X kişisinin hayatında ağır sıkıntıları vardı ne olacağı belli değil hayatındaki bu belirsizlikten dolayı ciddi ilişki sorumluluğunu alacak durumda değil maddi manevi kimseye ümit veremez evlilik düşünemez o yüzden beni de bu süreçte yanında istemediğini ama sıkıntılarını atlatınca ilk yazacağım gönlünü alacağım kişi sen olacaksın zaten senle evlenmek yuva kurmak istiyorum senin gibi birini zaten bulamam demişti ama dengesizce hareket etmeye başladı bir dediği bir dediğini tutmuyordu ilk zamanlar her şey çok güzeldi çok evlenmek yuva kurmak isteyen birisiydi hatta sıkıntılarımı atlatınca ilk işim kucağına torun vermek demiş annesine bu sıkıntılar çıktı psikolojisi bozuldu dışarıya güçlüymüş gibi yansıttı beni kendinden uzak tutmak için elinden geleni yaptı birbirimize kırıcı konuştuk ayrıldık hatta bana aramızdaki her şey bitti dedi o anki sinirle engelledik bi ara engelleri açtı geçende yine engelledi bende biraz üstüne gitmiştm 4 aydır konuşmuyoruz ve sıkıntısı ne zaman biter bilemiyoruz
Sıkıntı bahane bence ilişkiniz bitmiş. En azından onun açısından. Seven İnsan evleneceği kadını bırakmaz. Bazı sıkıntılar paylaştıkça azalır. Bence fazla umutlanma ve mesafeyi koru..
037 Yorumla- +1 yıl
Maalesef ki sıkıntısı bahane değil ve bahane diyecek kadar küçük bir şey de değil seven insan şöyle yapar böyle yapmaz klişesi günümüzde maalesef ki geçerli değil seven de sevmeyende her şeyi yapabiliyor bu devirde
- +1 yıl
Ya evet haklısın o konuda ne aile ne arkadaşlıklar kalırdı ama her sıkıntı da aynı değil ki suçsuz yere yargılanıyor içer girme ihtimali var kendi yaptığı bir suç olmadığı için psikolojisi bozuldu dengesizce hareket etmeye başladı bir dediği bir dediğini tutmuyor yani onun ne olacağı belli değilken evlilik düşünemez kimseye ümit veremez ki beni de o yüzden bu süreçte bazı şeyler netleşene kadar istemedi seninde hayatın var dedi yani uzak tutmak içinde her şey söyledi yaptı kırıcı konuştuk ayrıldık engelledik şu an sevmiyormuş kafasında bitirmiş gibi davranıyor ama annesi yengesi de o çok pişman olacak senin olduğun gibi kimse olmayacak ona dedi
- +1 yıl
Anladım. Her ikiniz için de zor bir süreç. Allah yardım etsin. Bazen beklenmedik şok olaylar insanı yıkabilir. Eğer iyi bir insan ise belki bir süre bekleyip uzaktan kendisine veya ailesine destek vermeniz, moral vermeniz faydalı olabilir. En azından sonucu netleşene kadar. Bu durumda erken pes etmek hata olabilir. Sonuca göre hareket etmekte fayda var..
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻 ben onun çok yanında oldum git desede gitmedim çok alttan aldım anlayışlı oldum fedakarlık yaptım ama bu süreçte beni yanında istemediğini söyledi yani beni kendinden uzak tutmak için her şeyi yaptı söyledi en sonki kavgamızda biraz üstüne gittim ikimizde o anki sinirle birbirimize kırıcı konuştuk ayrıldık engelledik 4 aydır şu an konuşmuyoruz görüşmüyoruz yani dosyalar kapandığında senle evlenmek yuva kurmak istiyorum dedi senin gibi birini bulamam senin olduğun gibi kimse olmayacak bana dedi oda kendince haklı onun ne olacağı belli değilken bana nasıl ümit versin evlilik düşünsün ki ciddi ilişki sorumluluğunu alacak durumda değil zaten şu an Bana vaatlerde bulundu etti ama o en sonki kavga da sinirle çok kırıcı konuştu yani ne dediği belli değil dengesizce hareket ediyor inşallah pişman olur değerimi kıymetimi anlar şu sn ne hissettiğini kendi de bilmiyor sevmiyor kafasında bitirmiş gibi davranıyor ama ğmit veremeyeceği uzaklaştırmak için olabilir mi?
