• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Astroloji & Burçlar

KARMA DİYE BİR ŞEY VAR MI?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor
Karmanin işlediğine şahit olan var mı
KARMA DİYE BİR ŞEY VAR MI?
İş Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • KaldırınOnuOradan
    KaldırınOnuOradan Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 99%
    Koç
    +1 yıl

Sanmıyorum inanmıyorum, hurafen başka bişey değil.
    Sadece tesadüf olur o kadar. Hayatta her şeyi bir başka şeye bağlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu durumda eğer karmaya inanırsak gerçeklik ve real şartlara da inanmayıp onları yok sayarız. Bu da bizi dogma bir insan yerine koyar.

0
    10 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bir şeylere bağlamak değil olay. Kötülük edersen kötülük iyilik edersen iyilik bulursun. Kısaca karma ne ekersen onu biçersin tezini savunan bir şeydir. İlahi adalet mi veya karma mi bilemem ama adaleti sağlayan bir şeyler var dünyada buna inanıyorum

Yorumla
    • KaldırınOnuOradan
      KaldırınOnuOradan
      Koç
      +1 yıl

Tamam işte ben de bunu diyorum, bir şeylere bağlıyorsun bunu diyerek zaten. Senin dediklerinde "bir şeyler" e inanmak. Ee o zaman?
      Yani burada mesela sen kötü bişey yaşadın diye bir başkasi zaten o kötülüğü yaşayacağı varsa da sen yaşadın diye neden bu tezinin doğru olduğunu anlamına geliyor illa ki?
      Ya öbür türlü bir olasılık varsa?
      Ya zaten yaşayacağı bir kötü durum başına gelecekse?
      Bunu bilemeyiz ve buna da hayatın getirileri deriz.
      Mesela hayatta hep vereceğin evet veya hayır cevaplarının bile senin hayatında büyük bir etkisi var biliyor musun, bunu manevi bir boyut olarak teşhis etmiyorum.
      Fiziki olarak hayatın getirebileceği olasiliklardan bahsediyorum.
      Tesadüflerden bahsediyorum.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bu kadar tesadüfün bir araya gelmesi bana çok zor geliyor açıkçası. Çevremde de çok karşılaştım işlediğini. Dediğinde haklisindir belki ama insan kendi iradesiyle seçtiği şeylerle zaten kendi karmasini yaşıyor. Sonuçta Karma; herhangi bir eyleminin veya düşüncenin sonucunun, her şekilde sadece o kişiyi etkilediğini ifade eder

Yorumla
    • KaldırınOnuOradan
      KaldırınOnuOradan
      Koç
      +1 yıl

Sadece senin çevrende buna denk gelmiş olman dünyanın geri kalan milyarlarca insanin da ayni şeyleri yaşadığı anlamina gelmez, bak düşün milyarlarca insan var ve bunlarin yaşayıp yasamadigini bilemiyorsun.
      Belki de bu tesadüflerin olasilik olarak sadece senin cevrende var olmasi, sadece hayatin boyunca ulasabilecegib maksimum insan sayısına denk gelmesi seni bu düşünceye atması bunu haklı kılmaz.
      Bunun bir bilim ile dayanağı bile yok çünkü bulamazlar da zaten, dolayısıyla bilim ile aciklanmadigi halde bile buna inanmak hurafeden baska bisey degil.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Benim çevremde yaşanıyor olması 'sadece benim çevremde ' yaşanıyor olması anlamına gelmez. Haberlerde, tarihte ve magazinde bile görüyoruz Bi şekilde adaletin sağlandığını. *bence*

Yorumla
    • KaldırınOnuOradan
      KaldırınOnuOradan
      Koç
      +1 yıl

Peki ya her kötülüğü yapmış birisinin kendisine karma olarak geri dönüşünün olmadığı bir süreci göze alırsak, bu kişi hayatını güzel ve keyifli yaşayıp herkes gibi normal şartlarla ölüp gittikten sonra onun da yaşamadığı halde karma sadece ona mı olmadı diyeceksin? Ona ne derdin?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Emin olduğum bir şey var ki insan hayatında üzüleceği, dibi göreceği olayları muhakkak her insan yaşıyor. Hiçbir insna ölene kadar 1 kere olsun üzülmeden, acı çekmeden ölmez. Bu yüzden cezasını yine kendi seçimleriyle hayatının belli dönemlerinde çekeceğini düşünüyorum.

