En başından beri biliyormuş o zaman neden seninle beraber olmuş ki evet konuşup görüşebilirdi senden hoşlanıyorsa arkadaş olabilirdi belki hatta flört bile olabilirdi ama sevgililik aşamasına kadar gelmiş bence çok saçma ilk baştan bilip de sonradan sorun edip ayrılmak istemesi bana samimi gelmiyor böyle insanların ne ilişkisine sevgisi bence sen hiç üzülme böyle biriyle sevgili olup uzatıp daha ne yapacaktın ki dediğim gibi mesela aslında inanç da değil Evet ben de müslümanım ama şu an seni destekliyorum mesela. Bile bile seninle bu ilişkiye başladıysa sonrasında da böyle şeyler yapmaması gerekiyordu bana göre ama yapıyorsa da kendi güzel keyfi bilir hiç boşuna uzatma Sen de canını sıkma
Sevgilin aşırı boş yapmış. Yerinde olsam bu çocuğu her yerden engeller bir daha da muhatap olmazdım. Sonuçta herkesin doğrusu kendine. Ne diye kendi doğrusunu sana dikte etmeye çalışıyor? Bir de aklı bu zamana kadar nerede imiş? Madem inaç konusunda bu kadar keskin bir çizgi vardı, o zaman hiç sevgili olmasaydı. Sonradan rahatsız olması aşırı saçma geldi. Açıkçası senden ayrılmak için bu bahaneye sığınıyor olabilir. Hayatına başka bir kız girmiştir. Ondan da bayağı etkilenmiştir. Sırf bu yüzden de senden kurtulmak adına inancını bahane ediyordur. İyice sevgilinin sosyal medya hesaplarını incele. Bak bakalım son zamanlarda kimlerle ilişiği olmuş. Kimleri takip etmiş, kimlerin paylaşımlarını beğenmiş iyice araştır. Kesin altından bir şeyler çıkacaktır.
Şimdi senin dinini degistirmemeyi kabul etmen normal. Adam neden en başından senle beraber oldu onu anlamadım ama adamın hakli bir tarafi var ileride bu konuda anlaşmazlıklar illa olacak. Yani bu ilişkiyi yurutmeniz zor olacak. Onun dışında bazıları karşılarındaki kişiden etkilenip dininden vagzecmekten korkarlar. Belki de ayrılmak istemesinin sebebi budur. Aslında ben ikinizi de hakli gördüm bu mesele de. Şimdiden ayrilmaniz iyi oldu bence çünkü farklı dinden iki kişinin bir ilişkiyi sağlıklı bir şekilde yürütmesi çok çok zordur.
Merhaba, siz de haklısınız ama onun da haklı yanı var bence. Benim de dinim İslamiyet, elhamdülillah müslümanım ve dinen müslüman olmayan biriyle evlenemiyoruz yani yasak bize ama onun hatası şurada olmuş bence. Bu konudaki hassasiyetini baştan ifade edip sizinle bence ilişkiye başlamamalıydı yani sonradan düzelir veya değişir umuduyla bir ilişkiye başlaması büyük bir hata olmuş. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
İlişkilerde kültür farklı gibi birçok farklılıklar olabiliyor eğer her iki tarafta bu konuda birbirlerine saygı duyarlarsa güzel bir ilişki yaşanabilir aksi takdirde şu an senin yaşadığın gibi problemler meydana gelir..
Bence kendisinden kurtulduğun için kendini şanslı hissetmen gerekiyor. Bugüne kadar her şey güzel giderken ne oldu da birden tüm Fikri değişti. Büyük ihtimalle annesinin ya da babasının veya başka bir büyüğünün etkisinde kaldı.
Kendi fikri olmayan ve kendi kararların arkasında duramayan biriyle zaten bir hayat kurulamaz. Senin inançlarına karşılı saygılı olmayan biriyle zaten senin de işin olmasın boş ver. Dediğim gibi bence bu konuda kendini şans hissetmelisin en baştan gerçek yüzünü görmüş oldun.
Yani diyeceğim şu ki sevgilin hata yapıyor. Sonuçta herkesin inancı kendine ve herkes kendi inancından sorumludur. Bize düşen ne olursa olsun kabul etmek ve yargılamamak. Sen şimdi ayrılırsan bu sebepten ötürü. Haklı olarak ayrılmış olacaksın
@Beliraa Kıt beyinli arkadaşım her yorumun altında aynı şeyi yazmışsın. Kimse ayrılmasına bir şey demiyor. Gayrimüslim olmamasından dolayı ayrılabilir ona bir şey diyen yok ama onu zorlayıp kendi inancını karşı tarafa da zorla iman ettirmeye çalışmak ne kadar özgürlük, ne kadar etik bir davranış.
ben de müslümanım ama rüyada bir kanıt gördüm diye olmuştum, sonraları müslüman sandığım kızlardan istediğim sevgiyi görmedim, şimdi önüme deist, ateist, başka dine mensup gelse aldığım zevke bakarım, seveni severim. Helalinden evlenmek için memleketime görücü usulü de aradım, güzel kız gösteren olmadı beğendiklerim de beğenmedi veya evlilik istemiyorlardı. Artık zina da yapsam gay de olsam önemi yok belki yalnız ölürüm, hiçkimse gelecekte iyi bir aile kuracağımı mutlu olacağımı garanti edemez.