- +1 yıl
Amin inşallah teşekkür ederiz🙏🏻 Ayn öyle doğru zaman çok önemli belki ikimizinde bazı şeylerden ders çıkarması gerekiyor ki biz bu süreçte tanıştık doğru zamanda olsa böyle olmazdı inişler çıkışlar ilişkiyi daha güçlü kılarmış doğru insan üzmek kırmaz deniyor ama doğru insan üzüp kırabilir hayattaki sınavlarımız tamamlanmadığı için ayrıladabilirz yani dosyalar nasıl ne zaman sonuçlanacak hiç belli değil bana en son kavga ettiğimizde o anki sinirle sevmiyorum istemiyorum aramızdaki her şey bitti zaten bazı şeyleri bitirmiştik alışkanlıklar kaldı demişti bende o anki sinirle seni affetmicem kapılarım bu saatten sonra kapalı sana demiştim ayrıldık engelledik işte bir zaman sınra engeli kaldırdı geri engelledi sonra baktım geçende kaldırmış bende bir olay olmuştu onun için aradım yine engelledi her yerden sürekli böyle yapıyor napcam bilmiyorum
- +1 yıl
Ben aslında bir yandan hadi bir süre bekledim ee ondan sonra artık beklememe kararı aldım bir bakıyorsun dosyalar kapanıyor o pişman olup dönüyor bu sefer bende de pişmanlık olur diye korkuyorum aslında bende pişman olmak istemiyorum çünkü pişman olması gereken tek kişi o beni üzdü kırdı kötü konuştu uzaklaştırmak için
- +1 yıl
Geleceği belli olmayan bir durumda ne kadar bekliyebilirsin ki? Senin de bir hayatın var ve olanların sorumlusu sen değilsin. Emin ol dışarda seveceğin nice başka erkek vardır. Sen bekleme sürene kendin karar ver. Sonra da bir daha arkana bakma, hayatına yeniden şekil ver. Asla da pişmanlık duyma, çünkü üzerine düşeni yaptın sen.. gerisi de artık kader olsun. Yapacak bişey yok dersin…
- +1 yıl
Haklısın öyle ya şu anda da aslında hem bekliyorum hem beklemiyorum gibi o olsun ya da olmasın bir süre kimseyi istemiyorum zaten şu an hayatımda o şu an gelse bile kolay kolay kabul etmeyeceğim şu an kendi hayatıma bakıyorum o yokken neler yapıyorsam aynı gündelik hayatıma bakıyorum sadece düşüncemde o var
- +1 yıl
Peki benden daha iyisini bulamazsa yaptıklarından söylediklerinden pişman olur mu 🤔
- +1 yıl
Mutlaka, ana iş işten geçmiş herkes düzenini kurmuş olur, kimbilir? Bunu ne zaman anlayacağına bağlı.. Unutma insan bir kere dünyaya geliyor. Seversin fedakarlık yaparsın ama bir yere kadar. Sonra önüne bakıp düzenini kurman ve mutlu bir hayat sürmen gerek. Yoksa ömrünü boşa heder edersin🤗
- +1 yıl
Dediğim gibi bende dosyalar sonuçlanana kadar kendi hayatıma bakıyorum sadece düşüncemde o var o kadar o varken de yokken de benim zaten kendi hayatım kendi düzenim var ama tek istediğim şu dosyalar hayırlısıyla kapansın da oda değerimi kıymetimi anlasın pişman olsun gelsin istiyorum bana o sevmiyorum istemiyorum her şey bitti demelerini nasıl unutucam bilmiyorum ama çok kırıldım ya
- +1 yıl
İnşallah öyle olur yani unutabiliriz şahsen yeni bir sayfa açıp başlayacaksak tartışma esnasında ben eskileri bile açmam inancımı güvencimi çok zedeledi nasıl toplayacak bilmiyorum bana sevmiyorum istemiyorum her şey bitti demesi çok zoruma gitti bana öyle demesi gerçek düşüncesi mi yoksa sadece uzaklaştırmak için mi dedi 🤔
- +1 yıl
