Neden dış görünüşe göre eş seçiliyor? Akrabalar için neden evlenmek önemli?

Uzun yillar sonra memlekete geldim. En son lise 1 bittigindeki yaz tatilinde gelmistim. 14 yasindaydim. Bu sene ise universite 4. sınıfa geçtim son senem. Yani 8 yıldır gelmiyorum. 22 yasindayim simdi.

Beni 8 yıldır gormuyor akrabalar, dedemler falan. Ortami sevmedigimden, cok dedikodu vs oldugundan gelmek istemiyordum. Insanin moralini falan cok bozuluyorlar.

Tabi geldigimizden beri her gun baska bir tanıdık/akraba geliyor göreyim diye. Iste geldiler ne kadar guzel bir kiz olmuşsun falan dediler. Sonra tekrar geldiler oğlunu, torununu vs alip.

Teyzeler falan gelip bana kizim işte bu da benim oglum diye tanıştırıyor. Banka da müdür, ögretmen vs diyorlar. Iste yengem falan gelip falancanin oglu seni uzaktan görmüş bayramda, seni cok beğenmiş, görüşür müsün diyor.

Babannemi telefondan bacısı arıyor benim oglanla da gelelim, torunun cok guzel genc kiz olmuş diyorlar diye taa nerelerden ariyor ve geliyorlar buraya.

Yani boyle eş mi seçilir? Kaşima gözüme, fizige baktin begendin bu mu yani? Evliliği, aşki, sevgiyi, saygiyi buna mi indirgiyoruz? Tipim iyi olunca ya da karsimdaki erkegin tipi meslegi iyi olunca cok süper bir evliligimiz mi olacak?

Icindeki guven, anlaşmak, saygı gibi seyler ne olacak? Kizim bir görüş diyorlar. O da istemiyorum dememe ragmen. Okulum bitmedi, atanmadan bu isler olmaz erken diyorum, olsun ne kaybedersin iki sohbet et diyorlar.

en fazla 15 dk görüşüyoruz nasil begendin mi diyorlar. 15 dk da neyi anlayabilirim? Ki ben bu insani bir daha bir yerde görmeyeceğim uzun uzadiya tanima firsatim da yok. Nasil emin olabilirim?

Bu kadar basit mi yani ömrümü gecirecegim kisiyi tanımak? Gercekten bu ulkenin bu tarz seylerini hic sevmiyorum. Geldigime bir kez daha pisman oldum 8 yil boyunca bosuna gelmemezlik yapmamışım. Insan yillar gecince unutuyor. Bu seneden sonra bir 8 yil daha gelmem gibi.

Herkeste ulkenin genelinde ortak dert kizla erkegi tanistirip evlendirmek baska da bildikleri bir halt yok. Hayır yani gonlumde biri olabilir, sevgilim olabilir (yok ama olabilir yani niye insani zor duruma sokuyorlar. Simdi gonlumde biri var sevgilim var desem ters gelecek bunlara bu tarz şeyler. Hoslarina gitmeyecek.)

Neden dış görünüşe göre eş seçiliyor? Akrabalar için neden evlenmek önemli?