İyi geceler...
İlişkilerde yaşanan en can sıkıcı ve bitirici bir olay.
Peki sizce aldatmanın sebebi ne olabilir?

İyi geceler...
İlişkilerde yaşanan en can sıkıcı ve bitirici bir olay.
Peki sizce aldatmanın sebebi ne olabilir?

Günümüzün gerçeğidir. Iddia ediyorum buraya duyar kasanların da yaptığı eylemdir.
Cinsiyet rollerinin değişmesi ile arttığını düşündüğüm olaydır. Türkiye'de kadının el üstünde tutulması ve onbinlerce erkeğin arasında istediğini seçebilme özgürlüğünün ona kattığı çirkin bir özgüven, erkeklerin soya çocuğu gibi görünmesi (eskiden yiğidin malı meydandaydı) ve bunların hepsi hepsi 10-15 sene içinde değişmesi.. Z jenerasyonuna bakıyorum sekülerlik konusunda oldukça başarılılar ama insan ilişkileri konusunda sınıfta kalıyorlar. Bazen biz milenyum bebelerinin sosyo-kültürel açıdan yetişmiş en son iyi jenerasyon olduğuna inanıyorum. Ha tabii ki bu konuda AKP'nin de yıllarca ülkenin içine etmesinin çok büyük katkısı var. Çocuk doğdu erduan hala erduan ne bir nutuk var ne gençliğe hitabe ne istiklal marşı. Benliğini kaybetmiş bir milletin çocukları olmak zorunda kaldı yeni jenerasyon.
Neyse konu aldatmak uzatmayayım. Böyle yetişince de aldatmak gibi boktan bir eylemi bile sıradanlaştırmış oluyor insanlar doğal olarak.
Bir Avukat olarak, nesneleri sıralayın ; Erkeklerde aldatmanın nedenleri;
1. Sevgilisi /eşi seks yapmıyordur.
2. Eşi /partneri bakımsızdır ve ilgisini çekmiyordur.
3. Özellikle, bakir olarak evlenen erkeklerde ; seksen sonra özgüven patlaması oluşur ve doyumsuz olmaları nedeniyle de bekarken yapamadığını yapmaya çalışmaları,
4. Erkeklerin, farklı tad almak istemeleri,
5. Erkeklerin, Eşi/ Partnerini artık sevmemesi
6. İntikam aldatması gibi nedenler olabilir.
Kadınlarda;
Tatmin olamama, intikam aldatması, eşini /sevgilisini artık sevmemesi ve farklı penisi denemek istemesi olabilir.
Çözüm ne olabilir? Taraflar, bir birlerine olan aşkı, sağlam tutmaları ve bir birlerini her daim tatmin etmeleri olabilir. Ama ne olur ne olmaz, bakir erkeklerle evlilikten uzak durmak gerekir. Çünkü, gözleri bir açılırsa ; duramayabilir. Ama doymuş erkeğin, gözü daha zor kayar.
Ben de 26 yaşında bakirim. Evlenmeden önce, bir çok tecrübe yaşayıp ve doyumluluğa ulaşmak isterim ki ; gözüm dışarıya kaymasın.
Şunu da belirteyim ; kadınları bilemem ama fırsatını bulan her erkek aldatır. Çünkü erkeklerin, cinsel isteği kadınlardan fazla olur ve seks yapmamız için ; duygusal bağa ihtiyaç duymayız. Kızların seks yapması için ise, illa hoşlanmazlar gerekir. Bu da bir anda olmaz. Bana göre, aldatmayan erkek yoktur ; fırsatını bulamamış erkek vardır.
Değişiyor ama temelde yatan en güçlü neden değersiz hissetirilmek. Kişi kendisini değersiz hissediyor ve karşısındaki kişiye de güvenmiyor. Nasılsa o da beni aldatacak düşüncesiyle yapıyor bunu. Elbette sağlıksız psikolojinin yapabileceği bir şey bu. Diğer nedense alışkanlık. Kişi bir kişiyle yetinmeye hiçbir zaman çalışmıyor. Göz açlığı diye bir durumu var. Kendini aldattığı zaman daha mutlu hissediyor. Olayın sonucunda da kişi aslında yalnızca kendisini aldatmış oluyor. Karşı taraf gönül rahatlığıyla kendi kişiliğini taşırken, aldatan kişi hep iki kişi olmanın verdiği yorgunluk ve aynadaki yansımasına ettiği lanet ile devam ediyor