Dini inançlar bu sevgili konularında maalesef etkili oluyor. Osmanlı her dine saygılı olduğu için 600 yıl ayakta kalabildi, keşke günümüz insanları da bu bilinçle davranabilseler ama gerçek hayatta bu pek mümkün olmuyor. Ayrıca konuşmalarda dikkatimi çeken şey, sevgilin deizmin ne olduğunu bilmiyor galiba.. Daha önce de bu konuyu konuştuğunuzu söylüyor ama sanırım merak edip araştırma zahmetine bile girmemiş. Sizce bu insanla sizin kafa yapılarınızın uyuşma ihtimali var mı?
Ayrılman en doğrusu. Böyle tebliğ olmaz. Dinde zorlama yoktur. Düzel ne demek ayrıca. Birini İslam'a böyle davet edersen Müslümanların Müslüman olmayan herkese hastalıklı, kirli, iğrenç varlıklar olarak baktığı intibası bırakırsın. Başta inancına saygılı olmalı. Kendi de doğru bir Müslüman olarak dinini tebliğ etmeli. Yoksa yaptığı her şey nefretle sonuçlanır.
Alacaksan bir yabancı kız al hem türk kızı hem kafir ne halta yarar bu türk kızı bir müslüman erkek ateist deist budizm vs olanlarla evlenemiyor yine bir müslüman kadın hiç birisiyle evlenemiyor hristiyan olsun yahudi olsun hiç birisiyle evlenemez
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sevgili arkadaşım. Bizim inancımıza göre dini müslüman olmayıp yahudi, hristiyan gibi dine mensup olanlarla evlenmemizde dinen bir sakınca yoktur. Fakat bir müslümanın gayrimüslim yani dini inancı olmayan (ateist, deist, budist vb.) birisiyle evlilik yapması dinimizce yasaklanmıştır. Onun inancına saygı göstererek ya doğru yolu seçip müslüman olur ve öldükten sonra eşinle cennette yaşarsın ya da kendi düşüncene sahip çıkar sevgiline saygı duyar ayrılırsınız. Olay bundan ibaret
İkiniz de haklısınız burada. Adam sırf inancına bağlı diye bağnazlıkla yaftalayacak halim yok. Kendi dini gayrimüslimle evlenmeyin diyorsa bunu yapması doğal. Siz de deist olarak kendi doğrunuzu yaşıyorsunuz. Dini duyguları ön planda olan biriyle ilişki kurmayın derim.
Sevgilin bunu bilerekten sevgili olduysa saygı duymalı sonuçta insansın seninde gururun onurun var evlilikte çatışma yaratır bu durum ama.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Deist olmanı sorun etmesi yeni bir şey değil ki bunu hep sorun ediyormuş zaten. Bu mesajlardan o anlaşılıyor. Sevgilin sana başından beri "düzel" demiş, inancını değiştirmeni talep etmiş. Sana en başından beri Müslüman olmanı şart koşmuş aslında, sen görmek istememişsin. Saygı duymalısın, o da sana saygı duymalı. Müslüman olman konusunda seni zorlayamaz. Bu iş baskıyla olmaz, en iyisi ayrılmanız ya da senin kalpten iman edip Müslüman olman.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Seninle alakalı ciddi düşünmeye başladığı için şu an sorun etmeye başlamış bence. Sonuçta evlilik yolunda aile, inanç ve kültür konusunda bir birliktelik olması gerekiyor. Aksi durumda evlendikten sonra bu konulardan dolayı bir ayrılık yaşanabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsanlar aynı dinden olmayan birini tercih etmeyebilir buna bir şey diyemeyiz. Ama kimse kimseyi olmak istemediği bir şeye zorlayamaz. Bugün dinini değiştirir yarın başka bir şeyini. Öyle şey mi olur? Ha sen kendin istersin o ayrı. İstemeyen birinin dinini kağıt üzerinde değiştirsen ne olur? İnanç aynı inanç. Saçmalık.
