Ciddi İlişki İstemeyen Sevgili?

Ben de uzun ve güvenebileceğim bir ilişki istediğim için ona yol verdim. Yanımdayken çok güzel anlatmıştım, "ben bi aile olmak, yuva kurmak istiyorum, senin hakkında da güzel şeyler düşünüyorum o yüzden söylemek istedim, evet yaşımız küçük ama eğer bi ilişkiye başlarsam bu ciddi bir ilişki olur" dedim. "Eğer bana baktığında, evet bu benim evleneceğim insan diye sevgiyle bakamayacaksan bana söyle. Çünkü ben seninle takılamam" dedim. O da, "daha önce hiç böyle bir şey düşünmedim, daha okulumun bitmesine 1 sene var ve askerliğim var, bana biraz düşünmem için zaman ver" dedi. 2 senedir bir türlü oturtamadığımız bir ilişkimiz vardı (birimiz gitsek diğerimiz gidemiyorduk dönüşümlü olarak) Hiçbir arkadaşım annem de dahil onu istemiyorlardı, bende "gelecekse ciddi gelsin tam güvenip sevgi üzerine kurulu bir ilişkiyle yola devam edeyim" dedim. Konuşmamız aşağıda: (başta öyle konuşma sebebim "düşüneceğim" deyip bana 2 gündür haber bile vermeden rahat rahat havuza girmesi yüzündendi)

Gitsin takılacağı kızlar bulsun kendine, ne yapayım yani. Bu devirde beraber büyüyeceğimiz bi ilişki istediğimi söyledim. Yaşımız küçük ben 19um o 21, ama bence yaş kaç olursa olsun bi kız sevgili olacaksa "evlenme" niyetiyle konuşur. Hem benim niyetim ciddiydi. Biliyorum bunun benle alakası yok, kendisine güvenmediği için ciddi bir ilişkiye başlamadığını biliyorum. Sizce ilişkiyi sonlandırarak nasıl yapmışım?