Selammm..
yine günlerden bir gün “beğenilmen benim hoşuma gider” sözünü duymuştuk.
Bu tip erkekler hakkında ne düşünüyorsunuz, geniş midir, kendine güveni tam mıdır?
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

#sosyetic
Selammm..
yine günlerden bir gün “beğenilmen benim hoşuma gider” sözünü duymuştuk.
Bu tip erkekler hakkında ne düşünüyorsunuz, geniş midir, kendine güveni tam mıdır?
𝓢 𝓸 𝓼 𝔂 𝓮 𝓽 𝓲 𝓬

#sosyetic
Bu genişlik değil, çünkü başkalarının ne düşündüğünü, ne istediğini ben belirlemiyorum. Başkalarının kendi sevgilisini beğenmesi, arzulaması düşüncesinden rahatsız olacak erkeğin, sevgilisini sokağa çıkarmaması lazım. Başkalarının bu arzusunu belli etmesinden bahsetmiyorum tabii, o herkes için rahatsız edici. Bunun düşüncesinden rahatsız olduğu için sevgilisinin giyimini, sosyal hayatını kısıtlamaya çalışan erkeklerden bahsediyorum. Arkadaşım sen kendine/sevgiline güvenmiyor musun da başkası onu beğenince hemen elinden kayıp gideceğini düşünüyorsun? Özgüvenli erkek, çekici, alımlı bir kadınla olduğunda "başkaları onu arzuluyor olabilir, ama o benim yanımda ve benimle eve gelecek" diye düşünerek bundan dolayı kendisiyle gurur duyar. Bu yazdıklarımın hepsi, başka kadınlar için cazibe odağı olabilecek bir erkekle birlikte olan akıllı, özgüvenli kadınlar için de geçerli. Kıskançlığın altında yatan da bu, "sevgilim çok güzel/çekici/yakışıklı, başkası elimden alabilir" kaygısı. Kıskançlık da, bu kaygı nedeniyle insanı, partnerini kısıtlamaya, bunaltmaya itiyor.
yazdıklarımı anlayacak kadın az, maalesef @Sosyetic_SheqiiL @ehveni_serr
Şu kitle bunu mantıksal çerçevede değil linç kültüründe büyük bir kıtlıkla idrak etmeye uğraştığı için iki cinsiyetten de pek bir beklentim yok.
Sevgili @ehveni_serr Linç edilmek pahasına yazdım... Bu konuda beni anlayabilen kadınlar varsa, ne mutlu bana... İki cinsten de beklentim yok demişsin, yanılıyorsun... Kadının hak ve özgürlüklerine saygı duyan, sınır koymayan az sayıda erkeğiz şurada...
O kadar sayıda kadın da var ama bu genelin algısını ne yazık ki değiştirmiyor ve bu yıkıcı algıyı her gün inşa etmelerini de engellemiyor ne yazık ki.
@Ehveni_şerr sana uç bir şey diyeyim... sokakta yarı çıplak gezen bir kadına bile bir erkeğin laf atmaya, taciz etmeye hakkı yok
Bu uç bir şey değil bu zaten olması gereken şey.
@Ehveni_şerr hiç bir erkek, çok açık giyinmişti, tahrik oldum ekledim bilmemne diye savunma yapamaz, yapmasın
*elledim
Evet bunların da farkındayım onlar değil.
@Ehveni_şerr Benzer düşündüğümüze sevindim... Sence bu konuda toplumda değişim kaç yüzyıl sonra gelir bu topraklara?
Gelmez.
@Ehveni_şerr Bir kadın olarak, bu kadar umutsuz olmana üzüldüm... O halde, ülkeden izole kendi çevrenle, kendi cennetini yaratmalısın, az sayıda kişiyle bile olsa
Kendime ait bir felsefem ve yaşam tarzım mevcut
@Ehveni_şerr Bu çok iyi...
Teknik açıdan bunu herkes içten içe yapıyor da anlatabilirsen.
Kardeşim güzel kızların peşinden koşarken o güzel dediğiniz kıza bir tek siz güzel demiyorsunuz, güzelliği de zaten toplum bakış açısına göre belirleniyor. Yani zaten toplumun güzel gördüğü biriyle (toplumun hoşuna giden biriyle) sevgili oluyorsunuz (spesifik olanlar var tabii fakat istisnaların kaideyi bozacağını sanmıyorum). Kısaca istesenizde istemesenizde bundan hoşnutsunuz.
