sevdiği (sözde) kişi için hiçbir şey yapmayıp, sırf bir adım gelmedi diye, erkek konuşmadı diye,
başkasına giden bir insandan bahsediyorum, bu insanın sizi sevdiğini düşünemezsiniz. söz konusu olamaz.
Adım atmadım diye başkasına giden bir kızı, kaybetmiş olmam aksine beni sevmeyen bir insandan kurtulmuş olurum. Haklı mıyım?
Saçmalık! Adım atmıyorsan sevmiyor değer vermiyorsundur. Kız niye onu sevmeyen birine bağlılığını sürdürsün? Mazoşist mi? Neden bile bile kendine acı çektirsin? Benim gibi bir kız bile adım attıysa bir erkeğe, cidden artık hiçbir erkeğin bahanesini samimi bulmuyorum. 23 yaşındayım ömrümde sosyal medyama yabancı erkek eklememiştim ama onu ekledim, baktım hâlâ belirsizlik var ve bu durum sosyal hayatımı etkiliyor, bir süre sonra gittim mesaj attım kısaca hislerimi açıkladım. Ben ki ömrümde bir erkekle tek bir kere bile diyaloğa girmedim, Onlarca erkek yazdı teklif etti ama dönüş yapmadım. Bu yaşıma kadar durdum ama bir kişi için yapmam dediğim birçok şeyi defalarca yaptım kendimden ödün verdim. Şimdi bakıyorum mesaj Atalı 2 ay oldu neredeyse, zaten reddetti ama insanoğlu cidden @ptal bir varlık ve umut yoksa bile kendince yaratıyor. Yinede bırakmadım umut ettim, belki birşeyler değişir, belki hisleri oluşur ve adım atar diye. Bakıyorum hiçbir şekilde reaksiyon yok, kendi kendime yarattığım umudu kendi kendime bitiriyorum. Artık cidden sevmediğine ve sevmeyeceğine kesinlikle inanmıyorum gittikçe, aradan onca Zaman geçtikten sonra bile bir şey olmadıysa olmaz. Bana da çekip gitmek kaldı, aylardır yeterince küçük düşürdüm kendimi. Artık değer görmek istiyorum, bende insanım. Bazen geçmişteki anıları düşünüyorum, alay edilmiş küçük düşürülmüş gibi hissediyorum. Çok teklif eden oluyor ama cidden güvendiğim ve sevdiğine inandığım birisi olursa, içim kan ağlasa bile gideceğim. Yeterince aşağılandım. Beni sevmeyen ve böyle kötü hissettiren birinin yolu açık olsun, sevse gelir çünkü aşkta ve sevgide bahane olmuyor tecrübeyle sabittir yaşadım gördüm.
"Saçmalık! Adım atmıyorsan sevmiyor değer vermiyorsundur." ağzına sağlık bende böyle düşünüyorum işte.
kullanılmaktansa, olmamasını tercih ederim.
sen söylemişsin, karşılığını alamamışsın
bu olur
fakat hiçbir şey yapmayan bir tosbağa için parmağımı dahi oynatmak istemiyorum.
adım atmazsan seni tanımasına fırsat vermemiş olursun. belki adım atsaydın dikkatını çekecektin ve konuşmaya başlayınca da senden hoşlanacaktı. sen evde oturup hayatının aşkının kapı kapı gezmesini mi bekliyorsun.
aynısı siz kızlar içinde geçerli, fakat sizin yaptığınız bir şey daha var
oda adım atana gitmeniz, yani buda demek oluyorki sevmediniz, sevmediğiniz kişi içinde çabalamadınız.
fakat bekliyorsunuz,
bunun sevgi olduğuna kim inanır.
ben erkek yapsın demıyorum ki. ilk kim hoşlandıysa belli etsın. oyle oturarak kımse bır sey elde edemez. onun gozu senı gormemiş olabilir senden hoşlanmıyordur o an, ben bundan bahsedıyorum. ilk hoşlanan sen oldugun ıcınde ılk adımı sen atmalısın. kendını gostermelısın. 2 kişinin aynı zamanda pat dıye bırbırınden hoşlanması baya ımkansız.