……..
Cevap
19Cevap
Birçok sebebi olabiliyor. Haklı bir sebebi olsa da kişinin aldatmak yerine ayrılmayı tercih etmelidir
Karaktersizliktir ve korkaklıktır, kişinin kendine saygısı olmamasıdır
Ben biliyorum.
Ama aslında derin psikolojik bir travma olan bu durumu tahlil etmek istemiyorum. Aldatan aslında travma geçirir kendi ruhunun arka sokaklarında. Ve yoğun bir akıl tutulması yaşar her hücresinde. Uzundur aldatanın hikayesi lakin dediğim gibi sebeplerini burada tahlil etmeyeceğim.
Tek diyeceğim şu; aldatan insanlara tükürüp durmayın travmalarını bilmeden.
- Karsindakini gercek anlamda sevmemek
- Doyumsuz olmak ve bir kisinin yetmemesi
- Simdiki iliskide mutlu olamamak/ hep sorun yasamak/ surekli yapilan kavgalar ve bu kavgalar sonucu huzuru disarda aramak
- Arkadas gaziyla aman oglum tek gecelik birsey olacak sevgilinin/ karinin ruhu duymaz laflariyla aldatmak
Bir bilebilsem..
Başta severek evleniyorlarsa sonra o sevgi yerine güvensizlik giriyor vardır tabi bir nedeni... kişiler birbirinden soğuyorsa bu evliliği sürdürmenin anlamı yok... o eski sevgisi kalmadıysa direk söylemeli daha sonrada istediği haltı yesin.
Tek bir sebebi vardır. Hayatındaki insan aslında beklediği ve istediği insan olmadığını anladığında o insandan vazgeçmemektir. Vazgeçmediği gibi hayatında beklentileri yönünde birini arar bulur ve görüşür. Ve zincirleme bir reaksiyon gerçekleşir., kişi Ben gidiyorum demesi gereken insanda kalmış, gitmemesi gereken insanda kalarak da aldatmış olur.
Aldatmanın sebebi olamaz. Anlaşamıyorsa kişiler , uyumsuzluk varsa ayrılınır ya da boşanılır.
Aldatma sebebı diye bie sebep yok , olamaz
Karaktersizim olur
Zavallı bir insanım
Beynim bacaklarımın arasında olan aşağılık bir canlıyım olur.
Seytan’a bok atmaya gerek yok
Yok yok etmem küfür :)
Kadınlar genellikle duygusal aldatır erkeklerde cinsel
Kadınlar ilgi ve sevgi görmek istediği için
Erkekler ise daha çok seks yapmak için
Bazen da karaktersiz, maymun iştahlı oldukları için
Kırıcı olmak istemiyorum ama bunun mantıklı bi sebebi olamaz… ayrılır öyle hayatına bakarsın… tamamen “karakter” (!) meselesi…
Aldatmanin sebebi olabilir, eş hem boşanmıyor hemde eşini mutlu etmiyorsa o çoktan aldatılmayı hak etmistir
Tek sebebi karaktersizlik, onursuzluk ve haysiyetsizlik. Ağır mı oldu? İyi olmuş, kimse şer... zliğine bahaneler uydurmasın boşuna.
Karakter yoksunluğu başka bir şey olamaz. Sağlıklı düşünen insan zaten sevmediği kişiden ayrılır ne yapıyorsa yapar sonra
Sevgi eksikliği gerçek olmayan duyguların tümü ve değersiz hissetme en önemli sebepler bunlar
Aldatmanin bir sebebi olmaz ihanetin bir açıklaması olamaz ihanet ihanettir!.
Aldatmanın, ihanet etmenin hiçbir haklı ve geçerli nedeni olamaz.!
Mevcut ilişkiden sıkılıp macera aramak tamamen
Aldatmak aldatilmak onur kiraci birsey hos degillll
Çok sebebi var daha çok nefsane istekler kadında da erkekte de böyle.
TR de bu olay kadını erkeği fark etmeksizin kültür olmuş bir şey artık
Bir sebep olmasına gerek yok. Şerefsiz olan her türlü sebep bulur.
Kadınların eşlerine ilgi göstermesi ve tek taraflı bakması.
aldatmada sebep olmaz kendince yalanına kılıf aramaktır artık sevmiyorsan tiyatro oynamaya gerek yoktur
Eğer ki bir kadın aldatıyorsa bir erkeği ilgisizliktendir ya da k. duruktur
Bir erkek aldatıyorsa bir kadını o da yaptığı bazı şeylerden zevk alamadiğindandır
😌❤
...
Karaktersizlik adilik, yüzsüz lük veya soruna dayalı ise bırak ayrıl uzak dur kim olursa olsun
Aldatmanın sebebi bahanesi olmaz ama illa sebep aranıyorsa gözü açlıktan
zayıf ve gelişmemiş kişilik. sorun varsa yüzüne söyle olup olmayacağı o zaman görülür. aldatma savunulacak şey değil bence
Kesinkile çocukluktan gelen bir tranva ya da sonradan görmüştük..
Yanlış bence
Bir insan zaten karaktersiz ise aldatır bir sebebi yok adam değildir.
Bu konu üzerine araştırmalarda var kadın olsun erkek olsun bence başka birini ister.
Karaktersizliktir şerfszliktir adilik k... hb.. liktir. aksini idda edende p. ş. t. r
İlgisizlik ve anlaşılmamak
Sevgisizlik başka bişey değil
Bence değerli hissetme isteği
karşındaki insanda istediğin şeyi bulamamaktır
Her şeyin fazlasını istemek.
Sosyal medyanın sanal gazı!
Karektersizlik
Hemen elde edilebilecek bir durumdur,
Önemli olan karekter sahibi olabilmek.
İnsanın doğası bu tek eşli olamaz
Bende katılıyorum cidden kadınlarda olsun erkeklerde olsun istek oluyodur erkekler birazdaha rahatta kadin bastiriyo sanırsam
Aldatmayı illa fiziksel düşünmeyin bide ne insanlar alttan alttan götüren işveli cilveli
Oda var tabi haklısın ama doğası gereği sanırım hep bı daha iyisi cazip geliyo yahut adranilin heyecan vs
Hiçbir makul sebebi olamaz
Karaktersizdir
Haysiyetsizlık , şeref yoksunluğudur sebep
Aldatan kisinin ezikligidir🤢💅
Şerefsizlik doyumsuzluk
bacım çocuklu ^_^
İyilik
Puştluktur.
Şerefsiz olmak.
Karaktersiz olmak
AranıZdaki problemi kim ne Bilsin
Başında böyle bişey varsa otur düşün. Başkasının fikirleri kimsenin ailesini kurtarmaz
Erkeklerin libdosu
Züküşmek istemek
Zayıf karakter
Yetmiyosa
sebebi olamaz
Nafaka tazminat
İlgisizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?