Yorumla
    • KaldırınOnuOradan
      KaldırınOnuOradan
      Koç
      +1 yıl

Ya farzedelim diye konuştum farzımisali bile yapmayıp ina göre muamele etmedin ne yapalım ki o zaman senin dediğin olsun.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Farz etmek mi? Farz edersen zaten tüm olasılıkları siliyorsun. Buna verilecek cevap da olmaz çünkü kendine göre kurallar koyup soruyu cevaplamami bekliyorsun ki tüm olasılıkları silerek istiyorsun bunu da. Senin dediğin farzı misali yaşam hiçbir insanda yok. Hiçbir insan hayatının tamamını güllük gülistanlık yaşayarak geçirmez bu su geçirmez bir gerçek. Bende tüm olasılıkları elinden alarak sana aynı soruyu sorabilirim. Sende kendine göre olasılık katıp cevap vereceksin. O durumda benim de mi sana aynı şeyi yazmam gerekiyor?

Yorumla
    • KaldırınOnuOradan
      KaldırınOnuOradan
      Koç
      +1 yıl

İşte bu konuda seninle anlaşamıyoruz, sen nereden biliyrosun hiç bir insanın hayatının güllük gülistanlık geçmediğini? Ya milyarlarca insandan bahsediyoruz hepsinden haberin olamaz ya hani. Bunu dediğine göre senin hepsinin hayatından ve tüm olasılıkları değerlendirip bir araştırma bir makale çıkarman gerek bunun hakkında.
      Ama yok gördüğüm kadarıyla sadece çevre ve bir kaç magazin haberinden olmuyor bunlar.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

4

Cevap

7

Cevap

• olasılıklararenedak
    olasılıklararenedak Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    Başak
    +1 yıl

İşlediğine şahit olabilsek bilimsel olurdu. Böyle bir şey yok. Her canlı gibi tek bir bedene sahibiz ve ölüyoruz.

1
    16 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Nasıl yani?

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      Başak
      +1 yıl

Yani karmaya şahit olabiliyorsak test edilebilirdir. İspatlanabilirdir ve bilim literatüründe yeri olurdu. Ama yok.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hayatta her şeye şahit oluyoruz. En basitinden tarih. Tarihte olan olayları şahit olan insanlar var nitekim günümüzde olan şeylere de şahit oluyoruz ama geçmişe dönemediğimiz için test edemiyoruz. Bu mantıktan bakacak olursak tarih de bir bilim değil o zaman?

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      Başak
      +1 yıl

Test etmek genel bir tanım. Tarih bir bilimdir, çünkü belgelere dayanıyor. Şahit olduğumuz şeyleri ispatlayabiliyoruz. Mesela Türkiye'de bir zamanlar Anadolu selçukluların yaşadığını bıraktıkları eserlere, tarihi belgelere bakarak bilebiliyoruz. Bu yüzden bilimdir. Ama karma için aynı şeyi söyleyemeyiz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Karmayı da tarihte olan şeylerden yola çıkarak bulabiliriz. Veya tarih değil gününüzde olan olaylarda görebiliriz. Bence*

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      Başak
      +1 yıl

Görebilirsiniz, ama kesin bir şey yok. Herkes kötü bir şey yaptığında kötü şeylerle karşılaşmamıştır. Ama pislikle uğraştığı için başına iş gelme ihtimali daha yüksektir. Mesela Hürrem sultan sonu kötü bitmedi.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hürremin sonu kötü bitmemiş olabilir ama o da yaşantısında çok eziyet gördü, çok çekti. Kimisi hayatının içinde kimisi sonunda çekiyor

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      Başak
      +1 yıl

Hayatta kim acı çekmiyor ki. Sürekli mutlu olmak mümkün mü?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evet çekiyoruz. Çünkü kimse %100 iyi degil. Belki de hayatın adaleti buradadır herkesin acı çekmesi Bi şekilde

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      Başak
      +1 yıl

Acı çekmemizin sebebi kötü davranmamız mı yoksa yanlış seçimlerimiz mi? Bir iş yapıyorum diyelim, daha fazla kazanma şansım var. Ama riskli. Ben daha çok kazanmak için her şeyimi ortaya koyuyorum. Sonra kaybediyorum ve acı çekiyorum. Kötü düşündüğüm için mi kaybettim yoksa yanlış tercih yaptığım için mi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben bundan bahsetmiyorum. Bir şekilde hayattaki tercihlerimiz yüzünden acı çekiyoruz. Ve hayatın adaleti bu insanı kendi başına bırakıp kendi seçimleriyle acı çekmesini sağlamak.

