10 yıllık ilişki nasıl bitebilir?

Neresinden başlayıp anlatsam bilmiyorum sizden ricam şu ben kalbimi dinleyecem ve kalbimde asla bırakma diyor buna göre yorum yapmanızı istiyorum 10 buçuk yıl oldu lisede tanıştık pek görüşemedik ilçe mahalle arası mesefeden küçük şehir olmasından ve aile sıkıldığında nerdeyse görüşemedik bide sevgilim korkuyor bir görür aileme söyler falan diye iç anadolu olunca velahasıl kuytu köşe baktım kaçtım misali buluşmalar oldu tartışma elbetde oldu ama hep ufak şeylerden güven konusu aldatma konusu veya bi yanlış söz konusu değil oda dosdoğru bende öyleyim sadaketde hiç bir sorun yok. Gelelim son bir yıla kadar evlenme hayali kurduğumuz işi alalım sınavları geçelim diye beklediğimiz sevgi sen 1 yılda tepetaklak oldu babasını çok severdi babası evli olduğu halde bitane dost edinmiş neler yaşandığını allah bilir sevgilim çok üzüldü tabi evde tartışmakar bilmem huzursuzluk vs bu süreçte pomeme başvurdu ve nasiptir ki kazandı bitirdi şimdi İstanbul'da görev yapıyor iki gün önceye gelirsek abi ayrıldık yani inanamıyorum şoktayım tamam soğuk yapıyodu aramıyodu konuşmak için bekliyodum yorgun olduğunu söylüyordu ama bunları işten sebep yçdiye anlatıyodu yani ben bir şey yapmadım o yapmadı yani anlamıyorum sebep de şu duygularım alınmış gibi kendimde değilim ben artık eski x değilim hayattan yoruldum yaşamaktan yoruldum seni eskisi gibi sevmiyorum aşık olarak sevmiyorum evlenmeyevem anneme bakacam onun yanında duracam gibi şeyler söylüyor ne ara böyle olduk diyorum hani patronun bi parçasında "hemen mi benden soğudun güldürme beni nolur" diye yakarışı varya öyleyim bugün ayrılığın ikinci günü doğru düzgün yemek yiyemedim gücüm kuvvetim yok uyku desen 2 günde 2 saat uyumuşum her an rüyama giriyor onun yokluğu aklıma geldiköe bittim ben onsuz nasıl yaşarım diyorum. Daha iki geçen ay kızımız olsa adını ne korsun dedi ahu dedim ahu da kim nerden çıktı ahu diye kimi tanıyıon diye trip atmıştı çocukluk aşkım o benim ilkim ben onun ilkiyim beraber büyüdük
10 yıllık ilişki nasıl bitebilir?