3 erkek kardeş=3 ELTİ
Bu sizin için bir sorun teşkil eder miydi? Evlilik düşünürken tereddüt eder miydiniz?
3 erkek kardeş=3 ELTİ
Bu sizin için bir sorun teşkil eder miydi? Evlilik düşünürken tereddüt eder miydiniz?
Aynı evin içinde hep beraber yaşamayacaksak hiçbir sorun yok. İsterse 5 kardeşi olsun beni ilgilendirmez. Beni evleneceğim kişinin kendisi ilgilendirir.
Ya adam seni anasının evine götürse :D
Eltiler arasında bir çekememezlik bir fesatlık durumu oluyor genelde. Kadınlarlar eşlerini dolduruşa getirip kişinin evinde soruna neden olabiliyorlar. Böyle çok örnek var. Lakin tabi iş evleneceğin kişi de bitiyor. Bazı erkekler ailelerine karşı eşlerini ezdirebiliyorlar.
Sen kapalı mısın
Bende aynı şeyi söyledim anneme aslında. Önemli olan onun nasıl biri olduğu. Beni ezdirecek biri mi değil mi önemli olan bu. Bunu da tanımadan bilemeyiz sonuçta. Ama annem biraz endişeleniyor işte çok çektiği için😁
Ben bir şey diyeyim ki sizin gelecekte ki Kocalar belli tipik Orta Doğulu kıskanç ruh hastası kısıtlayıcı baskıcı ancak gidip onu alırsınız düşük bütçeli
Cevap
3Cevap
Adam bana ben ona uyuyorsak eltiden bana ne? Artık kendi aileni kurmuşsan iki tarafta da aileler ikinci planda kalmalı.
Eltiler arasında bir çekememezlik bir fesatlık durumu oluyor genelde. Kadınlarlar eşlerini dolduruşa getirip kişinin evinde soruna neden olabiliyorlar. Böyle çok örnek var. Lakin tabi iş evleneceğin kişi de bitiyor. Bazı erkekler ailelerine karşı eşlerini ezdirebiliyorlar.
Her topu da erkeğe atmayın. Burada iş erkekte değil kadında. Kadınlar arası kıskançlık. O 5 bilezik yapmış bana 6 yapalım diye ağlayıp adamın başını yersen huzur olur mu? Adam napsın burada? Kendi evine bakıp kendi hayatını yaşayacaksın. Eltim ne giymiş ne etmiş ne yemiş diye fesatlanmayacaksın.
Benim kimseyle bir ilgim yok zaten aslında. Kendi evimdeki huzura bakarım. Malda mülkte gözüm yok xaten. Kıskançlığım fesatlığım da yoktur. Ama eltiler böyle olursa benim yuvamdaki huzuru bozmaya kalkarlarsa diye çekiniyorum. Annem bu konuda çok çekmiş. Onun kaderini yaşamaktan korkuyorum doğal olarak. Annem de korkuttu biraz 🙄
Sen saygını çizgini koru kimseye koz verme sık sık görüşmez ayda yılda görüşürsünüz ondada hoş karşılarsın gönderirsin. Çirkeflik yaparlarsa onlara uyma eşin zaten görecektir senin tavrını ve senin yanında olacaktır ama şimdiden böyle bir şey yokken darlama kendini.
Haklısın sanırım. Sadece annem çok çekmiş. Onun durumuna düşmekten çok korkuyorum. Eşim daima yanımda olsun istiyorum. Ailesinin ağzının içine bakıp bana tavır alırsa diye korkuyorum
Aynı eve girmeden tanıyamıyorsun ama buluştuğunda filan sana tavırlarını analiz et biriyle tartışırken onlara nasıl davranıyor dikkat et ailesine yaklaşımını incele az çok belli olur.
Teşekkür ederim dikkat edeceğim. başka önerilerin varsa duymak isterim? Çok korkuyorum evlilikten 😁
Evliliği değil aileleri düşünüyorsun çünkü. Böyle mutlu olamazsın. O sorunlar annenin sorunları senin değil. Annenin kendi hayatındaki sorunlarını sen kendi evliliğine taşıyorsun yapma bunu. Daha evlenmeden ya o olursa ya bu olursa diye korkutmussun kendini. 3 eltiyi geç tek çocuk olan ailelerlede kayınvalide tek başına yetiyor bazılarında da. Bilemezsin. Kadınlar arası her meseleyi eşine taşımak zorunda değilsin. Yetişkin biri olarak da kendini savunabılirsin.
Babam gibi biriyle evlenmekten korkuyorum. Bu olgunluğa erişene kadar evlilik düşünmüyordum bile. Mutlu evliliğe inanmıyordum. Kavgadan gürültüden ibaret sanıyordum. Bak bunu yazarken eve babam geldi daha kapı yeni açıldı ve küfürleri geliyor içeri. Ben korkmayım da kim korksun? Ben kimseyle alakamız olmasın istiyorum. Evliliğimizi kendi içimizde yaşayalım sorunlarımızı ikimiz aramızda çözelim aramızda kalsın istiyorum. Ama ben biraz fazla iyi niyetli bir insanım. Herkes beni kullanmaya çalışıyor. İyi niyetimden dolayı beni ezmelerinden korkuyorum. 🙄
Anladım :( Çok haklısın. Her evlilikte sorun olur sorunsuz evlilik yok ama kavga küfür bunlar rezillik. Bunlar olmamalı. İnşallah gönlünce istediğin gibi hayırlı birini bulur iyi bir hayat yaşarsın. Birde Karşındaki kişiyle konuş nasıl evlilik istediğini söyle birbirinizle konuşun beklentilerinizi söyleyin. Kendi içimizde yaşayalım böyle böyle istiyorum de. Olumsuz düşünceler olumsuzu çeker, belki güzel bir evliliğin olacak? Uzun yola giderken ya kaza olursa ya yol çökerse vs diye düşünürsen yola çıkmaya korkar vazgeçersin, yola çık kaza olursa onu ozaman düşünürsün. Ama yola çıkmadan önlemini al diyorum yani beklentilerinizi konuşarak.
