Yani maçoluk illa çok kaba olmayı gerektirmez ama eşitlikçi bir ilişki yürütüyorsanız erkeğiniz maço değildir yani sizi kıskanıyor diye ona maço veya otoriter erkek diyemeyiz... gerekli gördüğünde size yasak ve kural koyabiliyorsa otoriter bir erkektir diyebiliriz. Evet gerçekten erkeğinin otoritesi altında yaşayan kızlardan youmlar bekliyorum... mesela demokrat erkeklerle beraber olanların yapabildiği neleri yapamıyor, onların haber vermekle yetindiği hangi konularda izin istiyorsunuz erkeğinizden?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Maço ne? Kendini sert göstermeye çalışan dediğim dedik ergen erkek yığını mı
olmayanlara sormadım tatlım... sert göstermeye çalışan değil gerçekten sert olanları sordum... başaramamış olsa maço denmez zaten
Genel olarak diyorum hepsi ergen bu tarz erkek seven kızlar da belasını arıyor
ergenlikle alakası yok tatlım... olumlamak veya başka bir şey için demiyorum erkek doğası böyle bir şey... maço olmayanların bu tarz içgüdüleri bir şekilde bastırılmıştır... modern toplumun baskısı altında kalmış oluyorlar
ben değilim ama maço isteyen kızlar eğer gerçekten maçonunne anlama geldiğini bilerek istiyorsa belalarını değil mutluluğu bulu8rlar... yani maçonun kendisi üzerinde kuracağı hakimiyete hazır olan ve gerçekten bunu isteyen kızlar mutlu olur bela filan da bulmaz... ancak ben eşitim özgürüm ama maço erkeğin kıskançlığını sahipleniciliğini seviyorum diyen özentiler için evet haklısın onlar belalarını arıyor
Ne desem anlamıycaksın
ben sana bilimsel gerçeklerden bahsediyoerum... sen kalkmış bana söylediklerini anlamayacağımı iddia ediyorsun... hadsizlikte üstüne yok... yaylan şimdi, senle kaybedecek vaktim yok
İyi ki öyle değil
çevrenizde var mı?
ama maço geçinenlerden bahsetmiyorum gerçekten itiritesini beraber olduğu kıza kabul ettirmiş birini tanıyr musunuz?
Tanıyorum
kızcğız mesela neleri yapamıyor? neler için izin almak zorunda?
Dışarı çıkarken, bir şey alırken, okumak isterken falan
okumak?
? Bunda ne var
Okuduğu şey için mi izin alıyor? Dergi okuyacak mesela
Okul okumak için izin istiyor eşinden
Eşinden izin almadan onun onayı olmadan hayatında bu kadar köklü bir değişiklik yapabilmeli mi yani bu olay eşlerin hayatını da doğrudan etkileyecek... dahası erkeğin karısını korumak gibi bir sorumluluğu yok mu?
Okumak herkesin hakkı. Bunun için kimseden izin almaya gerek yok. Ataerkil düşünce kalıplarınzdan artık çıkın. Hangi çağdayız
Herkes kendi kararını alacaksa evlilik niçin ki zaten bak sevgili için tartışırım ama kocandan izinsiz okula mı kaydolacaksın
O zaman erkek de eşinden her konuda izin alabilir. Eşi vermezse ona uysun
Ama eve ekmeği getirmek adamın sorumluluğunda değil mi?
Kadının da erkeğin de sorumluğunda. Artık günümüzde kadın da erkek de çalışıp para kazanıp evi geçindiriyor...
Zaten bu ekonomik krizde böyle olması gerekir
Maço erkek meraklısı değilim ama siz de modernliğin kriterini bire bir eşitliğe erkeğin aile içindeki liderlik rolünü hiçe saymaya indşrgemiş görünüyorsunuz
Knk ben adanalıyım aslen de doğuluyum. Zaten yeterince keko ve maço erkek görmekten gına geldi. Hiç benlik değil. Bana saygıyla sevgiyle yaklaşan erkek tercihim.
söylediklerim sevgiye saygıya aykırı değil ki yani erkeğin aile içindeki konumuna saygı gösterirsen o da sana saygı gösterir
Ben her konuda eşitlikten yanayım. Gereği gelince benim sözüm gereği gelince eşimin sözü geçsin. Ortak sözler geçse daha iyi. Benim kararlarima düşüncelerime ve beni otoritesi altına almaya kalkan erkekleri sevmiyorum. Otorite sadece erkekten yana olunca sadece onun dediği olunca ve herşeye karışıp burnunu sokunca zaten ortada saygı olmuyor. Eğer bir şeyden rahatsız oluyorsa gelir bana rahatsız olduğu durumu ve nedenini söyler ortak bir yol izlenir. Ben erkeği yok saymıyorum zaten? Arap değilim ki sadece erkeğin otoritesini kabul Edip ses çıkarmim? Benim de sözüm geçmiyecekse o evlilik değil köleliktir.
tamam erkekler denyo veya keko olmasın ama ailede ilişkide kadın rolü ve erkek rolünün bu kadar iç içe geçmesi iyi bir şey değil. yani erkeğin asimetrik sorumluluklar yüklenmesi ve ağırlığını koymasının saygısızlık ve denyoluk olarak tanımlanması ve böyle gösterilmesi bence global bir eğilim ve çok pompalanıyor... halbuki bu asimetrik sorumlulukların doğal sonucu olan otoriteyi elinde bulundurmak bir erkeğin illa da denyo olmasına bağlı değildir. bir yerin müdürü veya başkanı da otorite sabidir ama bu onun yönettiği bireylere saygısızlık yapması veya denyoluk etmeini gerektirmez...