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      Başak
      +1 yıl

Ama kötü düşündüğü için düşüncelerinden kötü olarak etkilenmedi bu kişi. Ya da birine kötülük yaptığı için bu duruma düşmedi.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Nerden biliyorsun yapmadığını? Hürremin yaşantısının bir kısmı var tarihte. Osmanlıya gelmeden önceki yaşantısında kötü düşünmediğini veya kötülük yapmadığını nerden biliyorsun?

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      Başak
      +1 yıl

Etkilenmedi dediğim kişi hürrem değildi. Verdiğim örekteki kişiydi.

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      Başak
      +1 yıl

Asıl gelmek istediğim noktada burası işte bilemiyoruz. Kesinlik yok. Hangi kötü düşünce neye sebep oldu bilebiliyor muyuz? Kötü düşüncelerin her zaman kişinin kendini etkilediğini görebiliyor muyuz? Birinin müşkil halinden yararlanan çok insan var. Peygamberler çok az günah işler derler. Ama onlar da fazlasıyla acı çekiyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Uzun uzun yazardım da inanki hem yazmaya üşendim hem de uykum var o yüzden yorum yapmıyorum. Düşüncene saygı duyuyorum

Yorumla
  • darknessndeath
    darknessndeath Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24
    Terazi
    +1 yıl

Psikolojide bu duruma "just world fallacy" deniyor. Herkesin ahlaki olarak hak ettiğini bulacağına dair inançla seyreden bir bilişsel yanılgı. Halbuki hayatın gerçekleri öyle değil.

0
    0 Yorumla
  • Devoxer
    Devoxer Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    Boğa
    +1 yıl

Hitler gibi kötü insanların mükemmel hayatlar yaşaması, yalan olduğunu gösteriyor gibi.

1
    20 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hitlerin sonu nasıl olduğunu biliyorsundur. Ölümüyle cezalandırıldı?

Yorumla
    • Devoxer
      Devoxer
      Boğa
      +1 yıl

Hitler intihar etti, ve o yaşına kadar çok güzel bir hayat yaşadı.. Meksikada ki uyuşturucu kartelleri de ele alınabilir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

İntihar etti ama ailesiyle birlikte intihar etti. Açıkçası bunun çok trajik bir ölüm olduğunu düşünüyorum. Kendisi yüzünden ailesinin de hayatına mal oldu hataları. Kısaca ailesinin canıyla ödedi

Yorumla
    • Devoxer
      Devoxer
      Boğa
      +1 yıl

Bence yakılarak öldürülmekten veya, bir ömür minimum maasla çalışıp yaslanıp hiçbir şey yaşayamadan ölmekten iyidir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bu kişiden kişiye değişir ama şu şekilde düşün sen bir hata yapıyorsun ve yaptığın bu hata yüzünden ailenle birlikte ölmek zorundasın? Sence iyi bir şey mi?

Yorumla
    • Devoxer
      Devoxer
      Boğa
      +1 yıl

Burada verilen ödül, hikayenin sonundan çok daha büyük. Bu şekilde bir hayatı ve sonu tercih ederim evet.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bu kadar kolay evet demen korkunç açıkçası. Senin hatan yüzünden annen baban ölmek zorunda. Hayatının başında güllük gülistanlik yaşamış olsan Bile senin yüzünden başkalarının da ölmesi... Bu çok ağır ve korkunç

Yorumla
    • Devoxer
      Devoxer
      Boğa
      +1 yıl

Korkunç olan bu değil, üst soyumun benim yüzümden ölmesi normal şartlarda kötü olarak yorumlanabilir. Lakin hitler almanyasında değersiz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bu Hitler almanyasi vs değil burds insanlık değerinden bahsediyoruz.

Yorumla
    • Devoxer
      Devoxer
      Boğa
      +1 yıl

Yine benim için bir problem yok, örnek veriyorum bebeklerle dolu bir hastanenin kundaklanması karşılığında, çok güçlü ve zengin biri olacak olayım. Seve seve, çok pişmanlık hissedersem ki zannetmiyorum Afrikada ki insanlara yardım ederim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Açıkçası korkunçsun. Psikolojini en yakin zamanda tedavi ettirmeni öneririm. Zira bana göre bu düşünce yapın psikopatlık seviyesinde bir vicdansızlık.

