Boşanmış bir kadın bekar birine aşık olup evlenemez mi? (Özellikle kadından misal veriyorum, çünkü en çok baskı kadının cephesinde malum.) Yüzlerce evlenen çift var, tonlarca örneği var. Sizce hak eder mi?

Boşanmış bir kadın bekar birine aşık olup evlenemez mi? (Özellikle kadından misal veriyorum, çünkü en çok baskı kadının cephesinde malum.) Yüzlerce evlenen çift var, tonlarca örneği var. Sizce hak eder mi?

Hak etmez ifadesi çok ağır ve gurur kırıcı olur. Büyük konuşmaya lüzum yok. Sadece kendi adıma cevap vereyim. Evlenmiş boşanmış bir kadını tercih etmek istemezdim ama kader bu ilerde ne olur Kimse Bilmez
Şimdi şöyle söyleyeyim bizim toplum o kadar saçma bir toplum ki boşan mis birine kötü gözle bakanlarin sayıları fazla özellikle erkekler boşanmış bir kadından her türlü yararlanabilirim düşüncesi ile yaklaşır. Genelleme yapmıyorum lakin durum bu. Hele hele oğlanın anası eski kafaysa çok çok zor. Bu benim annem de dahil 😏 İslamiyette bile böyle bir dayatma yok yani. Ama bizim insanımız kızlık zarına o kadar onem veriyor ki şaşılacak iş değil.. bu toplum y kuşağı sayesin de düzelecek tabi buda 20 seneyi bulacak o ayrı
Ya bekar ya da boşanmış bunun bir farkı yok. Her insan her şeyin en güzelini hak eder. Sadece bu bahsi geçen boşanmış kadın eğer çocuk sahibi ise çok ince eleyip sık dokuması lazım
Boşandım eşimden ayrıldım yeni bir ilişkiye hazır olduğunmu düşünmüyorum. Tabii ki
düşünenler elbette vardır. Onlar kendi düşüncelerin de özgürdür.
Cevap
66Cevap
Hak etmek nedir yaa 😀
Asıl o beni hak ediyor mu?
İşin doğrusu evlenmeyi düşünmüyorum ama oldu da düşündüm; boşanmış bir kadın olarak bekar bir erkekle evlenmek istemem kimsenin ilk eşi olmakla uğraşamam.
Evlilik ne demek?
Bunu bilen, taşıyabilecek bir erkek olsun isterim.
Her açıdan tecrübe şart.
Eder niye etmesin ki sevgi diye bir şey var yani böyle şeyleri dinlemiyor
Selam gadası 🙃
Etmez ya da edemez diye bir kural yoktur. Bu tür olaylar nasip kısmet işidir.
Hak eder tabi ki
İster erkek boşanmış olsun ister kadın boşanmış olsun bu durum eşittir he kadın bosanmıs erkek hi c evlenmemiş bile olsa ki bu durum tam tersi içinde geçerli önceden evlenmesini problem eden anlayışsız bir insanla ömürde geçmez benim sevgilim evlenip boşanmış ve 30 yaşında ben 23 24 ve hiç evlenmedim fakat bunu sorun etmiyorum sonuçta evlenip boşanmış bende olabilirdim birde bence şöyle bir durum var karşınızdaki kişi 2 kere evlenip boşandıysa muhtemelen yani yüksek ihtimalle 2 evliliğindede hata ondadır hiç tavsiye etmem bunu ileride sorun yaşanabilir sadede gelecek olursam evlenip boşanmanızı sorun edecek bir insanla ilişki yürütmeyin ya da o evlenip boşandıysa siz sorun ediyorsanız karşınızdakine sonradan hayatı dar etmeyin bu düşünce insanı yiyip bitirir şu an çok problem olmuyor gibi görünebilir ama 5 10 yıl sonra psikolojik rahatsızlıklara kadar götürür
Tabiki hak eder. Bunu asla düşünmeyin bile. Aslında bu vesvesedir. Ben hak etmiyorum vs diye düşünceler gelir akla. Ancak çok kötü bir evlilik geçirmiş olabilir. Şiddet görmüş olabilir. Sadece insanın kendini iyi ifade edip durumunu anlatmalı ve özgüveni düşmemeli insanın. Yoksa kötü niyetli başka insanlara denk gelebilir. Benim görüştüğüm bir kadın evlenmiş ve eşi vefat etmişti daha gençti ve herkesin başına gelebilir. Yani çok takmanın gereği yok.
Kişilikli ve kültürlü bir kadın mutlak mecbur sabepler için boşanmıştır.. Mutlaka yeniden evlenecek ise erkek gibi bir erkek tercih eder.. Evlenilmez diye bir şey yok yeterki gönüller ve kafalar uyuşsun.. Hem öyle bir kadın ile mutluluk daha çok yakalanır..
Evliliğinde şiddet ve ihanet gibi sabıkalara sahip değilse hak eder
Hakediyor. Yani gerçekten anlamıyorum niye boşanmış ya da çocuklu kadınlar (özellikle kadınlar) niye bekar biriyle olamazlar? Böyle bir şey mi var? Yani eğer ikiside seviyorsa bir birilerini bu engel olamaz asla
Bence hak etmekle ilişkilendirmek yanlış olur. Kişiler kendi aralarında huzur bulabiliyorsa sorun yok demektir. Fakat toplumsal olarak yaftalamayi laf sokmayı sevdiğimiz için herkesin arkasından sallariz. Böyle bir toplumuz.
Tabi ki hak eder. Bu tarz dayatmalar günümüzde bana çok anlamsız geliyor. Çünkü artık insanların uzun uzun ilişkileri oluyor evlilik süresi kadar. O uzun ilişkide bir evlilikte yaşanabilecek pek çok heyecan paylaşılıyor... Erkek, kadın fark etmez arada çocuk olmadıkça boşanmış veya hiç evlenmemiş aynıdır gözümde.