Çok teşekkür ederim sözlerin yüreğime su serpti gerçekten. Çok güzel açıklamışsın. Tavsiyene uyacağım. Evlilikle ilgili beklentilerimizi konuşacağım bakalım ne diyecek😁
Rica ederim canım🤗😍
😇😇
Elti deyip de ön yargılı olmanın gereği yok. Aradaki mesafeyi ayarladıktan sonra evler de hayatlar da ayrı olduktan sonra bir sorun olmaz.
Annem beni biraz korkuttu açıkçası. Bende senin gibi düşünüyorum aslında. Mesafeli olurum evlerine eşimle gider eşimle çıkarım ayrıyetten eltilerimle görüşmem diyorum ama bazı kadınlar çok fena oluyor. Genelde eltiler arasında bir çekememezlik kıskançlık durumları da oluyor. Bu noktada eşin tavrı çok önemli tabi. Bilmiyorum korktum biraz ben😁
Kardeşleriyle evlenmeyeceğim için sorun oluşturmaz ama kardeşleri uyuşturu bağımlısı ve şiddet eğilimli birileri ise o zaman birdaha değerlendiririm.
3 görümceden çoooook daha iyidir. Türk erkeğinin çoğu aileye bağımlıdır. Dikkat!!!
İşte bu da biraz ailesine düşkün galiba korkuyorum 😁
Ülkemizdeki boşanmaların %80 ni ailelere bağımlılıktan oluyor. Gençler çekirdek aileyi kurunca aileden tamamen kopmalı. Uzak mesafede yaşamalı ki müdahale az olsun. öyle her gün telefonla müdahaleye de izin verilmemeli yoksa yeni kurulan çekirdek aile olgunlaşmaz büyüyemez boşanma kaçınılmaz olur. Doğan cüceloğlunun yeni evlenenler için çok güzel bir kitabı var, Evlenmeden Önce. Onu ikiniz de okuyunuz lütfen.
Ben okurum da o okur mu bilmiyorum😁 peki ailesine düşkünlük derecesini anlamanın bir püf noktası var mı? Beni ezdirir mi yoksa korur kollar mı? Bunu nasıl anlayabilirim? 😁
anlamak zor ama: günlük kararlarını verirken ailesine danışıyor mu? her gün annesiyle konuşuyor mu? Ailesinden sık sık bahsediyor mu? ailesi hayatının % kaçını kaplıyor? Kendi parasını kazanıyor mu? ailesinden uzakta yaşamaya ne der? Bazı şeyleri de açık açık sormak lazım belki de.
Teşekkür ederim tavsiyelerin için 😇
Amin seninde hakkında her zaman hayırlısı olsun 😇
Görümceden iyidir en azından sana karışamazlar
Evleneceğim kişinin karakteri yerinde olduğu sürece kardeşleri benim umrumda olmaz.
O konuda ben çok katı birisiyim. Annem evet annemdir, ya da babam evet babamdır ama ileride evlenirsem eşime kimseye laf ettirmem. Eşime de anne babama laf ettirmem.
Ne güzel keşke herkes böyle olsa 😁
İnşallah gönlüne göre birisi çıkar karşına.
İnşallah teşekkür ederim 😇
Evlenirsin ama illaki eltiler arası bı kapışma döner
Benim evimdeki huzumu kaçırırlar mı peki?
Korkuyorum 😁
Sevdiğim biriyle öpüşmek istiyorum nasıl olmalı
Evlenirim ne olabilir ki
Kayınvalidemle baya bi samimi olurum bende kıskansınlar 🤣
Ahaha iyice kudurtacaksın daha tehlikeli 😂
Kaleyi içten fethedicem 🤣
Eltiler kaleyi başına yıkmasın😂😂
Eltilerin savaşı 🤣 o kadar kıskanç olurlarsa görüşmem bende benim huzurumu kimse bozamaz 😂
Biraz da eşe bağlı değil mi sence bu durum? Eşin yanında durur mu? Bunu nasıl anlayabiliriz ki? 😁
Evlenmeden anlarsın korumacı olmamasından kırmaktan korkar seni
Olmasından
Teşekkür ederim 😇
Yo neden tereddüt edeyim
Erkekler için bir sorun teşkil etmiyor zaten 😁
Yok neden etmesin hani korkar çekinir bazıları da
Eltiler arasında bir çekememezlik bir fesatlık durumu oluyor genelde. Kadınlarlar eşlerini dolduruşa getirip kişinin evinde soruna neden olabiliyorlar. Böyle çok örnek var. Lakin tabi iş evleneceğin kişi de bitiyor. Bazı erkekler ailelerine karşı eşlerini ezdirebiliyorlar. O açıdan sordum soruyu.😁
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?