Gelip sizin karınıza hergün (hergün ibaresini kullanmamin nedeni topluma göre güzel bir kişi hakkında yorum yapilmaz zaten onlara göre normaldir, fakat alışılmışın dışında olan durum oluştuğunda sürekli yorum gelir, misal iki kişi topluma göre çirkin olsaydı yorum gelmezdi, sevmişler ve sevgililer derlerdi) gelip bu çirkinle ne yapıyorsun, sana layık değil, o çok çirkin sen yakışıklısın vs. deseler her gün, iddia ediyorum iddiaminda arkasindayim %95 oranında ayrılırdı herkes.
Bana kalırsa sırf bu görüşü benimseyerek hareket etmek genişliktir fakat bu anlattıklarımın farkında olarak sevgilisinin beğenildiğini bilerek hareket etmek özgüvenli olmaktır.
Soruyu okuyunca bağıra çağıra ağlayasım geldi..
Böyle bir şey olabilir mi?
Böyle zihniyet olabilir mi?
Daha ağır şeyler de söylerim ama neyse..
Geniş değildir adeta do*muz nefsi vardır böylelerinde!!!
Teşekkürr ederim hayatım..
Beni mi bekliyordun.. 😄
Her zaman seni bekliyorum, rica ederim bir’Tanem 😃
Ben bu tür erkekleri özgüvenli bulmuyorum açıkçası. İnsan sevdiği kadına bir başkası baksın bile istemez, en azından seven bir adam bunu istemez. Bir de başkalarının hoşuna gitmesi için mi uğraşacak? Böylesi genişinden Allah esirgesin gerçekten.
Amin tatlım 🙏
Cevap
42Cevap
Boynuzlarını sivriltilmiş bir genişlik içinde olandır
Fazla bir genişlik var burada, normal bir erkek bundan rahatsız olur
Fazlasıyla özgüvenlidir yani bunu Brad Pitt in söylüyor olması lazım
Etek giyen adamdan ne beklenir :D
Sanırım soruyu anlamadım😱
Yok yok, anlamışsın :D
Geniştir ama başkaları tarafından zekasına iltifatlar alırsa hoşuma gider
Hakaret edene yıldızlı beğeni vermişsiniz. ben de güzel bir şey yazdım bence :)
Arkadaşlar bu beğeni olayına fazla takılmıyor musunuz :D
Takılmıyorum bana özel mi diye düşündüm :D
Kimseye özel hareket etmiyorum 💁♀️
Anladım teşekkürler o zaman :D
Görüşleri şöyle okudum da 🙂 o zaman dünyada ki tüm erkeklerin yanindaki kadını en çirkin haliylr dolastirmasi lazım begenilmesini istemiyorsa. Her erkek yanina yakısani sectigine göre begenilecegini de goz onunde bulunduruyor demektir. Ha bunu harran ovasi genisligine dökmemek lazim tabi
Tabii, bu ba başka bir bakış açısı şekerim 💁♀️
Geniştir.. Konya ovası kadar geniştir hem de!
Başkaları niye beğenince hoşuma gitsin kii?
Benim beğenmem yeterli
o ne demekmiş
bu cümleyi bir erkek mi kurmuş yani imkanı yok. yani beğenilmesi takdir edilmesi işi kariyeri anlamıysa neyse de
güzelliğine doğru bir hareket varsa o ne demek arkadaş ya
Başkalarının da hoşuna gidebilirim. Neticede kimseye ben "Benden hoşlan. "demiyorum. Kimsenin de duygularına ben yön veremem. Kimse de "Hoşlanma." deyince hoşlanmaktan vazgeçmez yani.
Önemli olan sevgilimi beni beğenmem ve onunla yola devam etmem. Ki zaten beğenmişim de demek ki sevgili olmuşum. Yani boşuna değil o söz. Bir kızı bin şiiri ister, bir kişi alır. O yüzden bence özgüvenli.
Benim sevgilimi beğenmem yazacaktım orada
Kişi *
Genelde bunu gurur meselesi yaptıkları için söylüyorlar.
Pembeli arkadaşların da yazdığı gibi; "herkesin beğendiği kadının beni beğenmiş olması gururumu okşar" denir ama maalesef bizim toplumumuzda bu düşünce çok iş yapmaz. Bizim milletimizde "ben bakayım ama kimse benim karıma kızıma bakmasın" algısı olduğu için bu tür davranışta bulunanlar hakkında genel olarak yanlış düşünürüz.
Kim ne derse ne düşünürse düşünsün ben hayatımdaki kadını kıskanırım. Elimden gelse saklarım, gizlerim yani benden başka kimsenin gözü değmesin isterim.
"Sevgilimin başkalarının hoşuna gitmesi, hoşuma gider" başlığından anlaşılacağı gibi bu arkadaşı genişlik ile sınırlamamak lazım, bildiğin galaksi!