İnsanlar hayatların bazı deneyimler yaşabilirler yanlış veya doğru benim fikrim kesinlikle hak eder ama çoğu kısım kabul etmez şunu da söylemeliyim iş ciddiye doğru gitmeye başlarsa boşanmış bir kişi olarak bunu ona bütün doğrularıyla anlatman gerekli geç olmadan hem sen üzülme hem karşıdaki ama seni sevmişse zaten ömrünü adar sana ne olduğu önemli değil diye düşünüyorum.
Hak etmemek ne demek? Bu tarz şeyler çok önemsiz şeyler. Önemli olan iki kişinin anlaşabilmesi, önemli olan iki kişinin arasındaki sevgi. Tabi ki de hak eder normal şeyler bunlar.
Saçma sapan dayatmalar var fakat umursamamak gerek. Evlenip boşanan insan lekeleniyor mu ne oluyor da millet bu kafada bilmiyorum.
Hak etmek değilde erkekler kadının geçmişiyle barişamiyorlar bir türlü gitmek için geçmişi bahane edebiliyorlar
Hic bir sorun yok herkes sevmeyi sevilmeyi hak eder bosanmis olmasinin nasil bir etkisi olabilir ki. Olmamali
Boşanmış biri bekar birini neden hak etmesin?
Taraflar uyumluysa, anlaşabiliyorlarsa boşanmış biri bekar birini hak eder tabiki.
Boşanmışsın alakan kalmamış. İstediğinle aşk yaşayabilirsin. Bunu tuhaf bulanlar zaten geri kafalıdır.
Buna ciftler kendileri karar verebilirler. Evlilikte bosanmis olup olmamaktan ote kiymetli seyler var.
boşanmış birisi suç işlemiş olmuyor
Ama uyuma bakarsak mantıken biraz uyuşmaları zor fedakarlıklar ve anlayışlı ve saygılı olmak gerekir
Evlenir orkide hakkıdır el değmemiş oğlanı öpebilir
Neden etmesin insan anlaşacağı yaşayacağı yaşlanacağı birini bulduktan sonra ne fark eder
İki kişi anlaştıktan sonra gerisine çene çalmak düşer
Sevmek aşık olmak herkesin hakkı. Buna o bu şu diye kota konulmaz
Bende evliydim boşandım bekar biriyle birlikte olamaz mıyım yani?
Hak eder ama bekar biri bekar birini daha çok hak eder
Evlenebilir sadece Türkiye de ki toplum ve aile baskısını tolere etmek zor olabilir
Neden olmasın hak edermi sorusu bile yanlış sevgi varsa sorun yoktur
Hak edebilir. Bekar biri kabul ediyorsa, sorun yok.
İnsan evladı olsun yeter mantığıyla şu an ki sevgilimle beraberim. Sevgilim daha önce evlenip boşanmış birisi.
Offf edwardla bellayi gorunce aklıma; kurda koklatip vampire vereyim repligi geldi ahshajsjajs (konudan alakasız kusura bakma.)
Bakireliği o kadar saplanılmışki maalesef o yüzden zor. Ama bunu yapan yine siz kadınlarsınız. O kızlık zarı denen şey bu kadar önemli olduğu sürece zor
Herkes mutluluğu hak eder ama aldatma olduysa kimse mutluluğu hak etmez
niye hak etmesin ya böyle gereksiz şeyler sormayın iffetiyle evlenmiş boşanmış biriyle evlenilir elbette
Böyle bir hak hukuk ortaya atmak doğru değil, kim kimle evlenmek isterse evlenebilir boşanmış veya bekar bunda bir sorun yok.
Bi arkadaşımin ilk sevgilisi boşanmış biriydi ve çok mutlu mesutlar evlendiler yani öyle şey mi var sacmalamayin
cinsel bir durum olmadıysa bence bir sıkıntı yok gibi
Bence boşanmış kisi bekari hakeder mi diye sorman lazımdı cunku evli olan kişi tecrubelidir..
Hak eder
Dürüst olması şartıyla
Hacı kızı pozlarını bırakcak
İnsanların geçmişinden sizene abi seviyor musun gerisi teferruat sarılsana ulan sevdiğine
Aralarinda sevgi saygi doğarsa ve gõnuller bir olursa hic tereddut bile etmem yani.
bosandigina göre biseyler olmamis demektir biriyle olmadi diye bin yil hayata mi kuselm
Saçma bir mantık yapısı sevgi saygı anlaşma olduktan sonra çevredeki insanlara laf düşmez
Hakedip etmeme meselesi değil bu tamamen karsidaki kisiye bağlı bir durum
olur evlenirler bunun hak etmekle ilgisi yoktur
Hak eder ama kalbide güzel olması gerek her iki tarafında. Boşanmış veya bekar farketmez. Merhametli iyi olmaları önemli.
hak etmek falan çok mantıksız..
herkes boşanabilir tekrardan evlenebilir..
Yani nasip kısmet işleri bunlar hiç belli olmaz.
Neden olmasın iki taraf da bunu istiyorsa
Hak eder
Olabilir ama ileride sorun olur hele bir de çocuk varsa ilk evlilikten zor yani ama imkansız değil
Davul bile dengi dengine..
Tercihler ve seçimler 🤷♂️
Sevgi varsa neden olmasın
Hak ederim ya niye etmiyim sjdj
Değer verirse neden olmasın
Edebilir, gönül meselesi bu
Hak eder. Evlenen var.
Hak eder ama tercih edilmez
Her iki tarafta kabul ediyorsa neden olmasın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?