O kadar çok seviyordu ki bu dosyalar çıkmadan önce o zamanki halinden eser yok şu anda bana açık açık ben seni şu an üzüp kırdığımdan daha çok üzüp kıracağım demişti annesi buna hep demiş ki oğlum sevgilin olabilir ama beni her sevgilinle değil de bir kişiyle evlenmek iste beni onla tanıştır herkesle tanıştırma demiş her zaman ilk kez evlenmek istediğim insanı buldum tam istediğim gibi birisi diyip beni tanıştırmış mesela annesi bile beni o kadar çok seviyor ki öz kızım olsa bu kadar severim diyor ben şunu anlamıyorum bir insanın kötü zamanında yanında olmayınca kötü oluyorsun yanında olunca da senden o kadar emin oluyor ki böyle yapıyor
- +1 yıl
Belki de öyledir. Ama davranışları o kadar tutarsız ki yorumlamak zor. Normal değil yani. Belki de yaşı gençtir ondandır. Ama sebep her ne olursa olsun insanın üzerine fazla düşme. Biraz onu kendi haline bırak ve sabret. Ailesiyle görüşmende sakınca yok bence bu süreçte. Dediğim gibi beklemekten başka çaren yokk. Onu sevdiğin de açıkça belli zaten. İnsan bazen hırsını sevdiklerinden çıkarır. Bırak bir süre üzerine düşme, onun istediği gibi olsun. Madem mesafe istiyor. Sen de öyle yap. Ama şimdilik yine de ondan vazgeçme. Bekle belli süre. Eğer süreç erken sonuçlanırsa ve aklı başına gelirse zaten her şey yoluna girer. Olmazsa ve sana dönmezse o zaman sen de kendi yolunu çizersin..
- +1 yıl
Ne için belki öyledir dediğinizi tam anlamadım🤔 Evet yorumlamak gerçekten zor bir de benim kafamın içini bakın karman çorman oldu😅 zaten 4 aydır konuşmuyoruz üzerine düşmüyorum uzun zaman sonra yolda karşılaşmıştık akşamdı arkadaşını bekliyordu atm deydiler tam dibinden geçtim istemese de bakmazdı önünden geçene kadar dik dik bakmıştı bende baktım çektim kafamı tabi göreli oluyor baya
O en sonki kavgamızda numaramı silip aramayayım diye engellemişti bi ara kaldırmış tesadüfen farkettim instagramdan da takipleşmeyorduk ama engellememişti şimdi her yerden engelledi bi engelliyor sonra geri kaldırıyor anlam veremiyorum
Yani beklemekten başka çarem yok ne yaptığı da belli değil zaten en azından böyle küçük bir adım atsa dicem ki tamam hala seviyor ama beni uzaklaştırmak için o kadar çok şey yaptı söyledi ki sevgisine istesemde inanamıyorum ne hissettiğini ne düşündüğünü kendi de bilmiyor gibi - +1 yıl
“Belki öyledir” i senin mesajın sonundaki ifadelerin için söylemiştim. Aslında sen de teşhisi koymuş gibisin zaten. Öyle anlıyorum. Açık seçik dengesizlik var. Ama kesin olan şey yaptığının hata olması. Cahilliğine sıkıntılarına verebilirsin bunu. İnşallah hatasını erken anlar ve senin kıymetini bilir. Yakının güvendiğin aklı başında birileri varsa onlarla da dertleşip rahatlayabilirsin. Çünkü sen hiç haketmediğin bir muamele ile karşı karşıyasın. Seven biri olarak en doğal şeyi yapıp sevdiğini desteklemeye çalıştın. Ama yapacak bişey yok. Bazen çocukluk yapar insanlar. Engelleme ve kaldırmalara aldırma. Onlarda dengesizlik göstergesi. Ne istediğini tam olarak ortaya koymadan birleşseniz bile 3 gün sonra aynı şeyleri tekrar yaşarsın. Onun istikrara kavuşması lazım. Yoksa gelecek sıkıntılı olur. Ya da kendi yolunu çizersin.
