21 yasinda cahil olduğum bir dönemde hamile kaldim ve aldırdım. sonrasinda tövbe edip hayatıma bir erkek almadiim. sizce tövbenin kabul olur mu?
Bu beni kötü biri yapar mı
Bu beni kötü biri yapar mı
Kötülüğü iyiliği ona bağlaman yanlış tövbe ederek ancak kendi vicdanını aklarsın hata yapmışın bedenin sefasını sürmüş ya da acısını çekmiş. yaşamında bu hatan belki sana artılar katacak ya da beklemediğin eksileri yaşatacak. Bundan sonra dik durup diri olman lazım.
Bunu biz bilemeyiz yukarıdaki Allah bilir ancak ama tövbe etmişsin hatanı anlamışsın bence yine de iyi bir şey yapmışsın hatanı anlatman güzel bir şey inşallah Allah'ım günahlarını affeder
Tesekkur ederim inşallah. Allah hepimizin büyük küçük tüm günahlarımızı affetsin
Cevap
8Cevap
Kebâirin (büyük günâhların) en büyüğü Allah'ı tanımamak, zatında, sıfatında ve fiillerinde O'na ortak koşmaktır. Buna ekberu'l-kebâir denir. mealindeki ayetten şirk dışında bütün günahların affedilebileceğini güemekteyiz. Eğer bir kimse şirk ve inkarından vazgeçip iman etse, elbette o da affedilecektir.
Mesela dua ederken Allah im bana bir işaret gönder demek günaha girer mi?
Mesela bir dua ettim kabulüne dair işaret bekliyorum.
Allahim kuluna merhamet et işaret gönder demek günah sayılır mı?
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun
Kötü biri yapar her ne olursa olsun bir can almış oldun ama tövbe etmen güzel allah affetsin
Öyle düşünme lütfen, önemli olan pişman olup bir daha aynı hatayı yapmamak❤️
Kesinlikle öyle. Bazı insanlar çok onyargili. Maddi gücüm yoktu ailem cocugu dışlardi ve en önemlisi babasız büyüyecekti. tamamen yazık diye düşündüğüm için yapmıştım
Bence doğru olanı yapmışsın. Unutma kimse dört dörtlük değil burada sana ön yargılı davrananlar çok komiğime gidiyor sanki hepsi sütten çıkmış ak kaşık. Moralini bozma
İçten yorumun için tesekkur ederim bade.:)
Ne demekk:)
Tövbe kabulunu Allah bilir ancak o aldırdığın çocuk mahşer gününde sana hesap soracak ondan çaldığın yıllar için hadisle sabit.
Bilemeyiz ama tövbe edip sonrasında uzak durmak günahını hafifletebilir belki
Yaptigin seyin ne tovbesi var ne de iyi bir yani. O yuzden hem kotu bir insansin hem de ebedi cehennemliksin
Nerden biliyorsun?
Bir hata yaptım ve hatamin üstüne doğurup bakamasaydim anasız babasız kalsaydı sevap mı işlemiş olacaktım
Cehennemlik olduğuma dair bir ayet gösterir misin
Gosteririm ama cok uzulursun istiyor musun bunu gercekten?
Kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğuna biz karar veremeyiz sayın gizli üye.
Ben kuran okuyorum ve bununla ilgili bir ayet bulamadım şimdiye dek.
Lutfen gösterde bende bileyim
Allah kabul etmez kardesim o kadar basit degil. Bu kisinin kurtulusa ermesi 99,9% mumkun degil
Neden öyle diyorsun lütfen söyle?
Bir can almak butun dunyayi oldurmekdir diye bir sey duymadin mi hic? Ve bir can kurtarmak da butun dunyayi kurtarmaktir aslinda bak ne kadar buyuk bir gunah islemessin o yuzden kurtulamazsin sonsuz cehennemliksin kusura bakma
Evet duydum. Fakat Allah kabul etmeyeceği duayı ettirmez diye birseyde var..
Ki ben sokak sokak hayvan arayıp doyurmaya çalışan bir insanım
Evet zamanında çok günah işledim ama bitti.
Soyledigin şey gerçekten çok ağır.
Sağlıklı bir aile ortamında büyümüş olsam elbette böyle bir hata yapmazdım. herjesin şartları eşit değil ve günahlar kişinin hayatına ortamına ailesine bakarak yargılanmalı bence
Bu arada az once soylediklerimde ciddi degildim ama sen uzuldun galiba. Hayir tabikide istersen bogazina kadar gunahin olsun samimi bir sekilde tovbe edersen allah tabiki affeder kuranda Hâlâ Allah'a tövbe edip mağfiret dilemeyecekler mi? Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.” (Maide/74) der
Neden cehennemliksin vs yazdın peki?
Dedigim gibi ciddiye almadim soruyu o yuzden oyle dedim ama sonra sen ciddiye aldigini gorunce uzuldum😞 ozur dilerim senden
Özürlük bisey yok. Tesekkur ederim
Bu konuda da endiselenme. Allah samimi sekilde tovbe edenlerin gunahini bagislar o yuzden cok dusunme bu konuyu
@Sıwar haklisin ne diyim
Aldırdığın sadece mercimek kadar rüşeym. Bu insan değil
Önemli olan niyetini korumak ♥️
Tövbe kapısı her zaman açık inş kabul olmuştur
Yapılan her tövbe kabul olur Allah merhametlidir
Cok tesekkur ederim. insallah
Çok kötü bir durum umarım olur
kabul olurr
Olur
Rabbim bilir orasını
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?