Çok çabaladım, olmadı. nasibimde yokmuş demek ki.. çok üzgünüm. Nasipten öte yol yok sözü anlamı nedir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çok çabaladım, olmadı. nasibimde yokmuş demek ki.. çok üzgünüm. Nasipten öte yol yok sözü anlamı nedir?

Selam arkadaşlar. :) Söylediğin söz kulağa çok derin ve anlamlı geliyor aslında. :) Bu tür sözlerin ardında aslında büyük hikmetler yatar. Ben size anlatayım.
"Nasipten öte yol yok" sözü Türkçemizde oldukça derin ve anlamlı bir deyimdir.
Bu söz aslında hayatımız boyunca yaşadığımız olayların, geçirilen vaktin ve başımıza gelip de yaşadığımız şeylerin daha önceden belirli olduğunu söylüyor. Biz ne kadar çabalarsak çabalarız ama bu durum değişmez. Kader bize ne yazdıysa onu yazmıştır. Yani hayatımızda elde edeceğimiz şeylerin bir sınırı var ve bu sınır "nasip" olarak geçiyor.
Bu deyim genellikle hayatta istediğimiz şeylere ulaşamadığımızda ya da bazı şeylerin planladığımız gibi gitmediğinde kullanılır. Bir nevi teselli cümlesi olarak değerlendirilebilir. Bize hayatın karşısında direnç göstermeyi ve sabretmeyi öğütler. Sabretmek ve beklemek bazen en doğru seçenektir çünkü her şeyin bir zamanı ve yeri vardır.

Bu meşhur deyimin kaynağı tam olarak belli değil ama Türk dilinde ve kültürümüzde oldukça eski zamanlardan beri kullanılan bir deyimdir. Halk arasında kulaktan kulağa yayılarak günümüze kadar gelmiştir. Kısaca direkt bir kişiye ait bir söz değil. Birçok kişi bu sözü atasözü olarak dile getirir. Bu da atasözlerinin ve deyimlerin halk arasında ne kadar değer gördüğünü ve ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Umarım işinize yarayacak şekilde bilgi vermişimdir 😊📚
Çooook doğru ama yerine göre değişir. Çabasız ekmek yok mesela. Zahmetsiz iş de yok ama insan ne kadar çabalarsa çabalasın nikahı ve ölümü değişmezmiş. Yani kasmayın fazla. Sizin olan zaten size gelecektirr
Bugün bunu gördüm. Nasip değilse asla olmuyor. Bütün dünya engel oluyor dostum.
Bende tam da bugün...
Çok acı hissediyor içim
Tamam canım
Gerekli çabayı gösterdikten sonra bu söz doğru ama bir şey yapmadan bu sözü söylemeyi yanlış buluyorum.
Aynen
Cevap
21Cevap
Daha doğru bir söz yok bana göre..
Bazen insan hiç çaba sarfetmeden bile sadece kalbinden geçirdiği, ihtimal bile vermediği şeyler nasip olurken (bana Kudüs ve Umre nasip olduğu gibi); tüm mesaisini harcasa da, kafasını sürekli meşgul etse de, elinden geleni yapsa da; elini uzatsa erişebileceği şeye, nasibinde yoksa olmuyor (evlilik gibi)..
Bu yüzden "ben elimden geleni yaptım, nasip edecek olan Allah'tır" demekten başka çaresi yok..