Yorumla
    • Devoxer
      Devoxer
      Boğa
      +1 yıl

Tedavi olmam gerektiğini zannetmiyorum, tedavi olması gereken insanlar dünyanın nasıl bir yer olduğunu unutan. Barış bekçileri, elimde fırsat olsa hepsine şiddetin bir gerçek olduğunu göstermek için. Neyse bir şeyler yapalım diyelim

Yorumla
    • BerkaySimsek95
      BerkaySimsek95
      Kova
      +1 yıl

Hitler karmaya en güzel örnektir. Mezarı yok. Olsa mezarına işenecek.

Yorumla
    • Devoxer
      Devoxer
      Boğa
      +1 yıl

Hitler bir başarı örneğidir, bizim için yaşarken olanlar önemli öldükten sonra ne olduğu hiç önemli değil. @BerkaySimsek95

Yorumla
    • BerkaySimsek95
      BerkaySimsek95
      Kova
      +1 yıl

Hitler bi başarı örneği değildir. Kişisel hırsı için ülkesini bok yoluna sürmüş bi liderdir. Sonunu getirememiş bi liderdir. Kişisel yaşantısında nefret duyduğu Yahudileri kendi egoları ve hırsı için katletmiştir. Askerlerini öyle bi nefretle eğitmiştir ki askerler hamile kadınların karnındaki çocukları öldürmüştür. Lider olması sadece savaşta gösterdiği performansla olmuyor. Ülkeye ve millete ne kattığı ile de alakalı. 8-9 farklı kitap okudum. Bunların 3 ü kavgam. İstediğin kadar tartışabilirim bunu senle.

Yorumla
    • BerkaySimsek95
      BerkaySimsek95
      Kova
      +1 yıl

Gamalı haçı görüp, askeri güç var diye, bu insan kalıntısına lider edinen kesimin biran önce bilgilenmesi lazım.

Yorumla
    • Devoxer
      Devoxer
      Boğa
      +1 yıl

Hitler olmasaydı bugün Almanya hala bir sömürge ülkesiydi, Nazi almanyasının savaşta geliştirdiği teknolojilere ne demeli? 3d sinemayı bile Nazi almanyası bulmuştur. Bugün Almamya bağımsız ve güçlü bir ülkeyse, Bunu Hitlere borçlu. Ve dediklerine bak gerçekten savaşta hamile kadınlar mı öldürüldü, kıyamam insanlar mı katledildi bebekler mi yakıldı.. Kıyamam ne kadar komik bir düşünce tek gerçek güçlü olanın hayatta kalmasıdır. Savaştasın ulan..

Yorumla
    • BerkaySimsek95
      BerkaySimsek95
      Kova
      +1 yıl

Savaş başka katliam başka. Masum insanların öldürülmesi başka. Sen olayı nereden nereye getiriyorsun. Bi tarafta neden öldürüldüğünü bilmeyen bi halk var. Sen bana adam sinema onun sayesinde diyosun. Üstleik Hitler zamanında Almanya sömürge ülkesi de değildi. Hiç bi zaman da olmadı. Durumu iyi değildi evet ama sömürge ülkesi falan da değildi. üstelik teknoloji hakkında dediğin çok komik. Bunla övünülmez. Övünülmemeli. Sen sadece görmek istediğin tiyatroyu izliyosun. Nerden ne izledin bilmiyorum. Kimin fikri bilmiyorum ama biraz daha araştır.

Yorumla
    • Devoxer
      Devoxer
      Boğa
      +1 yıl

Sömürge ulkesi değil miydi? Sen gerçekten tarih bildiğine emin misin, Fransız ve İngiliz sömürgesi altındaydı. Teknolojiyle gayet de övülenebilir. Katliamı neden bu kadar önemsiyorsun ki, öldürülen masum insanlar yani.. Bu kadar empati yapip duygusal yaklaşmaya gerek yok.

Yorumla
    • BerkaySimsek95
      BerkaySimsek95
      Kova
      +1 yıl

Hahaha peki tamam dostum.

Yorumla
  • VişneliBrowni_
    VişneliBrowni_ Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    Aslan
    +1 yıl

Kesinlikle karma var.

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Buna şahit oldun mu hiç?

