Nasıl uyum sağlayabilirim?

Selam. 8 aylık bir ilişkim var. Erkek arkadaşımla aynı üniversitedeyiz. 2 yıldır tanışıyoruz. Kendisi üniversitede dikkat çeken biri dış görünüşüyle. Hem yakışıklı hemde bakımlı. Bense ne çirkinim nede ahım şahım güzelim. Olayım yok. Arkadaş çevresindeki erkeklerle birkaç kez aynı masaya oturmuşluğumuz var fakat çoğundan haz etmiyorum. Tabiki sevmek zorunda değilim ama herkes birbirine saygı duymak zorunda. Fakat aralarından birisinin eski kız arkadaşı benim yakın arkadaşımın oda arkadaşıymış. Geçen hafta buluşup konuştuk. Arkadaş çevresi hakkında bilgi edinmek istedim. Eski kız arkadaşı dediki x (benim sevgilimin adı) ve y (sevgilimin en yakın arkadaşı) onlar dışında o tayfa hiç iyi ayak değil. X i de ikna et çok takılmasın emin ol senin arkandan bile hoş şeyler söylemiyodur o grup dedi. burada bahsetmeyeceğim başka neler anlattığından. Sonra 2 gün önce sevgilime bahsettim. Böyle şeyler duydum kızdan felan dedim. Oda her duyduğuna inanma ama bende bi dikkat ederim onlara dedi. Daha dün story atmışlar benimkiyle beraber bardalar. Ben sevgilime güveniyorum gayet düzgün bi insan aldatmaz yan gözle bakmaz. Ama bana y ile bara gidicez diyip gitmişti. Bugünde tartıştık. Gereksiz evhamlanıyorsun dedi. Bende ne halin var gör felan dedim kapattım. Sonra pişman oldum tabi gereksizde üstüne gittim. Ama oda uzun zamandır tanımıyor o çocukları 5 6 aydır tanışıklar. Ayrıca herkesten olumsuz bir yorum duyuyorum onlar hakkında. Yarın yazmayı düşünüyorum bu konu hakkında telefonla ararssm ya da yz yüze gelirsem patlarım bence x e. Ama önce ne diyerek girsem konuşmaya sizce?
Nasıl uyum sağlayabilirim?