Aşkı bitiren en büyük sebeplerden biri araya 3. kişilerin girmesi. Şimdiki ilişkilerde genel olarak kimse karşısındaki insana sadık kalmıyor. Hep başka kişilere bakıyorlar ve aldatmalar çoğalıyor. Yani insanlar birbirlerine, ilişkilerine sadık kalmadıkları için ilişkileri, o yalan aşkları bitiyor. Diğer sebepler ise saygısızlık, anlayışsızlık, yalanlar falan
Bencillik karşındakinin gittikçe bencilleştiğini, seni dinliyorken bile duymadığını, hayatına, değer yargılarına, düşüncelerine saygı göstermediğini gözüne soka soka yapması. Aptal yerine koyulup manipüle etmeye çalışması nasıl olsa avuçlarımda kedinin fareyle oynaması gibi istediği sürede ve kurallarla oynayıp sıkıldığında bırakacak. İhanet, yalan onlar en başı çekiyor.
Harfi harfine doğru. Bir yerde okumuştum kedilere sürekli ilgi verdiğinde kendisini eskisi kadar sevdirmezmiş. Bazen karşında ki de bu sevgiyi bol gördükçe garip uzaklaşmaya başlıyor. Demek ki ona ilgisi sıfır biri lazım ki arasın dursun ilgiyi.
Kedi, gücü, fareyi yakalamak, onu ele geçirmek, pençelerinin arasında tutmak ve nihai olarak da öldürmek için kullanır. Ama fareyle oynamasında bir başta etken daha vardır. Kedi farenin gitmesine izin verir, birazcık kaçmasına, hatta arkasını dönmesine fırsat tanır; bu süre boyunca fare artık güce maruz değildir. Ancak hala kedinin iktidar [alan]ının içindedir ve her an tekrar yakalanabilir. Derhal uzaklaşırsa, kedinin iktidar alanından kaçar; ama, artık ulaşılamayacak olduğu noktaya varana kadar hala kedinin iktidar alanının içindedir. Kedinin egemen olduğu uzam, fareye yaşattığı umut anları, bir yandan da bütün bu zaman zarfında onu yakından izlemeyi sürdürmesi ve onu yok etmeye gösterdiği ilgiyi ve yok etme niyetini asla elden bırakmaması; bunların hepsine, yani uzam, umut, dikkatle izleme ve yok etme niyetine iktidarın fiili bedeni, ya da daha basit bir biçimde, iktidarın ta kendisi denebilir. Elias Canetti
Bahsettiğimiz gerçek aşk ise bitmez, ömür boyu huzur ve denge içinde devam eder. Şayet değilse de yaşadığı toksik aşklar mutlaka gerçek aşka kişiyi ulaştırır. Yaşanan toksik ilişki döngü içinde devam ediyorsa demek, hala öğrenilecek şeyler olduğu içindir. Yine de ne kadar erken bağları koparırsak o kadar iyi
En başta akla tabii ki saygısızlık, sevginin bitmesi, aldatma ve şiddetin her türlüsü geliyor. Bunlar zaten tamam. Fakat bunların dışında da belli bir olgunluk seviyesine geldiğinde küçük gibi görünen engellerin aslında ne kadar ciddi olduğunu fark ediyorsun. Örnek vermek gerekirse henüz bu olgunluk seviyesine ulaşamamış biri, hayat görüşlerinin farkının ilişki için ne kadar önemli olduğunu anlamasa da aslında son derece önemlidir.
Kişiden kişiye göre değişir. Öyle geniş insanımsılar var ki sevgilisi gidiyor başkasıyla yatıyor ama duygusal bağım yok sadece ihtiyaç giderdim diyor diye eleman karıyı affediyor ya da en başından normal görüyor.
Aynı konuları tekrarlamak, karşı tarafın güvensizliği o. cocuklugu söz verip sözünde durmaması aslında tamamen kişinin kendi karakteriyle alakalı olan bir durum bu kandırıp oyalıyorsa aklında sorun vardır
Aşkın kafasını mı daha çok seviyoruz yoksa gerçekten karşıdaki aşık olunan kişiyi mi? İnsan duygularını ayırt etmek çok zor , aşk bizi de değiştiren bir süreç, Schrödinger in kedisi muhabbeti, aşk bitiyorsa biz de değiştik demek , sürekli ateşli kalmak ne zor, her gün yeni aşık olma sebepleri bulamayız ya ! Aşık olduğum hanım 26 yaşındaki düşüncelerime göre uygundu, peşinden koşmalı dediğim kişiydi, oysa değiştim 7 yılda üstelik kendime de çok yabancılaştım , ve bitirdim aşkı
Gerçekten bir aşk varsa karşılık alamadığı zaman kendiliğinden söner. Eğer karşılık aldığı halde bitiyorsa bence biten şey aşk değildir başka bir şeydir.
Ben erkekler değişiyor demiyorum ki. Fakat bu durum kadınlarda da var. Evlilik öncesi canım, cicim diye takılır o maskeden anlamazsın. Fakat evlilik sonrası o eski hâlinden eser yok bambaşka biri haline gelir. Defalarca kez şahit olduğum için söylüyorum uydurmak degil.