Yorumla
  • Gizemmmmmli
    Gizemmmmmli Takip Et
    Master Yaş: 20 , eic 100%
    Oğlak
    +1 yıl

Evet var

1
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Şahit oldun mu hiç?

Yorumla
    • Gizemmmmmli
      Gizemmmmmli
      Oğlak
      +1 yıl

Oldum biri hakkında farkına varmadan onun için kötü olabilecek şeyler dilemiştim şimdi hepsi benim başıma geldi ve aslında o deliklerimin iyi olmadığını anlamış oldum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Umarım hakkını yiyen kişi de cezasını çeker... mutluluğumu ışığımı çaldı ve ışığımla bir başkasına parlıyor... Karmam, ilahi adalet tecelli eder inşallah

Yorumla
    • Gizemmmmmli
      Gizemmmmmli
      Oğlak
      +1 yıl

İnşallah

Yorumla
  • Beyfendi0606
    Beyfendi0606 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    Oğlak
    +1 yıl

Bu profili koymnaa ne sebep oldu ki

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bazı kalp yaraları diyelim

Yorumla
    • Beyfendi0606
      Beyfendi0606
      Oğlak
      +1 yıl

Sarmayı denedin mi

Yorumla
  • BerkaySimsek95
    BerkaySimsek95 Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    Kova
    +1 yıl

Var. İnanıyorum. Er ya da geç. 😶

0
    0 Yorumla
  • yancys
    yancys Takip Et
    Master Yaş: 34
    Balık
    +1 yıl

Sahit oldum bir cok kez

0
    0 Yorumla
  • byserseriruh
    byserseriruh Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    Terazi
    +1 yıl

var denirmi bilmem

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

İlahi adalete şahit oldun mu hiç?

Yorumla
  • QueenInTheNorth03
    QueenInTheNorth03 Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 100%
    Oğlak
    +1 yıl

o ne

0
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Karma; herhangi bir eyleminin veya düşüncenin sonucunun, her şekilde sadece o kişiyi etkilediğini ifade eder

Yorumla
    • QueenInTheNorth03
      QueenInTheNorth03
      Oğlak
      +1 yıl

dinen küfür sayılır bu

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Nesi küfür sayılır tam olarak? Karmayi ilahi adalet gibi de düşünebilirsin.

Yorumla
    • QueenInTheNorth03
      QueenInTheNorth03
      Oğlak
      +1 yıl

dinen yeri yok bunun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Nesi tam olarak yeri yok?

Yorumla
  • TuranTrk
    TuranTrk Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 93%
    Boğa
    +1 yıl

O ne la

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

İyilik edersen iyilik kötülük edersen kötülük yani ilahi adalet gibi düşünebilirsin

Yorumla
    • TuranTrk
      TuranTrk
      Boğa
      +1 yıl

Gibi mi düşüneyim o mu 😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Karma; herhangi bir eyleminin veya düşüncenin sonucunun, her şekilde sadece o kişiyi etkilediğini ifade eder. Ne ekersen onu biçersin

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Astroloji & Burçlar > Sorular > KARMA DİYE BİR ŞEY VAR MI?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

KARMA DİYE BİR ŞEY VAR MI? 3 cevap verildi
BÖYLE BİRŞEYE HAKKI VAR MI? 8 cevap verildi
Fal Bılen var mıdır? 7 cevap verildi
FIRINDA IZGARA TAVUK YANINA BÖREK YAKIŞIR MI? 8 cevap verildi
Nasipse her türlü olur mu? 3 cevap verildi
UZUN SÜREDİR ÖKSÜRÜK SEBEBİ? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Neden beni çok seven bir erkek girmiyor hayatıma?
  • Sevgilisi varken en sadık yokken en çapkın en flörtöz burç hangisi?
  • Hoşlandığınız birinin size açılmasını bekliyor musunuz?
  • ​Hayatta radikal kararlar alıp "O gün bu gün" diyerek milat belirleyenlerden misiniz, yoksa kervanı yolda düzenlerden mi?
  • Karşı cinsin sizi sizden çok düşünmesi hoşunuza gider mi, yoksa bunaltıcı mı gelir?
  • Ayrılık sonrasında bile sadık kalmaya devam eder misin?
  • Seni ne delirtir?
  • Flörtünüzün , sevgilinizin ya da eşinizin etek boyuna veya giyindiğine karışır mısınız?
  • Aşk mı, zeka mı?
  • Bazı şeyler tek başına eksik midir?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