Sevgilimi sürekli düşünüp takıntılı davranıyorum, durdurmak için ne yapmalıyım?

Sevgilimi sürekli merak ediyorum, nereye gitti ne yapıyor diye düşünüyorum. 40 dk yazmasa aklımda kurgular dönmeye başlıyor dışarı mı çıktı, biri mi aradı ne oldu diye. Arkadaşlarıyla buluşunca bana saatlerce yazmayacak, habersiz bırakacak diye düşünmeye ve stres yapmaya başlıyorum. Mesajlarını takıntılı gibi inceliyorum, neden böyle dedi keşke şöyle deseydi acaba o kadar ilgilenmiyor mu benle falan gibi ama sonra bakıyorum, mesajları gayet normal yani ben abartıyorum kafamda ve bunun normal olmadığının farkındayım, galiba paranoyam var. Bu düşünceleri engellemek için ne yapmalıyım sizce? Onu her saniye böyle merak etmek, yoklamak beni yoruyor ve kafamın rahat olmasını istiyorum ama bir yandan da engel olamıyorum. Henüz bu konu yüzünden büyük bir tartışma yaşamadık ama bu davranışlarımı durdurmazsam olacak ve ilgisini yitirecek gibi hissediyorum. Daha önceki ilişkilerim hep zehirli ya da olgunlaşmamış kişilerle oldu ve ilk kez sağlıklı bir ilişkideyim, belki bunun da liseli ergenler gibi kafayı takmamda etkisi vardır, önceki ilişkilerim ayna etkisi bırakmıştır. Bu huyumdan kurtulmam için öneriniz var mı?

Sevgilimi sürekli düşünüp takıntılı davranıyorum, durdurmak için ne yapmalıyım?