Kız arkadaşımın bana karşı hala utangaç olması normal mi?

Neredeyse 4 yıldır beraberiz. Ancak hala bana karşı utangaç davranıyor. Utangaç olması kişilik özelliği tabii ki bunu kabullendim ve onu olduğu gibi sevdim, ve seveceğim. Ancak bazen biraz yıpratıcı olabiliyor.

Doğum günlerimiz aynı. Bu sene kutlamamaya karar verdik. Bende şöyle bir teklifte bulundum; Madem kutlamayacağız o zaman hiç yoktan o gün baş başa olmak için bize gel biraz olsun yalnız kalalım, film izleriz oyun oynarız hediyelerimizi veririz falan dedim. Çünkü gerçekten abartmıyorum yalnız kaldığımız bir an bile yok, hep arkadaş ortamıyla beraber görüşüyoruz. Çünkü utangaçlık yüzünden veya birisi görür endişesi yüzünden beraber dışarı da çıkamıyoruz. Her neyse o şekilde teklif ettim ama aldığım cevap ortak bir arkadaşımızın daha gelmesi ve 3 kişi olmamızı istemesi oldu. Ben zaten yalnız kalmak için davet etmiştim, ancak o başkasını çağırmak istedi. Bende doğal olarak bunu kabul etmeyince çok çok özür dileyerek maalesef dedi. Saygıyla karşıladım üstelemedim tamam peki o zaman dedim. Çünkü onun utangaçlığını en iyi biliyorum ve anlıyorum.

Ona bir şey söylemedim tamam önemli değil dedim ama bu durum beni içten içe çok üzdü. Bu kadar yaşanmışlığa ve bu kadar yıla rağmen hala benden çekinmesi, bana karşı utangaç olması normal mi? Birbirimizi çok seviyoruz ve sevmeye de devam edeceğiz, ancak sanırım böyle durumlar hep yıpratıcı geçecek.

Bu arada kız arkadaşım 19, ben 18 yaşındayım.

Kız arkadaşımın bana karşı hala utangaç olması normal mi?