Arkadaşlar 9 ay süren ilişkim bitti, eski mesajlar vesaire duruyor. hâlen takipleşiyoruz. Az önce şöyle ayrılmadan bir kaç gün önce ki mesajlara baktım da, ona çok tatlı dilliymişim. Güzel sözcükleri hiç eksik etmemişim fakat bana hep soğuk davranmış. Ben nasıl fark etmedim bilmiyorum. Kendisi en son soğuduğunu, sevgisinin azaldığını söyledi. Mesajları tekrar okuyunca içime inanılmaz bir nefret duygusu yerleşti. Arkadaşından da öğrendiğim kadarıyla benim tarafımdan ayrılık kararının alınmasını beklemiş. Ben bu arkadaşa ayrıldıktan bir kaç gün sonra Allah şu yaşattığını yaşatmasın sana diye bir mesaj atmıştım, görüldü yapmış bir şey yazmamış. Bir kaç gün önce de aramıştım fakat numaramı engellemiş. Sosyal medyada Whatshappta duruyor, engel yok. İçimde ki nefret duygusu azami seviyede. İntikam duygum aşırı yükseldi ne yapmalıyım ne önerirsiniz?
Eski sevgilimden nefret etmeye başladım?
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrılalı 10 gün oldu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
İnsan bazen olay yaşanırken bazı şeyleri fark edemeyebiliyor, konduramıyor belki de. Onun sana soğuk davrandığını anlamamış olman gibi. Daha çok taze ve şu an yaptığın her şey sana zarar verir. Daha zaman geçtikçe farkına varacağın çok şey olacak kafan netleşene kadar adım atmaman o yüzden önemli. Karşındaki insan belli ki sana açık davranmamış bu çok kırıcı bir şey ama emin ol şu an sinirle yaptığın hiçbir şey onu üzmeyecek çünkü ayrılığı seçen, duyguları biten o ve sen sanki bunu kabul edemeyen ve ondan vazgeçemeyen biri gibi görüneceksin. O yüzden iletişime geçmemen en mantıklısı. Aklındaki şeyleri otur yaz kağıda, bilgisayara ama ona bir şey deme. Hemen geçmiyor ama zamanla hafifliyor ve karşındaki insanı sarsabilecek tek şey senin reaksiyon vermeyip hayatına devam etmen olur. Onun dışında yaptığın her gönderme, ettiğin her söz ona değerli hissettirir söylediklerin olumsuz olsa bile.
Anlıyorum, teşekkür ederim. Vedalaşırken söylediği söze bile ümit bağlamıştım. Belki bir gün olgunlaştığımız zaman tekrardan oluruz nasip bu demişti. Sosyal medyada takipleşiyoruz, ben bir şey paylaşmıyorum onla beraberken de paylaşmıyordum. Profilimde herhangi bir fotoğraf yok. O 2 günde bir story atıyor. şu an onu rahatlatan tek şey 1 ay sonra üniversitenin açılıcak olması. Hayatıma hangi şekilde devam etmeliyim sizce? Bende sosyal medyada paylaşım yapmak istiyorum. Fakat kendimi bile paylaşsam gönderme gibi olucak diye korkmuyor değilim. Numarasını silsem sosyal medyadan çıkarsam kendini değerli sanıcak. Önce ki ayrılıkta her yerden silmişti. Sebep olarakta kontrol edip ruh sağlığını bozmak istemediğini söylemişti.
Bu kolay bir süreç değil. İnsan umut etmek istediği zaman gözünü fark etmeden bazı şeylere kapatıyor ve karşısındaki insanın duygularının bittiğini kabullenmekte zorlanıyor. Şu an üzülmen normal çünkü öyle ya da böyle kıymet verdiğin biri hayatından çıktı. Bunu kendi isteğiyle yaptı bu da can yakıcı bir durum. Öncelikle en azından bir hafta kadar daha sessizliğini koru bence. Hem biraz kendine dönme fırsatın olur. Acını çek, öfkeliysen dediğim gibi otur yaz içini dök onun dışında sana keyif veren şeyleri yap. Hemen başkasına yürüme yara bandı olarak bu daha çok yıpratır seni. Arkadaşlarınla takıl, dizi film izle. Yaz olması avantaj. Ayrılıkla ilgili youtubedan videolar da izleyebilirsin bu süreci daha rahat atlatmak için güzel videolar var. Ara ara bu acı nükseder, aylar geçse bile insan zorlanıyor bazen ama dediğim gibi o kişiye bir şey demenin faydası olmuyor çünkü senin için önemi olan şey onun için angarya gibi. Yani duvara konuşmaktan farksız. Yanlış anlama yaşadığım için söylüyorum. Bir süre sonra paylaşım yapmaya başlayabilirsin kendini paylaş, günlük rutinden şeyler paylaş ama asla şarkı ya da özlü söz paylaşma. Sosyal medyada kalması seni aşırı rahatsız etmiyorsa silme sessize al olmadı. Umarım en kısa sürede rahatlarsın
Yaptığım en iyi iş kripto para borsasında günlük trade yapmak. Son 3 4 gündür bu işe yeniden döndüm, kafamı gerçek anlamda dağıtıyor, sabah 9da kalkıp spora gidiyorum, akşam 6 7'ye kadar evdeyim 7 gibi arkadaşımla dışarı çıkıyorum. Şimdilik rutinim bu. Biliyorum ki kendimi paylaştığımda ne kadar yakışıklı güzel çekilmiş bir fotoğraf olsa da o fotoğrafa baktığında boşluk görecek. Yaşadım çünkü bunu belki de başkasının ahını aldım. Gerçekten başkasının ahını aldım, ve gerçekten yaşattığını yaşamdan ölmüyor insan. Sizce yaşattığını yaşayacak mı? İçten dua ediyordum daha sabah yaşamasın Allahım o böyle hallere düşmesin diyordum. şu an en acısını yaşamasını isterim, ama bir başkası yine dokunmasın onun tenine. Karman çorman duygular içerisindeyim ve bu duygular beni tüketiyor hissediyorum. Çok yoruldum. Gayet basit bir hayatım vardı, bir kız arkadaşım, ailem ve 1 2 arkadaşım. Şimdi o çıktı, tüm denge bozuldu. En yakın arkadaşım olarak bildiğim insan derdimi dinleyip onun paylaştığı son fotoğrafa beğeni atıyor. Çok karmakarışık, belki de bi o kadar basit. Kesin olan şey ise ruh sağlığıma ne kadar zarar verdiğini gördüğüm an ona karşı duyduğum aşkın nefrete dönüşmesi.