Dine uygun hareket ediyor saygı göstermek lazim Müslüman bir erkek sadece hristiyan yahudi kadınla evlenenebilir dinsiz biriyle evlenirse nikahı tutmaz sanırım bende onun gibi düşünürdüm sevgi karın doyurmuyor
burada kim haklı diye bir şey yok. müslümanın ehlikitap olmayan biriyle nikah kıyması yasak. sen bunu bilip zaten onla olmamalıydın oda baştan senle olmamalıydı. öyle sonrada değişirmi diye kumar oynanmaz. herkes yazmış yok inanca saygı yok olduysa nolmuş falan filan. kimsenin inancına laf ettiğimiz yok zaten. sadece her inancın bi yükümlülükleri var. ona ister uyar ister uymaz.
sadece düşüncelerinize ve inançlarınıza saygılı olmanız gerek. senınle ilgili bi şeye saygı duymayan bır ınsanla ne kadar ilerleyebilirsin. ilerde başka bir şeyde de saygı duymayabilir sonuçta ille dediği olsun isteyebilir.
Sana müslüman ol diyorsa artık sevgili levelinden evlilik leveline atlamak istiyor demektir. İslam dinine göre nikah kıymak için iki tarafında müslüman olması şart. Aksi takdirde nikah akdi geçersiz olur evlilik zina sayılır
İşte sırfı ilişki olsun diye baştan bu konuları sormuyor sorsa bile umursamıyor ve ilerde patlak veriyor başka konularda da geçerli bu siz siz olun en baştan ilişkinin temellerini iyi atın net oldun ve ne istediğinizi bilin efenim
haklı haksız diye bir şey yok. herkes farklı inanıyor ve bu öncelikler uyuşmuyorsa bitirirsiniz. ama başta konuşulması gereken şeyler bunlar. inançların önemini bu zamana kadar konuşup anlaşmamış olmanız ikinizin hatası
Herkesin doğrusu inancı kendine. Hiç bir dine mensup kişi bir diğerini etiketlememeli. Yazık ya ne basit insanlar var. bunlarla aynı havayı solumak çok acı
Kuş beyinli sevgilinle ayrıldığın için sevindim. Müslümanların çoğu böyle bende müslüman biriyle sevgili olmam bırak gitsin sende kendine uygun biri ile ol
Bende müslüman olmayan biriyle evlenmem açıkçası ama sırf benim içinde dinini değiştir demem değiştirsede bi anlamı olmaz zaten müslümanlık zorlamak değil
İslamiyet te farklı bir dine mensup insanla evlenmek haram. Evkencekse dinini değiştirmesi şart. Onun hatası surda , en başta bir ilişki durumu oluyorsa bu durumu sana belirtmesi gerekirdi.
dinde zorlama yoktur. Teklif edilir, konuşulur gerekirse tartışılır bile sonucunda olursaolur olmazsa olmaz. Ancak tehdit, zorlama gibi şeyler gördüyseniz kaçın.
Müslüman demekki o arkadaş ve müslüman olmayan biriyle evlenmek haram. canım canım sevgi aşk deyip durmayın öyle bir şey yok bunu kafanıza sokun ya da ben sizin kafanıza *.
Ne sen haklısın ne o, müslüman bir erkek karşı dinlerden olan bir bayanla evlenebilir bunu yasaklamıyor, ama sen putperest isen o haklı, onu da haksız kılan davranış zorla inandırmaya çalışması
Deist hiç bir şey yok diye bir felsefe ile hareket eder. Putperestlik ise Tanrı var der kendine otla çamurla altınla bir heykel edinir ona eğilir ona ibadet eder biri kabul görürken diğeri görülmez biri kanser dişeri diş ağrısı gibidir
Sonuna kadar sen haklısınn. Kimse kimseyi dininden dolayı yargılayamaz. İlişki demek; siyasen dinen ortak noktalarda buluşmak değil. Sevgi ve saygıda buluşmaktır.
Defolup gitsin! Insan olmayi beceremeyen nusvettelerden sevgili falan olmaz. Insanlar inanclarinda ozgurdur. Senin inancin seni ilgilendirir. Biyle insanları nerden bulursunuz anlamis degilim
Vay be ne kadar harika mantık yürüten bir gadın ben şok. O zaman benim lafımı desin erkeklere savaşmaları karşılığında yemek ve 72 sübyan vaad eden bir Tanrıya inanmamı bekleme. Hadi buna da bir cevap yapıştırıver
Ulen exper kasıyormuş bebe bende ciddi ciddi cevap yazdım aynen Allah seni de bana verebilir gücü yetiyor çünkü ama müslüman ülkelerin hepsi açlıktan kaostan sürünüyor onlara gücü yetmiyor kurtarmaya
Petrol zenginlerini yazmış zeka küpü geri kalan sürünen ülkeleri de yaz bak bakalım hangisinin sayısı fazla neyse nadana laf anlatılmaz aynen öyle hüloğğ
@Beliraa ayrılsın zaten mk kim ayrılmasın dedi ama ayrılan ayrılır böyle baskı yapmaya çalışmaz sen de muhtemelen erkeksin mk manyakları pembe profil açıp açıp düşmanlık yapıyorlar