NASIL SERT ERKEK OLUNUR?

NASIL SERT ERKEK OLUNUR?
Aslında bişey yapmaya gerek yok. türk vatandaşı bir erkek bireyseniz zaten sizden beklenen budur ve ister istemez bir avrupalıya göre daha sert olursunuz. bunun nedeni de bu ülkede agresifliğin, hoyratlığın, hayvanlığın, bağırmanın çağırmanın "etkileyici" ve "önemli" kabul edilmesidir. bunu yapan kadınlar değil, erkeklerdir, bu tavırlarla aslında erkekler kadınlara değil, diğer erkeklere oynar, aklı sıra "kendisini ve kadınını" bu şekilde korur. bu ülkede yaşayan aklı selim bir erkeğin, bazen annanesine bile aç köpekler gibi bakan çapsız veletler veya kardeşim yaşlı heriflerden kendisini ve çevresini koruması için bu halde takılması bazen elzemdir. ama bilinmesi gereken nokta, bu agresifliğin yüzelsel kalması gerekliliğidir. bunu eve taşımamalısınız, ailenize, hele ki sevgilinize bu şekilde yaklaşmamalısınız. türkiye'de erkek olmak da zor, kadın olmanın bir çeyreği kadar olsa da, evet öyle. önemli olan dengeyi tutturabilmek... hatta yunanistan'da direk "türke dönmek" denir aşırı tepki gösteren insanlara. ben bunun hiç bir şekilde gurur duyulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. sert olmak iyidir, tanımadığın insanlara karşı temkinli olduğunu gösterir ama dizilerdeki sevgilisine it gibi davranan heriflere, birbirini döven 40 yaşındaki adamlara, her daim hakaret ve magandalığı elden bırakmayan politikacılara inanmamak, kanmamak en önemli noktadır. mizacı sert fakat epey kibar bir insan olabilmek de mümkün. türkiye'de erkeklerin çoğu sert olmak demenin, maganda, şerefsiz bir onun bunun çocuğuna dönmek olduğunu sanıyor. böylesi daha kolay geliyor. biraz kişisel gelişiminize önem verin. 5 dk bir düşünün, nası bir herifim ben diye. kötü kalpli biri olmayın yeter, "adam"dan, "erkek"ten önce insan olun yeter, sert olacağım diye hayvana dönüşmeyin yeter. Sert olmayı yanlis anlamayin...
Güncellemeler
+1 yıl
Telefon donduğu için noktalama işaretlerine dikkat edemiyorum. Kusura bakmayın.
NASIL SERT ERKEK OLUNUR?