- +1 yıl
Evet çok haklısın aslında bir yandan engeli kaldırıp açması bile beni merak ettiği ya da düşündüğü anlamına gelir o an aklına geliyorum ki açıyor mesela işte ne istediğini tam olarak ortaya koyması içinde dosyaların kapanması lazım beklemekten başka çare yok Ya işte adliyenin yoğunluğuna bağlı ve şunu da söyleyeyim bunu bütün ilişki uzmanları da der devir eski devir değil yani sevende sevmeyende her şeyi yapıyor bu devirde yani gidip kimseye duygu beslemeden konuşmak sevmediğin anlamına gelmez arkadaşça bir yaklaşım bende konuşabilirim asıl böyle yapıp da sevmiyor demek yanlış gerçek aşk nedir biliyor musun araya başkaları da girse mesafe de girse gönlünü başkasına kaptırmadan tekrardan onla olabileceğin günü beklemektir araya başkaları da girse mesafe de olsa ne olursa olsun iki insna birbirimi gerçekten sevmişse onlar tekrardan doğru zamanda aradaki kişilere mesafeye ya da engellere rağmen her şey rayına oturunca buluşurlamış Bazen araya başkalarının girmesi bile karşı tarafın değerinin kıymetinin anlaması içinmiş hani erkeklerde gelip geçici takılmalık ilişkiler oluyor ya duygu beslemeden sadece konuşuyorsun sonra sıkılıp bırakıyorsun sorumluluk almıyorsun onlarlayken bundan kastım cinsellik değildi o bambaşka konu belkide bu süreçte kimseye duygu beslemeden başkalarıyla konuşup görüşecek ve o insanlar benim değerimi kıymetimi hatırlatacak ya o böyle yapmazdı şöyle yapardı diyecek
- +1 yıl
Epey bir uzun yazmışsın ama özetle söylediklerin bence çok doğru. Bu arada baya dertli olduğunu, yapılan dengesiz hareketleri içine sindirmekte zorlandığını da anlıyorum. İleride ne okursa olsun asla pişman olma ve kendini suçlama. Sen sevginin karşılığını veriyor elinden geleni yapıyorsun. Bu işler çocuk oyuncağı değil. Anlarsa anlar ve senin kıymetini bilir. Anlamazsa boşverir önüne bakarsın. Yaşın genç önünde uzun bir ömür var. Belki seni daha çok sevecek ya da senin daha çok seveceğin erkekler mutlaka olacaktır. Uzun uzun yazarak içini dökmek zordur. Yine de bu süreçte yakın bir arkadaşın ile ara ara dertleşmen, süreci atlatmakta dana yardımcı olabilir…
- +1 yıl
Tabiki ben elimden gelenin fazlasını yaptım pişman olacak kişi ben değilim asla olacaksa zaten öyle ya da böyle bir şekilde doğru zamanda olur inşallah karşısına öyle insanlar çıkarki değerimi kıymetimi hatırlatır bunu gerçekten istiyorum yani gerçekten beni annesiyle tanıştıracak kadar çok sevdiyse evlenmek istediyse ilk yazacağım gönlünü alacağım kişi sen olacaksın senle evlenmek istiyorum dediyse her şeyi geride bırakıp gelir nasıl ki uzaklaştırmak için elinden geleni yaptıysa barışmak gönlümü almak için daha fazlasını da yapmalı bir an önce mahkeme sonuçlansın istiyorum ya şimdi ne kadar yatar ya da yatar mı yatmaz mı belli de değil belirsizlik çok kötü ben arkadaşlarımla konuşuyorum görüşüyorum tabiki kendi hayatıma da bakıyorum gerçekten artık üzülmüyorum eskisi gibi Ben şu an bazı şeyleri anlamak istiyorum hala sevip sevmediğini mesela ama bunu anlamakta çok zor çünkü bu süreçte beni istemediği için uzak tutmak için her şeyi yapıyor Acaba şey mi diyor ki bende dosyalar sonuçlanana kadar kendimi frenleyeyim ne olacaşım belli değil kendimi de ümitlendirmeyeyim diye mi düşünüyor yani sevgimi içime gömeyim falan böyle düşünebilir mi? Ben sevgisini hiç mi anlayamam?