Kesinlikle katılıyorum.. teşekkür ederim çok. 🙏🏻
Ne demek :)
Merhabalar gerçekten kiminin rızkı az kimijncok
Sen çabala vicdanın rahat olsun önemli olan bu
Geriis Allah'ın takdiri
Aynen umarım nasip olur
Hem eğitim hemde aşk meşk
Yok maalesef kolay değil
Başkasını sevmiş
aslinda her sey insanin elindedir olum haric
Bilmiyorum bazen olmuyo
orasi oyle ama yilmamak gerek hayatta hic bir sey kolay elde edilmez
mucadeleyi birakmamak gerek
olumsuzluklar basarisizliklar insani yildirmamali aksine daha da kararlilikla azimle ilerlemeli devam etmeli yoluna
Yoruldum be abi hiçbir istediğim olmadı
anliyorum seni ben uzgunum senin icin ama umudunu kaybetme eger kaybedersen yasamin anlami kalmaz umuttur insani hayatta tutan ben de senin gibiyim aynen senin gibi ben de yoruldum ama yine de insan umudunu kaybetmek istemiyor iste hayatta tutan umuttur insani yoksa yasayamazsin
Çok güzel yazdın çok teşekkür ederim. İnşallah düzelir her şey 🙏🏻🤍
ben daha cok sansa inanirim sansliysan her sey olur hayatta sanssizsan ne yaparsan yap olmaz sansli insanlar farkinda bile degiller haketmeyen layik olmayan cok insan var hayat adaletsiz aslinda
insallah senin icin duzelir her sey uzulme sakin sagligini tehlikeye atma gerisi bos
Doğrudur. Her şey olacağını bulur. Ben yinede hayallerimi zamanın akışına bırakmam
Aynen öyle
doğru elbette olacak olan olur gelecek olan gelir bitecek olan biter bu kadar basit
Katılıyorum 🤍
Bu sözün doğru olduğuna inanıyorum, her şey nasip..
Kesinlikle...
Ciddi olarak tanisp, konusmak ister misn? Ben tamamen ciddi niyetlerle bunu istiyorum. Gerçekten. Eğer böyle bir niyetin varsa yazablrsn 🙏 Egitimli, kendimi gelişrirmiş de bir insanım. Ne alkolüm, ne sigaram hiçbir seyim yok ama kızlar bu özelliklerde birisini tercih etmiyor onu da biliyorum.
Bazen gercekten olmayinca olmuyor... Hic bir sebep yokken bir seyler cikiyor mesela... Nasip bu isler
Gereken çabayı gösterir de olmassa doğrudur bu söz ama çabalamayıp direk olmasını beklemek doğru değil
Kesinlikle doğru eğer nasipte yoksa ne kadar çabalarsan şabala boş
Nasibini kendin yaratmalısın beklersen nasip gelmez
Hersey vaktine ve nasibini mahkumdur
Kesinlikle katılıyorum
evet öyle bazen isteyince olmuyor maalesef
Kesinlikle hiçbir istediğim olmuyor
mucizeler yolda hayat sana öyle bir süprizlerle gelecek ki buna sen bile inanamayacaksn
Belki daha iyisi vardır
Umarımm
uzunca anlatır mısın
Aşk meşk ya çok sevdim istedim çabaladım değiştim. Başkasıyla gördüm: )
sorsaydin konuştun mu ya evet nasip her şey ama kullarda çabalamalı
Neyi sorsaydım?
sevgilisi olduğuna emin misin
Bilmiyorum 2 arkadaşımda bi kızla görmüş. Kim o kız bilmiyorum soramamda
Olmadı değil o , olmadı deyip kesip atamazsın yani
Nasıl yani ne diyim
Yani o olmayan şey senin nasibin ve senin için hayırlısı olan değildir hanımefendi , misal senin çok daha fazla seveceğin onun seni çok sevecek başka biri olacak hayatında ve sen bu kaçan balığın iyi ki kaçtığına şükredeceksin
Çok iyi geldi bu yorumun.. teşekkür ederim. İnşallah öyle olur.🙏🏻
Sevindim , rica ederim 🙏
Hayırlısı olsun ve
Amin inşallah
Aynen öyle her şey nasip
Kesinlikle
Bende. Katılıyorum..
herkes senin elinde diyorda. Elimden geleni yaptım. Elimde değilmiş demek ki.
Dogru nasibinde ne varsa onu yersin
Katılıyorum
Olmayacaksa dötünü versen de olmaz demek...
Evet öyledir konu neydi ki
Aşk / eğitim
Öyle galiba
Evettt
aynen öyle yapacak bir şey kalmıyor
Maalesef...
Nasip inandığım bir şey değil
Ne için cabaladin
Doğru
Karma kanununa bağli...
Doğrudur
Aynen