yani demek istediğim, ben seven kişi, etkilenen kişi, tanışmak isteyen, konuşmak isteyen kişi
hiçbir şey yapmadan, sırf başkası bir şey yaptı diye gitmez.
bende diyorumki, benden hoşlananlarda benden bekliyor, beni kullanmak istiyorlar.
yani ilk hoşlananlar
tanımak için bir şey yapmama gerek yokki, nasıl insan olduklarını belli ediyorlar zaten.
dediğim gibi siz kadınların çoğu dediğim gibi (istisnalarda olabilir tabi)
fakat ben, kullanmakta, kullanılmakta istemiyorum.
yoksa kullanılan erkekte çok, kullanan kızda.
o yüzden diyorumya, biriyle bakıştıktan sonra, kesinlikle benim adım atmam gerektiğini düşünüyorsa, o kişi beni sevmiyordur. değer vermiyordurki benim için hiçbir şey yapmaz.
anlatmak istediğim bu.
tanımaz, beni araştırır, başkasına bakmadığımı veya başkasına gitmediğimi görür
ve anlamış olur.
onlar gibi adım gelmedi diye başkasına gitmem. kullanmaya çalışmam.
ha başkasını severim ona giderim o olur tabi.
Cevap
1Cevap
Yani anlamadım. Sen adım atmadin. O da kız olarak adım atmadı. Senden bekledi ama olmadi. Sonra adım atan birini seçti. Öyle mi oldu?
"kız olarak adım atmadı."
bunu yapan kendini kandırır.
bir şey bilmesem, böyle demem, kanıtlarımda var.
ama dediğin gibi adım atan birini seçiyorsa, beni sevmiyor demektir.
aksi düşünülemez bence.
eğer sevseydi, oda adım atabilirdi, iletişime geçebilirdi. yani eli var, ağzı var.
ağır bir yük kaldırmıyorya.
yani demek istediğim oda isteseydi uğraşabilirdi.
fakat sevmiyorduki uğraşmadı.
Hımm. Peki. Ama ben 2 yıldır yanıp tutustugum. biri için adım atmıyorum. O adım atmıyor diye. O yazmiyor diye bende yazmıyorum mesela. Ondan bekledim. Yani yapı meselesi. Bende böyleyim. Karşıdan beklerim. Bende öyle düşünüyordum eli var ağzı var istese yazmaz mi. O da belki benden bekliyor istese yazar diyor. Sonuç ikimizde adım atmıyoruz.
Belki benim için sevmiyor ki uğraşmadı diyordur senin gibi. Ama bilmiyor ki aklımdan hiç çıkmıyor. Ama o da yazmayınca bende , beni sevmiyor ki uğraşmıyor dedim. Bende yazmıyorum doğal olarak. Ikimizde aynı düşünüp aynı davrandık sonuc. Ayrıyız.
adım atmamı kesinlikle benden bekleyen bir kızın, beni kullanmak istediğini düşünürüm,
sevdiğini değil maalesef.
heleki başkasına gidiyorsa, tamamdır kesin sevmemiştir.
----
adım atmanı beklemiştir diyorsanda, onun öyle bir lüksü yoktu maalesef,
zamanında beni bırak sevgiliyi arkadaş olarak bile görmedi, sallamadı
ben güçlendim değiştim. sonrasında gördü baktı
ben o kadar emek verdim. oda hiçbir şey yapmadan istediğini alacak
ve birbirimizi sevmiş olacağız, yok öyle bir dünya kandırmayalım birbirimizi.