Abi bir erkek eşini kıskanmıyorsa sevmiyordur değer vermiyordur bana göre. Dozun ve yeteri kadar kıskançlık iyidir.
O özgüven değildir. Özgüven olsa duramaz.
Bizim kültürümüzde bu genişlik argoda da ga-vatlıktır. Fakat farklı milletlerin kültürlerinde partnerinin beğenilmesi adamın hoşuna gider. "Demek ki güzel partnerim var" düşüncesiyle bakarlar. Beğenilmemesi ise hem o kadına hem de bize göre geniş olan o erkeğe hakarettir. Zevksiz bi erkek ibaresi çıkartırlar. Bu yüzden. Ama bize uymayan şeyler bunlar. Uymasın zaten.
Bende erkek arkadasımın herkes tarafından yakışıklı bulunmasını isterim hoşuma gider. Çünkü benim sevgilim böbürlenirim. Bence o tarz bişey. Senin özsaygına önem verdiği için mutlu olmam gerekir. Asıl tehlikeli tipler yanındaki kadının saçına başına makyajına kendine bakmasını engelleyen kendini güveni olmayan tipler. Kendileri seni kapatır her şeye sonra bakımlı kızlara bakar.
En doğru yorum
Beğenilmesi tüm erkeklerin hoşuna gider ve sadece dile getirmezler eğer öyle olmasaydı ve beğenilmesinden rahatsız olsalardı güzel kızların peşinden kosmazlardi. Sismanlardan köşe bucak kacmazlardi cirkinlerle takilirlardi. İki yüzlülüğü bırakın kardeşim artık
Kisiliksiz erkek diyoruz biz bunlara olamamislar, cig adamlar. Allah uzak etsin tum sevdiklerimden.
Amin 🙏
Bu ne demek biliyor musun millet seni begenince bende sevicem seninle takilicam millet begenmezse de yanımda barınma sakın
Statüye değer verme bu. Ve böyle bir sevgilim vardı bıraktım bunu tepkilerinden davranışından anladım bunu. Cok ayıp bir şey ya, insanlık değil bu.
Fazla rahattır
Kendine fazla güveniyordur ya da karşıdakine fazla güveniyordur
Sen kimden duydun?😀
Ya bi ara mesaj kutusu açıktı, bi üye yazmıştı :D hatırlamıyorum şimdi. “Sevgilim olsan, başkalarının seni beğenmesi acayip hoşuma gider” falan diye
😂😂aşırı geniş ve rahat begenilmek hoşuna gidiyorsa sevgilisinin beğenilmesi de hoşuna gider mantığında
Bence tam midesiz. Benim olanı kimse beğenmesin, kimseyle paylaşamam kafası lazım. Sahiplenecek, benim lan bu kadın diyecek. 😅 yumruğunu masaya vuracak
O kadar da değil baskilamadan sahiplensin mümkünse
Daha önce bana bunu söyleyen oldu neden dediğimde. Herkesin beğendiği kişi beni beğenmiş bu benim ruhumu okşar demişti. Mantıklı da gelmişti öyle deyince. Ama genel olarak ben genişlik olarak görüyorum
Genişlik, gav*atlık ne dersen. Böyle bir insan benim hayatımda olmasın, hatta bu türler dünyada olmasın lütfen.
Yani tabii ki nasıl söylendiğine bağlı ama benim hiç hoşuma gitmez güvenle bi alakası olduğunu düşünmüyorum sevgilim başkalarının hoşuna giderse uyuz olurum 😄
Tamam özgüvenli olsun da hoşuna gitmesi ayrı bi kulvar. Genişlikten de farklı tanımları var bunun
Benim asla hoşuma gitmez bu nasil bir düşünce. Seni başkalarına artistlik yapsın diyemi yanında tutuyor. Bu kadar saçma düşüncelerin olduğuna inanmak istemiyorum.
Genişliktir tabiki.. Hangi erkek kadını bu şekilde beğenilmiş olsa hoşuna gider ki aksine kıskançlık krizine girer..
Özgüvenle alakası olduğunu düşünmüyorum bu kadarı da fazla rahatlık hatta gevşeklik
Ben bu fikirdeyim kim ne derse desin. Kızların hepside yalan konuşmuş burada. Hepside beğenilmek için can atıyor.
Be kendimden duymadım hiç. Özgüvenim arşa değer ama bir erkeğin kadınımı beğenmesi, ima etse bile kendine yazık eder 🌚
İnsan toplumun dediğinden içsel ayrılsada yine korkaklığından toplumun kucağında olduğunun farkında değil belliki.
Genistir. Bunu diyen erkek gormedim, diyorsa vardir onda bir extra largelik.
Benim eskim de böyleydi güzel kardeşim net kıskanmıyorsa sevmiyordur
bunun bir üstü sevgilini yatakta paylasmak oluyo adasdsadsad
Paylaşmak farklı beğenmek farklı...
Hatta kültürümüzde böyle var , Allah sahibine bağışlasın güzel kızmış derler...
@Freddy1616
lan mk malı onu teyzeler amcalar der ne sacmalıyon a mınakoyim
@Freddy1616
sen ga vat olcaksan ol biz ga vat degiliz mk
Ha erkeksen illa sulanması lazjm adamın öyle mi?
Bu arada "mk" neyin kısaltması?
@Freddy1616
biz g odoş deiliz karımıza laf atılmasından zevk almıyoz mk
Laf atmak, iltifat etmek ve sarsıntılar yapmak da farklı şeyler...
@Freddy1616
hepsi aynı sey mk karımıza kimse laf atamaz kimse iltifat edemez
Yolda karşılaştım diyelim...
Sana göre ne yapmam lazım?
@Freddy1616
dövceksin karına laf atanı mk napcaksın iltifat edemez
Öncelikle dövmekten beter etme yolları da var...
Ancak " İyi günler hanimefendi" diyeni de dövecegini düşündüğüm için saldırgan bir insan hayvansın sanırım...
Medeniyet terapisi salık veriyorum senin icin
@Freddy1616
ne alaka mk iyi günler baska sey flörtöz olmak baska sey biri karıma iyi günler dedi diye adamı mı döivcem iyi günler diyip sacma sapan flörtöz konusursa kafasını kırarım
Her iyi günler diyen ya da iltifat eden flörtöz değildir demek istedim
@Freddy1616
ben senin gibi genis degilim kıt kafalı kimse karıma iltifat edemez a mına korum
Geniştir net! Benim hoşuma gitmez ben istemem sevgilimin başkalarının begenmesini. Düşüncesi bile delirtiyor.
Özgüvenli bir genisliktir.
Bunun adina modernlik diyorlar simdi.
Ben yobazim abi.
Kawattir. Benim olan benimdir baskasjnj ilgilendirmez
gavvatlıkla cok ınce bır sınırdayız farkında mısınız?
Bunu söyleyen erkeğe çok erkek dememek lazım. Söyleyen insana denk geldim şok olmuştum. 😑
Kişiye göre değişir. Başlıkta yazdığın her iki şey olabilir.
Geniştir böyle bi söz söylenmez yani çok ayıp bana göre kötü bi durum
Burdan birine den gelmiştim adam 30 eşi 34 yaşında eşi burdan erkeklerle cinsellik konuşuyor adamda başkalarıyla konuşuyor ve evli çift arıyordur birbiriyle 4 lü cinsel ilişki için
Geniştir. Net. Gerçi öylesine erkek de denmez ama neyse.
Kıskanmayan erkeğin gerçekten sevdiğine inanmıyorum.
Pis bir genişliktir
G@vatt De*yyus
Geniş, öyle bir genişlik ki Konya ovasında yok
Konu bayağı uzun ve kapsamlı bence. Sevgilin ne kadar da güzel denilirse adam bir kafa çakmalıdir bence. Diğer yandan mesai basliyor sonra dönerim buraya haha
Bence kendini ovmeyi seven birisi de ola bilir!
Yani “ bakın abiniz nasil bir kizla ilişki yaşıyor”
Eger gerçek sevgi olsa kayb etme korkusu olur ve kıskançlık devreye girer
İkisinin arasında kalmış 😃
Ne kalmış 😃
Öyle sevgili😂
Ay çok sinir oldum okurken, genişliğin alâsıdır.
Kimse sevdiğini paylasamaz düşünce dahi olsa da.
Geniş insan, bu gibi kimseleri yanınızda durması size tehlike yaratır
Çok özür dilerim de o adam
bence "ya... v... şak... tir... tekrardan özür dilerim.
Bence hiç hoş değil seni gelip geçici olarak görüyor ve sanırım bu durum onun egosundan kaynaklı
Özgüveni yüksek kişilerdir
Geniş geç şerefsizr
Net capkindir grup bile ister bu
Genıslık normalde erkek rahatsıx olur
Genişlikten öte başka bişeydir...
Özgüvenli dir serefs*Z😃
Bu fazla genişlik
Kalıbının adamı değil derim.
Gitmez mi gider tabii kii
rahatsız olurum elbette
Böyle sohbet edende ne bilim 😳
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?