Yeni tanıştığınız biriyle.
1 yıl
1yıldan fazla
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
1 yıl bence gayet yeterli bir süre, aşırı uzak değilse taraflar bence oldukça yeterli bir süre. Tabi kişilerin düşünce yapılarına da bağlı bir durum. Tanıma hali, başka nedenlerle de uzayabilir belkide amacı dışında. Ama çeşitli sebeplerle fazla zaman geçiremeyen kişiler için bu durum belki biraz daha fazla olabilir.
Ama bazen de bunların hepsini bir kenara bırakıyorum ve içimden diyorum; önceden insanlar senelerce görüşmezmiş hatta belki birbirlerini birkaç kez görürlermiş, hatta görmeden bile evlenirlermiş. Ama senelerce birlikte yaşarlarmış, şanslıysalarda mutlu olurlarmış. Ama sonra şunu da diyorum içimden, olayları ve şartları bulundukları dönem ve o dönemin şartlarına göre değerlendirmek gerekir. Aslında belki de insanlar çok mutlu değillerdiler, belki de oldukça fazla insan istemedikleri kişilerle evlendiler, hayatları boyunca da belki mutsuz yaşadılar ama belki mutlu yaşayanları da oldu içlerinden.
Ama şu da bir gerçek ki; bu şekilde sabır denen kavram önceki nesillerde epey gelişti, fiziksel/psikolojik/travmatik şeyler yaşadılar ve üstesinden geldiler ki artık çoğu şey o insanları etkilemez hale geldi belki. Kabulleniş ve sabır hali oluştu bu sayede. Zorluklarla mücadele alışkanlığı da oluştu.
Biraz konudan konuya geçiş gibi oldu, en iyisi burada biraz yavaşlayayım 😃😊☺️😅😅
Aslında kesin bir süre olmaz hiç bir ikiski de.
Çiftler birbirleriyle ne kadar vakit geçirdikleri ve beraber birşeyler yaptıkları sürece bu kısalmaya devam eder.
Tabi karşınızdakini ne kadar tanımak istiyorsunuz.
Yeni insanlarla sohbet etmeye ne kadar aciksiniz.
Sabrını ne kadar sağlam bunlarında çiftler arasında çok büyük bir önemi var.
Süreye bence hiç takilmayalım.
Biriyle düzenli olarak konuşuyorsanız şayet, en erken 3 ay gibi bir sürede oldukça samimi bir arkadaşlık geliştirebilirsiniz. İlişkiyi de bu ilk zamanlardaki samimiyetiniz üzerine kurarsanız ve açık sözlü insanlarsanız bir şey gizleme ihtiyacı da hissetmezsiniz diye düşünüyorum.
Kanımca bir süresi yok. Çünkü bazen yıllarda geçse güven vermiyorlar. Ama bazen de öyle bir anınızda öyle bir hareket yapıyorlar ki, beş dakika önce tanışmış bile olsanız güveniyorsunuz
Cevap
16Cevap
1 yıl çok 3-6 ay yeterli
Bence bu zamanla ilgili değil daha çok nasıl ilerlediği ile ilgili
Onun bana ne kadar açık olduğuna göre değişir bu süre. Eğer kendini olduğu gibi yansıtıyor ve çevresini de tanımama izin veriyorsa 3 ay gibi bir süre bile yeterli olur onu az çok tanımama ve güven duymama
Süre değil yaşanmışlık , az zaman dahi geçirilse yaşamak önemli , birlikte vakit yaşayamadığım biri için çok zor güven oluşur ben de
abartmaya gerek yok öyle yıllara gerek yok bir insan 1 ayda da kendini belli eder anlayana tabi
Bence yıl değilde kaliteli iki karakter lazım
Diğer türlü insanlar değişebiliyor çünkü
Aylar geçse yıllar geçse boş
Bir yıldan fazla... On yıldan fazla insanların ilişkilerde yaşadıklarını görünce bir yıl nedir ki?
3-5 yıl. Bana söylediklerinin doğruluğunu akışına bırakılmış doğal yoldan öğrenmenin mantıklı süresi.
Güven en başından başlamalı sonrasında zedelenirse bitirilir.
Bunun zamanla alakalı olduğunu düşünmek çok sıp bence
Sığ*
Kimi insan vardır güvenilir olduğu iki günde belli olur kimisi vardır şeytan kılıgı
Hiç ilişki deneyimim olmadı ama bence en az 1 sene geçmesi gerekir diye düşünüyorum
1 yıl yeterlidir. Eğer düzgün bir tip değilse zaten bunu hareketlerinden ve üslubundan belli edecektir.
bazi kadinlarda iki gun bazi kadinlarda ayla karakter yapi aliskanliklar ile alakali...
Bi'Bilen sensin gonca sen söyle.
Önemli olan birlikte geçirilen zamandır. Yani üç ay birlikte olup altı buluşma gerçekleşen bir ilişkide taraflar gerçekliklerini çok rahat gizleyebilir. Ancak altı ay aynı evde birlikte kalınan bir ilişki de gizleme çok zor olacağı için iyi bir gözlemle güvenmek daha hızlı gerçekleşecektir.
Aynen öyle birisinin gercek yüzünü anlamak istiyorsan ya çıkarlarının çalışacağı bir durum olacak ya da ayni evde belli bir süre yaşayacaksın.
Yıl veremem bu içten gelen bir şey bence.
kesinlikle 3-5 sene geçmesi gerekir bence.
kısıye gore degısır bence
10 yılda geçse güvenmem.
Kimine 1 yeter Güvenmeye kimine 10 yıl yetmiyo
1 yıl ideal
3 aydan sonra ilişki başlar zaten
Aslında insan görür görmez anlar da
10 gün kâfi.
ne 1 yılı ya max 3 ay
1 ay yeter bence.
1 yılı bulur
Hiçbir zaman tam güvenmeyeceksin.
En az 3 sene