Kocamın bunlari demeye hakki var mi?

çalışan kadınım. Evlenirken kendisine benden temizlik, yemek vs bekleme dedim o zamanlar anlayisla karşıladı.

Bekar evimde de disardan yemek yerdim ve evime temizlige bir abla gelirdi. Zamanim oldukca da ben yapmaya calisirdim ama genel olarak durum böyleydi.

Evliligimizin ilk aylarinda baktim eşim bunlari hic sorumlulugu dahilinde görmüyor. Yani evlendigimizde ortak yapariz temizlik yemek masrafini biraz azaltiriz diye dusunmustum ama oyle olmadi.

Bekar evime gelen abla temizlige geldi. Disardan uygun menüler yedik, yine ablalardan, teyzelerden sarma, dolma, icli köfte vs soyleyip karnimizi doyuruyorduk.

Bana son zamanlarda artik her sey pahali biraz bu masraflari azaltsak mi, temizlik zor degil aslinda,2 yumurta kirar da yeriz vs demeye basladi. Haklisin dedim ama eyleme gecmedim.

Kendisi bunlari söylüyor ama eyleme gecmiyor benden bekliyor. Yani temizlik olayini soyluyor artik gelen kadin pahali vs diyor ama bunu benim yapmamı bekliyor.

Hayatim gel seninle buralari ben süpureyim tozunu sen al vs demiyor. Ya da gel sen tavuk yap ben pilav yapayim demiyor.

En sonda geldi biraz ev isleriyle mi ilgilensen dedi. Calisiyorum yoruluyorum dedim. Ama calisan cok kadin var evlerine, cocuklarina, yemege falan bakiyorlar dedi.

Oyle mi dedim. Tamam o zaman beni boşayıp o her seye yetisen köle gibi calisan, ordan oraya koşturan, kadinlarla evlenebilirsin.

Oyle demek istemedim dedi. Biz evlenirken bunlari konustuk, ben sana benden temizlik, yemek, ütü vs bekleme dedigimi hatırlıyorum ve sende kabul etmistin dogru mu dedim. Dogru dedi. Sorun yok o zaman dedim.

Bütçemizi biraz kontrol altinda tutmaliyiz dedi. Tamam bunlari sende yapabilirsin degil mi elin ayagin var. Gel hayatim şunu sen yap bunu ben yapayım diye her isi beraber yaparsak bu işe varim ama her seyi uzerime yikmaya calisirsan yokum.

Ben ev hanimligi yapmak icin okumadim, bu konularla ilgili üzerime yuk üstüne yuk almak icinde evlenmedim. Benim bekar hayatimi da biliyordun. ben hepsine yetisebilecek biri değilim. Bunlari da en basta konustuk simdi gelip yan çizme.

Ya bu düzen boyle devam eder, ya da o ellerini cebine atip az efor sarfedip ev işleri, yemek yapmayi falan goze alacaksin. Ben hepsine varım. Bu duzen boyle devam edecekse de okeyim, beraber yapalim dersen de okeyim.

Ama beraber yaparken işleri bana yikmaya ve beni ev islerine alistirmaya calisma. yaptigin işleri gozumu boyamak ve beni alistirmak amacıyla yaptigini hissedersem olmaz. Boyle dusuncen varsa para verip yemek yemek, temizlik yaptırmak inan daha iyi bir çözüm dedim.

Bir sey demedi. Beraber yapariz da demedi (isine gelmiyor cunku. Anasinin paşa ogluşu) bunlari en basta konustuk dedigim gibi. Simdi hicbir sekilde yan cizmeye hakki yok.

Kocamın bunlari demeye hakki var mi?