-----
bu iki sebepten dolayı, kendini kanıtlamış oldu.
hatta bu düşüncem yüzünden diğer kızlar tarafından tehdit ediliyordum (başkasına gider izlersin falan...)
bunu yapacak insandan kurtulmak işime gelir, bunu neden kimse anlamıyor anlamıyorum.
dedilerki, yok yumurta speme koşarmı, yok doğada böyle
bende dedimki, diğer hayvanları bizden ayrı tutan şey, özgür irademiz,
eğer özgür irade olmasaydı, bana bunları söylemek zorunda kalmazdınız, ben zaten yapıyor olurdum dedim.
sonra yine hakaretler ve yine tehditler...
böyle insanlardan mı alıcam ben şimdi sevgiyi sen söyle?
da eklemede yapmak istiyorum, diyelim ben bunların hepsini boşverip adım attım
sonrasına ne olacaktı, herşeyi ben yapacaktım
o ne yapacakti, hiçbir şey
böyle sevgi olmaz.
Hayir tam aksine beyninde bir sorun olabilir doktora gitmeni oneriyorum
yav niye sorun olsun, senin için hiçbir şey yapmayan ve başkası adım attı diye başkasına giden birinin seni sevdiğini düşünmen varya
işte hastalık bu, ya da kendini kandırmakta olabilir.
mantıklı bir açıklama yapmadan direk hakarete geçiyorsan, bu konuda ben haklıyım demektir.
gerekli argümanı sun, görelim haklı olduğunu.
O adimi atman gerekiyor sende adam atacak cesaret olmadigi icin bu durumu " Kiz baskasina gitti onunla isim olmaz" seklinde rasyonellestiriyorsun. Eger hata yapmadigindan gercekten emin olsaydin bu kou coktan kapanir ve bu soruyu burada sormazdin.
Simdi bu zihin setinden cik ve bir dahaki sefer daha cesur ol ve o adimi at reddedileceginden emin olsan bile
burada mevzu adım değilki, kullanılmak mevzusu
adam falan diye gazlıyorlar sizi
sonra istediklerini yaptırıyorlar.
sizde yaranmak için onaylıyorsunuz, böyle de savunuyorsunuz.
sana mantıklı bir şekilde durumu anlattım,
sen belliki senin için hiçbir şey yapmayan ve sonrasındada yapmayacak bir kızın seni sevdiğini düşünerek kendini buna inandırıyorsun,
sonrada o kızların sana dediklerini bana söylüyorsun.
hepsinin yaranmak için olduğunu biliyorum, fakat burada bana bunları diyerek ne gibi kaarın olacak onu anlamadım.
dediğim gibi, mevzunun başında direk hakaretler savundun, yok sen cesaretsizsin yok korkaksın,
ne kadar tanıyorsunda konuşuyorsun, neler yaptığımı biliyormuşsun gibi sanki,
bu mevzuda cesaret falan hikaye, burdaki mevzu, beni kullanarak istediklerini yaptırabileceğini sanmaları,
eğer seven olsaydı, kendininde benimde durumumu düşünür, adaletli olurdu diyorum.
bu düşüncenin sebebide bu.
ille de adımı sen atacan diyonya, hani
hadi diyelim attım,
sonrada kız kabul etti diyelim
sonra ne olacak biliyormusun, kendi yine hiçbir şey için uğraşmayacak ve sonrasında herşeyi gene benden bekleyecek, yani kullanmaya çalışacak.
e kullanamayıncada 1-2 günde ayrılmış olacağız.
yani yine bir şey değişmez, kızların niyetinin değişmesi lazım.
ha tabi her kız aynı değildir, fakat geneli böyle maalesef.
"O adimi atman gerekiyor" ne gerekçeyle söylüyorsun bunu
diğerleri diyor diyemi, yoksa doğru düzgün bir gerekçen var mı?
bu konuyu açma sebebimide söyleyeyim, manipüle olmamak, yanlışları bana normalleştiremesinler diye, kanıt niteliği olsun diye , yani hem kendim için hemde benim gibi durumun farkında olup mağdur olanlar için açtım.
münazara edelim saygı çerçevesinde, gerekçeleri kanıtlarıyla sunalım, sonra kim haklı kim haksız belli olsun.
haklı olmasam bu kadar üstüne gitmezdim, sadece bu konuda değil çoğu konuda böyle yapıyor bu toplum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?