Selaaamm 💆♀️
Erkekler kendinden yaşça küçük biriyle olunca normal karşılanırken, kadın kendinden küçük biriyle olunca tuhaf karşılanıyor. Sebep?
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

#sosyetic
Selaaamm 💆♀️
Erkekler kendinden yaşça küçük biriyle olunca normal karşılanırken, kadın kendinden küçük biriyle olunca tuhaf karşılanıyor. Sebep?
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

#sosyetic
her şeyde olduğu gibi burada da kadınları hor görmekten kendilerini alamıyorlar çünkü. kız küçük, erkek yaşça büyük olduğunda (misal 18-38) o kadar tuhaf karşılanmaz ama tam tersi erkek küçük, kadın büyük olunca kadını yerden yere vurur hiçbir yere sığdıramazlar. bunun toplumumuzda aşırı örnekleri var. misal en bilineni pınar altuğ-yağmur atacan çifti; yıllardır hâlâ bu kadınla adamın yaş meselesi konuşuluyor ya günümüzde bile. bir türlü aşamadılar çünkü meselenin temelinde yine kadın var. kadın büyük adamla evlenemez, kadın şunu edemez, kadın bunu edemez... ama erkek yapabilir, aynısını erkek yaptığında asla bu kadar hır gür çıkmıyor. bir ayağı çukurda kaç herif genç kızlarla evlendi böyle şamata olmadılar etrafta, ha onlar içinde parası olduğu için evleniyor-yollu olduğundan gibi atıflarda bulunur yine sorunun temeli erkeğe değil kadına indirgenir hep. yaşlı dırzolar çıtır kız avcılığı yaparken, buruşmuş bedenleriyle salyaları aka aka "on sekiz yaşında kız istiyoğğğm yaağ" diye böğürebilirken biz kadınlar kendimizden küçüğe ilgi duyduğumuz için tacizci/ped? fili oluyoruz. erkekler kendinden küçüklere layık olabilsinler ama kadınlar asla, onlar hep kendinden büyüklere gitmek zorunda, hep yaşlılara itelenmek zorunda. hadi canım oradan, biz kadınlarda gayet çıtır erkekle (18 yaş ve üstünden bahsediyorum bu arada) ilişki yaşayabiliriz. olamazı, olmazı yok bu işin. kafanızdaki o gericiliği sileceksiniz. yetti be.
Sorun değil 😅
Türkiye gibi saçma sapan bir toplum içinde zaten yaş farkı her zaman anormal karşılanıyor adamın küçük bir kız ile sevgili olması ne bileyim mesela diyelim ki kız 24 yaşında adam 35 yaşında filan buna bile sübyancılık diyorlar sübyancılığın ne olduğunu bilmiyorlar daha sonrasında ne bileyim mutlu olan insanları çekemiyorlar kadın büyük olunca işte MILF diyorlar başka bir şey diyorlar hayatta her şey olabilir büyük birisini sevebilirim küçük birisini sevebilirim önemli olan kişinin yaşı değil çünkü benim içimde uyandırdığı duygular demekki yaşıtlarım bana hitap etmiyor ben benden daha büyük insanlara ya da küçüklere yöneliyorum kendimi bildim bileli mesela benden büyüklere ilgi duyarım her zaman Ve ben bununla gurur duyuyorum bence gayet güzel bir şey işini bilen adamı avucunun içinde mutluluk yatarken niye yaş olarak kendime dengi birisi ile olupta adamın deneme tahtası olayım değil mi tecrübe varken niye mundar olayım.
Tamda bebeğimin konusu :D
Her şeyi açık olmak lazım benden büyük birisini seviyor olmam benden küçük birisini sevmeyeceğim anlamına gelmez😝😂 hdjdjd hayatta her şey olabiliyor ama olgun her zaman tercihimdir kdjdjd ohhhhh😌😃😎😂😱😱🥳🤪
Tamam minik profesör 😃🧐
Bunlar hep cahil toplumun dayatmaları. Oysa gayet normal kadının kendinden küçük bir erkekle sevgili olması. eRRRkeklik gururuna zarar geldiği düşünülür bu tür olayların. Zırva 😃
Standart dışı diye galiba.. Alışılmışın dışında.. Ondan dolayı mı yoksa gerçekten erkeğin büyük olması daha mı cazip bilmiyorum ama hoş olan da bu bence..
Cevap
52Cevap
Tuhaf değil gayet normal bende benden büyük kadınlardan hoşlanıyorum
Bunun birkaç sebebi var.
■ Kadınların, erkeklere oranla daha erken yaşlanıp çocuk vb durumlar için elverişli yaşlarının kısa olması ve genç bir erkeğin önünde uzun bir çocuk sahibi olma dönemi varken eşi belirli yaştan sonra menopoza girdiğinden bu ihtimalin kalkması. Eskiden toplumda hükümdar olacakların çocuk sayılarına dahi bakılıyordu.
■ Erkeklerin genelinin özellikle belirli yaştan sonra kendinden daha genç olanları beğenmesinden dolayı bu kişiler evlendiyse kadın zengindir vs gibi bir algı oluşuyor yani sanki bir çıkar varmış gibi düşünülüyor.
Benim kanaatim iki insan iyi anlaşıyorsa, mutlu ve huzurluysa aradaki yaş farkı çok değilse kadın veya erkek büyük farketmez. Ancak bence maksimum yaş farkı 8 dir ki o dahi fazla olsa da gerisi arada jenerasyon farkı oluşturacak kadar fazladır.
Bizimki dahil bir çok toplumda oluşmuş bir algı bu, çağlardır süre gelen bir mesele. Tabii her çağın kendine göre değişkenleri olmuş. Benim yabancı arkadaşım çok, onlarda da gördüm bunları. Burada sorulacak başka sorular da var sanırım, mesela sadece bir ilişki mi, değilse birbirlerini ne kadar seviyorlar, çünkü gerçekte sevgi o çağlara göre farklı olan değişkenleri aşmanızı sağlıyor.
Ben bunu bizim yönetim kurulunda çok sevdiğim ve abi kadar yakın olduğum birini ve eşini tanıyana kadar anlayamamıştım. Eşiyle aralarında 20 yaş fark var... Gerçekten sevebileceğiniz birini bulduğunuzda ve aynı sevgiyi onda gördüğünüzde yaş farkının bir önemi kalmıyor. Varsın ön yargıları onların olsun...
Sanırım ilişkide bir kadının erkekten yaşça büyük olması diğerleri tarafından komik karşılanıyor. Şahsen ben kendimden küçük olan bir erkeğe arkadaşım/kardeşim gözüyle bakarım. Kendimden küçük birisi ile sevgili olmak istemem. Bu çevredeki kişilerin ne düşündüğü ile ilgili değil, ben kendim benden yaşça büyük olan birini isterim
Çünkü kadinlar erkeklerden daha olgundur, erkeklerden daha erken ergenlige girerler, araplar kadar olmasa da ulkemizde ortalama 13 yasindan itibaren ergenlige basliyor kizlar. Hal boyleyken kadinlar kendinden daha guclu, daha olgun, daha parali (neyse bu baska konu) erkekleri istemeleri evrimlerince de normal kabul edilir ve yaygın inanisin aksine kendinden asiri kucuk kadinla birlikte olan birine subyanci denmesi aslinda kadinlar icin kullanilmalidir (kadin kendinden kucuk erkekle beraberse)
Ruhsal durum, gelisimsizlik soz konusu olabilir, bu subyanci oldugu gercegini değiştirmez.
Lakin turkiye sartlarinda erkeklerinde erkenden hayata atılıp olgunlastigini, pistigini de unutmamak lazimdir. Bu yuzden kadınlar turkiyede yuzde yuz subyanci da diyemeyiz
ülkenin kör kütük cehaletinden kaynaklanıyor 40 yaşında flörtüm oldu yaş 26 gayet güzeldi herkes herşeyi bilmesi gerekmiyor insanlar ne der diye düşünmekten dolayı ülke böyle cahil kaldı dışarda olsun başkarının yanında olsun canım cicim ya da ismi ile sesleniyordum 2 tarafta benimsemişse sorun yok
hiç tuhaf karşılamadım
aşkın yaşla alakası olmadığını biliyorum en nihayetin de :) mutlu iseler bize ne arkadaş herkes kendi hayatına baksın..
Genel olarak böyle bir düşünce olması saçma ama herkes için böyle olması gerekmez çünkü ben, benden küçük biriyle ilişki kurmak istemem. Benim düşüncemle erkekler geç olgunlaşıyor, o yüzden benden birkaç yaş büyük olması daha mantıklı geliyor. Diğer herkesin hayatını nasıl yaşadığı da beni ilgilendirmiyor, bu benim düşüncem.
Aradaki yaş farkının ne kadar olduğu önemli bence.. kadından fazla küçük erkek bana göre abes. 3-5 yaş demiyorum
Kişiler anlaşıyorsa kime ne, bize ne
Çünkü kadınlar daha erken olgunlaşır. 30 yaşındaki bir adam ile 25 yaşlarında ki bir kadın denk sayılabilir. Ama 30 yaşındaki bir kadın ile 25 yaşındaki bir erkek fiziksel ve zihinsel olarak denk olmayabilir
Bunun cevabini bulursan bana da söyle lütfen? adam afedersin 50 li yaşta 20 lik kizla gezer laf olmaz. sapik olmaz. fakat bir erkek 30 lu yaş de 8 9 yas buyuk bir hanımla olsa neden laf edilir anlamiyorum..
Çünkü sonun pişmanlık olabilir kendinden kat kat yaşça büyük ise ilerde beklentilerini karşılayamaz. Çok fazla bir yaş farkı varsa arada bir sapkınlık vardır zaten o kesin. Ama 5 yaş büyük ise normal bir yaş bence
Peygamber efendimiz in ilk eşi kendisinden yaşça baya büyüktü peygamber efendimiz 25 Hatice annemiz 40 yaşındaydı yanlış bir şey olsaydı peygamber efendimiz yapmazdı.. ayıp veya yanlış olarak gören varsa bu o kişinin. Ayibiy veya yanlisidir
Dimi ya, 70 yaşinda erkek 20 yaşinda kız birlikte ya da evleniyor kötü gözle bakılmıyor. Benim tarzım değil fakat kadınlar küçük yaşlarda biri ile birlikte olduğunu duyduğumda garipsiyorum. Yargılamıyorumda.
Erkekler, istisnalar dışında kolay kolay olgunlaşan canlılar olmadığı icin kadının erkekten büyük olmasını çok uygun bulmuyorum daha doğrusu kendim için uygun bulmuyorum onun dışında kim kiminle çok umurumda olmaz tuhaf karşılamam
Kadınlarda istediğini sevebilir hani aşkın yaşı yoktu. Kadınlara gelince neden tuhaf karşılanıyor anlamıyorum sözde lafa gelince herkes eşit derler...
Hiçbir fikrim yok toplumun koyduğu aptal düşüncelerden biri daha bence, bana yaş farketmez sadece içi önemli. S
bende buna kızıyorum .
sugar daddy oluyorda sugar mommy yani milf severler napsın .
Tuhaf karşılayan kişilerin tuhaf karşılama sebebi bence tamamen kalıplaşmış bazı düşünceler. Halbuki gayet normal bir durum ve bence baya baya bu algılar kırılıyor.
Türk toplumunun ve milletinin buna alışkın olmaması ve biraz da eril yapı gereği böyle şeylerin ters gelmesi sebebiyle.
Aslında gayet normal.
Arada abartılı fark yoksa niye tuhaf karşılansın ki? Çevremde çok var 2-3 yaş küçük erkekle evli olan. Ama 10-20 yaş olursa, o zaman farklı bakanlar olur..
Toplumsal olarak kadınlar eskiden ya kendisinden büyük ya kendiyle yaşıt kişilerle evli olduğu için ya da sevgili olmuş olduğu için böyle oluyor.
Bence yavaş yavaş aşacağız.
Kızlar erkeklerden 3 4 yaş önce ergenliğe giriyorlar. O yüzden ilişkide erkek 3 4 yaş büyük olunca doğal oluyor. Ergenlikten önceki yaşını çıkarınca yaşlar ayni olmalı (:
Bilmem, saçma. Benden yaşça büyük sevgilim oldu ve gayet uyumluyduk. Milleti çok dinlememek lazım.
Kim ne karışır ya? Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.
Çünkü kadın daha olgun, birde küçük erkek alınca yanına oğlu gibi duruyor.
Erkekte öyle olmaz.
bence yaştan önemli kimyasal uyumu. kımyasal ve estetik uyum sağlandığnda yaş, kilo boy hiç bir şey önemli değil
Çünkü tuhaf seyler, tuhaf karşılanır.
Iki kere iki beş. Bu kadar basit.
Umarim engin bilgim ile yardimci olabilmisimdir.
Kadınlar genel olarak erkeklerden daha çabuk olgunlaşırlar bikaç yıl sonra bu birbirini dengelemiş olur
Kim o tuhaf karşılayan. Kimseye sormaz kimseye ne düşünüyorsun demezseniz tuhaf da karşılasalar mantıklı da bulsalar haberiniz olmaz 🚶
mutlu olan istediğiyle mutlu olabilir
buna kimse karışamaz Karışmak boş eleştiri olur
buna puma durumu diyorlardı bence her iki tarafta anlaşabiliyorsa ortada sorun yoktur
Kadın güzel, bakımlı, kendini bilen biriyse sorun yok
Büyük ya da Küçük yaşa takılmayın
El alemin mutlaka bi yorumu olacak
Çene boş durmaz ki 😉
@Sosyetic_SheqiiL piyasada çok yok tutulmadığı için 😅
Toplum algısı bu. Genelde ilişkiler ya aynı yaş ya da erkeğin büyük olduğu durumda onaylanır.
Erkekler gec olgunlasir gibi bir algi oldugu icin. Bebek bakiciligi gibi goruyor insanlar
Erkekler kadınlara göre daha geç olgunlaşıyor ondan
Yakıştıramıyorum, sankii kadın ona bir iki beden büyük gelecekmiş gibi 😃
Sevgilim benden 6 yaş büyük önemli olan huzurlu olmak, mutlu olmak.
Kadınların yaşlılığı da normal karşılanmadığı için olabilir.
Sanmıyorum ya o kadar garip karşılandığını pek gormedim
Ben tuhaf karşılamıyorum ki zamanında benım de boyle bir ilişkim oldu.
Kendi açımdan benden küçük birini ciddiye alamam gibi, ondandır tuhaf gelmesi
Ben asla kendimden küçük biriyle sevgili olmazsım... sıbyancı gibi hissederim kendimi
Aslında normal ama alışılmış olmadığından tuhaf karşılanıyor ama bana göre de 10-15 yaş fazla
Yanımda ergen taşıyacağıma olgun kadın taşırım daha iyi
benim hic umrumda degil isterse yapay objelerle birlikte olsun banane...
Ben bu düşünceye karşıyım ve olgun kadın her zaman iyidir Hem ilişkide hem karakter hem anlayış olarak kendimden çok yaşça büyük kadınları tercih ederim
Benim eşim benden 3 yaş küçük. Ben 96lıyım eşim 99lu :) Çok da mutluyuz. Anlaştıktan sonra yaş sadece bir sayıdan ibarettir.
Çünkü kadınlar (zengin olmayan) erkeklere göre yaşlanınca daha çökük görünebiliyor yani tamamen dış görünüşe ilgili.
Erkekle akran bile olsan çocuk gibi oluyorlar çünkü en az 5 yaş olmalı bence. Bu kişiden kişiye değişen bir şey tabi herkesin olgunluk seviyesi farklı olabiliyor ama genelde öyledir
Aşkın yaşı Yok bence
toplumda bunu böyle görüyoruz haliyle alışkın olmayınca tuhaf gözüküyor
Başına gelmemiş demekki hiç
Bence daha çok kadınlar kendi hemcinslerinin rekabeti ve hazmedemezliğinden yara alıyor
Sevgilim benden 3 yaş küçük. Beni her anlamda idare ediyor mesele kafalar küçük olmasın
Ben tuhaf karşılamam olgun kadın her zaman tercihim benden 5 10 yaş büyük olsun
alışmamışlar.. doğruyu söylemek gerekirse her iki cins içinde tuhaf buluyorum..
Nööö olamaz olmamalı
Niçüüün :D
Bu sadece kadınlar için geçerli değil erkekler için de tuhaf karşılanıyor
Erkekler oluncada garip karşılamıyorlarmı 🤣🤣🤣
yoo..
Ben karşılarım şahsen yan yana durunca o fark belli oluyor ise çok kötü durum
Kadın içinde aynı erkek içinde toplum ne düşünür bilemem çokta umurumda değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?