Bu olanlar ne demek lütfen cevaplayın?

3 yıllık bir ilişkim var. Sevgilim 28 yaşında ben 22 yaşındayım. Kendisi mühendis aynı zamanda yazılımcı. Daha yeni işe girebildi 2-3 ay oldu ve işleri yoğun maddi sorunları borçları da var ailesinin durumu da sıkıntılı. İşlerinden dolayı az konuşuyorduk işe seyahetine gitti daha da az konuşmaya başladık artık sürekli ayrılacak mıyız benden soğudun mu diye soruyordum bunu eskiden de yapıyodum ama daha da sıklaştı her seferinde hayır dedi en son sorduğumda sana bunun garantisini veriyorum hiç öyle bir konu bile olmuycak seni sonsuza kadar sevicem dedi. Neyse konuşmalar azaldı demiştim 3 gün konuşmadık aradım açmadı 2 kere. Sonra yazdım seni merak ediyorum diye ertesi gün aradı beni ve çok ters konuştu işle birlikte yürütemiyorum dedi yazamıyorum dedi beni seviyo musun dedim seviyorum dedi peki devam edicek miyiz dedim kuranı kerim üzerine yemin mi ediyim yine diye kızdı ama çok tersti hiç canım balım demedi ismimle hitap etti ve telefonu yüzüme kapattı sonra bana mesaj atmış bu süreçte senin zarar görmeni istemiyorum biraz uzak kalmak en iyisi yazmış bende soğudun mu yani ne demek bu dedim aşırı stresli olduğum zamanlar aklıma kötü şeyler geliyor kabus görüyorum yazmış bende ne demek yani bu soğudun mu dedim bakış açılarımız farklı yazmış. Bende bitsin mi istiyorsun dedim biraz uzak kalmak istiyorum dedi sizce biticek mi ne olcak? (aşırı karamsar yapısı var ben tanıştığımdan beri öyle ve hep iş için çabalamıştı şimdi o işe tutunmaya çalıştığını son şansının olduğunu söyledi)

Bu olanlar ne demek lütfen cevaplayın?