. Mantıklı biriyimdir, hayatımda çok kadın arkadaşım oldu. Hepsi de Allah sahibine bağışlasın güzel kızlardı. Ama ben bu kızda bambaşka bir şey buldum. Arkadaşlar kendimi buldum. Reddedildim, saygı duyuyorum ama geceleri düşünüyorum " hic mi oluru yok?" Öz saygımı yitirdiğimi hissediyorum. Mantığım uzaklaşmam gerektiğini söylüyor ama her defasında bir parça tebessüm etsin diye sarayın soytarısı oluyorum. Mutlu olsun da nolursa olsun diyorum, o da gayet net asla diyor. Ya arkadaş ol ya da git. Cebinde tutan kızlardan değil. Görseniz peri kızı gibi, bu kadar nahif bir ruh olamaz, kış günü tüten baca gibi sıcacık bakıyor. Ayrıca sanırım flortoz olduğumu ya da ona dediklerimi bir çok kişiye söylediğimi düşünüyor. Anlattığımda ikna olmuş gibi davranıyor ama inanmıyor. Yani az kaldı şu yüzümü komple soyup ya da gözlerimi cikarip anla artık bundan ötesi, tenden fazlası diyeceğim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Reddedildiğim halde umutlu olmaktan ve kendimden utanıyorum. Nolur kırıcı olmayın, sanırım ben ilk defa seviyorum...

"Seni arkadaş olarak seviyorum" diyor. Hiç mi oluru yok?