- +1 yıl
Evet haklısın peki bir şey soracağım demiştim ya bu o en sonki kavga arama yerinden bile engelledi aramayayım diye oradan da kaldırdı demiştim ya beni rahatsız eden bir durum vardı tesadüfen aradım normalde aramak aklımın ucundan geçmiyordu aradım seni aradım diye hemen havalanma iki çift sözüm olacak sadece dedim oda uykuluydu bana söz möz söyleme dedi telefonu kapattık mesela ondan sonra geri engelledi beni uzak tutmaya çalıştığı istemediği için böyle demesi normal mi ya
- +1 yıl
Onu da biraz abartmış, insan en azından bi dinler, varsa söyleyeceği onu da güzelce söyler ondan sonra görüşmek istemiyorsa lütfen artık görüşmeyelim der. En azından geçmiş günlerin hatırına. Şu engelleme ve sonradan engelin kaldırılmasına falan da takılma. Bazen kendiliğinden engel kalktığı oluyor. Ben yaşadım..
- +1 yıl
Evet oda öyle işte engelliyor kaldıeıyor hep tesadüfen gördüm mesela o kavga ettiğimizde engellemişti ya 20 gün sonra whatsapptaki engeli kaldırmıştı 1,5 hafta sonra geri engellemişti ya engellemesine takılmlıyorum da bana söylediklerine üzülüyoeum yani evet orada abarttı ama beni istemiyor ki
- +1 yıl
Evet haklısınız yani beklemekten başka çarem yok ama en azından küçükte olsa bir ışık görmek istiyorum yani bana öyle şeyler demesi kırıcı ya sevmiyorum istemiyorum her şey bitti demesi telefonda bana bir şey deme demesi ne bilim gerçekten mi düşüncesi öyle yoksa uzak tutmak için mi
- +1 yıl
Off evt maalesef ki😕 peki hangi durum ağır basıyor beni tamamen bitirmiş olması mı yoksa uzaklaştırmak için yapıyor olması mı
Beni bence tam olarak ya fazla ceza alırsa bitirir ya da benden çok daha iyisi çıkar karşısına yani benim yaptıklarımı kolay kolay kimse yapmaz beklemez benim ailem bile kabul ediyordu onu benden çok daha iyisini buldu dosyalar kapandı evlenmek istiyor anca o zaman kafasında bitirir ama düşünsene ilk kez annesini evlenmek istediğim insan diyip tanıştırıyor eğlenmelik takılmalık değil evlenilecek bi kız diyor yani ne bilim ya - +1 yıl
Onun düşüncelerini anlamak zor. Ama ben senin yerinde olsaydım, tüm yaptığı ve söylediklerini düşündüğümde, istediğini yapardım. Uzak durmak mı istiyorsun? Hay hay, buyur o zaman derim ve bir daha aramam, yolda karşılaşsak bile yokumu değiştirir, ya da yüzüne bakmazdım. Ancak o zaman gerçek niyeti ortaya çıkar. Eğer içten seviyorsa, o zaman seni kaybetmeye başladığını anlar ve bir şekilde iletişim kurmaya çalılır. Gönül bazen kaçanı kovalar… Belki de ne yaparsa yapsın senin onu bırakmayacağın gibi bir özgüvene kapılmıştır. Anlamanın tek yolu o bence.
- +1 yıl
Çok haklısın ya ben zaten bunlara elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum yani adım atmıyorum yolda görsem yüzüne bakmıyorum mesela beni evet kaybetmekten korktuğunu anlatsa mesela bana illaki biriyle bir şekilde bana haber yollar ya işte ben adım atarsam ümitlenir diye belki düşünü başka ben aracı tutabilir öyle bir şeydi ve evet benden zaten çok emin oldu o özgüvene sahip zaten şu anda yani beni bekler beni sever yani zaten çok emin olduğu için böyle çok rahat bir şekilde hareket ediyor ve hani dediniz ya içerde iken aşk acısı çekmek daha zor olur diye beni şu anda uzak tutmaya çalışıyor ya bana ümit ver vermek istemediği için yani kafasında bitirmiş sevmiyormuş gibi davranıyor ya bence kendisi de bana baglanmaktan korkuyor bana bir gün demişti ki sen yanındayken sana dayanamıyorum ben demişte yani bakışın bana yetiyor demişti ve bu yüzden bana bağlanmak istemediği için ve bana ümit vermek istemediği için her şey netleşene kadar beni uzak tutmaya çalışıyor ya bir yandan da ben de bağlanırsam içeri girersem fazla ceza alırsam o zaman yapmam daha zor olur diye düşünüyor bence
- +1 yıl
Merhaba size bir şey sorabilir miyim
- +1 yıl
Burada yorumlar çok birikti özelden yazsam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat