Bunları hak edecek naptım?

Merhaba anneanne yanında büyüdüğüm için ve ailem hiçbir şekilde yanımda olmadığı için giyinmeyi kuşanmayı, kendine bakmayı bilmiyorum. Bir mağazaya girdiğimde mesela otomatik olarak en çok yaşlı insanların tercih ettiği kıyafetlere yöneliyor, makyaj yapmasını hiç bilmiyorum. Maddi durumum o zamanlar iyi olmadığı için hep 2. el alışveriş yapardım. Şu an mesleğim elimde ama aynı alışkanlıklarımı sürdüyorum otomatik olarak. Değiştiremiyorum. Ve ben bunları sürdürdükçe arkadaşlarım beni dışlıyorlar hissediyorum, erkekler benden uzak duruyorlar. Bi keresinde bi erkek arkadaşım olmuştu annesi ona demişti ki ya görmüyo musun giyinmesini bilmiyo kendine bakmasını bilmiyo bence başkalarına bak. Sevgilim ise annnesine şöyle demişti olsun anne daha kötüleri var en azından iyi biri bunlar değiştirilebilir. Ben de bu konuşmayı gizlice duymuştum. Çok gücüme gitmişti.

Benden hoşlandığını söyleyen başka birisi makyajıma bakıp gülmüş, geçen kız kardeşim seni gördüğünde makyaj yapmasını bilmiyor dedi demişti bana.

Bi başkası ise benimle bi şeyler yaşayıp sonrasında sen giyinmeyi bilmiyorsun git falanca kızı örnek al çok garipsin demişti ve sana karşı bir şeyler hissetmiyorum demiş, bırakmıştı.

Ben kapalı biriyim arkadaşlar, ve açıkçası artık gerçekten özenmiyorum da içimde bi gram heves kalmadı. Belki diceksiniz ki ünlü youtuberleri takip et, makyajını şöyle yap giyimini şöyle yap. Ama inanın bunları yaşadıkça ben içimden daha kötü giyinesim kendime hiç bakmayasım geliyor.

Güncellemeler
+1 yıl
Maalesef gelen yorumları okudum. Bunları takmamam yönünde veya önemli olanın iç güzellik olduğu yönünde yorumlar gelmiş. Önemli olanın iç güzellik olduğunu biliyorum arkadaşlar ama çevremdekilerin bana karşı tavırları, hor görmeleri bni bunlar üzüyor anlatamıyorum galiba. Ben bütün gün iç güzellik önemli die düşünen biri olsam dahi çevremdekiler beni hor görünce dışlayınca bunun bir önemi kalmıyor.
Bunları hak edecek naptım?