Ne güzel seni meşgul edecek şeyleri biliyorsun. Onun için olumlu ya da olumsuz dua etmeye enerji harcama. Kendin için et sadece duayı. İnsanın aklı sürekli ona takılıyor, pişman olsun istiyor ama şöyle düşün onun iradesine müdahale edemezsin yani kontrolünde olmayan bir şey için beklemek mantıklı mı? Sen şu an böyle hissediyorsun ve önemli olan bu. Ona edemezsin ama kendi hayatına müdahale edebilirsin. O yüzden sürekli kendini düzeltmeye çalış. Mesela baktın istemsizce onunla ilgili düşüncelere dalıyorsun allaha dua ediyorsun çektiklerini çeksin diye hemen kendini durdur ve allahım benim içimdeki öfkeyi huzura dönüştür umrumda olmasın diye dua et. Sen bunu atlattıktan sonra onun ne yaptığının bir önemi yok pişman olma ihtimali var evet ama bu seneler sonra da olabilir. Bunu beklemek aptallık. İnsan uzun süre ara ara yapıyor bunu yalan yok ama cidden faydası olan tek şey kendi hayatına odaklanmak. Onun sana baktığında ne gördüğünün önemi yok. Sen yakışıklı göründüğünü düşünüyorsan paylaş o ister iki saniye bakıp geçsin ister bakarak iç geçirsin. Şu saatten sonra önemli olan sadece sensin ve daha iyi hissetmen. Daha iyi hissetmek için onun kötü olmasını bekleme. Ah alma konusuna gelince de evet daha önce birinin canını yaktıysan şu an bunu anlaman için bunu yaşamış olabilirsin. Dersini alıp bundan sonra kimseyi bile isteye kırmadan yaşarsan bu döngü kırılır. Bu tarz şeyler insan dersini alana kadar devam eder, sen aldıysan sorun yok. Bu olay canını çok yakıyorsa bilki seni çok geliştirecek ve atlattığında hayatında olumlu etkisi olumsuz olandan daha baskın olacak
Ahını aldığımı düşündüğüm insanda tişörtüm kalmıştı, 1 1,5 ay sonra kapıma koymuş gitmişti. O tişört üni okuduğum şehirde evimdeydi onu getirdim giymeye başladım vesaire. şu an böyle bir ihtimalden de tedirginim.
sakin..
Sakin olamıyorum şu an mideme kramp girip duruyor. Düşünüyorum böyle bir manipülasyonu hak edecek ne yaptım diye bişey bulamıyorum.
intikam kotu yola dusurur, deneme.. birak gitsin, demissin demen gerekeni?
Nasıl sakinleşeceğim bilmiyorum elim ayağım titriyor. Ondan nefret etmeye başladım. Daha 1 saat önce ne yapalım canı sağolsun modundaydım.
yanii kafani mesgul edecek bir seyler bulabilirsin, olmus bitmis!
onun sayesinde, -eger Şu an sakin kalabilirsen- bir dahaki iliskilerinde nasil davranman gerektigini, boyle tepkilerine karsi yapman gerekenleri ogrendin?
intikam alsan da, eline bir sey gecmez.. ona zarar verirsen, obur gun sen yine karsiligini alacaksin! emin ol.
İntikam soğuk yenir. Ondan ölesiye tiksiniyorum. O kadar midem bulandı ki bi kaç saat önce yediğim iki lokmayı da çıkardım.
yukarida begendigim cumleyi okumalisin?
asagida da olablr...
uzun olan iste
Haklısın sakinleşmem lazım. Kindar bir insan değilim 1 gün sonra unuturum ben bana yapılanı oda biliyor.
kesinlikle!
İyi yaptin